2.5.07

Παραπέντε: Άνοδος και Πτώση ενός σηριαλ..

"Πέντε άτομα παγιδεύμένα σε ένα ασανσέρ γίνονται μάρτυρες ενός φόνου...". Όταν το καλοκαίρι του 2005 διάβασα κατι τέτοιο για μια χιουμοριστική αστυνομική σειρά στην Ελληνική Τηλεόραση, αμέσως σκέφτηκα ότι επιτέλους κάποιος κάνει κάτι διαφορετικό! Έτσι εγω όπως και περίπου κανα δυο εκατομμύρια άλλοι - αν εμπιστευτούμε τις μετρήσεις της AGB - είδε το πρώτο επείσοδιο της σειράς του MEGA "Παραπέντε". Το έξυπνο σενάριο που ξέφευγέ από τα πάμπολλα κλισε της ελληνικής τηλεόρασης, ο αυτοσαρκασμός του ίδιου του συγγραφέα της σειράς αλλά κυρίως οι εύστοχες και γρήγορες ατάκες, ήταν λίγα από τα πολλά στοιχεία που κάναν τους Ελλήνες μέσα σε λίγες εβδομάδες να λατρέψουν αυτήν την σειρά. Βέβαια ο κ. Καπουτζίδης δεν ήταν absolute beginner! Όσοι είχαν παρακολουθήσει τις "Σαββατογεννημένες" θα το ξέραν ήδη από πρώτο χέρι. Αυτό πάντως που σε αυτές τις δύο σειρές πραγματικά έκανε αίσθηση ήταν οι - όχι μόνο - έξυπνοί αλλά και κυρίως αληθινοί διάλογοι σε αντίθεση μάλιστα με το γεγονός ότι τους λέγαν τόσο ασυνήθιστα άτομα όπως η Ντάλια σε εξίσου παράξενα άτομα όπως η Ζουμπουλία!
Και εδώ ακριβώς στο ζενίθ της ακμής του "Παραπέντε" ξεκινάει και η πτώση του...

Η τεράστια επιτυχία της σειράς οδηγεί το "απλήστο" κανάλι να την προβάλει σε επανάληψη τουλάχιστον τρεις φορες μέσα σε εννέα μήνες! Απο εκεί όπου ο σεναριογράφος έλεγε για μια σειρα - μια σεζόν πέφτει στην τεράστια λούμπα της δεύτερης χρονιάς! Μετά από τα χριστούγεννα του 2005 ξεκινάει το "ένα νέο επεισόδιο ανα δεκαπενθήμερο"! Βέβαια σε όλα αυτα ο κ. Καπουτζίδης αναλαμβάνει και την Eurovision με αποτέλεσμά η σειρά να μεινεί πίσω. Αποδειξή αυτού είναι το γεγονός ότι τα προγραμματισμένα - και ανακοινωθέντα στον τύπο- γυρίσματα στην Θεσσαλονίκη δεν γίναν ποτέ!

Και ενώ η πτώση άρχισε ήδη από πέρσυ, φέτος και ειδικά μετα τις γιορτές έγινε "ελευθερη"! Είναι πλέον προφανές ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να κλείσει μια ιστορία στην οποία εμπλέκεται ο πρωθυπουργός της χώρας, δολοφόνοι, παμπλουτοι επιχειρηματίες, τρελές κληρονόμοι, η Ζουμπουλία και ενα "πνέυμα" που λέει περίεργα το νιι! Είναι σχεδόν σίγουρο για μένα ότι η σειρά δεν σώζεται. Το μόνο ερώτημα που περιμένει απάντηση είναι αν ο ευρυματικός κ. Καπουτζίδης θα παραμείνει ευρυματικός και όχι ενας υπέρλαμπρος διαττων αστέρας του τόσο εφήμερου ελληνικού (TV) Star System. Ελπίζω να γίνει το πρώτο γιατι αυτή η έρμη η τηλεόραση θέλει καινούργια πράγματα και όχι κλισέ! Αρκεί βέβαια τα καινούργια να μην κλισαριστούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: