23.1.09

Η απίθανα σικέ ιστορία των Όσκαρ του Μπέντζαμιν Μπάτον..



"Το δραματικό φιλμ Η Aπίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον με τον Μπραντ Πιτ στον πρωταγωνιστικό ρόλο ηγείται της κούρσας για τα φετινά Όσκαρ συγκεντρώνοντας 13 υποψηφιότητες" διαβάζω σήμερα.........

Είδα την ταινία - μια αρκετά μεγάλη ταινία με διάρκεια 160 λεπτά- και νομίζω ότι είναι μια από τις πιο ρηχιές ταινίες που έχω δει.

Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή όμως. Η ταινία είναι βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Σκοτ Φιτζεραλντ που γράφτηκε το 1921. Βασισμένη λέμε γιατί της έχουν αλλάξει τον αδόξαστο βέβαια. Το μόνο που κρατήσαν - πέρα από το όνομα του πρωταγωνιστή- είναι η ιδέα ενός ανθρώπου που γεννιέται ηλικιωμένος και όσο περνάει ο καιρός τόσο αυτός γίνεται νεώτερος!

Η ταινία όμως μπορούσε κάλλιστα να τελειώσει εκεί! Να έβγαινε ας πούμε ο Μπραντ Πιτ και να έλεγε την ιστορία και να πέφταν οι τίτλοι τέλους! Ποιο φθηνά θα τους έβγαινε και πάλι θα τον είχαν προτείνει για όσκαρ! Την ίδια ερμηνεία δίνει και στην ταινία, μην νομίζετε!

Ο Φίντσερ - ένας σκηνοθέτης που έκανε το αριστουργηματικό Se7en- έδειξε ότι μπορεί να διαχειρίζεται ακόμη ωραίες εικόνες αλλά όμορφες εικόνες χωρίς συναίσθημα! Και όσο καλά και αν παίζει η Μπλάνσετ, δεν μπορεί να σώσει την παράσταση. Ο δε Μπραντ νόμίζω περιφέρεται στην ταινία...

Βέβαια τον πρότειναν και αυτόν για το αγαλματάκι γιατί προτείναν την γυναίκα του και μάλλον σκέφτονται να τους τα δώσουν οικογενειακά τώρα που κάναν και παιδιά και έχουν και έξοδα
....

....Και ακούς ότι η ταινία είναι προτεινόμενη για 13 όσκαρ και καταλαβαίνεις πόσο σικέ είναι αυτό το παρτάκι που κάνουν κάτω στο ΕλΕι και μοιράζουν χρυσά αγαλματάκια για σουβενιρ. Νομίζω ότι τα βατόμουρα που μοιράζουν παραδίπλα είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα!!

Με όλα αυτά που ακούω και βλέπω για το σινεμά λέω πάλι καλά που βγήκε και το Λοστ χθες!!! Με περιμένει να το δούμε οικογενειακώς το σουκου!



Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κι επειδη εγω ειμαι ασχετη και ημιμαθης και δεν ειχα διαβασει το οριτζιναλ κειμενο, εντουτοις μου φανηκε οτι σαν κονσεπτ ηταν ωραιο. αλλα οκ, η αληθεια ειναι οτι απο τον πρωταγωνιστη μπορεις να κρινεις και το εργο εντελει. ετσι νομιζα και για το revolutionary road, αλλα για ακομη μια φορα με επιβεβαιωσε ο dicaprio, Που δεν τον παω κα-θο-λου.
Αντε καλο Lost (ΣΚ)!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Χαχαχα με απέτρεψες από άλλο ένα χαμένο δίωρο!!!

Καλό Σ/Κ

Ανώνυμος είπε...

vre Lost kai xero psomi!!!episis min pas na deis to Milk.o Sean Penn paizei san kathusterimenos gay..xalia..-blogarismeni

Vorios Anemos είπε...

εγω θα παω να το δώ!! Δεν μπορείς να με αποτρέψεις!! Εχω δεί αγωνα του Αρη ολόκληρο στην τηλεόραση, οπότε πόσο χειρότερη μπορεί να είναι η ταινία?

Skouliki είπε...

βασικα για τον Φίντσερ δεν εχω κατι κακο να πω ..ασε που το 7 ηταν η καλυτερη μου ταινια

οσο για την ταινια δεν την εχω δει ..αν και ο Μπραντ δεν ειναι απο τους τοπ μου ηθοποιους ......

αλλωστε δεν ειχα την απαιτηση τα οσκαρ να ειναι αντικειμενικα

καλο σκ φιλακια

zekia είπε...

τη βρήκα μετριότατη την ταινία, καλή ήταν για να περάσει η ώρα, αλλά τίποτα παραπάνω. 13 όσκαρ είπες;; άντε για την μπλάνσετ να το δεχτώ αλλά για όλα τα υπόλοιπα...

she smiles είπε...

dystyxws to skirthma sto stomaxi pou eixame oloi stis 2 prwtes sezon...den tha to ksanapathoume!

traba traba apo ta mallia!

Jordan είπε...

Τι το θελες κι εσυ;...
Χαθηκε ο γαλλικος κ ο ιταλικος κιν/φος 60s,70s? Αμα περιμενεις απ το Χολυγουντ να δεις σοβαρη ταινια σημερα εισαι μαλλον αιθεροβαμων.

ΥΓ το αιθερωβαμων το χρησιμοποιησα προς εντυπωσιασμο ;-)

Ανώνυμος είπε...

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ,(ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ)- ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ?

Unknown είπε...

είπαν και ελάλησαν και αμαρτία ουκ έχουν. Εσύ?:

lifewhispers κοιτά εμένα ο Ντικάπριο μ'αρεσει και τον Πιτ τον ανέχομαι σε μερικά έργα. Αλλά αυτην την συνενοημένη ιστορία του να σου κάνω τα αυτιά μπιριμπιρι με "ταινιάρες" έχω σιχαθεί!!


PAVLOS κοίτα βλέπεται η ταινία! Μην την χαντακώνω κιόλας.. απλά δεν είναι το αριστούργημα που λενε. Στο τελος ψιλοβαριεσαι βέβαια!!
Καλό Σουκου

blogarismeni έτσι ακριβώς!!!!


Vorios Anemos μεγάλο δίλημμα θέτεις!!

skouliki και μένα μ'αρεσε πολυ το 7 αλλά ο Φιντσερ μετα απο αυτό δεν έκανε κάτι εφάμιλο!

zekia my words exactly!!

she smiles ίσως έχεις δίκιο αλλά και πάλι Λοστ είναι!

Jordan μα η συγκεκριμένη ταινία σαν "ευρωπαϊκή" περνιέται!


ΑΡΕΙΑΝΕ Πάλι μίλησες πριν! Θα τα πούμε αύριο...

fpboy είπε...

καλησπέρα!
δες το ''σφραγισμένα χείλη''!
διαμάντι !
Και αν αντέχεις και πιο
''Ευρωπαικά''
δες το Τρεις Πίθηκοι.

Unknown είπε...

Καλωςήρθες fpboy λες?
Αν πάντως είναι πολύ ευρωπαϊκό, επίπεδου Ταρκοφσκι μάλλον όχι δεν αντέχω!!

Rami είπε...

Η καλύτερη ταινία της χρονιάς κατ' εμέ ήταν το Wall-e.

Ακόμα και για όσους δεν είναι λάτρεις του είδους, η ταινία και σαν δημιούργημα επιστημονικής φαντασίας είναι απλά ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ.

Unknown είπε...

Rami θα περιμένω να το δω με την κόρη μου! ;-)

zouri1 είπε...

μια και ειδα την ταινια,συμφωνω απολυτα με την αποψη σου .Οσο για αυριο μετα απο τοσα Χ ,πιστευω οτι κερδισετε