29.10.08

Η Ελληνική Τηλεοπτική πραγματικότητα και η πέμπτη σεζόν του Lost...


Μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες- όπως σχεδόν 1 στους 10 Έλληνες - είναι να αγοράζω το πρωί της Κυριακής μια ή και δύο εφημερίδες και να την πέφτω νωχελικά με μια μεγάλη κουπα καφέ στον καναπέ μου. Το πρώτο πράγμα που θα διαβάσω σχεδόν πάντα από την εφημερίδα, ακόμα και πριν τα αθλητικά που βέβαια στις Κυριακάτικές είναι μια σταλιά, είναι το περιοδικό της Τηλεόρασης!

Ναι, το παραδέχομαι! Είμαι ένας από εκείνους που πραγματικά χωρίς κανέναν απολύτως λόγο γουστάρουν να διαβάζουν τις κακίες των τηλεκριτικών για να κάνουν έναν εικονικό διάλογο μαζί τους ή να πρίζουν την γυναίκα τους, θάβοντας σειρές που δεν υπάρχει περίπτωση να δεις ποτέ!!! Γιαυτό και μπορώ να εκφέρω γνώμη για τα τεκτενόμενα στην τηλεόραση χωρίς καν να την έχω ανοίξει πολλές φορές!! Βέβαια ο μήνας που πέρασε, ο μήνας που παραδοσιακά ξεκινάει το καινούργιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ήταν μία περίοδος στην οποία είδα τηλεόραση έτσι για να μπορώ να "θάψω" καλύτερα!!

Και πραγματικά φίλες και φίλοι, φέτος είναι μια καταπληκτική χρονιά για όλους εμάς που η αγαπημένη μας συζήτηση με φίλους στον καφέ ή στο τηλέφωνο είναι "πόσο χάλια είναι η τηλεόραση"! Απο που να πρωτοαρχίσω...

Από το LAPD που θέλησε να είναι μια παρωδία του CSI Athens στο πνεύμα των Monty Pythons και κατέληξε να είναι η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή Νο 18 "εκδρομή στην Αθήνα"?!

Τα "Άγρια παιδιά"?! Που μάλλον είναι "όμορφα παιδιά" στημένα χωρίς λόγο σε γουστόζικες πόζες σε μια σειρά από καλοφτιαγμένα σκηνικά που δεν ξέρω αν σε κάποια φάση οι παραγωγοί κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει ιστορία? Για διαλόγους δεν θα γράψω τίποτε αυτό είναι γενικό κακό και μόνο ο Καπουτζίδης στην αρχή, πρόπερσι, είχε κάνει κάτι διαφορετικό.

Speaking of Kapoutzidis θέλω να πω ότι το να αντιγράφεις μια ξένη σειρά, πάει και έρχεται στην Ελλάδα που συνήθως το μεγαλύτερο ποσοστό δεν ξέρει τι γίνεται στην Εσπερία. Αλλά το να κοπιάρεις την σειρά φαινόμενο της τελευταίας πενταετίας είναι λίγο κραγμένο δεν νομίζεις? Και δυστυχώς το παραπέντε το αντιγράφουν αρκετά σήριαλ με το "Ποιος μας πιάνει" να κερδίζει σε αυτή την κατηγορία.

Για τις πάμπολες σειρές που είναι μεταφορά ισπανικών το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι πως σε κάποιους αρέσει το ξαναζεσταμένο φαγητό. Εγώ δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία επομένως δεν μπορώ να ασχοληθώ με την Πολυκατοικία, τις Επτα Ζωές, τους Λατρεμένους Γείτονες, το Ευτιχισμένοι μαζί και το Λόλα. Το τελευταίο μάλιστα φλερτάρει επικύνδινα και με την Άσχημή Μπέτι που αντίθετα με την δική μας άσχημη μια χαρά κορίτσι ηταν!

Καλά από τον ΑΝΤ1 τα περιμένεις αυτά! Ενώ όλος ο πλανήτης κόβει τα ριάλιτυ αυτός όχι μόνο έμεινε στο φέιμ στόρι αλλά δυστυχώς πήγε και πολύ παραπέρα και παράγγειλε ανιχνευτές ψεύδους και πράκτορες της ΣΙΑ και στο τέλος κατέληξε με την γυναίκα του Αδώνιδος Γεωργιαδιδος να διευθύνει από ορχήστρες στη Νέα Υόρκη, ξεκατινιάσματα στο Μαρούσι.. Τι να πεις.....

Αλλά νομίζω ότι το χρυσό βατόμουρο της Χρονιάς μοιράζονται δύο σειρές. Το "έχω ένα μυστικό" στον ALPHA και το "κλειδί του Παραδεισου" στον ΑΝΤ1. Η πρώτη είναι μια παρωδία της ζωής της Αλίκης με την Κατερίνα Παπουτσάκη να νομίζει ότι παίζει την Αλίκη στην "κόρη μου την Σοσιαλίστρια" μπροστά στον καθρέφτη του παιδικού της δωματίου.

Καλά η άλλη ειναι ακόμη χειρότερη. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι λέει καθηγητής - κάτι σαν Ιντιάνα Τζόουνς- σε ένα πανεπιστήμιο που φέρνει σε αγγλικό αλλά όλοι ελληνικά μιλάνε. Και μπλέκει με την φοιτητρια του την Μακρυπούλια που ξέρει να διαβάζει ιερογλυφικά και να λύνει γρίφους και ερωτέυεται και τον Παπαδόπουλο αλλα είναι αγαπημένη του φοιτητή Τότσικα και πέταει ακόμα κα ιο γάιδαρος από την διαφήμιση του ΟΠΑΠ παρέα με την Άννα Ρίζου που σκοράρει αν και 10 μέτρα οφσάιντ....

Φτάνει τόσο θάψιμο για σήμερα!!! Και επειδή σας κούρασα απίστευτα με την ζούγκλα της ελληνικής τηλεοπτικής πραγματικότητας και μάλιστα χωρίς να αναφέρω καθόλου τον Μάκη, πάρτε για να στανιάρετε και το πρώτο επίσημο τρέιλερ της 5ης σεζόν του Lost.... Αντε να δούμε που θα το παν και αυτοί!!!




21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

xamenoi eimaste file Stathi..ti xasame tin mpaaalaaaa....kala pou einai kai to Lost..to X-files( itane) kai apo kei kai pera i Dynasteia..Tolmi kai Gohteia...ktl ktl..twra pera apo tin sipsi pou me diekatexei...i ellhniki tileorasi einai gia ta skoupidia...an exairesoume ton Xatzinikolaou, ton Liatso, ton Autia, kapote kai ton Rousopoulo..thymasai??politikes ekpompes..( to piga allou twra.. ktl. ktl..opa..xana sipomai..sygnwmmi..me kollhse i sapila tis tileorashs...

filia-blogarismeni
p.s. Aris-Olympiakos, 1-0,xaxaxaaaa

Vorios Anemos είπε...

+10000000000
poy ua elege kai o evris

Cybergoulion είπε...

Η μόνη σειρά από αυτές που αναφέρεις που μπορώ να εκφράσω άποψη είναι το LAPD του οποίου δύο ολόκληρα επεισόδια παρακολούθησα, το ένα ζωντανά στην TV με τις διαφημίσεις και τα όλα του και αυτή την άποψη ας μην την εκφράσω! Επίσης σε πιάνω αδιάβαστο επειδή από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ότι δεν ξέρεις ότι και το LAPD είναι μεταφορά από ισπανική σειρά!

karfoto είπε...

πολύ τηλεόραση βλέπετε βρε παιδιά... :)

she smiles είπε...

mpla mpla mpla... jack.... mpla mpla mpla mpla :)

an parakolouthisete ksenh thleorash tha katalabete oti einai mia xara h dikh mas!
ante! ola straba ta briksete!
paliopaida!

poios einai o evris?
kserw ki egw enan!

ELvA είπε...

Μετα τη περιγραφη σου, Σταθη, καταλαβαμε....ποια ασχολειται με τη κορη, τις Κυριακες! Αχ αυτοι οι Ελληνες μπαμπαδες με τις εφημεριδες και το καφεδακι τους! Οι μαμαδες, ομως, τι κανουν, αραγε; :)
Λοιπον ενα πραγμα που δεν μου εχει λειψει ποτε απο την Ελλαδα ειναι η ομολογουμενως κακη τηλεοραση! Την ανακουφιση που νοιωθεις, εδω, οταν ξερεις οτι ανοιγοντας τη τηλεοραση ΔΕΝ θα δεις τις γνωστες απεχθεις φατσες,(including το παπαδαριο), δεν την αναπληρωνει τιποτα!
Tο σκεπτικο τους μαλλον ειναι το εξης ″αφου αυτοι, εδω, δεν αγανακτουν με εμας οτι κι αν κανουμε, κατσε να τους ριξουμε και 10 βραζιλιανικα σηριαλ, η αναλογου τυπου σειρες, για...αποβλακωση!Πες, πες κατι θα μεινει″!
Στη Σουηδια ομως που η κρατικη τηλεοραση ειναι ακομα καλη και σεβεται τον μεσο πολιτη εχουμε δει πολυ καλες αγγλικες βραβευμενες σειρες (με ΒAFTA & Emmy) οπως το Life on Mars http://en.wikipedia.org/wiki/Life_on_Mars_(TV_series)
καθως και τo sequel του, το ″Ashes To Ashes http://en.wikipedia.org/wiki/Ashes_To_Ashes_TV,
που στην Ελλαδα δεν τα ξερει ο κοσμος, απ οτι φανταζομαι. Η γνωμη μου ειναι οτι υποτιμανε πολυ τον κοσμο στην Ελλαδα,ενω δεν θα επρεπε,γι αυτο αγοραζουν σειρες χειριστης ποιοτητας,η τουλαχιστον αυτες που...πετανε στην Αμερικη και στην υπολοιπη Ευρωπη!
Γενικα, ομως, πειραζει να ξαναπουμε οτι η πολυ... τηλεοραση βλαπτει; :)

geokalp είπε...

σκεφτόμουν κάτι παρόμοιο και με ..κόλλησες!

καλό βράδυ!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

blogarismeni
Για το Άρης ολυμπιακός, άργησες δυο πόστ!!!! Όσο για την τηλεόραση είναι καλή μόνο για να την θάβεις!!

Vorios Anemos ο Ευρής είναι θεός λέμε!!!

Cybergoulion το είχα ξεχάσει ρε συ!!! Καλά που μου το θυμησες! Κρίμα πάντως για τον Ιεροκλή.. Ας έκανε την πόντια γιαγιά καλύτερα!

Karfotos ουδείς αναμάρτητος!!

she smiles αμάν όλες με αυτόν τον φλωρούμπα γιατρό!νισάφι!
Ο Ευρης είπαμε είναι θεός...
Δεν τον πιάνω στο στόμα μου!

Elva κιόμως την Κυριακή το πρωι εγώ ασχολούμαι! Απλά κάποια στιγμή - από τις 07,30 με 08,00 που ξυπνάει- κοιμάται και μπορώ να απολαύσω την εφημεριδα μου!
Το Life on Mars το έχω δει και μου άρεσε. ΒΒC είναι εγγύηση!!! Πάντως και οι αμερικάνικες σειρές είναι πάρα πολυ καλές τώρα τελευταία!
Όχι σαν τις ελληνικές βεβαίως μη χέσω.. ;Ρ

"Γενικα, ομως, πειραζει να ξαναπουμε οτι η πολυ... τηλεοραση βλαπτει; :)"
Η ειδήσεις στα τηλεπαράθυρα είναι το πιο καρκινογόνο προιον της ελληνικής να προσθέσω!!

geokalp σε πρόλαβα ζήλεια!! Που λέγαμε και μικροί!!

gatti είπε...

Μία από τα ίδια κι εγώ. Δεν βλέπω σχεδόν καμία σειρά (φέτος κάνω προσπάθεια μόνο για να δω το "ματωμένα χώματα" όπως πέρσι είδα το "δέκα") αλλά διαβάζοντας τις τηλεκριτικές και τα θαψίματα στα περιοδικά είναι σα να τα ξέρω όλα.

Πάντως μεγάλη πίκρα οι σειρές στην ελληνική τηλεόραση. Δεν μας έφτανε η χαμηλή ποιότητα των σίριαλ, τώρα έχουμε και τις μεταφορές από ισπανικές σειρές. Αλλη μόδα κι αυτή! Mε τι κριτήρια έγινε άραγε; Είναι τόσο επιτυχημένα τα σίριαλ των Ισπανών; Δεν είχα ακούσει ώς τώρα κάτι ανάλογο...

Και αργεί ακόμα το Lost...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Γάτα να φανταστείς παρόλλο που λατρεύω τον Καραγάτση, το "Δέκα" σαν βιβλίο δεν μπορεσε να με κρατήσει. Σαν σειρά όμως ήταν καταπληκτικό! Ειδικά η πόρνη! Απίστευτη τύπισσα! Εννοείται ότι Πιττάκη και Καταλειφός δίναν ρεστα! Τι να πεις για τα σκηνικά?! Όλα ήταν ανέλπιστα τελεια! Απο την άλλη σχεδόν η ίδια ομάδα με Κουτσομύτη σκηνοθετη, ωραίο βιβλίο για σενάριο αλλά κάτι της λείπει?! Πολυ αποστειρωμένη μοιάζει ρε παιδί μου!

ΥΓ Και εγω δεν την κατάλαβα την ισπανόφερτη μόδα! Μετά την Λατινική Αμερική και την Αμερική ανακαλύψαμε την Ισπανία?

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Τρέμε Γκολεμά!!!!

Έρχεται ο Στάθης!!!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

χαχαχαχα!!!

zekia είπε...

ευτυχώς ή δυστυχώς με τη δουλειά βλέπω σπάνια τηλεόραση, το μόνο που στεναχωριέμαι που χάνω είναι το Ραδιο Αρβύλα...

Rami είπε...

Ρε Σταθούκο, διαβάζω το ποστ σου και μου είναι γεμάτο άγνωστες λέξεις... :)

Τυχερός, άτυχος, στον κόσμο μου; Όπως και να 'χει, έχω χαλάσει τις όποιες σχέσεις είχα με την τηλεόραση. Στο μόνο που εξυπηρετεί είναι οι 32" που μπορεί να σου προσφέρουν μια μεγαλύτερη οθόνη από αυτήν του υπολογιστή σου... για να δεις την ταινία της επιλογής σου!

(και την ομάδα της καρδιάς σου...)

Ανώνυμος είπε...

poion eipes re Stathi floroumpa????ton Theo ton Jack??????????tha plakwthoume.....!!!:)

oson afora gia to Aris-Olympiakos, 1-0( gia na min xexniomaste e!)den fanatizomai opws kapoioi alloi gia auto kai ta anaferw kapws ekprothesma....:) :)-filia, blogarismeni

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

zekia είπαμε το μόνο που χάνεις είναι το θάψιμο μετά! Καλή η Αρβυλα αλλά πολύ πολιτικαλι κορεκτ το παίζουν ωρες ωρες ρε παιδάκι μου.. Όταν ο Κανάκης έβαζε καραπόρτες στα μαγαζια του δεν ήταν έτσι ;-)

Rami μην νομίζεις και εγώ ετσι κάνω! Απλά είπα να τσεκάρω τις καινουργιες σειρες μπας και αξίζει καμιά! αλλά τσάμπα..


blogarismeni μπροστά στο Σογιερ ο Τζακ δεν ειναι φλωρούμπας δηλαδής?!

Ανώνυμος είπε...

o Sogier einai gia mia nyxta-na fygoune ta apwthimena-...o Jack einai gia mia zwh!!-blogarismeni

KitsosMitsos είπε...

Ομοιοπαθής ως προς τις συνήθειες. Ειδικά τις κυριακάτικες.
το μόνο αισιόδοξο είναι το Lost που έρχεται!
καλημέρα

desa είπε...

H μόνη σιερά που αξίζει έιναι το ευτυχησμένοι μαζί, για μένα.

για τους λόστ που το έχω παρακολουθήσει όλο, όπως και για το πρίζον μπρέικ αυτή πρέπει να είναι η τελευταία τους σεζόν. το τράβηξαν πολύ. ειδικά το πρίζον κάνει κοιλιά. οι άλλοι σκύλιασαν να φύγουνε και τώρα θέλουν να ξαναγυρίσουν? πρέπει να δώσει πολλές εξηγήσεις.

DonMits είπε...

Δεν διάβασα τα σχόλια για αυτό συγχώρεσέ με αν επαναλάβω κάτι που ειπώθηκε.

Η ελληνική τι-βι πάει απ' το κακό στο χειρότερο. Φέτος η μόνη σειρά που ξεχωρίζω και μπορώ να παρακολουθήσω είναι τα ματωμένα χώματα. Από εκεί και πέρα το χάος. Μόνο μπάλα και τίποτα παραπάνω.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

blogarismeni απλά έγραψες! ;-)!!!

KitsosMitsos επιτέλους ενας με τις ίδιες συνήθειες!!!

desa το λοστ έχει αλλές δυο σεζον και το πριζον νομιζω τελειώνει επιτέλους!


DonMits και εγω τα ματωμένα χώματα περίμενα αλλά δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα.....