12.2.08

All these things....



Πολλά ενδιαφέροντα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην χώρα αλλά και αλλού. Και έτσι καλοδιάθετος όπως είμαι μετά την νίκη της Κυριακής λέω να διαψεύσω τον φίλο Geokalp και να γράψω έναν νέο πόστ πριν να κλείσει το 3ημερο "πένθος" που ανακοίνωσε ο Παπαναστασιακός.

Το πρώτο ενδιαφέρον πράγμα που μοιάζει να απασχολεί το μισό πολιτικό φάσμα είναι η - αναμενόμενη - εκλογή του Τσίπρα στο τιμόνι του Συνασπισμού με το ποσοστό του 70%. Απο εκεί και έπειτα βλέπω ότι στο μεν ΠΑΣΟΚ σαν να μην περίμεναν να γίνει αυτό το πράγμα και βγήκε με την μία ο "εξυπνάκιας" της παρέας, ο Πάγκαλος, να του την πει και να ξεκινήσει έτσι τον πρώτο χαρτοπόλεμο του νεώτατου Προέδρου. Στο δε ΚΚΕ απλά κύρηξαν νέο αγώνα κατά του Ρεφορμισμου...Κλασικά..

Δύο πράγματα θέλω να σχολιάσω. Το πρώτο είναι ότι ένας από τους λόγους που συμπαθώ τον Τσίπρα είναι ότι ξεκίνησε την πολιτική του "καριέρα" στις μεγάλες μαθητικές καταλήψεις του 1990. Επιτέλους ένα παιδί της γενιάς μου βγήκε στο προσκήνιο. Ώρα κάποιοι σαν τον Κοντογιαννόπουλο -κύριο "εμπνευστή" εκείνων των κινητοποιήσεων- να βγούν από την σκηνή. Φτάνει πια..

Το δεύτερο είναι η γενναία απόφαση του Αλαβάνου -του "κόκκινου αστού" που λέει και η Ελευθεροτυπία- να παραιτηθεί όσο "είναι μπροστά". Quit while you're ahead, συμβουλεύουν και οι καλύτεροι χαρτοπαίκτες στο Λας Βέγκας. Εύκολο να το λες δύσκολο να το κανείς. Στην χώρα μας συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Κάποιοι χάνουν και κρατούν και με τα δύο χέρια την καρέκλα του Προέδρου ενός κόμματος.

Ακόμα αυτήν την εβδομάδα περιμένουμε να προσωποποιηθούν οι διώξεις για το περίφημο DVD... Μια ερώτηση έχω να κάνω. Θα γίνει με την ίδια διαδικασία που μπήκε το θέμα Κλαδά στο αρχείο? Αστο μην απαντάς.. πάμε παρακάτω...

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το χρήμα της Wall Street μυρίζεται νίκη του Ομπάμα και κάνει την επιλογή του. Απο την άλλη η Ντόρις Λέσινγκ - φετινή κάτοχος του Νόμπελ Λογοτεχνίας δηλώνει ότι "Ο Ομπάμα δεν θα κρατούσε πολύ. Ένας μαύρος στη θέση του προέδρου. Θα τον σκότωναν". Τελικά μήπως η δημοφιλής σειρά 24 με τον Πάλμερ φορ Πρέσιντεντ γίνει πραγματικότητα? Λες για μια ακόμη φορά να έχουμε larger life than TV?
Θα δείξει!
Update: Νικη του Ομπάμα με πολυ μεγάλα ποσοστά σε Washington DC, Maryland και Virginia.
"Barack Obama tonight established himself as the clear frontrunner for the Democratic nomination" λέει η Guardian. Επιπρόσθετα σύμφωνα με το BBC ο Ομπάμα πέρασε σε αριθμό εκλεκτόρων την Κλίντον. 1223-1198 το Σκορ!

Update 2: Ρίξτε και μια ματιά στην Νιεμαντσροζε να δειτε ποιες είναι οι πραγματικές ιερόδουλες του διαδικτύου.. Γιατι στις πουτάνες μην κάνεις πουτανιές..

Το τραγουδάκι που σας χαρίζω είναι "All these things that I've done" είναι από Killers και τον προηγούμενο τους δίσκο. Αυτοί είναι σίγουρα το πιο βρετανικό συγκρότημα που βγήκε από την Αμερική!!!! Τον τελευταίο καιρό τους ακούω συνέχεια! Ρίξτε τους μια ματιά...

18 σχόλια:

zekia είπε...

O Τσίπρας δείχνει διαφορετικός, μιλάει διαφορετικά, χαμογελάει διαφορετικά, προσεγγίζει διαφορετικά απο τους υπόλοιπους....ας ελπίσουμε οτι θα κάνει και τη διαφορά στην πράξη.

Το συγκρότημα είναι πολύ ενδιαφέρον και το βιντεοκλιπ πολυ γλυκο:)

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Αν μη τι άλλο ο Αλέξης, είναι πιο μπάνικος από ότι άλλο έχει να μας δείξει η βουλή. Τέσπα.

Καλή βδομάδα να 'χουμε.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Είχα διαφωνήσει και το ξέρεις...Τελικά όμως ο προσυνεδριακός διάλογος, ήταν καθαρά πολιτικός και ελπίζω να αμβλυνθούν οι εσωτερικές, χαρακωματικές, αντιθέσεις.
Εύχομαι να ανταπεξέλθει στις ευθύνες και στις προσδοκίες και έχει πολύ δουλειά να κάνει. Ικανότητες έχει, οι συγκυρίες βοηθάνε..μακάρι να δούμε κάτι νέο και καλό. Ποιός θάλεγε όχι, προχωράμε λοιπόν, έγινε αυτό που είπες !

zouri1 είπε...

Πιστευω οτι ο Τσιπρας θα δωσει καποια προσκειρη ωθηση στον ΣΥΝ.Μετα θα χρειαστει η πολιτικη να ειναι ισχυρη.Τωρα απλα παιζει σαν image.

Zaphod είπε...

Τον Τσίπρα δεν τον ξέρω και μάλλον αυτό είναι καλό γιατί αυτοί που ξέρουμε...

Ο Αλαβάνος μπορεί να παραιτήθηκε, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ μένει, και λογικά θα παραμείνει (και καλως), όσο για την απίστευτη μαγκιά να φύγει ενώ ήταν από πάνω θυμίζω και τις μαγκιές να βάλει υποψηφιότητα στην επαρχία, να είναι ο μόνος που έκανε αντιπολίτευση (με το ΚΚΕ να βαράει το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να βαριέται μόνο του), όπως και να κόψει τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ, που τους είχε για γκόμενες τόσα χρόνια!

Πάντως αν το δεις "κομματικά" και όχι προσωπικά ο Αλαβάνος φαίνεται να το έχει βάλει στόχο να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ - και δεν με χαλάει καθόλου!

Περί Ομπάμα θα πω πως θα ήθελα πολύ να δω ένα μαύρο πρόεδρα εκέι πέρα μόνο και μόνο για να πήξουν οι White Agglo Saxon Protestants :P
Ο Ομπάμα εν τω μεταξύ λογικά θα ψηφίζεται από μαύρους και χαμηλότερα στρώματα (σίγουρα όχι από τους WASP) άρα ξέρει πως αν ακολουθήσει την πάγια αμερικάνικη εξωτερική πολιτική (που αυτό μας ενδιαφέρει) θα πάρει τον... *μπιπ*

gk είπε...

"ΚΑΤΩ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟΥ".

άραγε ο Τσίπρας θα έχει χώρο στον "μπουφέ της Ιστορίας"?

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Καλημέρα σε όλους!


zekia δεν δείχνει μόνο διοαφορετικός πιστεύω ότι είναι και διαφορετικός. Δεν εχει φάει χρήματα απο μια θεση που του δώσανε και ελπίζω να μην φάει! Αυτό είναι η πραγματική ανανέωση.

PAVLOS στο χαμόγελο του κάτι δεν μ'αρεσει ρε συ! Πολύ κολγκείτ! Είπαμε αλλά όχι και έτσι!

Σπίθας συμφωνώ με αυτά που είπε ο zouri1 Έχεις τώρα το αβάντζο αλλά πρέπει να το κρατήσεις και μόνος σου!

Zaphod Ο Αλαβάνος ήταν -και ακόμα είναι στη βουλή- αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Απλά πράγματα! Όντως ξέχασα και το ρίσκο του Ηρακλείου που του βγήκε και πανυγηρικά!
Μήπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ βάλαν ως στόχο την αυτοδιάλυση?

Κιόμως φίλε και οι WASP θα ψηφίσουν Ομπάμα. Ο τελευταίος των Κέννεντυ τον στηρίζει όπως και η πλειοψηφία της Wall Street. Εμεις θα θελαμε να τον στηρίζουν μόνο τα μικρομεσαία στρωματα..


gk

Αχ ρε συντροφε τι αγώνες μου θύμισες!!!!

"ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΓΕΡΟΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ!"!!!!

Μάλλον ο Τσίπρας θα είναι ανάμεσα στα καναπεδάκια του ρεφορμισμου και στην αναθεωρητική σαμπάνια....

ΥΓ που χάθηκες ρε!?

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Συμφωνώ και με zouri1 και με zapxod....
Τα αυτονόητα..θέλουμε, δεν υπάρχει χώρος για στείρες πολιτικολογίες.

Maria Mikro Analogo είπε...

Καλημέρα, Στάθη. Τα σχόλιά σου είναι όλα τα λεφτά βρε... :D Φιλάκια!

Hades είπε...

Όντως η απόφαση Αλαβάνου ήταν θετική, από την άλλη όμως φοβάμαι μην καεί ο Τσίπρας ως χαρτί. Το πολιτικό μας σύστημα πολύ ευχαρίστως τρώει σάρκες ζωντανών, και οΤσίπρας παρα΄τα λάθη του (έχει πετάξει κάτι χοντράδες κατά καιρούς) είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση ομολογουμένως.

Υπάρχει και κάτι άλλο όμως που μου έχει προξενήσει το ενδιαφέρον: παρά τα όσα γίνονται στο ΠΑΣΟΚ, ο φίλα προσκείμενος τύπος δείχνει να τα περνάει στο ντούκου. Και δε μιλάω για τα γεγονότα ως ειδήσεις τόσο, όσο για τη σύγκριση ανάμεσα στο γίνεται τώρα (από πλευράς αντιμετώπισης) και στο τι γινόταν προ "εκλογικής αναμετρήσεως" (Γιωργάκη-Μπένυ). Όντως είναι σε πασιφανή πορεία είτε διάλυσης, είτε διάσπασης, τα ποσοστά του πέφτουν τραγικά κι όμως ουδείς δείχνει ν'ασχολείται (από τους εκτός). Λίγο περίεργο δεν είναι;

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Σπίθας μακάρι να ξεκολήσει η Αριστερά σε αυτην την χώρα!

Μαρία φιλιά Μαράκι!

Hades θελεί ρίσκο. Και ο Τσίπρας και ο Αλαβάνος τα πήραν τα ρίσκα! Εγω θέλω να δω ουσία πάντως! Τον βλέπω πολύ θετικά αλλά θέλω να δω και πράξεις!

όσο για το ΠΑΣΟΚ πιστεύω ότι δεν ασχολούνται τα ΜΜΕ μαζί του γτιατι φάγαν χοντρό κράξιμο πριν απο τις εσωκομματικές εκλογές και δεν θέλουν να τους αποκαλέσουν "υπονομευτές του ΓΑΠ". Εσυ πως το βλέπεις?
Τις δηλώσεις του Πάγκαλου θα τις σχολιάσουμε? Δεν ξεχείλιζαν απο αλαζονεια?

Hades είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω ως προς το πρώτο, και μπράβο τους, διότι αν μη τι άλλο τουλάχιστον επέδειξαν θέληση. Εδώ όμως έρχομαι 'γώ να θέσω ακόμη περισσότερες απαιτήσεις: εκτιμώ ότι ο ΣΥΝ είναι το ένα εκ των δύο κομμάτων που έχει τη δυνατότητα ν'αυξήσει πραγματικά τα ποσοστά του (το άλλο δυστυχώς είναι το καρατζαφέρειον, να και για τελείως διαφορετικούς κι αντίθετους λόγους). Ένα πράγμα που θέλω να δω λοιπόν -κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα- είναι ότι ο Τσίπρας δεν θα φθαρεί, κατ' αρχήν στο μυαλό. Διότι η αλήθεια είναι ότι όταν άρχισε να τον πηγαίνει κόσμος ξεκίνησε κι αυτός να πετάει κάτι κοτσάνες δεξιά κι αριστερά. Μου αρέσει πολύ, δείχνει να έχει υγιείς θέσεις (αν κι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κριθει: μιλάμε για πολιτικό άλλωστε) και θέλω να συνεχίσει έτσι. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε (όλοι) από τον Τσίπρα, πρέπει να προσέξει και ο ίδιος όμως.

Πάγκαλος... χα...
Όταν άκουσα τις δηλώσεις του ξέρεις ποια λέξη μου ήρθε αυτόματα στο μυαλό; "Πάγκαλος"
Έτσι απλά. Να σου πω την αλήθεια, μάλλον θα με εξέπληττε αν έλεγε κάτι άλλο. Ως στέλεχος του "παλαιού" ΠΑΣΟΚ (λες και υπάρχει και νέο, αλλά τέλος πάντων) έχει χάσει κι αυτός τη μπάλα και οι λόγοι είναι προφανείς:
-για την ώρα, οι ψηφοφόροι (λαός είμαστε μόνο προ εκλογών) δείχνουν να ξεπερνούν την ανίατη παπανδρεϊτιδα. Βλέπει δηλαδή ότι για πρώτη φορά αρχίζει να ξεθωριάζει ένα βαρύ επώνυμο. Το πρόβλημα είναι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει μέσα στο ΠΑΣΟΚ όμως...
-βλέπει ότι οσο κάνει παπαριές η ΝΔ, τόσο πιο πολύ θυμούνται όλοι τα έργα του ΠΑΣΟΚ. Ουδεμία έκπληξις: στον κόσμο μας ήμασταν και τρώγαμε κουτόχορτο. Τώρα απλά ξυπνάμε βίαια επειδή συνειδητοποιούμε ολοένα και περισσότερο πόσο άσχημα είανι τα πράγματα, τα οποία φυσικά δεν έγιναν άσχημα ξαφνικά. Αποτέλεσμα αυτού; Όσο πέφτει η ΝΔ άλλο τόσο πέφτει και το ΠΑΣΟΚ.
-βλέπει ότι ο αρχηγός του είναι αυτό που λένε "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα": αν μιλήσει συνήθως πετάει μαργαριτάρια, ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος να ρίξει κι άλλο τα ποσοστά. Αν δεν μιλήσει, τότε θα πέσουν κι άλλο ένεκα σιωπής λόγω "συνενοχής". Το μόνο που δε βλέπει είναι φως στο τούνελ, κι αυτό είναι προφανές.
-και το σημαντικότερο όλων: βλέπει την παλιόθεν δεξαμενή ψήφων του κόμματός του, τον ΣΥΝ, ξαφνικά να αλλάζει σελίδα και να προσπαθεί μέσα σε ένα άρρωστο πολιτικό τοπίο να κάνει κάποια βήματα μπορστά (τώρα αν αυτά είανι λάθος, το μέλλον θα δείξει) κι ακόμη χειρότερα με διαρροές προς την αντίθετη φορά πλέον.
Υπό άλλες συνθήκες ίσως να μίλαγα κι εγώ για αλαζονεία. Τώρα η αλήθεια είναι ότι μου'μεινε πιο πολύ μια γεύση πανικού.

Φυσικά είμαστε η κατ'εξοχήν ψώρα του δικομματισμού, αυτό είναι σαφές. Ουδεμία έκπληξη δηλαδή θα μου προκαλέσει αν στις επόμενες εκλογές οι 2 πάρουν κανά 80% πάλι. Όμως η συγκυρία είναι πραγματικά απίστευτη: στο μεν ΠΑΣΟΚ κάνουν ό,τι μπορούν για να το διαλύσουν ή να το διασπάσουν το μαγαζί. Ο Μπένυ δε, πιο πολύ ότι θέλει να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες μου 'χει δείξει, παρα΄ότι ενδιαφέρεται για κάτι άλλο. Και θεωρώ ότι ήταν αριστουργηματική η κίνησή του να οπισθοχωρήσει για το καλό του κόμματος πριν λίγες μέρες. Μια οπισθοχώρηση κατεγράφη στο ενεργητικό του, δεύτερη δεν θα υπάρξει και να μου το θυμηθείς. Και μέσα σ'όλ'αυτα, το μεν ΚΚΕ εξακολουθεί να εμμένει σε εποχές άλλες, ο δε Καρατζαφέρης... χμ, αυτός εδώ με ανησυχεί έντονα, κυρίως επειδή δεν έχει φανεί πουθενά ακόμη, και είναι παμπόνηρος και έχει τρομερό λέγειν.
Γενικα΄οι συνθήκες δείχνουν ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες (και για προ χούντας μιλαώ) ο δικομματισμός αρχίζει να τρίζει.

Χώρο για νέο κόμμα δε βλέπω, όχι για κάποιον άλλον λόγο, αλλά επειδή δε βλέπω κάποιον πραγματικά σοβαρό πολιτικό που να μπορεί με τις θέσεις του αν κερδίσει τον κόσμο. Θα το κάνει ποιος; Ο Μπένυ με το δικό του ενδεχομένως; Χλωμό το κόβω, εδώ δεν τα κατάφερε ο Αβραμόπουλος που γύρισε στη ΝΔ άρον, άρον. Το ερώτημα είναι λοιποόν προς τα που θα κινηθούν οι διαρροές; Χα, εδώ σε θέλω, είανι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ αυτή...

Χμ, κι αναφορικά με τα ΜΜΕ, κάτσε να μην έκανε πίσω ο Μπένυ, και θα 'βλεπες μετά ποιοι και πόσοι θα κάθονταν στ'αβγά τους και πόσοι όχι... :)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

καταρχήν χαρά στο κουράγιο σου που έγραψες σεντονιάδα και μάλιστα σε σχόλιο!! ;-)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

επί της ουσίας τώρα....
Ο Τσίπρας προκαλεί συμπάθεια όσο ο Μητσοτάκης αντιπάθεια! Έτσι μόνο που τον βλέπεις! Είναι και αυτό το γεμάτο χαμόγελο που σου θυμίζει τα φιλαράκια σου όταν πίνετε καφέ στο χαλαρό και σου δίνει μια αισιοδοξία και μια ελπίδα!
Το θέμα και το μεγάλο ρίσκο είναι να έχει και ουσία! Να βγει μπροστα και να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας την ανεργία των νέων και την διαφθορά. Η χώρα έχει φτάσει σε ένα σημείο που θέλει κάποιον να την εμπνεύσει, δεν ξέρω αν θα είναι ο Τσίπρας αυτός αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία γενικά...
Αυτό βέβαια δεν το καταλαβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ. Διάβαζα σε ένα μπλόγκ που μιλούσε πολύ σωστά για άνεργους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Ο ΓΑΠ δεν πέταξε όλους αυτούς όταν μπορούσε το 2004. Τώρα αυτοί - βλέπε Πάγκαλο και Βασούλα και άλλους πολλούς- ξαναγύρισαν...
Ο δε Πάγκαλος είναι τόσο αλαζόνας που μου θυμίζει - οπτικώς και ουσιαστικώς - τον χοίρο στην Φάρμα των Ζώων του Οργουέλ. Ευτυχώς δεν έχει την ίδια εξουσία! Την είχε ο παππούς του και είδαμε πως πρόκοψε η χώρα!
Έχεις δίκιο πάντως οι εποχές άλλαξαν και τώρα μάλλον το ΠΑΣΟΚ είναι δεξαμενη του ΣΥΝ....

Τώρα για νέο κόμμα... ίσως οι εποχές αλλάζουν και ίσως έφτασε η ώρα η Ελλαδίτσα να αποκτήσει τον Μπερλουσκόνι της... και μάλιστα γένους θυληκού ;-)

Hades είπε...

Χμμμμμμμμμμμ...... εξαιρετικά "επικίνδινη" η απάντησή σου: ξεκινάει και τελειώνει με Μητσοτάκη! (διότι δε νομίζω να εννοείς τη Δαμανάκη!)
Κ¨ατσε να φέρω κανά σκόρδο, ποτέ δεν ξέρεις... :):):)

Συμφωνώ έτσι όπως το θέτεις για τον Τσίπρα, γι'αυτό και ενδιαφέρομαι να μην φθαρεί: στην Ελλάδα όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις, τόσο πιο πολύ αέρα παίρνουν τα μυαλά σου συνήθως, και ως γνωστόν η έπαρση και η αλαζονεία είναι κάτι που πρώτα αποκτάς και μετά παίρνεις χαμπάρι. Η δήλωση φερ'ειπείν του Τσίπρα για τον Σημίτη ("ποιος Σημίτης...") ήταν απαράδεκτη. Πολιτικός είσαι, όχι απλός πολίτης με πολιτικη΄άποψη... Σαν δείγμα δηλαδή ήταν όχι ακριβώς αρνητικό, αλλά ένα σχετικό καμπανάι το χτύπησε σε'μένα. Αυτό φυσικά μπορεί να μη λέει και τίποτε, και γενικά δεν είμαι ο άνθρωπος που από μια περίπτωση, μεμονωμένη ενδεχομένως, θα αλλάξει άποψη για κάποιον. Αυτό το κάνω εγώ όμως, άντε και μερικοί ακόμη. Οι περισσότεροι ως γνωστόν αλλάζουν άποψη αναλόγως με τη διεύθυνση του ανέμου.

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, θα συμφωνήσω (πολύ εύστοχο κιόλας αυτό που έγραψες!). ΑΛΛΑ....
(πάντα υπάρχει ένα μεγάλο αλλά)
Αν ο Γιωργάκης πέταγε έξω όσους έπρεπε, θα μιλάγαμε για τεράστιο αριθμό ατόμως, Στάθη, πράγμα ανέφικτο. Ουσιαστικά θα διέλυε το κόμμα άμα τη εμφανίση του στην αρχηγία. Κατ' εμέ (που δεν του χώνω και λίγα) είναι το μοναδικό που χειρίστηκε σωστά: ασχολήθηκε ενδεικτικά με ορισμένους, με την ελπίδα ότι θα συμμορφωθούν και οι υπόλοιποι (που, όμως...).

Η Ντόρα αν κάνει άλλο κόμμα, τη βλέπω να βυθίζεται. Όπως λέει και η πάνσοφη ελληνική παροιμία, στους δύο τρίτος δε χωρεί.... :)
Μόνο μέσω ΝΔ θα τα καταφέρει, αν δεν την φάει ο Κωστάκης ως τότε δηλαδή, διότι -μην ξεγελιώμαστε- είναι μέγας γάτος. Άσε που μετά από 2 συνεχόμενες εκλογικές νίκες, αν σκάσει μύτη κανά ποσοστό (ήττας) όπως το 2000 (απειροελάχιστο δηλαδή) σιγά μη φύγει από την προεδρία της ΝΔ... Είναι πολύ μπλεγμένη η κατάσταση με τη Ντόρα, γι'αυτό και μετά τις τελευταίες εκλογές έχει ψιλολουφάξει, όπως κι ο πατέρας της. Είανι προφανές θεωρώ ότι περιμένουν στη γωνία αλλά δεν τους παίρνει να βγάλουν γλώσσα πλέον...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Άδη δεν αναφερομαι στην Ντόρα όταν μιλάω για έλληνιδα Μπερλουσκόνι. Δες για μια κυρία που ασχολήθηκε με τον "Αθήνα 2004" και προσφάτως αγόρασε μια παραδοσιακή εφημερίδα της δεξιάς....

Για την Ντόρα πάντως πιστεύω ότι την πάτησε! Είχε κακό ταίμινγκ αλλά αν πάρει τα χρόνια του πατέρα της μπορεί κάτι να γίνει!

Για το ΠΑΣΟΚ λες
"Ουσιαστικά θα διέλυε το κόμμα άμα τη εμφανίση του στην αρχηγία"
σου απαντώ..
"Ενώ τώρα που το διαλύει στην πορεία είναι καλύτερα?"

Γενικά για την δημιουργία νέου κόμματος από μέρος του δικομματισμού ...
πιστεύω ότι ενω παλιά σίγουρα όποιος έφευγε απο το μαντρί το τρώγαν οι λύκοι τώρα, σε μια εποχή επαναπροσδιορισμού, του πολιτικού συστήματος αυτό δεν είναι ούτε απόλυτο ούτε σίγουρο.

Hades είπε...

Ααααα, Διαμαντοπούλου εννοούσες; Δεν τα κάνουμε 2 τα σκόρδα τότε; :):):)
Δεν ξέρω, αλλά χλωμό μου φαίνεται. Αν είχε κάνει την κίνηση τότε, ίσως να'χε κάποιες πιθανότητες. Τώρα δεν το βλέπω και ξέρεις γιατί; Διότι όσο περισσότερος καιρός περνάει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε για τους ολυμπιακούς του 2004, τόσο λιγότεροι θα τη βλέπουν και θετικά. Και το γεγονός ότι αγόρασε τον ΕΤ δείχνει νομίζω πως το πήρε απόφαση και η ίδια (διότι μην ξεχνάς πως μηδένισε και τον αριθμό φύλλων έτσι; Είναι ιδιαίτερα σημειολογικό αυτό).

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει μια διαφορά. Τώρα ο Γιωργάκης το διαλύει επειδή είναι αδύνατον να το χειριστεί, διότι δεν έχει δυνατότητες να το χειριστεί, διότι κάνει λάθη, διότι δεν του βγαίνει κλπ, κλπ, κλπ. Τότε όμως, αν έκανε κάτι τέτοιο θα ήταν ηθελημένο. Και εδώ που τα λέμε, ούτε να χάσει την αρχηγία επιθυμεί (το εδειξε άλλωστε), ούτε να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ. ΆΛλο το τι επιθυμεί όμως, κι άλλο το τι κάνει επί της ουσίας.

Θα συμφωνήσω ότι είμαστε σε ένα κομβικό σημείο επαναπροσδιορισμού του πολιτικού συστήματος της χώρας: με μια βασική υποσημείωση όμως: είμαστε στην αρχή και έχω τις επιφυλάξεις μου για το κατά πόσον μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Το να γυρίσουμε στα κλασικά μας είναι υπαρκτό ενδεχόμενο.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Hades διαφωνώ με την διαμαντοπούλου. Το 2004 το σύστημα του Δικοματισμού ήταν ακόμα γερό! Θυμίσου στις εκλογές του Μαρτίου ΝΔ 45%, ΠΑΣΟΚ 41 Σύνολο 86%...
Δεν είναι χαζή και ας είναι πολύ φιλόδοξη. Τώρα ο δικοματισμός υποχωρεί. Και να ξέρεις αν καταρρεύσει το ένα απο τα δύο κόμματα θα συμπαρασύρει και το άλλο! Τουλάχιστον έτσι έγινε στην Ιταλία, χώρα με την οποία βλέπω πολλές ομοιότητες.

Για το ΠΑΣΟΚ να σου πω πιστεύω ότι αν ο ΓΑΠ διέγραφε κόσμο τότε θα είχε στήριξη απο την βάση του κόμματος τώρα κλαφτα! Πάντως να ξέρεις ότι το πρόβλημα που έχει τώρα το ΠΑΣΟΚ το ξαναείχε και την περίοδο 95-96 -περίοδο που καιη ΝΔ είχε πρόβλημα- αλλά το ξεπέρασε με τον Σημίτη που έδειξε πυγμή. Τότε ξαναγυρίσαμε στα κλασικά μας να ξαναγίνει το ίδιο τώρα το θεωρώ λίγο απίθανο πάντως. Κάτι έχει αλλάξει πιστεύω..