24.7.09

5 αγαπημένα τραγούδια που μου θυμίζουν καλοκαίρι

Σήμερα, λίγο πριν φύγω για διακοπές, θέλω να σας αφήσω με 5 αγαπημένα τραγούδια που όποτε και αν τα ακούσω μου θυμίζουν για διάφορους λόγους καλοκαίρι. Και μιας και τα 90's είναι της μόδας τώρα, όλα τα τραγούδια είναι από τότε.

Το πρώτο τραγούδι, που το είχα αναφέρει και πέρσι, είναι το Summertime από τους DJ Jazy Jeff & Fresh Prince και το 1991. Όποτε και να το ακούσω , ακόμη και μέσα στο χειμώνα, είναι σαν να νιώθω την ζέστη του καύσωνα!



Το δεύτερο κομμάτι έρχεται από τις νύχτες που περνούσα στην Νέα Σκιώνη, την προηγούμενη δεκαετία. To You don't love me που τραγουδάει η Τζαμαικανή Dawn Penn .



Απο την ίδια χρονιά, το 1994, είναι και το Summer in the City τραγουδισμένο όχι από τους Lovin' Spoonful, αλλά από το Joe Cocker. Μπορεί η νέα βέρσιον να είναι χειρότερη αλλά αυτήν άκουγα εκείνο το καλοκαίρι που τελειώσα το λύκειο και περίμενα να βγουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών...




Ένα άλλο τραγούδι που έπαιζε το επόμενο καλοκαίρι, του 1995, ήταν το Poem without words της Anne Clarke. Όταν το ακούω, μου έρχεται η εικόνα να είμαι στην θάλασσα κάπου στην Χαλκιδική, νομίζω στο Ντάλα όταν είχε πρωτοανοίξει και δεν είχε πολύ κόσμο.



Το Hit Parade του Tim Booth είναι επίσης ένα αγαπημένο που όχι μόνο μου θυμίζει το καλοκαίρι του 1996 αλλά και την Ενωδια!



Αυτά! Σας αφήνω για τρεις ( χεχε) εβδομάδες! Θα τα πούμε μετά τον Δεκαπενταύγουστο! Μια εξαίρεση θα είναι ένα ρεπορτάζ που περιμένω από το Ούλεβαλ του Όσλο...

Μέχρι τότε καλά να περνάτε! Καλό καλοκαίρι να έχουμε! Πολλά Φιλιά!

3 σχόλια:

DonMits είπε...

Άντε καλά μπάνια και καλή ξεκούραση!!!

Εγώ θα σε περιμένω να δούμε παρέα τη ρεβάνς στις 6/8 - κι ας λες ότι δεν θα έρθεις ;-)

ikor είπε...

Καλά να περάσετε Στάθη! Να γεμίσεις μπαταρίες και να ξεκουραστείς φίλε!

Cybergoulion είπε...

Χα! Το summer in the city το είχα έτοιμο σε draft για την αποχώρηση τη δική μου! Δεν πειράζει θα βάλω το οριγκενάλ... Καλά να περάσεις φίλε, καλά μπάνια, κάνε και καμιά βουτιά για εμάς που φεύγουμε αργότερα...