22.4.09

Πάσχα το Ελληνικόν


Περάσαμε το πρώτο Πάσχα της κόρης μου στην Βέροια όλη η οικογένεια παρέα! Παρέα και με παλιούς φίλους που επέστρεψαν από την Νορβηγία, άλλους που μόλις απέκτησαν ένα νέο μελος στην οικογένεια τους και άλλους λίγο πριν να φύγουν στα δικά τους χωριά! Ένα ακόμα πράγμα που ήθελα να κάνω στην Βέροια ήταν να βγω στην νέα Ενωδία. Μια Ενωδία που θυμίζει λίγο την παλιά! Τουλάχιστον στην μουσική της.

Πέρσι σας έλεγα για το ελληνικότατο Πάσχα που περνούσα σαν παιδί και εγώ εκεί κάτω στη Ρούμελη. Με εκείνες τις χρονιές σαν οδηγό και σαν κανόνα νομίζω ότι φέτος πέρασα πολύ ωραία, οικογενειακά και παραδοσιακά όπως θα έπρεπε να είναι το Πάσχα!

Όχι απαραίτητα ότι δεν μπορείς να περάσεις καλά το Πάσχα μακρυά από την οικογένεια σου. Και στην Αγγλία και στο στρατό που γιόρτασα την Ανάσταση, μπορώ να πω ότι πέρασα πάρα πολύ καλά και συν τοις άλλοις και ξεχωριστά. Όμως το Πάσχα το ελληνικό και οικογενειακό είναι αλλιώς ακόμα και αν το έχεις συνηθίσει.




Γυρίζοντας, μέσα στην κίνηση αλλά ευτυχώς όχι κολλημένος, σκεφτόμουν ότι πέρασε πολυς καιρός από τότε που κατηφορίζαμε την κακοτράχαλη Εθνική, με ανοιχτά παράθυρα που έλεγε και η Δάφνη, σε ταξίδια που μας φαινόντουσαν τεράστια.



Και ίσως το μόνο που έχει μείνει σταθερό από τότε είναι το δεύτερο πρόγραμμα και οι εκπομπές του. Εκεί συντονίστηκα και εγώ γυρίζοντας έτσι για το καλό. Δύο από τα τραγούδια που παίζανε σας τα αφήνω εδώ, αμανάτι, έτσι για Χρόνια Πολλά!



11 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Πανέμορφα και οικογενειακά!
Πάντα τέτοια εύχομαι!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Χρόνια Πολλά και πάντα τέτοια!

NdN είπε...

Τα τελευταία χρόνια δεν περνάω Πάσχα στην Ελλάδα, αλλά συμφωνώ μαζί σου. Είναι μια καθαρά οικογνειακή γιορτή, μπορεί να περάσεις καλά παντούς, αλλά αληθινό Πάσχα καταλαβαίνεις μόνο δίπλα στους δικούς σου ανθρώπους!

Πάντα τέτοια!

she smiles είπε...

alloi akoune deytero kai goustaroun, alloi akoune radio thessalonikh kai th briskoun me ta siniala, alloi goustaroun ton imagine kai tis kangouries tou, alloi kai to pasxa akoune athlitikous stathmous....

gousta einai ayta, ti na peis...

p.s.h mikrh moiazei thn mamas (lew egw twra...)

Σοφία είπε...

Και του χρόνου τα ίδια και καλύτερα! Σου μοιάζει η μικρή ή μου φαίνεται;

karfoto είπε...

Χρόνια πολλά Στάθη και σε όλους....
το template είναι τέλειο άς το όπως έχει

EISVOLEAS είπε...

To proto pasxa me tin kori sas!
Autes oi giortes einai aformes gia na sinantiountai oi genies.
Oso megalonis toso perisotero ektimas kai apolamvanis auti tin sinantisi.

geokalp είπε...

το πρώτο σχόλιο του εισβολέα που με παραξένεψε...
δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό...

ο μικρός μου με κοιτάει απορημένος τώρα που τον ρωτάω αν θέλει να δει τη Βάλια!
(ελπίζω να το είδα σωστά ;)

φιλια!

CaliforniaKat είπε...

Stathi mou, I thought of you last night when PAO won the Euroleague because you call me gazela...den eimai! But the reason I'm leaving a comment is because the photo of you and your daughter is priceless and brought me to tears with its sweetness. Filakia! :)

gatti είπε...

Κάπως καθυστερημένα τα Χρόνια Πολλά Στάθη μου!

Πάντα καλά να περνάς με τους ανθρώπους που αγαπάς. Η μικρή σου είναι υπέροχη!!!

Αντε, ...ανασκουμπώσου, έχουμε αγώνα την Κυριακή!

:))))

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Χρόνια πολλά και υγεία σε σένα και στην οικογενεία σου.
Χρόνια πολλά στη σύζυγο σου. Χρόνια πολλά στη ΜΗΤΕΡΑ.

Υ.Γ.
Καλή επιτυχία, σήμερα στην ομάδα σου :)

Όλα μαζεμένα,
σ' ένα!