2.10.08

Θεσσαλονίκη..

Μια Κυριακή, σαν σήμερα το 1994, φορτώσαμε στο VW του καλύτερου φίλου του πατέρα μου, ο οποίος δυστυχώς δεν είναι μαζί μας πια, ένα κρεβάτι, μια βιβλιοθήκη, ένα γραφείο,μια ντουλάπα μπόλικα κατσαρόλια και δύο βαλίτσες και ήρθαμε όλοι μαζί στην Θεσσαλονίκη για να με βοηθήσουν να στήσω το πρώτο μου σπίτι στην πόλη.


Να στήσω το πρώτο φοιτητικό μου σπίτι, ένα δωμάτιο σε ένα τριάρι στην Τριανδρία, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Εκεί όπου θα περνούσα 4 από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου περιστοιχισμένος από ανθρώπους που αν και αρκετά μακρυά, είναι ακόμα κοντά μου.



Η Κυριακή 2 Οκτώβρη του 1994 ήταν μια ηλιόλουστη και γλυκιά μέρα. Ακόμα θυμάμαι την αίσθηση του νέου που σε πλημμυρίζει πριν ακόμα προλάβεις να ξυπνήσεις και το όνειρο που ζεις ξύπνιος και γίνεται πραγματικότητα.




Ίσως η φίλη μου η Μαρλέν, να έχει δίκιο για το ότι μετά τα 80's με πιάνει νοσταλγία για τα 90's, αλλά η αλήθεια είναι ότι στη σινεμασκόπ οθόνη του μυαλού μου εκείνη η μέρα παίχθηκε πάρα πολλές φορές σε πολλές στιγμές.



Και στις επόμενες 2 με τρεις εβδομάδες θα είχες ήδη μια παρέα για να πηγαίνεις στο Dock ή στο Libido ή στο Lucky Luke ή στο Berlin ή στο Residents για να ακούς τα κομμάτια που σε τρατάρω σήμερα.



Και δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να κατεβαίνεις από το "17" στην Καμάρα, μπροστά στην Ιασωνίδου, σε μια μεγάλη λεωφόρο μιας μεγάλης και καινούργιας πόλης, να είναι Δευτέρα και μαζί με την καινούργια εβδομάδα να ξεκινάει μια καινούργια ζωή.

Αφιερωμένο στους πρωτοετείς που αυτές τις μέρες θα περάσουν τις ίδιες καταστάσεις.


Καλό Παρασκευοσαβατοκύριακο! Φιλιά

31 σχόλια:

DaNaH είπε...

Δυστυχώς όταν σπουδάζεις στην πόλη σου δεν απολαμβάνεις φοιτητική ζωή, τουλάχιστον όχι με το παρεΐστικο τρόπο που περιγράφεις.

zamuc είπε...

Με συγκίνησες ρε μπαγάσα, επειδή 1 χρόνο μετα από εσένα έκανα το δρομολόγιο της φοιτητικής μετακόμισης Αθήνα-Θεσσαλονίκη μόνο που έμεινα 6 χρόνια αντί για τα 4 δικά σου και αντί για Τριανδρία ήταν Τούμπα εκεί δίπλα στο γήπεδο κοντά στην 8 των φιλοξενούμενων :)
Όσο για τα μαγαζιά περίπου τα ίδια, θα άλλαζα τα Dock και Libido με Μπαχτσέ

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Danah δεν μπορείς να φανταστείς τι έχασες! Τα "Φιλαράκια" όχι στο Σταρ αλλά λαιβ!

zamuc ρε στη Σαλονίκη 14 χρόνια έζησα και ακόμα ζω! Άσε!
Απλά έζησα τα πρώτα 4 στην Τριανδρία μετά άλλο ένα απέναντι από το ΚΑΚΑΟ στην Τούμπα,έναν ακόμα στην Κ. Τούμπα και άλλα πολλά!
Όταν ήρθες εσύ και το Libido και το Dock είχαν πέσει αρκετά! Την επόμενη χρονιά νομίζω το Dock, το πήρε ο Κανάκης και έγινε Bulshit!
Στο Μπαξτσέ πηγαίναμε και εμείς όπως και στο It's only και στον Παπαγάλο και στο FunKey και σε άλλα πολλά!

Καλά να περνάς!

DaNaH είπε...

Στάθη φαντάζομαι! Είχε τύχει να πάω 2-3 φορές σε φοιτητόσπιτα από κοπέλες που είχαν έρθει από άλλες πόλεις και έβλεπα την χαλαρότητα που επικρατούσε. Την συζήτηση για το εάν είναι καλό ή κακό να σπουδάζεις στην πόλη σου την είχα κάνει πολλές φορές ως φοιτήτρια. Έχει τα πλεονεκτήματά του, έχει και τα μειονεκτήματα του.

Τα μαγαζιά που αναφέρεις δεν τα πολυγνωρίζω. Στο It's Only μόνο που υφίσταται ακόμα είχα πάει μια φορά παλιάαααα... Πολύ ωραίος χώρος! Εκεί νομίζω είχα ακούσει είχε γυριστεί μια διαφήμιση για το Bacardi. Δεν ξέρω αν ισχύει.

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Πωπώ!!! Μου θύμησες τα δικά μου, αλλά με μια δεκαετία διαφορά!!!

Για την επιλογή των τραγουδιών δεν θα πω τίποτα, απλά εξαιρετική.

Καλό Σ/Κ

palalos είπε...

τι ωραια χρονια αδερφε μου!!!!εκανες ζημια σε πολλους !!!αυτη η νοσταλγια για ολα αυτα τα χρονια!
καλημερα!καλο σκ!

zamuc είπε...

Κατάλαβα ότι ζεις ακόμα εκεί, φαντάστηκα 4 χρόνια φοιτητής όπως το έγραψες και μετά δουλειά γι' αυτό έκανα τη σύγκριση μετα 6 δικά μου φοιτητικά

Ανώνυμος είπε...

είναι μερικές στιγμές/εμπειρίες που είσαι τόσο ευτυχισμένος που σου έρχεται να κλάψεις.. (δυστυχώς λίγες αλλά πολύτιμες) Το θέμα είναι πως διατηρείς αυτή τη γοητεία του καινούριου που σε κρατά ζωντανό και δημιουργικό καθώς μεγαλώνεις.

geokalp είπε...

μην είσαι φιδέμπορας: η φώτο είναι στο 2ο έτος!!!

πολλά φιλιά και ακόμα καλύτερο ΣΚ!
τα καλύτερα έρχονται!!!!

την επόμενη καλή φώτο θα σε αφήσω κι αυτή να τη τραβήξεις!!!
αυτή ποιος τη τράβηξε; θυμάσαι;;

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

DaNaH δεν είναι μόνο η χαλαρώτητα είναι πάρα πολλά! Ασε! Στην συζητηση για το που θα σπουδασεις η απάντηση είναι μια, μακριά από την πόλη σου! Στην Αγγλία αυτό θεωρείται δεδομένο!
Δεν ξέρω για διαφήμιση Μπακαρντι! Το Ντοκ και το Λίμπιντο ήταν στα λαδάδικα, το Λούκι Λουκ και το Μπερλιν υπαρχουν ακόμα στο κέντρο. Ροκάδικα ηταν, όλα πολυ κλασικά μαγαζια!


PAVLOS Το 1984 δηλαδή?!Επίσης!

παλαλός να είσαι καλά πουλοπομ!

zamuc απλά άλλαξα σπίτι! Βέβαια όταν έπιασα δουλειά ήταν σαν να άλλαξε όλη η πόλη!

Μαρλεν για την Νέα Υόρκη λες?! ;-)
Φιλιά!


geokalp Η φωτογραφία έχεις δίκιο είναι τραβηγμένη στις 17/12/1995 την επόμενη χρονιά αλλά είναι οικογενειακή και μ'αρέσει!!!
Πολλά φιλιά

ΥΓ νομίζω ήταν στο αυτόματο η φωτογραφική!!!

panikos kai fovera είπε...

συγκινηθηκα............κλαψ!
τι μου θυμισες τωρα..............

Ανώνυμος είπε...

στάθη μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, χε χε! προσωπικά αναφέρομαι στο Βερολίνο που είχα πρωτοπαει το 1994 (σημαδιακή τελικά χρονιά), καθώς και στο Γένεσις. Ωραία δεκαετία τα 90ς και -προσωπική γνώμη μη βαράτε- χωρίς την κιτσαρία των 80ς.

EISVOLEAS είπε...

Αααα,the good old days!
Nostalgia...
Αυτά τα 4 χρόνια έβαλαν πολύ ψηλά τον πήχυ..Αυτό το ρεκόρ θα στοιχειώσει!

ELvA είπε...

Καλοι οι Green Day, καλα και τα Ξυλινα Σπαθια και απ ολους πιο καλοι ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ!Τι μου θυμησες; Την Συναυλια τους στον Λυκαβητο
το '93 οταν 10.000 ατομα πηγαμε να τους δουμε απο κοντα! Αυτη ηταν συναυλια! Δεν υπαρχουν Ελληνικα συγκροτηματα τετοιου ειδους
πια, και ειναι πολυ βαρετο να ακουει κανεις φοιτητες που πανε σε...trendy bars, με djs και...μοντερνους καναπεδες! :(

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Μου ειναι αγνωστα όλα τα μέρη που αναφέρεις αλλά μπορώ να πιάσω το κλίμα που επικρατούσε μέσα από το βγιντεο και τη απίθανη φωτογραφια που έχεις βάλει! Ελπίζω και σήμερα να περνας αν και με διαφορετικες συνθηκες, το ιδιο καλά με τότε! Καλό σαββατοκύριακο!

adaeus είπε...

Αν και πέρασα στην πόλη που ζούσα, έζησα λίγο φοιτητική Θεσσαλονίκη που ήταν ο αδελφός μου (πολλά πολλά χρόνια πριν από σένα)...
Και ναι η Σαλονίκη και ιδίως η φοιτητική ...λέει :)))

Jordan είπε...

Εγω θυμαμαι μια φορα που ειχα ερθει απροειδοποιητα για να σας κανω εκπληξη και...λειπατε ολοι! Πηγα για μαλλι και βγηκα κουρεμενος....

gk είπε...

Η ιστορική αυτή φωτογραφική σβωλομηχανή, μουσειακό κομμάτι από τότε κιόλας, που όλο λέγαμε ότι πρέπει να την αλλάξουμε γιατί η φωτογραφίες έβγαιναν χάλια, αλλά που ποτέ κανείς δεν έπαιρνε μια καινούρια καλύτερη, και που πάντα όμως μας έσωζε και αποθανατούσε μοναδικές στιγμές σε όλη τη διάρκεια της φοιτητικής μας ζωής, που βρίσκεται αλήθεια;

zouri1 είπε...

μας ταξιδεψες παλι !

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

panikos kai fovera τι σου θύμισα άραγε?!


Μαρλεν χαχα!! Πλάκα κάνω Βεβαίως βεβαίως!!!! Μπροστά σε εκείνη την στιγμή που ηρθα στη Θεσσαλονικη, η προσγείωση στο Νιουαρκ ήταν απλά πατατάκια πο έλεγε και ο Ακριβακης!Τζισας!

EISVOLEAS Γ@μ@τ@! !!
Ερχονται και καλύτερες μέρες που έλεγε και ο Αντρεας αλλά όχι σαν αυτες!


Elva Ροκ στην Ελλάδα παίξαν οι Τρύπες και ο Σιδηρόπουλος κανένας άλλος! Τότε λέγαν ότι η Θεσσαλονίκη είναι το Ελληνικό Μαντσεστερ με την μουσική της σκηνή ενω τώρα βγάζει Βέρτη και Θέλξη!

Μπουρμπουλήθρα κάπως έτσι είναι ακόμα μη νομίζεις! Απλά γκρινιάζουμε πιο πολύ!

adaeus καρα λέει μπορω να πω!

Jordan αυτό το είχα σχεδόν ξεχάσει!!

gk την άλλη που είχε παραγγείλει από την Σπορταίμ την θυμάσαι? Αυτή που δεν είχε έρθει ποτέ!
Πάλι καλά που βγάλαμε και αυτες τις φωτογραφίες πλάκα πλάκα!

zouri1 να σαι καλά ρε πανιωνάκι!

Ανώνυμος είπε...

Εγω ειμαι πρωτοετης στη θεσσαλονικη.Η φοιτητικη ζωη ειναι πολυ ωραια αλλα εχει και δυσκολιες.Δεν ειναι ολα τοσο ιδανικα και δεν ειναι ολα το ιδιο ευκολα για ολους.Καλα μπορουμε να περασουμε σε οποιαδηποτε φαση της ζωης μας.
Παντως σιγουρα περνανε καλυτερα οσοι σπουδαζουν μακρυα απο την πολη τους.

Ανώνυμος είπε...

Το 17 όμως συγκρίνεται με τη λιμουζίνα??
Κάνε και μια μνεία για τα (φοιτητο) καφέ της πόλης. Πρόσφατα πέρασα μπροστά από την Πρίγκηπο και υπάρχει ακόμη. Το φρουτότυπο νομίζω έχει κλείσει.

patsiouri είπε...

Εμένα πάλι μου άρεσε που μερικοί από τη φωτογραφία (προφανώς), βρίσκονατι κι'εδώ, μέσα στα σχόλια!
Είναι πολύ όμορφο!
Εμένα δεν ξέρει σχεδόν κανείς δικός μου για το μπλόγκ!
Μπράβο ρε παιδιά...
Ζείτε στην ίδια πόλη τώρα?

desa είπε...

''Ακόμα θυμάμαι την αίσθηση του νέου που σε πλημμυρίζει πριν ακόμα προλάβεις να ξυπνήσεις και το όνειρο που ζεις ξύπνιος και γίνεται πραγματικότητα.''

πως μπόρεσες να επινοήσεις τέτοια έκφραση?

και εγώ στην καβάλα τα ίδια αισθάνθηκα. ο αέρας μύριζε freedom

gatti είπε...

Πολύ συγκινητικό κείμενο! Εγώ δυστυχώς πέρασα στην πόλη μου (αν και πολύ θα το ήθελα να περάσω αλλού) κι έτσι δεν έχω ζήσει αυτές τις στιγμές. Είχα όμως συμφοιτητές από την επαρχία και εκείνοι πάνω κάτω τα ίδια συναισθήματα με σένα μοιράζονταν...

Πόσες φορές τους ζήλευα γι΄ αυτό που έζησαν και την ελευθερία που απολάμβαναν!

Νάσαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

respect gia ta "κατσαρόλια"

Ανώνυμος είπε...

Me 7 yinaikes sti photo kai 5 andres katalavame poiES mageirevan sta "κατσαρόλια" !!

Halaros

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

anisixos σε 14 χρόνια καλά να είμαστε να σε δω τότε τι θα λές...

Μαρλεν όχι όπως και το τούνελ της Χαριλάου δεν είναι το Lincoln Tunnel, ούτε το σκέτο Tunnel! ;-)
Φρουτότυπο?! Που ηταν αυτό?
Πέρτασα πάντως πρόσφατα από το Διαχρονικό...

patsiouri σχέδον όλοι και αυτό είναι το καλύτερο!
Οι περισσότεροιο είναι πια στην Αθήνα.
Φιλιά

desa άσε φιλαράκι το είδα και έπαθα πλάκα! Κοίταζα τι έγραψα κανα δεκάλεπτο!!
Ετσι να περπατάς στο δρόμο και να πετάς!!

gatti να σαι καλά ρε βαζελάκι


she smiles γυρισες ρε?
;-Ρ

Halarε μαγείρευε η φοιτητική λέσχη και το τηλεφωνο! καμιά φορά και τα γκούντις! Ε μετά από 2-3 χρόνια κάναμε και μια πατατόσουπα που ξεκίνησε για πουρες..
άσε!
Οι φίλες κάναν από τις πρώτες μέρες μακαρονάδες καλές όποτε και τις κατσικωνόμασταν!!!

Ανώνυμος είπε...

νοσταλγιες, ε?
τι χρονια και αυτα,,,ανεμελα εντελως, αλλα με υπεροχες νεες αρχες...

zekia είπε...

αχ τι μου θύμησες... η πρώτη μερα στο φοιτητόσπιτο, τα ραντεβού στην καμάρα, μελαγχολώ νωρίς και δεν κάνει...

Ανώνυμος είπε...

polu gero krevati eixes na antexei ola auta ta atoma.