21.6.07

Jusque ici tout va bien...

Πολλά ειπώθηκαν για το βιντεάκι της αστυνομικής βίας που βγήκε στις οθόνες των "καθωσπρέπει" ελληνών το σαββατοκυριακό που μας πέρασε. Δέν θέλω να πω περισσοτερα. Απλά μου θύμησε την ταινία "Το Μίσος" του Κάσοβιτζ.

Βασικά θέλω να θυμήσω το ανέκδοτο που λέει ο Βενσαν Κασελ στην ταινία

Ενας ραββίνος πέφτει από τον 126ο όροφο ενος ουρανοξύστη. Οσο πέφτει προσπαθεί να ηρεμήσει λέγοντας "Μέχρι εδώ όλα παν καλα, μέχρι εδω ολα παν καλά..."

Έτσι -λέει ο ήρωας -είναι και η γαλλική κοινωνία που ενώ πέφτει σκέφτεται απο μέσα της "Jusque ici tout va bien...,Jusque ici tout va bien...". Το κακό όμως δεν είναι η πτώση... είναι η προσγείωση....

Σας δίνω την τελευταία σκηνή και πραγματικά ελπίζω να μην εχουμε την τυχη της Γαλλίας, αφου πολλοί στα επεισόδια των Χριστουγέννων του 2005 είδαν αυτην την ταινία να γίνεται πραγματικότητα.

13 σχόλια:

geokalp είπε...

επιτέλους!!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

...τέλος!!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Να τος και ο Ροδριγκοου ο πραματευτης με τες καμισετες περσοναλιζαντες!
Αρε Σπαμινγκ που θα μας πλακωσει!

gk είπε...

Πάντως στην Ελλάδα δε θα έχουμε την ίδια τύχη με τη Γαλλία γιατί προφανώς θα ακολουθήσουμε την κλασική λύση σε κάθε πρόβλήμα που σκάει: θα βγάλουμε νόμο που απαγορεύει τη μετανάστευση ή μπορεί και τα επεισόδια...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Κοιτα και τα δυο ειναι σχεδον παρανομα στην Ελλάδα! Φαντάσου ότι ουτε πολιτικό ασυλο δεν δινουμε εδω στους καημενους που ζηταν από τον "δημοκρατικό" τρίτο κοσμο! Και ας το ορίζει το συνταγμα μας οτι πρεπει να δινουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ειναι απαραδεκτα τα τηλεοπτικα καναλια με την ασταματητη μεταδοση του video ολη μερα. Ειναι αισχιστα.
Βλεπουν και μικρα παιδια αυτες τις σκηνες.
Η υποκρισια τους, γενικα στην αντιμετωπιση ολων των θεματων ,ειναι κραυγαλεα. Επισης ενα πραγμα που ποτε δεν καταλαβα ειναι πως προβαλλουν τοσες ταινιες βιας με σημα καταλληλοτητας απλα "επιθυμητη η γονικη συναινεση" και απ την αλλη αν προκειται για μια light αισθησιακη ταινια βαζουν ακαταλληλο. Δηλ τι ειναι καλυτερο να δει ενας 14χρονος, το στηθος μιας γυναικας και μερικα φιλια ή σφαγες και αιματα. Σας ρωτω! Βρε μπουρλοοοτοοο σας λεωω!..
Jordan

gk είπε...

Σεξ και βία ίσον επιτυχία.
Σεξ και βία η ίδια ιστορία.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Από τους κύριους υπεύθυνους για την καταντια της χώρας για μένα είναι τα ιδιωτικά καναλια! Από την κρατική προπαγανδα της δεκαετίας του 1980 φτάσαμε στον απιστευτο κιτρινισμο!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!

geokalp είπε...

επιστημονικά, ο άνθρωπος εξιτάρεται - από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα - κυρίως από τρία ένστικτα:
- επιβίωσης
- σεξουαλικό
- βία
για αυτό και όλοι αρέσκονται να βλέπουν τέτοια πράγματα
Κλασσική περίπτωση που αναστάτωσε τους πάντες - σχεδόν - είναι η δολοφονία Βαρθολομαίου, του ΙΚΑ ντε... η οποία συνδυάζει και τα τρία ένστικτα!!!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

καλα ρε geokalp! Εδω λεμε για κοινωνική βία και σεξ !
Και μας την βγαίνεις με τους γεροντικούς έρωτες ενος 75 χρονου που τον επιασε ο "κερατας" στα πρασα, του εριξε κατι ψιλες και με την μια βαρεσε μπιελα!

geokalp είπε...

γιατί αυτή δεν είναι μορφή κοινωνικής βίας; επειδή εκδηλώνεται ατομικά και όχι ομαδικά; ή μήπως δεν έχει sex;

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

λοιπον αφου το θέτεις ετσι θα σου απαντησω!
Κοινωνική βία είναι η βία που ασκείτε από μια ομαδα ατομων και ποτε ατομικα και εχει σαν στοχο να ανατρέψει κάποια κοινωνικά κατεστημενα...

Οι κεραταδες αν κανουν ολοι μαζι επεισοδια για την επαναποινικοποιηση της μοιχειας, τοτε θα μιλάμε για κοινωνική βια...

Και κατι τετοιο γινεται στο Ιραν σημερα...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

..οσο για το σεξ στην υποθεση βαρθολομαίου...
Ας με συγχωρέσει η τριτη ηλικία αλλά δεν θελω ούτε να φανταστω εναν 75χρονο να συνουσιάζεται με μια 55-60 χρονων! Ζώη να εχουν οι ηλικωμένοι να κανουν οσο σεξ θελουν ΑΛΛΑ εγω δεν θελω οχι να το βλέπω ουτε να το φανταζομαι!

Εσυ αν διακατεχεσαι απο γεροντολαγνα συναισθήματα δεν υπαρχει προβλημα..