26.6.07

Thank you for smoking


Μια πολύ καλη ταινία που είδα χθές ήταν το "thank you for smoking". Μια έξυπνη κωμωδία του Jason Reitman με πρωταγωνιστή τον πολύ καλό Aaron Eckhard. Οοποίος παίζει τον Νικ, εναν εκπρόσωπο τύπου του Καρτελ των Αμερικάνων Καπνοβιομηχάνων που μοναδικός σκοπός στην ζωή του είναι να κάνει το άσπρο μαυρο .

Μια οξεία ματια στο αμερικάνικό κατεστημένο που δείχνει τόσο τις αδηφάγες μεγαλοεταιρίες που βγαζουν υπερκερδη απο τον καρκίνο που πουλάν αλλά και από την αντίπερα όχθη. Ολους αυτούς τους ντεμεκ πολιτικαλυ κορεκτ τυπους που συχνάζουν στο Καπιτώλιο και την Γερουσία της Ουάσιγκτόν και εχουν μοναδικό τους σκοπό την αυτοπροβολή και το στενο τους προσωπικό όφελος. Απλά διαλέγουν εναν "εχθρό" και ξεκινάν την σταυροφορία τους...
(Το απιστευτό είναι που τύποι σαν τον Μπούς τα συνδιάζουν και τα δύο!)

Πάντως οι Διάλογοι είναι αυτοί που σε κερδίζουν στην ταινία.
Ακολουθούν μερικοί ενδεικτικοί ..

Ο Νικ Παραμιλά και λέει "Few people on this planet knows what it is to be truly despised. Can you blame them? I earn a living fronting an organization that kills 1200 people a day. Twelve hundred people. We're talking two jumbo jet plane loads of men, women and children. I mean, there's Attila, Genghis... and me, Nick Naylor. "

και

- My Mommy says smoking kills.
- Oh, is your Mommy a doctor?
- No.
- A scientific researcher of some kind?
- No.
- Well then she's hardly a credible expert, is she?

8 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Να επισημάνω προς τις αναγνώστριες που τυχαίνει να διαβάζουν και τον Δανίκα (λέμε τωρα!) ότι ο εν λόγω κριτικός δεν πρέπει να είδε την ταινία όταν έγραψε την κριτική του στα ΝΕΑ!

geokalp είπε...

http://moviescheck.blogspot.com/2007/04/thank-you-for-smoking.html

για όσους θέλουν ανάλυση από ανθρώπους που είδαν την ταινία!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

αυτα ο φιλος σου ο Ροδριγκου στυα εμαθε?!
Σπαμερ!
Ε Σπαμερ!
;)

geokalp είπε...

καλά, διάβασε καμιά ανάλυση της προκοπής πρώτα!

Ανώνυμος είπε...

Το πήραμε το μήνυμα συνάδελφε! Θα μπω στο imdb να διασταυρώσω την κριτική και αλίμονό σου κακομοίρη μου εάν το θάβουν και εκεί! Άσε που μάλλον δε θα δουλεύεις τέτοια ώρα (άσχετο!). Καλά λοιπόν. Θα πάρω να το δω και θα σου πω. Πάντως τις σημαίες των προγόνων μας δεν μπόρεσα να τις δω. Ψιλοβαρέθηκα.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Μαρακι! Στο imdb 7.9 το έχει με 25.000 ψηφους!!!
Μια χαρα ειναι το εργο!
Οι σημαίες των προγονων ειναι λιγο βαριές για καλοκαιράκι!!!
Το ιδιο και τα γραμματα από Ιβο τζιμα!
Θελει κατι πιο λαφρυ πως να το κανουμε!

@geokalp Ο Δανικάς ηταν μπιχτη για μερικες αναγνωστριες (τις κορες της Δανάης δηλαδή και βαρια βαρια την vickyg!)

Φιλια σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

H Vickyg έτσι και δει ότι την καταχωρείς στους - έστω και μετριοπαθείς - φαν του Δανίκα θα θυμώσει, να το ξέρεις. Έχω καταβάλει τεράστιες προσπάθειες τόσα χρόνια για να την προσηλυτίσω, αλλά ... εις μάτην!
Επίσης, κάτι γίνεται με τις μουσικές μας προτιμήσεις. Βλέπω μία ταύτιση τον τελευταίο καιρό ή το μάρκετινγκ κάνει καλά τη δουλειά του. Μετά την Ayo, προχθές πήγα και ζήτησα από ένα δισκάδικο τον καινούριο δίσκο της Winehouse και δεν τον είχαν. Αν μπορείς και τους έχεις, θα ήθελα να μου γράψεις τους δύο δίσκους της AYO και της Winehouse. Φιλιά στην κουμπάρα.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

για τους δισκους πες πως εγινε!!!!

Οσο για την Βικυ εννοούσα οτι εστω τον διαβαζει !