1.3.11

Tempus fugit


Κοιτάζοντας τις παλιές φωτογραφίες μου έφτασα στο συμπέρασμα ότι οι φωτογραφίες των παιδιών μου, όλα τα jpeg και τα mp4 βιντεάκια που έχω στοιβάξει σε αρκετά γιγαμπαιτ, δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουν αυτό το νοσταλγικό χρώμα που έχουν σήμερα οι φωτογραφίες της δεκαετίας του 1970.

Και αυτή είναι η μεγαλύτερη απάτη της τεχνολογίας, γιατί ο χρόνος συνεχίζει να πετά και εσύ  όχι μόνο δεν το καταλαβαίνεις αλλά δεν το αντιλαμβάνεσαι πια... 

Έφτασε η 1η του Μάρτη του 2011.. .. Tempus fugit που λέγαν και οι λατίνοι...

Καλό Μάρτη να έχουμε και ας έρθει επιτέλους η άνοιξη μήπως και τερματιστεί αυτό το θλιβερό φθινόπωρο..

8 σχόλια:

Cybergoulion είπε...

Κι όμως, μην το λες. Μπορεί τα παιδιά σου να τις κοιτάνε και να λένε "Ααα, κοίτα ρε συ, jpeg 10 μεγαπίξελ, 2D, σε βάθος χρώματος μόνο 24 bit, αποθηκευμένα σε στρογγυλό πλαστικό! Λοιπόν, αυτά τα ολογράμματα δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουν αυτό το νοσταλγικό πιξέλασμια των αρχών του αιώνα...". Η νοσταλγία είναι στους αναμνήσεις, όχι στην τεχνολογία που τις πυροδοτεί.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

κίτρινες μόνο με φίλτρο θα είναι πάντως!

Cybergoulion είπε...

Μπορείς πάντα να τις τυπώσεις ξέρεις!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

ναι, αλλά θα μπορώ να τις τυπώσω με την ίδια ποιότητα και σε 30 χρόνια!

pølsemannen είπε...

Iδού ο ελπιδοφόρος στόπερ του ΠAOK σε φωτό από την δεκαετία του '70...

Σε 30 χρόνια, αν δεν έχει γίνει κάποιο μέητζορ τραμπάκουλο, θα φτιάχνεις ολογράμματα 3D, που θα απαγγέλουν και ποιηματάκια της 28ης Oκτωβρίου! :)

Niemandsrose είπε...

Μεγαλώσαμε χωρίς ένα ηχητικό ντοκουμέντο, πόσω δε μάλλον βιντεάκια. Τα μικρά μας δε θα χρειάζονται καν τις περιγραφές μας για το πώς ήταν toddlers. Αρκεί να μπούν στο φάκελο με τα άπειρα στιγμιότυπα, τα άπειρα βίντεο. Και εμείς έχουμε μετρημένες τυπωμένες φωτογραφίες με πειραγμένο χρώμα. Πραγματικά όμως δε ξέρω τι είναι καλύτερο. Η μαγεία της αναπόλησης και της νοσταλγίας των παιδικών χρόνων, της μόνης μας πατρίδας που είχε πει κάποιος, θέλω να πιστεύω πως δε χάνεται, είτε έτσι, είτε αλλιώς. Τα φιλιά μου στη φαμίλια, πατέρα. :)

geokalp είπε...

δεν είναι απάτη της τεχνολογίας, απάτη του ανθρώπινου μυαλού είναι!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Είναι καλύτερο να βλέπεις το βιντεο από το να φαντάζεσαι την πραγματικότητα με υλικό μερικές κιτρινισμένες φωτογραφίες?

Ή μήπως και με το βίντεο πάλι θα φαντάζεσαι μια πραγματικότητα που ονειρεύονται οι γονείς σου πολλά χρόνια μετά?