17.3.11

Τέλος εποχής για τον ΠΑΟΚ


Χθες το βράδυ τελείωσε ουσιαστικά -όχι τυπικά, ακόμη τουλάχιστον - μια εποχή που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2007 με κεντρικό σύνθημα "Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα". Αυτή η εποχή σφραγίστηκε από έναν πρόεδρο, έναν αντιπρόεδρο-τεχνικό διευθυντή και έναν προπονητή. Με τον πρώτο βιτρίνα και τους δύο υπόλοιπους "αρχιτέκτονες" χτίστηκε μια ομάδα  που μας ξαναθύμησε πράγματα που στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ είχαμε να δούμε από τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Την προηγούμενη άνοιξη ο προπονητής εισηγήθηκε ανανέωση αλλά επειδή μπακίρι δεν έπαιζε η ανανέωση δεν έγινε στην ομάδα αλλά στα συμβόλαιο καλών μεν "ηλικιωμένων" δε παικτών. Έτσι αυτός αποχώρησε. Ο αντιπρόεδρος - τεχνικός διευθυντής τότε έκανε ένα μεγάλο λάθος στην αναζήτηση προπονητή. Ο πρόεδρος το διόρθωσε με ένα άλλο λάθος και ο αντιπρόεδρος - τεχνικός διευθυντής παραιτήθηκε μιας και το γυαλί μεταξύ τους είχε σπάσει για τα καλά αν και είχε ραγίσει από τα Χριστούγεννα του 2009. 

Έτσι στον ΠΑΟΚ φέτος έμεινε ο πρόεδρος, ο βοηθός του Δερμιτζάκη και ο αυτόματος πιλότος της ομάδας. Η ομάδα έκανε μια εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία, μια πορεία που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Υπήρχαν πολλοί λόγοι που κάναν τους παίκτες να υπερβάλλουν εαυτούς στα ματς της Ευρώπης. Ήταν η μόνη διέξοδος προβολής και απόδρασης από ένα χρεωκοπήμενο πρωτάθλημα μιας χρεωκοπημένης χώρας, ένας λόγος που ίσχυσε και για τον συμπολίτη Άρη. 

Και αν στην Ευρώπη τα πήγαμε εξαιρετικά, στο πρωτάθλημα θυμηθήκαμε τις "σαρδέλες". Πολλές ήττες εντός έδρας, λίγες αναλαμπές - όπως με τον Ολυμπιακό προχθές - αλλά στο τέλος της ημέρας είσαι πολύ πίσω από την κορυφή που - υποτίθεται - ήταν ο στόχος σου..

Και όλα αυτά τα καταπίναμε μιας και υπήρχε η καλή πορεία στο κύπελλο. Καλή πορεία μέχρι χθες δηλαδή. Στο πιο κρίσιμο ματς πριν τον τελικό, ο καλύτερος μας παίκτης με διαφορά ήταν ο Τσιρίλο.. Η ομάδα στέρεψε από δυνάμεις, ο αυτόματος πιλότος/χάβος σταμάτησε να βγάζει λαγούς από τα καπέλα και η ομάδα γνώρισε την δίκαιη ήττα από την ψυχωμένη ΑΕΚ.

Μια Ψυχωμένη ΑΕΚ που της χρωστάμε μεγάλη χάρη μιας και κατέβηκε με τον Μάνταλο να σφυρίξει την λήξη του αγώνα και να γλυτώσουμε μεγάλη τιμωρία μιας και 100 μαλάκες αποφάσισαν να υλοποιήσουν τα δικά τους σχέδια για την διαχείριση της ομάδας και να θυμίσουν σε εμάς τους υπόλοιπους λίγο από καταστάσεις από τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 1990 ( Παρι Σαν Ζερμαν).. 

Μην ξανακούσω κανέναν μαλάκα να λέει "Λευτεριά στους Οπαδούς"! 

Έτσι τελείωσε μια εποχή για τον ΠΑΟΚ. Παρά την πίκρα που νιώθω για το χθεσινό και την αγανάκτηση για τους μαλάκες που πετούσαν τους πυρσούς πάνω στο Σάχα για να μπουκάρουν στο τέλο, νομίζω ότι ήταν μια καλή εποχή για την ομάδα. Ελπίζω η ομάδα να ανασυγκροτηθεί την επόμενη χρονιά. Βέβαια θέλει μεγάλη προσπάθεια και μόνο ο κόσμος μπορεί να την κρατήσει. Ο κόσμος τώρα είναι κουρασμένος. Νομίζω ότι καλό θα ήταν να βρεθεί ένας νέος Ζαγοράκης, να δώσει άλλα και να υλοποιήσει ένα νέο όραμα για την ομάδα. Βέβαια αυτό είναι πολύ δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα..

Είδωμεν...

7 σχόλια:

DonMits είπε...

Είσαι πολύ τυχερός που έφυγες πριν το χάλι με το ντου.

Εγώ δεν έχω αισθανθεί μεγαλύτερη ντροπή ποτέ μου.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Με το που βγήκα από το γήπεδο το άκουσα και έκλεισα και το ραδιοφωνάκι. Δεν το συζητάω η χρονιά τελειώσε Δημήτρη και η επόμενη θα είναι χαμένη αλλά ας είναι μια χρονιά αναδιοργάνωσης...

mahler76 είπε...

και καλά πες το αγωνιστικό μέρος μια ομάδα το φτιάχνει. Τους μαλάκες οπαδούς που η ίδια εξέθρεψε πώς τους μαζεύει??? και μιλάω για όλες τις ομάδες.

Greg είπε...

Πραγματικά μεγαλύτερη στεναχώρια από το χτεσινό έχω να περάσω από το αείμνηστο ματς με την Παρί. Όντως τέλος εποχής που μας έχει αφήσει με μια πικρή γεύση για όσα έγιναν χτες... όχι τόσο για τον αποκλεισμό αλλά για τα "παιδιά" που μας έχουν "προσφέρει" πολλές μα πολλές πίκρες...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άντε του χρόνου...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Δείμε τα είπες όλα...

EISVOLEAS είπε...

Αλλο ενα επεισοδιο της σειρας
"Ελληνικο πδοσοσφαιρο, μια ιστορια αηδιας και απογοητευσης"
Και το διλλημα εχει ως εξης, γυρνας την πλατη σε ολο αυτο το τερατουργημα και δεν ξαναπατας το ποδι σου στο γηπεδο?Αν το κανεις ομως θα ειναι η μεγιστη παραδοχη ηττας.Της ηττας των πολλων που γουσταρουν καταρχην το σπορ απο τους λιγους που γουσταρουν την αρρωστια τους.
Ή παραμενεις και συμβαλλεις,με τον τροπο σου, στον εξοστρακισμο ολων αυτων απο τα γηπεδα?

Σε καθε περιπτωση ειναι φανερο πλεον, περισσοτερο απο ποτε...

Ή αυτοι ή εμεις!