30.3.09

Η Σκόνη



Καιρό είχα να πιάσω την ηλεκτρονική μου γραφίδα. Γενικά αυτή την εποχή ήμουν στα χαμένα. Από την μια δεν είχα και χρόνο να σας γράψω κάτι αλλά από την άλλη δεν νομίζω να είχα κάτι να πω. Όχι ότι έχω τώρα κάτι βέβαια! ;-)

Η αλήθεια ήταν ότι είχα κάποια ερεθίσματα για να γράψω κάτι. Η κούραση του πρωθυπουργού θα μπορούσε να είναι κάτι που για να σχολιάσω. Συμπάσχω αφού και αυτός ένας δημόσιος υπάλληλος είναι σαν εμένα, που μάλλον έχει και αυτός βαρεθεί την δουλειά του και ας μην το παραδέχεται. Αλλά από την άλλη την πέσαν όλοι να το φάνε το παλικάρι και αυτός αναγκάστηκε να πάει μέχρι την Κεφαλονιά για να τους δείξει ότι δε βαριέται! Και τώρα που όλοι την πέσαν στο συνέδρφο δεν μου κάνει καρδιά να του την πω.

Ένα άλλο που θα μπορούσα να σχολιάσω είναι η ύψιστη οικολογική σωτηριά του πλανήτη. Κλείστε τα φώτα για μια ώρα και κερδίστε. Κερδίστε λίγη ψευδαίσθηση ότι κάνατε το καθήκον σας την στιγμή που καταναλώνετε ηλεκτρισμό με γεωμετρική αύξηση. Έλεγα ότι ίσως η κίνηση να έχει κάποιο όφελός αλλά όταν είδα τους μισούς υπουργούς να την πριμοδοτούν, κατάλαβα ότι το μόνο που όφελος που θα μπορούσε να έχει θα ήταν για τον Σουφλιά. Να λέει ο υποπρωθυπουργός ότι έκανε και κάτι για το περιβάλλον...

Το μόνο που ίσως θα άξιζε να κάνω είναι να κάτσω σε αυτό το ψηφιακό παράθυρο που άνοιξα. Σε αυτό το παράθυρο με φόντο τον "κόκκινο" υδάτινο ορίζοντα της πόλης και να περιμένω την σκόνη της Σαχάρα να καθίσει παντού. Μια σκόνη που το έκανε συνήθειο της να μας επισκέπτεται πάντα τέτοιο καιρό πάνω κάτω. Κάτι σαν την βροχή της έκθεσης βιβλίου. Αυτή την σκόνη που θα σκεπάζει τα φαιδρά θέματα της καθημερινότητας αξίζει να περιμένω. Και θα την περιμένω παρέα με 10.000 μανιακούς και την Νάταλι Μέρτσαντ να τραγουδάει "Trouble me". Κρίμα που δεν βρήκα πιο όμορφο βίντεο, αλλά τουλάχιστον η ποιότητα του ήχου είναι καλή. Καλή εβδομάδα να έχουμε..


9 σχόλια:

Skouliki είπε...

αισθανομαι οτι ειμαστε 2 ρευματα
οι τρελαμενοι
και βαριεστημενοι

δεν ξερω αν εσυ εισαι αυτης της αντιληψης

ο κοσμος τα εχει παιξει

φιλια

NdN είπε...

Κάθε χρόνο η βροχή θα κάνει την εμφάνιση της στην Εκθεση Βιβλίου. Είναι παράδοση πλέον. Μου έλειψε αυτή η ατμόσφαιρα πάντως. Εχω να πατήσω 5 χρόνια...ποτέ δεν έτυχε να είμαι στη Θεσσαλονίκη εκείνη την εποχή.

Αφήνω τον κουρασμένο Πρωθυπουργό για άλλη ώρα και σου εύχομαι καλή εβδομάδα φίλε Στάθη.

palalos είπε...

η σκονη ειναι το μηνυμα μιας ολοκληρης ηπειρου προς τις υπολοιπες δηθεν πολιτισμενες...η βροχη...περιμενω την βροχη να λασπωσει και να λερωσει τα παντα...τωρα θα μου πεις και? οταν στην βρωμια προστεθει και λασπη, η συγκάληψη ειναι ο κερδισμενος...

την καλημερα μου φιλε μου

Γιώργος Τ. είπε...

Χαρακτηριστικό των ημερών η βαριεστημάρα που "αιωρείται" στην ατμόσφαιρα μαζί με την σκόνη..
Όσο για την ώρα της γης, ας την έκαναν Δευτέρα πρωί, την ώρα που οι εταιρείες είναι ανοιχτές.. Ή έστω, να καταλάβαιναν αυτοί που συμμετείχαν το νόημά της, και όχι να κλείνουν τα φώτα για μία ώρα και μετά κάθε μέρα να τα έχουν ανοιχτά χωρίς λόγο..

Cybergoulion είπε...

Πρωθυπουργέ μου μην ανησυχείς, διαφημιστικό κόλπο του Αγγελόπουλου είναι η σκόνη! Όσο για την αιώρα της γης, η γνώμη μου είναι γραμμένη! Μόλις ξεκουραστείς, ξεκίνα γράψιμο!

she smiles είπε...

loipon file mou ena exw na sou pw...
to sk hmoun etoimh na postarw to trouble me ki egw.
thes o kairos? thes h diathesh?
den kserw
eides pou telika den diaferoume kai toso polu!!!

mhn noiazesai... isws mia skonh na katharisei to topio!

Rami είπε...

Εγώ ξέρω ότι μια σκόνη φέρνει την άνοιξη. Παλιά μας έλεγαν άλλα, αλλά ήξεραν την μισή αλήθεια.

Η ώρα της γης όταν θα γίνει "χρονιά" θα έχει ουσία. Προτείνω την επόμενη "ώρα της γης" να την κάνουμε μια Τετάρτη 12 με 1 το μεσημέρι, να τα κλείσουν όλα να παγώσουν τα πάντα. Άντε, γιατί αυτή την χρονιά ήρθε η δική τους ώρα...

Hades είπε...

Μην υποβαθμίζεις το σβήσιμο των φώτων, Στάθη. Έξω από το σπίτι μου φύτρωσαν 4 δέντρα. Θαύμα, θαύμα...
Κι αναφορικά με την κούραση του πρωθυπουργού (καθώς και τον εμπαιγμό των υπολοίπων κομμάτων, να συμπληρώσω) αν ερχόσουν λίγο στην θέση του(ς) θα καταλάβαινες λίγο: το να κάνεις το ίδιο πράγμα επί τόσα χρόνια, δηλαδή το να κοροϊδεύεις τον κόσμο ενόσω πρακτικά τα πράγματα είναι μετρημένα κουκιά είναι όντως κουραστικό. Το λέει και η παροιμία κιόλας: το πολύ το κύριε ελέισον το βαριέται κι ο παπάς...

KitsosMitsos είπε...

Και συ κουρασμένος; Είσαι έτοιμος για πρωθυπουργός...