16.3.09

Γιάννενα..

Το Σαββατοκύριακο ήμασταν Γιάννενα
όπως μπορείς να δεις από τις φωτογραφίες που δίνω!

Πολυ με άρεσε η πόλη αλλά και το γενικό κλίμα της, νέος κόσμος, χαλαρή - σχεδόν σαλονικιώτικα- ατμόσφαιρα με τα τσιπουράδικα και τα ουζερί και τα όλα της. Δύο μόνο παρατηρήσεις θα ήθελα να κάνω.


Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο φυσικά και έξυπνα - και μοντέρνα στην τελική- διαχειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια το μέτωπο της πόλης προς την Λίμνη. Όχι ότι δεν έβλεπες και εκεί τα θερμοκήπια καφέ και ούζου που έχουν γεμίσει τις αστικές παραλίες της χώρας, αλλά υπήρχε και το φυσικό πάρκο με πέτρα και μπόλικο πράσινο να δένει με το τοπίο. Το τρομερό όμως ήταν η παντελής έλλειψη τσιμέντου σε αντίθεση με την Λουδοβίκεια αντίληψη που επικρατεί εδώ..


Το δεύτερο το είδαμε και στα Γιάννενα αλλά περισσότερο στο ψιλοχιονισμένο Μέτσοβο που κάναμε μια στάση γυρνώντας . Εκεί μέσα σε μια ατμόσφαιρα ντεμι ρουστικ ντεμι κιτς, ήταν αραδιασμένα δεκάδες πούλμαν με εκατοντάδες τουρίστες εγχώριας κοπής. Αυτοί οι τουρίστες λοιπόν είχαν ιδιαίτερο κοινωνιολογικό ενδιαφέρον θα έλεγα. Νομίζω το καλύτερο ήταν ένα γκρουπακι μάλλον απο κανένα Deree αλλά σίγουρα από τα Βόρεια Προάστεια. Ήταν σαν να είχε βγεί από τα περσινά δελτία ειδήσεων του Star με τους πολέμους emo και trendy! Ειδικά ένα emo κοριτσάκι που πέρασε μπροστά μας μιλώντας στο κινητό και λέγοντας "Μπαμπά, δε θα το πιστέψειις! Εδώ έχει χιόνι!" μου θύμησε τον Τζίμη από τους Μήτσους του Λαζόπουλου! Τελικά για μια ακόμη φορά η τέχνη απλά αντιγράφει την ζωή..



Και επειδή ο ΠΑΟΚ το Σάββατο λευκή ισοπαλία στον κάμπο έφερε λέω να κλείσω το σημερινό πόστ και με λίγο Χατζηδάκι, μιας και σήμερα είναι η ημέρα αφιερωμένη σε αυτόν, έτσι για να (ξάνα)δείξουμε την ντεμεκ σοφιστικέ μας κουλτούρα - μη χέσω.. ;-)




6 σχόλια:

palalos είπε...

για αλλη μια φορα πανεμορφες φωτογραφιες ενος προορισμου που θελω να επισκευτω! να εισαι καλα αδερφε μου!

NdN είπε...

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες Στάθη από τα Γιάννενα. Κι εμένα ως πόλη μου αρέσει αρκετά, αν και όταν ξεκινάει να βρέχει ξεχνάει να σταματήσει.

Οσο για την ΠΑΟΚΑΡΑ μας εγώ είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα. Επαιξε με απουσίες, δεν έφαγε γκολ και πάλι και νομίζω κάναμε περισσότερες ευκαιρίες από την Λάρισα.

Καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα :)))) Ε όχι και ντεμέκ ρε Στάθη. Εξάλλου το λέει και το σύνθημα "για να μην συνηθίσουμε ποτέ"! Φιλιά και κρυωμένες καλημέρες!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Από τους αγαπημένους μου προορισμούς!
Καλημερούδια καρντάση!

Σοφία είπε...

Πολύ ωραία τα Γιάννενα κι έχω χρόνια πολλά να πάω! Μπαίνω σε μεγάλο πειρασμό...

zekia είπε...

Η μαγευτικότερη πόλη της Ελλάδας. Έπρεπε να έχω γεννηθεί εκεί κανονικά αλλά τι να κάνω που μου έλαχε η πεδιάδα.