22.11.07

Ανάδρομος Ερμής...



...και μάλιστα στον καρκίνο. Έτσι άκουσα σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο και δεν έδωσα σημασία. Αλλά όπως λέει και ένας καρδιακός φίλος, τα σημεία που λεν τα μελούμενα είναι εκεί έξω, όσο και εμείς να κάνουμε πως δεν υπάρχουν. Από τις αναποδιές, τα πισωγυρίσματα, τα νεύρα και τα άλλα τα στραβά που έχω ακούσει από το πρωί δεν αποκλείω να οφείλετε και εκεί.

Γιατί όσο και να ψάξεις να βρεις κάποιες φορές το γιατί, δεν μπορείς. Και όχι γιατί δεν θέλεις. Αυτές τις συγκεκριμένες φορές το να θέλεις να μάθεις το γιατί, είναι στην ουσία ένα μεγάλο παράπονο που καίει μέσα σου. Είναι το ίδιο παράπονο που από την πρώτη φορά που το ένιωσες μέχρι και την τελευταία που θα το νιώσεις, θα θέλεις πάντα να γυρίσεις την πλάτη σου και να τρέξεις να κρυφτείς στην αγκαλιά της μάνας σου.

Ίσως δεν είναι σύμπτωση ότι αυτή η μονολεκτική ερώτηση μας ταλανίζει από παιδιά. Και είμαι σίγουρος ότι είναι και η τελευταία ερώτηση που ο καθένας από μας θα κάνει στον εαυτό του όταν καταλάβει ότι η αυλαία πέφτει. Ίσως.

For reasons unknown, ακούω το ρεφρέν του τραγουδιού να μου λέει. Έχει δίκιο. Εμείς όμως, πλάσματα ανόητα και ξεροκέφαλα, πασχίζουμε να γνωρίσουμε το άγνωστο. Και το κακό δεν είναι ότι θέλουμε να το γνωρίσουμε. Το κακό ξεκινάει όταν θέλουμε να κατανοήσουμε το γιατί και δεν μπορούμε.

Από την άλλη αυτό το γιατί μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό που να μας ξεφεύγει. Μια πρόφαση για να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλο. Να κοιταχτούμε στα μάτια, να σφίξουμε τα δόντια και να έρθουμε πιο κοντά. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο ένα παιδί που έπεσε και κλαίει. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι ότι έπεσε, αλλά ότι μπορεί να σταθεί όρθιο. Θα του πάρει λίγες στιγμές αλλά θα το καταλάβει. Αυτήν την τρομερή διαύγεια που έχουμε σαν παιδιά δυστυχώς την χάνουμε μέσα σε μια πολύπλοκη κατάσταση που δημιουργούμε μεγαλώνοντας....

Η Παρασκευή απέχει λίγες ώρες. Ελπίζω να δώσει λίγη από την γλύκα της στον Ανάδρομο Ερμή του Καρκίνου και να μας αφήσει ήσυχους για το Σαββατοκύριακο. Έτσι for reasons unknown....


18 σχόλια:

Cybergoulion είπε...

Σε τέτοιες στιγμές, που νομίζεις ότι όλα πάνε τόσο στραβά μόνο σε σένα, η καλύτερη παρηγοριά είναι ό νόμος του Μέρφυ... Δεν ξέρω τι σου έκανε η Πέμπτη, αλλά ελπίζω η Παρασκευή σου να σου βγει καλύτερη!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Μακάρι για όλους μας να ξημερώσει μια όμορφη Παρασκευή!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

CyberGoulion αυτή η Πέμπτη είχε νεύρα για μένα και άλλα στραβά για άλλους.
Πραγματικά ελπίζω η Παρασκευή να είναι καλύτερη

boutsoukas είπε...

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πάντα απαντήσεις στα γιατί μας, ή αν υπάρχουν συνήθως έρχονται με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση.
Μην τα ψάχνεις και μην τα ρωτάς. Χαμογελάμε και προχωράμε!!
Καλή Παρασκευή και κάλύτερο Σαββατοκύριακο εύχομαι.

Maria Mikro Analogo είπε...

Αχ βρε Στάθη... άντε να έρθει στα ίσα του ο Ερμής γιατί πολλά ακούω τις τελευταίες μέρες και στεναχωριέμαι... Φιλάκια και καλημέρες :-)

she smiles είπε...

den ftaine ta astra
den ftaine to zwdia kai oi planhtes
ftaiei...den kserw ti :(
oute to giati!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

καλό Σαββατοκύριακο και φιλιά σε όλους

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΘΗ καλησπερα..
σημερα παρασκευη έχω μεγαλη νυσταααακαι μεγαλο χαμογελο ομως. στην ιδια φαση με σενα βρισκομουν την προηγουμενη εβδομαδα. και αυτο το γιατι να ξερεις , παντα θα υπάρχει ακομη κι αν οι περισσοτερες αποριες μας ειναι λυμενες...
καλο ΣΚ!

Zaphod είπε...

Παρόλο που κοροϊδεύω τα ζώδια και τους φαν τους, διαφορες εποχές παρατεταμένης αγαμίας και γκαντεμιάς συνέπεσαν με ανάδρομο Ερμή.

Τι διάολο είναι ποτέ κανονικός ο καργιόλης;
:-)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

lifewhisper σαν να είμαι καλύτερά και νομίζω ότι το τελευταίο σχόλιο του zaphod βοήθησε!

If...ιγένεια είπε...

Καλό Σ/Κ να έχουμε Στάθη..

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

επίσης Ιφ.

Ανώνυμος είπε...

ouf !!mne tous anadromous planites!!!!den mporoume na siaxoume!!!!!!!!Dimi...ta prwta 80 xronia einai dyskola meta siaxnei kai o Ermis...milo

Ανώνυμος είπε...

xaaaaaaaa!!!!!!!!!!!Dimi se eipa???ek paradromis.....xaaaaaaa ftaiei o Ermis..milo

Hades είπε...

Σημάδια υπάρχουν απλά συνήθως δεν τους δίνουμε σημασία. Και προσωπικά έχω πάψει να πιστεύω στις συμπτώσεις. Μεγάλη συζήτηση αυτό.
Όσον αφορά τα ζώδια όμως, τρέμω και μόνο στην ιδέα του τι μπορεί να συμβεί αν μπει ο Ταύρος στην Παρθένο... μπρρρρρρρ.... :):)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

milo πείστηκες βλέπω!

hades δίκιο έχεις! Όσο για τον Ταύρο στην Παρθένο πολύ τεστοστερόνη μου μυρίζει!! χαχα!

Cybergoulion είπε...

Αν μπει ο Ταύρος στην Παρθένο, ένα είναι σίγουρο... Η Παρθένος δε θα είναι ποτέ πια η ίδια!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

χαχαχαχα σωστός ο Τοπογράφος!!!