1.11.07

Που πάει ο Υπολογιστής μου όταν πεθάνει?



Στο ερώτημα του τίτλου ο εξαίρετος και βραβευμένος δημοσιογράφος Γιώργος Αυγερόπουλος και η ομάδα του δίνουν μια συγκλονιστική απάντηση. Είδα όλη την εκπομπή που προβλήθηκε χθες βράδυ στη ΝΕΤ και πραγματικά σοκαρίστηκα. Σε τέλεια αντιδιαστολή με την εικόνα ενός σύγχρονου δυτικού εργοστασίου - ερευνητικού κέντρου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με εργαζόμενους ντυμένους σε χαιτεκ άσπρες φόρμες, να επιβλέπουν ρομπότ που κάνουν την συναρμολόγιση των μικροτσίπ που πρόκειται να γίνουν ο δικός μου laptop ή desktop έδειξε την άλλη εικόνα, αυτή ενός βρώμικου και καχεκτικού κινέζου που επιβίωνε -κυριολεκτικά αλλά με κόστος την ίδια του την ζωή- σπάζοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καίγοντας τα -τοξικά- πλαστικά των καλωδίων και μαζεύοντας τον χαλκό, ψάχνοντας για τον ελάχιστο χρυσό στα κυκλώματα ενός υπολογιστή! Στην Κίνα όπως είναι γνωστό λεν ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Λοιπόν αυτές οι Εικόνες δεν είναι χίλιες λέξεις. Είναι χίλιες γροθιές στο στομάχι κάθε βολεμένου ανθρώπου που είχε απλά την τύχη να γεννηθεί στο "καλό" τρίτο του πλυθυσμού του πλανήτη και όχι στα άλλα πάμφτωχα δύο.

Ειδικά οι εικόνες στις οποίες τα παιδιά των κινέζων παίζουν μέσα στα τοξικά και καρκινογόνα απόβλητα σου σφίγγουν το στομάχι. Αυτές οι εικόνες θυμίζουν σε όλους μας πως καταλήγει η "οικολογική" μας συνείδηση. Η Ανακύκλωση από πανάκεια του Δυτικού και Ανεπτυγμένου Κόσμου γίνεται η Μάστιγα του πεινασμένου Τρίτου Κόσμου.
Λέγαμε πριν δύο εβδομάδες να κάνουμε κάτι για τον πλανήτη. Ας δούμε αυτό το απόσπασμα και ας αναλογιστούμε ότι με λόγια και κούφιες πράξεις δεν "γιατρεύουμε" το "τοξικό" - πια- ποτάμι. Θέλει δράσεις και ουσιαστικές δράσεις....

Μπράβο στον Γιώργο Αυγερόπουλο και την ομάδα του. Πολύ καλή δουλειά.



Υ.Γ. Άσχετο αλλά πρέπει να το πω. Ο desa με ρώτησε πώς βγαίνει το ψευδώνυμο μου. Θεωρώ ότι πρέπει να δώσω μια απάντηση όχι τόσο για το απλοϊκό _st_ (που είναι απλά τα αρχικά μου! ;-) ) αλλά όσο για το stathis957. Αυτός ο μαγικός αριθμός 957 ήταν ο κωδικός που μου δώσανε όταν απέκτησα το πρώτο μου email στο περίφημο ΔΕΟΠΣ. Δεν σημαίνει τίποτε άλλο από το ότι στην χρονιά (1994-19)95 ήμουν ο 7ος που γράφτηκε στο ΔΕΟΠΣ! Επειδή το 7 is my lucky number και έχει και άθροισμα 21(3*7) αυτόν τον αριθμό τον αγάπησα! Ναι καλά το καταλάβατε έιμαι και ολίγον προληπτικός! Πάντως κάντε ένα κλικ στον φίλο desa. Ειδικά οι άντρες δεν θα χάσουν ;-)!

16 σχόλια:

karfoto είπε...

Δράμα η κατάσταση φίλε, όσο για τα τατουάζ respect !!!

kanataki είπε...

μη δίνεις ιδέες για χρυσούς κι έχω κάτι απλήρωτες δόσεις που τρέχουν....

geokalp είπε...

γιατί πήγε τόσο μακρυά ο Αυγερόπουλος;
Το Νο.1 κομμάτι του εγχώριου πληθυσμού σε ανακύκλωση είναι οι γύφτοι-τσιγγάνοι, όπως θές πες τους, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους περιμένουν τα σκουπιδιάρικα της Αθήνας να αδιάσουν στην χωματερή των Α.Λιοσίων ώστε να μαζέψουν ότι μπορεί να βγάλει σίδηρο, να το κάψουν στις περιοχές τους και μετά να το πουλήσουν...
καλημέρες!

If...ιγένεια είπε...

Την καλημέρα μου!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Καλημέρα Ιφιγένεια και πολλά φιλιά!

Γιώργο οι Τσιγγάνοι κάνουν ανακυκλωσή χαρτιου και σιδήρου και αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό!

Τσαπερδόνα ο χρυσός υπάρχει παντού! Εμεις δεν τον βλέπουμε!

Μέγα Δράμα καρφωτέ γιαυτό ας δούμε λίγες φωτο απο desa!

DonMits είπε...

Συγκλονιστικό το απόσπασμα. Δυστυχώς έχασα χτες την εκπομπή, άσε που δεν θα μπορούσα να τη δω ούτως ή άλλως.

Το πρόβλημα το αντιμετωπίζω αυτή τη στιγμή στη δουλειά μου. Έχω στοιβαγμένα πάνω από 20 Πι-Σια με τις οθόνες τους, καμιά 10αρια εκτυπωτές, ένα σωρό πληκτρολόγια και ποντίκια και διάφορα άλλα περιφερειακά.

Τα οποία αρνούμαι να πετάξω έτσι απλά, παρά τις σχετικές οδηγίες ανωτέρων μου ("έλα μωρέ σιγά, ούτε θα το καταλάβει κανείς"). Τους οποίους δεν μπορώ να πείσω να κάνουμε κάτι ώστε και τη σαβούρα να ξεφορτωθούμε και ζημιά να μην προκαλέσουμε... "Τι το ψάχνεις, πέταξέ τα να ησυχάσεις" είναι η απάντηση...

Maria Mikro Analogo είπε...

Συγκλονιστικό... Κι εγώ δυστυχώς δεν τα κατάφερα να το δω, αλλά και μόνο από την περιγραφή πραγματικά ταράχτηκα.
Φιλιά και καλό σαββατοκύριακο :-)

karfoto είπε...

Donmits,
σοβαρά τώρα - αν δουλεύει κανένα μηχάνημα,
στείλε με σε παρακαλώ ένα mail, έχω ανάγκη απο ένα δεύτερο μηχάνημα !!!
Για mail μπές στο προφίλ μου,
thanks

Skouliki είπε...

εισαι προληπτικος?????/ μισο να αφησω κατω το μαυρογατο και ξαναρχομαι

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

DonMits ή μονη λύση είναι ΟΔΔΥ! Ή πείσε τους να κάνουν καμια δωρεα!!
Παντως καρφωτέ είναι λιγουλάκι δύσκολο να πάρεις κανα πισι από εκεί!!

Άσε Μαρία! Εγώ το είδα ολόκληρο και έπεσα ψυχολογικά! Καλό σαββατοκύριακο ;-)

Ειμαι πολύ προληπτικός skouliki αλλά μαύρη γάτα είχα!!

Ανώνυμος είπε...

Και είχα την απορία από που προέρχονται οι αριθμοί.... χιχιχιχιχι.... Τρίτη και 13 δε σου μιλάμε δηλαδής ε???
όσο για τα pc το ήξερα... τραγικό ε??

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο με το θέμα... Καλά σε κάνουν και tatoo οι γυναίκες!!! Είσαι θεός!!! loooooooool

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

laxanaki στις 13 γεννήθηκα αλλά ήταν Δευτέρα

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Όσο για το tatoo δεν φέρω ουδεμία ευθύνη! ;-)

Ανώνυμος είπε...

Έλα που δε φέρεις ευθύνη!! Τα ξέρει η άννα σου αυτά??? Τίποτα δεν είναι τυχαίο ;). Είσαι international... xixixixi

osela είπε...

τελικά οι καλύτερες εκπομπές δεν διαφημίζοναται καθόλου από τα κανάλια τους, τα οποία μας προτρέπουν να βλέπουμε σίριαλ, ριάλιτι και πρωινάδικα.