4.11.07

Ολυμπιακός ΠΑΟΚ 2-1

Το καθοριστικό δεύτερο γκολ του Κοβάσεβιτς
η φωτογραφία από goalnews.gr

Κρίμα που η καλύτερη φετινή μας εμφάνιση συνοδεύτηκε από ήττα. Μπορούσαμε να πάρουμε την ισοπαλία. Αλλά λίγο τα παιδικά λάθη της άμυνας αλλά και του Ντάνυ-που φέτος είναι φανερά ντεφορμέ-, λίγο ο επόπτης με την ακύρωση του κανονικότατου γκολ του Βρύζα στο τέλος του αγώνα και φύγαμε με άδεια χέρια από το Καραΐσκάκη.

Το παιχνίδι, χθες, ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει φουριόζος και να μας πιέζει δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο. Η ομάδα μου όμως ήταν πολύ καλά στημμένη - παρά την απουσία του Κνολ- και αυτό φάνηκε από την αρχή. Έτσι, παρά τις δύο πολύ δυνατές φάσεις του Ολυμπιακού με Τοροσίδη και Λούα Λούα στο πρώτο τέταρτο, βγήκαμε μπροστά με αξιώσεις και στο 19' ο Σάλμον έχασε τετ α τετ με σούτ στην κίνηση που πήγε πάνω στον Νικοπολίδη. Απο εκεί και πέρα μέχρι το 42 η ομάδα έδειξε πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πολύ καλή κίνηση και κυκλοφορία της μπάλας, με εναν "οικοδόμο" - Λάζαρός Χριστοδουλόπουλος - σε μεγάλα κέφια να "χτίζει" τις καλύτερες εντυπώσεις και να έχει την καλύτερη συνεργασία με τον Παντέλη Κωνσταντινίδη. Έτσι στο 35' ο τελευταίος βγάζει σέντρα και ο Νικοπολίδης εξουδετερώνει προβολή του Σάλμον. Αύτο όμως δεν μπόρεσε να το κάνει και στο 42'. Ο Λάζαρος χορεύει την μισή άμυνα του Ολυμπιακού και σεντράρει στον μόνο Κωνσταντινίδη ο οποίος με βολέ έκανε το 0-1 στην κενή εστία. Όταν ο Παντελής σκόραρε θυμήθηκα τον φίλο geokalp που μου έλεγε να μην περιμένουμε πολλά από αυτόν τον παίκτη!

Στο β ημίχρονο όμως δεν μπήκαμε τόσο δυνατά όσο θα έπρεπε να μπούμε.
Φταίει ίσως το γκολ, ίσως η πίεση του Ολυμπιακού. Το αποτέλεσμα ήταν όμως να ισοφαριστούμε μόλις στο 54 μετά από - αμφισβητούμενο για μένα αλλά δεν έχει σημασία- φάουλ και σέντρα του Τζορτζεβιτς ο αφύλακτος Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Εδώ μπορούσε να βγεί ο Ντάνυ και να καθαρίσει την φάση. Πραγμα που δεν έκανε και πήγε -κακώς- να κάνει στην φάση του δεύτερου γκολ, 15 λεπτά αργότερα. Βέβαια για να πούμε και του Στραβού το δίκιο, ο Ντάνυ έκανε δυο καλές αποκρούσεις σε κεφαλιά του Κωνσταντινου και σε σουτ του Στολτίδη.

Όσο για το γκολ που ακυρώθηκε δεν έχω να πω πολλά. Για να πάει μπροστα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα χρειαζόμαστε διαιτησίες σαν αυτή που είχε ο Ολυμπιακός στην Μαδρίτη 12 μέρες πριν και όχι επόπτες που σηκώνουν μόνιμα την σημαία στο τέλος του αγώνα- για να μην πάθουμε καμιά πλάκα. Θα ήταν όμως λάθος μας να αναζητήσουμε εκεί -ή μόνο εκεί- την ευθύνη για την ήττα.

Τα λάθη της άμυνας και η αδυναμία των επιθετικών να εκμεταλλευτούν τις 2-3 πολύ καλες ευκαιρίες για ένα ακόμα γκολ ήταν η αιτίες που δεν φύγαμε με τον βαθμό της ισοπαλίας που θα ήταν και ο πιο δίκαιος.

Πάντως να σημειώσω ότι το χθεσινό παιχνίδι ήταν ένα από τα καλύτερα φετινά της Super League και έδειξε ότι γιατί ανεξάρτητα με το πως είναι οι δυο ομάδες, οι μεταξύ τους αγώνες είναι πάντα ντέρμπι.

"
Ηθικές νίκες δεν υπάρχουν" δήλωσε ο Σάντος στην συνέντευξη τύπου. Συμφωνώ αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν έμεινα ικανοποιημένος από την αξιοπρεπή χθεσινή εμφάνιση.

Επόμενος αγώνας με Εργοτέλη το επόμενο Σάββατο στις 16.45 στην Τούμπα.

26 σχόλια:

Rami είπε...

Φίλαθλος και λατρεμένος οπαδός του ΠΑΟΚ στο τρίτο δημοφιλέστερο άθλημα της ομάδας μας, έκατσα χθες μετά από πολύ καιρό να δω και ποδόσφαιρο και η απόδοσή μας με κράτησε μέχρι το τέλος.

Με τέτοια εικόνα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στα νέα (και ελληνόπουλα) παιδιά αυτά και το θετικό αποτέλεσμα δεν θα αργήσει να έρθει.

If...ιγένεια είπε...

Ξεκινώ από το γεγονός ότι δεν έχω ιδέα από αθλητικά, χτες όμως, ήμουν στην θύρα 25 στο Καραΐσκάκη, κατόπιν πρόσκλησης φίλων.. Μην ξεχνάς ότι είμαι Θεσσαλονικιά και τα όποια υβριστικά συνθήματα με τσάτιζαν.. Φεύγοντας έμεινα με την εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός είχε την περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας και έκανε τις πεισσότερες ευκαιρίες.. Είπαμε, είμαι άμπαλη αλλά αυτό κατάλαβα.. Ο Νικοπολίδης δε, έκοβε βόλτες χαλλλαρά..

Ανώνυμος είπε...

Επρεπε να πάρουμε τουλάχιστον το χ και όχι να χάσουμε αλλά το κοράκι την έκανε πάλι τη δουλειά του...Παίξαμε καλά αλλά χρειαζόμαστε ένα σέντερ φόρ γιατί αυτός ο Σάλμον δεν υπάρχει...Ο οικοδόμος τα έξυνε χθές.Συνέχεια πουλούσε την μπάλα.8/10 πάσες του ήταν λάθος.Ο Ντάνι χθές έπαιξε καλά.Στις εξόδους ανέκαθεν ήταν βοήθα Παναγιά δεν ήταν μόνο χθές.Σε κανα 2 φάσεις που χρειάστηκε αντέδρασε καλά.
Στην Ελλάδα δεν σε αφήνουν ούτε το χ να πάρεις απο την κακομαθημένη ομάδα του Σωκράτη.Συνεχίζουμε όμως...ΠΑΟΚΑΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Καλως μας βρήκες Rami. Και μένα μου άρεσε η ομάδα γιατι δεν έπαιξε κατενάτσιο, κράτησε, όσο μπορούσε, τον Ολυμπιακό και έπαιξε με την μπάλα κάτω. Υπομονή λοιπόν!

if.. ιγένεια τα υβριστικά είναι πολύ άθλια από όπου και αν ακούγονται! Από εκεί και πέρα ας βάζαμε ένα δεύτερο γκολ και ας είχαν την μπάλα αυτοί όσο θέλαν!
Ο Νικοπολίδης ήταν τυχερός γιατί σε δύο φάσεις ο Σάλμον σούταρε πάνω του!

Αποστόλη διαφωνώ. Ο "Οικοδόμος" έπαιξε πολύ καλά. Το πως κυνήγησε την φάση στο πρώτο γκολ είναι όλα τα λεφτά! Ο Σάλμον είναι έμπειρος και έξυπνος παίκτης αλλά μεχρι στιγμής τα τελειώματα του έχουν πρόβλημα. Εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος απο την χθεσινή εμφάνιση.

Zaphod είπε...

Φτού ρε πούστη!

gk είπε...

Τώρα αυτό με τη διαιτησία της Ρεάλ δεν το πολυκατάλαβα. Δηλ, για να πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει η διαιτησία να παίζει σκληρά τον Ολυμπιακό?
Εκτός αν εννοείς να παίζει στάνταρ έδρα τις μεγάλες ομάδες, κάτι που γίνεται και τώρα.

DonMits είπε...

"Ηθικές νίκες δεν υπάρχουν" και έτσι το εκτός έδρας σακούλι μας είναι ακόμα άδειο.

Κι εγώ ενθουσιάστηκα από την εμφάνιση μας χτες, αλλά πικράθηκα πολύ που μείναμε με άδεια χέρια.

Βάζουμε παρακαταθήκη για το μέλλον αυτήν την εμφάνιση και πάμε να σκίσουμε τον Εργοτέλη το Σάββατο!

kanataki είπε...

κοίτα που μ έχεις καταντήσει...

να αφήνω σχόλια σε ποστ με τίτλο Ολυμπιακός -Παοκ 2-1


Τουλάχιστον βρε αδερφέ να ταν 1-2,να πω ότι μ επιασε το θεσσαλονικιωτικο....

takola είπε...

Στάθη, ο Ντάνι ήταν αψεγάδιαστος, πλην του τεράστιου λάθους του δεύτερου γκολ. Όσο για τη διαιτησία, όπως έχει πει και ο Άγγελος, "ο ΠΑΟΚ πρέπει να νικάει ΚΑΙ αυτήν". Δεν πρέπει πάντως να μεγεθύνουμε το ρόλο της, γιατί αυτή η ιστορία με τον "αδικημένο" ΠΑΟΚ μας πάει πολύ πίσω.

Αποστόλη, μάλλον γίνεσαι υπερβολικά συναισθηματικός όταν βλέπεις τον ΠΑΟΚ. Να είσαι βέβαιος ότι Μπετατζής και Σάλμον πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, η δε διαιτησία δεν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Zaphod άσε!

gk εννοώ ότι πρέπει επιτέλους το καρπούζι να κόβετε στη μέση. Όσο δε κοβετε στη μέση τόσο λιγότερο ανταγωνιστικό είναι το ποδόσφαιρο μας!

DonMits τα λέμε απο κοντά το άλλο Σάββατο!

γιαυτό σε αγαπάω ρε tsaperdona!!

takola όσο αφορά την διαιτησία και την απόδοση Οικοδόμου και Σαλμον συμφωνώ μαζί σου 1000%!
Στον Ντάνυ διαφωνώ γιατί και στην φάση του 1ου γκολ έπρεπε να βγει να καθαρίσει την φάση. Όταν δεν έχεις ψηλό σεντερ μπακ περιμένεις βοηθεία απο το τερμα. Εμείς χθες δεν είχαμε βοήθεια από το Ντάνυ στα στημένα.

zouri1 είπε...

Ο Παοκ,επαιξε παρα πολυ καλα μεσα στο Καραισκακη.Μπραβο στους παικτες,που με τοσα προβληματα ,βρισκουν την ορεξη να παιξουν τετοια μπαλλα.
Ο Χριστοδουλοπουλος,παρα πολυ καλος,αλλα στα τελευταια λεπτα τραγικος,απο την κουραση.
Δεν ηταν γκολ του Βρυζα,γιατι η φαση ειχε κοπει και ειχαν σταματησει.Αλλα οφσαιντ δεν ηταν.Για να κερδισεις τον Ολυμπιακο στο Καραισκακη,πρεπει να εισαι τοσο καλος προσθετοντας και τον διαιτητη σαν 12 παικτη του.
Ηθικες νικες δεν υπαρχουν,αλλα υπαρχουν ηττες με ψηλα το κεφαλι.Και τετοια ηταν του ΠΑΟΚ.Μεχρι το τελευταιο λεπτο το παλεψε.Δεν στεκομαι στην εξοδο του Φερναντεζ στο 2 γκολ.
Ετσι γινεται ηρωας ο Κοβασεβιτς.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

zouri σαν Πανιώνιος και τρίτος το έθεσες σωστά το θέμα!

geokalp είπε...

θυμήθηκες το όνομα, όχι όμως και τι είπα γι' αυτόν!
είπα κάτι και "κάθησε" 100% σ' αυτό το ματς:
"που πάει ο ΠΑΟΚ με καλύτερο παίχτη τον Κωνσταντινίδη...", αυτό είπα και αυτός ..σκόραρε!
είδα μόνο το πρώτο ημίχρονο, ένα ματς με σχετικά καλό ρυθμό, τον γαύρο να προσπαθεί να κρατήσει δυνάμεις - αλλά δεν κερδίζεις έτσι - και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί με καλύτερους τον Νο.3 και τον Λάζαρο - που δεν σας αρέσει!
δυστυχώς δεν είδα το β'ημιχρόνιο της ανατροπής...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Ο Λάζαρος σαν παίκτης μας αρέσει.
Αυτο που δεν μας άρεσε είναι τα τσαλίμια που έκανε όταν ντεμεκ τον ήθελε η Λιβερπούλ και οι μαλακίες που έλεγε "καλύτερα στην οικοδομή παρά στον ΠΑΟΚ" εξού και το οικοδόμος/μπετατζης

desa είπε...

Παίξαμε πολύ καλά, μυαλομένα. Δε χάσαμε με κατεβασμένα τα χέρια όπως από τον βάζελο. To 2o γκολ μήπως είναι σε αλλό σημειό offside? Δε διαμαρτυρίθηκε κανένας παίχτης μας. Το Σάββατο θα γίνει Τούμπα, ρετσίνες πριν το παιχνίδι και θα εγκαινιάσω και την ψηφιακή που παρήγγειλα μόλις χθες.

Cybergoulion είπε...

Αν είναι κάτι το οποίο είναι σίγουρο για τον ΠΑΟΚ, είναι ότι ο Ολυμπιακός του βγάζει πάντα τον καλύτερο του εαυτό. Τώρα για τη διαιτησία με τη Ρεάλ, ειλικρινά ούτε κι εγώ κατάλαβα, τι εννοούσες; Δε φαντάζομαι να εννοούσες "τόσο αμερόληπτη"; Το θέμα με τους διαιτητές πάντως λειτουργεί λίγο όπως με τα ωροσκόπια. Αν θυμόμαστε μόνο τις φορές που μας αδικεί η διαιτησία και ξεχνάμε αυτές που αδικεί τον άλλο, είναι εύκολο να "αποδείξεις" ότι έχεις δίκιο. Ειδικά όταν ο άλλος δε φωνάζει. Βγήκε π.χ. ο Ολυμπιακός να διαμαρτυρηθεί για το Βασσάρα στο ματς με τον Εργοτέλη; Που ήταν για γέλια ο διαιτητής, το μόνο σωστό σφύριγμα σε όλο τον αγώνα ήταν του εναρκτήριου λακτίσματος! Δεν μπορούσε να ξεχάσει τις φορές που αδίκησε τον Εργοτέλη και να διαμαρτύρεται για τις φορές που αδικήθηκε ο ίδιος και να κάνει τον κακομοίρη; Ας παίζαμε καλύτερα και ας κερδίζαμε, μπροστά σε έναν Εργοτέλη που μας αντιμετώπισε στα ίσα. Το ότι οι σφυρίχτρες είναι χάλια στην Ελλάδα είναι σίγουρο, αλλά επιτέλους δε γίνεται να κρύβουν όλοι τα προβλήματα τους κάτω από το χαλί (ή χάλι) της διαιτησίας!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

desa μεγεια την ψηφιακή! Αντε και με την νίκη με Εργοτέλη!

Cybergoulion το γενικό νόημα είναι ο διαιτητης να παίζει 50-50. Χθες δεν έκρινε το αποτέλεσμα αλλά παρολά αυτά ο συγκεκριμένος επόπτης -Ακριβός ενονοματι - είχε ένα άγχος και κρατούσε συνέχεια την σημαία ψηλα!

geokalp είπε...

κοίτα, έχω περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο, το "αγγλικό":
δεν είναι μόνο ότι η διαιτησία πρέπει να είναι 50-50 αλλά και ότι εμείς δεν θα πρέπει να ασχολούμαστε με τους διαιτητές και τις αποφάσεις τους όταν τελειώνει ο αγώνας..
γιατι εάν είσαι μέσα στο γήπεδο, το ζεις το παιχνίδι και όσο να 'ναι θα πεις και μια κουβέντα παραπάνω για το ..κοράκι!!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Ρε Γιώργο εδώ ο τακλεμον το γυρισε στο κλασικό αγγλικό σχέδιο με δυο ψηλά σεντερφορ και σύστημα "γιομες να τους βρούμε" εσύ δεν θα υιοθετούσες το αγγλικό!!

tzonakos είπε...

Xαλαρά ακόμα και νίκη μπορούσε ο ΠΑΟΚ.
Αλλα, τα σημαιάκια δεν αφήνουν.
Εγω άλλο θελω να πω, οτι αν παίζει ετσι, θα την χαιρόμαστε όλοι αυτη την ομάδα και μπράβο.
Απο δω και πέρα μόνο τέτοια ματς.

Ανώνυμος είπε...

Και όλο λέγαμε τώρα θα βάλει το δεύτερο, τώρα θα βάλει το δεύτερο... Χάσαμε και μεις από τον Ηρακλή... πίκρα αυτό στο σ/κ!!

+poulia είπε...

Γεια σας αδέρφια.
Π.Α.Ο.Κ. γράφεται με κεφαλαία.
Με διαιτησία στα ίσια δεν θα χάναμε.
Ραντεβού το Σάββατο το μεσημέρι...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Δίκιο έχεις Τζόνυ. Και μένα μου άρεσε που είδα την ομάδα μου να παίζει καλά μετά από πολλά παιχνίδια!!

Λαχανακι όσο τυχεροί ήσασταν σε 6 ματς τόσο γκαντέμηδες ήσασταν σε ένα!

Τα λέμε στο γήπεδο +poulia!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

st..Ο Ντάρκο είναι η αιτία, έμπειρος, πολύ..

Humma Kavula είπε...

Κάτι ήξερα που φοβόμουν ρε πούστη μου. Σ'αυτό το γ..... το γαύρο ώρες ώρες η τύχη χαμογελάει πλατιά. Και δε λέω για τις ευκαιρίες μόνο γιατί και αυτοί είχαν. Λέω για τις μαλακίες που κάνουν οι αντίπαλοι και ο Παναθηναικός μέσα σ'αυτές που του κάνουν δώρο αστεία γκολάκια. Αρε Φερνάντες το κέρατό σου!

Skouliki είπε...

τωρα εγω που ειμαι και τα 2 τι να κανω να χαρω η να λυπηθω?? να το παω ανα ωρα ?? μπερδευτηκα το ζωον παλι ..

καλημεραααα