17.8.07

Μετά τα σχολεία, το Σεπτέμβριο ανοιγουν και Κάλπες..



Ωραία! Τελείωσαμε με την κολοκυθιά που παίζαν τα καναλια και οι εφημερίδες για το πότε θα γίνουν εκλογές! Αλλά πλέον δεν έχουμε καθόλου χρόνο για πολιτική- ο θεος να την κάνει - αντιπαράθεση! How convenient για το σύστημα της ΜΜΕοκρατιας. Η ΑGB για μια ακόμη φορά θα δείξει τον νικητή ενω τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν μια προσφορά της AMSTEL...

Κοιτάω σήμερα στο διαδίκτυο και αντικρύζω πολύ γκρίνια για την γενικότερη κατάσταση στην χώρα, τον δικομματισμό και άλλα πολλά στραβά. Είναι τόσες πολλές οι απόψεις που με βάζουν σε σκέψεις.. Ειναι δυνατόν τόσοι πολλοί Ελλήνες να γκρινιάζουν για αυτην την κατασταση και το 80% και βάλε να πάει να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τις δύο όψεις του Ιανού, όπως έιχα πει προ μηνών? Γίνεται αυτό στατιστικά? Ή μήπως όλοι μας είμαστε απλά στο όριο του λάθους- του στατιστικού ή του πραγματικού δεν έχει σημασία...

Βέβαια μπορεί απλά να ειμαστε πολλοί εμεις οι Ελλήνες και έτσι να υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι δεν έχουν εναλλακτικές και αναγκαστικά ψηφίζουν ενάν από τους δύο και άλλοι που λεν οτι ψηφίζουν Λεβεντη και Βεργή και μάλλον δεν το πράτουν γιατι έχω ακούσει τόσους που με κάνουν και αναρωτιέμαι πως και δεν έχει περάσει ο Βεργής το όριο του 3%!

Μια διαφορετική μερίδα είναι και οι "πραγματιστές", αυτοί που στηρίζουν - και είναι και περήφανοι κατα καιρούς γιαυτό- τα δύο κόμματα εξουσίας γιατί προσδοκούν κάτι να αλλάξει. Βέβαια τις περισσότερες φορές προσδοκούν κάτι να αλλάξει στην επαγγελματική κατάσταση των ιδίων ή συγγενών και λιγότερο απο τις γενικότερες συνθήκες τις χώρας. Απο όλους χειρότεροι βέβαια είναι όλος ο συρφετός από τα κομματικά στελέχη συνεπικουρούμενος από τα λεγόμενα κομματόσκυλα! Αλλά δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτούς. Απαξιώ.

Εμένα μ'εχει κουράσει ο αέναος αγώνας μεταξύ των πολιτικών Μοντέγων και Καπουλέτων, φτάνει πια η διαμαχη Παπανδρέου-Καραμανλή με το Μητσοτάκη για διαιτητή.. πάλι καλα που θα έχει τελείωσει τα μεσανυχτά της 16ης Σεπτεμβρή 2007. Μόλις ένα μήνα θα κρατήσει. Αλλά μην αγχώνεστε θα ξαναρχίσει κάποια στιγμή το 2010. Το σύγχρονο αυτό μαρτύριο του Σίσυφου για τον νεοέλληνα με κάνει και σκεφτόμαι την "Ελλάδα που όλοι πληγώναμε" και έτσι συνειρμικά μου ήρθε να βάλω να ακουσουμέ το hurt του Johnny Cash..


34 σχόλια:

geokalp είπε...

πλέον όμως η διαμάχη είναι των ΜΜΕ και διαιτητές είναι οι Καραμανλής-Παπανδρέου-Μητσοτάκης...

δυστυχώς δεν υπάρχει πραγματική θέληση για ..αλλαγή... οι περισσότεροι - κυρίως οι μεγαλύτεροι - ζουν με κάποια ελπίδα ..οπαδική! Να γαργαλίσουμε το ΠΑΣΟΚ και τη Ρηγίλλης... ώστε να ..ικανοποιηθούμε...και έχει ο Θεός για τη βολή μας...
και δουλειά δεν γίνεται με οπαδούς...

P.S. ο Johnny σου με έριξε απίστευτα...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Εμ ετσι καταντησαμε! Ο τόπος που γέννησε - και - την δημοκρατία να έχει γεμίσει επαγγελματίες ψηφοφόρους από την μία και οπαδούς ψηφοφόρους από την άλλη!!
Βρε σεις!!

Αλλο ΠΑΣΟΚ και αλλο ΠΑΟΚ!
και απο την άλλη ο Ορφανός που παίζει στον ΠΑΟΚ δεν είναι ο υπουργός αλλά ο ανιψιός!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Οσο για τον Τζόνυ Κας σου είπα και χτες! Ο Καζαντζίδης της Αμερικής! Το τραγούδι είναι τόσο ορίτζιναλ και λαϊκο όσο το "Υπάρχω"..

geokalp είπε...

το γέλιο είναι ότι πρώτα έριξα το comment και μετά επιβεβαιώθηκα από μια μικρή γύρα στα blogs...
"3 μονάδες θα σας ρίξουμε!"...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Αρχισε η πολιτική αντιπαράθεση...
Γάμα τα!

geokalp είπε...

ότι θα υπάρχει κάποια πόλωση το περίμενα εδώ και καιρό... άλλωστε τα λουριά έχουν σφίξει... βάλε και τη ζέστη του Σεπτεμβρίου...

karfoto είπε...

Γειά σου Στάθη , μεγαλειώδες ο Johny και το hurt.Οσο για το "3 μονάδες θα σας ρίξουμε!.." το θέμα είναι τι θα κερδίσεις εσύ ο λαός, απο τις 3 αυτές μονάδες, το τρίτο το μακρύτερο ? Θα μπείς στο Δημόσιο ? τι σκατά θα επωφεληθείς εσύ ?
(Stathis, sorry for the language, but...τα πέρνω στο κρανίο !! )

desa είπε...

Δε θα αλλάξει τίποτα, απλώς ο μανδύας, άντε και μερικά συμφέροντα. Οποιος και να κερδίσει τα ίδια θα κάνει. Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζει να έχουμε, δυστηχώς. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπαρχει θέληση από εμάς να τους στείλουμε σπίτια τους.

zekia είπε...

Είναι καλό να συζητάμε για πολιτική, αλλά για κόμματα λίγες μέρες πριν τις εκλογές δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να συζητάμε. Είναι μια παράσταση που στήνεται με τον ίδιο τρόπο κάθε τετραετία....
Το τραγούδι είναι απο τα αγαπημένα μου στάθη:)

Maria Mikro Analogo είπε...

Πικρή ιστορία οι εκλογές... Έχουν να ακουστούν πάλι "θα" από όλους... Κουράγιο Στάθη!

Zaphod είπε...

Όλοι γκρινιάζουν αλλά μετά πάνε και ψηφίζουν τα ίδια και τα ίδια ανάλογα με το που φυσάει διορισμός. Καλή η τοποθέτησή σου φίλε _st_. Επιμένω πως δυστυχώς οι λαοί έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν. Πόσοι όμως από αυτούς που λένε δικομματισμός και δικομματισμός απηυδισμένοι στο τέλος ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ή τίποτε άρα δεν μετράει καν η ψήφος τους;

Κληρονομική δημοκρατία ολέ!

parisathens είπε...

Όσο δεν καταλαβαίνουμε ότι η δύναμη είναι στα χέρια μας, συνέχεια μοιρολατρικά θα σχολιάζουμε πόσο ανεγκέφαλοι, κάφροι και ασυνείδητοι είμαστε σαν λαός (που είμαστε). Είμαστε όμως όλοι συνυπεύθυνοι γιατί όταν ψηφίζουμε αυτούς που βρίζουμε ή όταν απέχουμε από τις εκλογές που ουσιαστικά λευκό/άκυρο/αποχή σημαίνει «αφήνω τους άλλους να αποφασίσουν για μένα» είμαστε και άξιοι της μοίρας μας. Μας κοροϊδεύουν και μας εμπαίζουν γιατί εμείς τους επιτρέπουμε να το κάνουν.

Dimos El Grec είπε...

Καλησπέρα Στάθη!!
Αρχικά έχεις κομματάρα στο post!!!
Επειδή και εγώ στο τελευταίο μου post έχω γράψει για Βεργή,ελπίζω να μην πήγαινε προς τα μένα το υπονούμενο...
Και για να ξεκαθαρίσω,όταν έλεγα Βεργή δεν εννοώ απαραίτητα Βεργή,αλλά κάποιον "μικρό" που ίσως ταιριάζει καλύτερα στην φιλοσοφία μου. Οσο έχω χρόνο θα ψάξω να δω πόσο μετράν όλοι...
Αν όμως όσοι είναι απογοητευμένοι,δεν λακίσουν μπροστά στην κάλπη,τότε θα πάρουν μεγαλύτερα ποσοστά οι "¨μικροί" και δεν μιλάω για ΚΚΕ,ΣΥΝ,ΛΑΟΣ κ Παπαθεμελή όταν λέω μικρούς

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

@geokalp
Η ζεστη επιρεάζει σιγουρα αλλά και χειμωνα να ειχαμε εκλογες παλι τα ιδια θε λέγαν!!

@ Καρφωτός
Καλως ηρθές φιλέ!
Το τρίτο το μακρύτερο το κερδίζει συνεχώς ο λαος αφου αυτη η αεναη εναλλαγη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δεν φαίνεται να αλλαζει τίποτε..

@ desa
Συμφωνω 1000% μαζι σου! Αυτοι μας αξίζουν γιατι αυτοι είμαστε! Οι πολιτικοί μας δεν είναι γερμανοι που κάνουν κατοχη, Ελληναρες σαν και εμας και εσας και αυτους είναι!

@zekia
Περιοδεύων θίασος δίνει αυτην την παράσταση, μάλιστα, αυτον τον καιρο!

@Μαρία
αυτο το "θα" ευθυνεται λες? Η εμείς που τα πιστευουμε? Η μήπως το "θα" εχει σχεση μόνο αν συνοδευεται απο κανα ρουσφετακι?

@zaphod
Σε αυτες τις εκλογες αν ψηφισεις και λευκό ή ακυρο πάλι τον πρώτο ψηφιζεις, δηλαδη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Πραγματικά βαρέθηκα όμως την γκρίνια! Καιρος είναι να ασχοληθούμε περισσότερο με την πολιτική - οχι με τα κόμματα, ετσι οπως είναι τώρα τουλαχιστον- και πέρα από την πατροπαράδοτη γκρίνια να προτείνουμε και κάτι!
Οσο για την κληρονομικήξ Δημοκρατία να θυμίσω αυτο που είπε ο Λάζοπουλος:
"Ποια η διαφορά της Βασιλείας με την Δημοκρατία? Στην Βασιλεία κάνει κουμάντο μια οικογένεια, στην Δημοκρατία δύο..."

@parisathens
Καλωηρθες Πάρι!
Ετσι είναι! Το χειρότερο είναι ότι αυτός ο λαός έχει ξεχάσει αυτο που λέει η σοφία του "Εκει που φτύνεις, μη γλύφεις!"
Παντως είμαστε πολύ καφροι!

@ dimosthenis k
Καταρχήν καλως ήρθες Δημοσθένη στο μπλογκ μου!
Οχι ρε συ! Δεν γραφω για σένα! Απλά είναι τόσοι πολυ που όταν τους πιανεις και αυτοι βριζουν το ενα ή το άλλο κόμμα ή και τα δύο και τους ρωτας "τι ψήφισες?" σου λέν Βεργη..
Για μένα όποιαδήποτε έγκυρη ψήφος σε οποιαδήποτε άλλο κόμμα πλην των δύο μεγαλών ειναι μια κερδισμένη ψήφος.

Niemandsrose είπε...

Προσχή, γιατί ο AMSTEL τώρα τελευταία ξεβράζει πτώματα...

Πάντως, για να πω και για τις εκλογές -μη χάσω- νομίζω πως δε πρέπει να τους κάνετε το χατήρι -εσείς που είστε ελλάδα. Αν γινόταν λέει κανείς να μη συμμετάσχει σ'αυτό το φιάσκο πολιτικής ζωής (βλ. εκλογές), ούτε καν συζητώντας το. Ξέρεις, η πλήρης απαξίωση είναι ούτε καν να μη μιλάς για κάποιον. Και τι να πεις δηλαδή...
;)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

διαφωνω ροδο μου!
Αν τις απαξιωσεις και απέχεις αυτοι κερδιζουν και νεμονται την εξουσια ανενοχλητοι!

ΥΓ Καλε που χαθηκες αυτες τις μερες!
Τι εγινε στο μπλογκ σου? εδεχθεις επιθεση απο χακερς?

kanataki είπε...

να κόψεις το σουλατσαρισμα σε άλλα blog και να έρχεσαι μόνο στο δικό μου που μονίμως πετάω αετό....

Live!News είπε...

Προεκλογική περίοδος.
Σε κάνουν να αισθάνεσαι ηλίθιος, γελοιοποιούνται στα κανάλια, χρησιμοποιούν ξύλινη γλώσσα, ψέμματα, αλήθειες, εξαγγελίες, υποσχέσεις.
Χρήμα. Θέσεις. "Φυτευτοί".
Ψήφοι.
"Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ψήφος"

Αηδίασα πια. (!)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

@tsaperdona
Θελεις να με μονιμοποιήσεις? ο Παυλόπουλος είσαι?!

@luccia
Υπομονή! 4 εβδομαδες ειναι αυτες θα περάσουν!

Skouliki είπε...

εγω τι φταιω ρε γμτ που ειχα ανακληση αδειας και γυρισα πισω με τις εκλογες μην αρχισω να βριζω ..

γκρρρρρρ

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Κανονικά δεν ήταν να ερθεις αυριο?!

maria_pin είπε...

Φοβερό κομάτι, και ευχαριστώ! Πολύ μελαγχολικό και ταιριάζει με τα χάλια μας! Εγώ πάντως πάνε χρόνια που δεν ψήφισα κανένα από τα μεγάλα κόματα, και με τα χρόνια ακολούθησαν και πολλοί από το σόι μου!Ετσι που λες αλλάζει σιγά σιγά γνώμη ο κόσμος! Και να διαφωνίσω και με την εκτίμηση για το άκυρο-λευκό. Ναι, ενισχύει λένε τους πρώτους, αλλά για μένα, είναι μια πιο τίμια στάση! Αλλωστε, ας ήταν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τα άκυρα-λευκά, και μετά τα λέγαμε!!

Καλή ψήφο!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Μαρια πιστευεις οτι τους νοιαζει?
Προσωπικά εχω την εντυπωση οτι ο Γιωργακης ή ο Κωστακης ή ο Βαγγελάκης ή οποιοσδηποτε και με 2 ψηφους να βγει παλι θα χαιρεται και θα λυμαινεται την χωρα!

Niemandsrose είπε...

Δεν έχεις άδικο Στάθη, πως αν τους απαξιώσεις θα συνεχίσουν να κάνουν τα δικά τους ανενόχλητοι. Αλλά δε βλέπω άλλο δρόμο. Το λευκό και άκυρο μου φαινονται ημίμετρο. Οπότε; Τι κάνουμε;

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

οποιονδηποτε αλλον συνδιασμό εκτος απο τους 2!

Skouliki είπε...

το κανονικο ψοφησε ... ασε γιατι το τετραημερο στην μυκονο δεν το βλεπω...

και η γκαντεμια παει συννεφο .. χαλασε και το αυτο μου ... οι ταχυτητες κρεπαλιασαν και οργιαζουν μοναχες

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

σκουληκάκι αν το κανονικό υπήρχε τότε θα είχα 1,7 παιδιά!

Ασε συμφωνω για γκαντεμια! Και ερχεται και καυσωνας οχι τιποτε αλλο!

Να σας κάνω και ενα update για τα μπλογκς των πολιτικώνε!!
Ο κυρ Μπαμπασιδης αφου ανοιξε ενα φαρδια πλατια στο διαδικτυο - σου λεει τζαμπα ειναι!- αρχισε να δεχεται σχολια! Δε λεω πολλα ηταν υβριστικά αλλά υπήρχαν και άλλα που θεταν ενδιαφεροντα και δυσκολα ερωτηματα για την κυβερνηση!
Και τι έκανε ο κύριος?
Εσβησε όλα τα πόστ και απενεργοποίησε τον σχολιασμό!
Απίστευτο! Δεν μπορούν τον διαλογο με τίποτε!

Skouliki είπε...

μπας και με ενα καλο παλιο μπουγελωμα θα συνελθουν η τσαμπα ο κοπος πάλι ξανα στα καστανα θα κάτσουν?

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

αυτοί το μόνο που καταλαβαίνουν ειναι το μαυρισμα! Και οχι απο τον ήλιο!

geokalp είπε...

παρατήστε όλοι Μπαμπασίδη-Τσεπελέ και πιάστε τα καλύτερα:
http://evakaili.blogspot.com/
αααααααχχχχχ!!!
ο μόνος λόγος που ήθελα - σήμερα λιγότερο - να μεταφέρω τα εκλογικά δικαιώματα στην Α'Θεσσ...
+ το μόνο δελτίο ειδήσεων που βλέπω...
μακάρι να μην μπει να συνεχίσω να την βλέπω

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

κριμα εχει να το ενημερώσει απο τον Ιούλιο!

geokalp είπε...

μη τα θες κι όλα δικά σου... τι είσαι; βουλευτής ή δικαστικός;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η αιπαισόδοξη νότα σου είναι τόσο ρεαλιστική τελικά που εκφράζει σχεδόν πληρέστατα την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι όμως και ο αγώνας για την επικράτηση στην κοινωνική κανιβαλιστική πορεία μας όταν αναζητούμε τρόπους στήριξης (επαγγελματικούς ή άλλους ατνιδημορκατικούς κοινωνικής προβολής).

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

βασικα σχεδόν όλοι ειναι μπαφιασμένοι απο την κατασταση, Δήμο!

Η μόνη λύση είναι Μαυρο - όχι στον Μαυρογυαλούρο, αυτος δεν ειχε ιδεα- στους Γρουεζες του τόπου!
Αυτοι ειναι που δεν έχουν τσιπα!