26.7.07

Ζόμπι και Ζόμπι!!!



To trailer είναι από την ταινία 28 εβδομάδες μετά που είδαμε χθές με το αδερφάκι μου, το σίκουελ δηλαδή του 28 ημέρες μετά (δηλαδή η επομένη ταινία της σειρας θα ονομάζεται 28 μηνες μετα?! who knows...)
Καλούτσικη ταινιούλα γεμάτη με άπειρα λιτρα ντοματοπελτε και κακούς άβουλους ανθρωπους also known as zombies!! Γυρισμένη με πάρα πολυ καλή σκηνοθεσία, με μια ματιά με νεύρο να χρησιμοποιεί handheld καμερες πάνω από την πλάτη του εκάστοτε άμοιρου φυσιολογικού ανθρώπου που τον κυνηγάν κάποιοι σαρκοφάγοι τέως συνανθρωποί του οι οποίοι τον κάλεσαν για μεσημεριανό και του είπαν τελευταία στιγμή ότι αύτος ήταν το κυρίως πιάτο!
Βέβαια δεν είναι τόσο μονοδιάστατη η ταινία. Γυρισμένη σε ένα έρημο (?!) Λονδίνο - όπως άλλωστε και η πρώτη- με σκηνές από τις άδειες γέφυρες του Τάμεση και το εγκατελειμένο στην μοίρα του Big Ben, με το στόρυ να λέει ότι στην Βρεττανία εξαπλώθηκε ραγδαία ενας ιός που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε ανθρωποφάγα τέρατα και ο πλυθησμός της γηραιάς Αλβιώνας πέφτει δραματικά σε μερικές δεκάδες χιλιάδες! Οι Αμερικάνοι σπεύδουν να τους βοηθήσουν (??!) και στέλνουν στρατό! Αυτο ξέρουν ρε παιδιά τι άλλο να κάνουν!
Έτσι οχυρώνουν το κέντρο του Λονδίνου και φέρνουν εκεί τους επιζώντες. Βέβαια τα πραγματα δεν πάν οπως θα έπρεπε και έτσι διατάσετε ο βομβαρδισμός του Λονδίνου με Ναπάλμ!!! Το Λονδίνο στις φλόγες!!

Ωραίο δεν ακούγεται?! Ωραίο είναι λοιπόν! Ααα και κάθε παραλληρισμός με την Βαγδάτη είναι τυχαίος.....

Απο την άλλη έτσι για να γελάσει το χειλάκι σας σας φέρνω και το τρέιλερ που είδα στα προσεχώς της ταινίας. Αυτό το φίλμ έρχεται από την Νέα Ζηλανδία και βαδίζει στα χνάρια του Χίτσκοκ ... Όπως ο Χίτσκοκ εκανε τα "Πουλιά" , έτσι οι νεοζηλανδοι καιναν τα "μαύρα πρόβατα"!!!!



Get ready for the violence of the lambs!!!



8 σχόλια:

daf είπε...

Μια γνήσια σπλατεριά δηλαδή!!! Ε μα θα τη δω τότε βεβαίως βεβαίως. Όσο για τα μαύρα πρόβατα ψιλο κολάζομαι να δω κι αυτήν αν και ρε παιδιά τώρα.. πόσο τρομακτικό μπορεί να είναι ένα πρόβατο??? Όχι πείτε μου !! ΜπουαχαχαχαμπΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Όσο έβλεπα το τρειλερ για τα μαυρα πρόβατα ειχα δακρύσει απο τα γελια!

zekia είπε...

to 28 weeks later φαίνεται πολύ καλό και έχει εκλπηκτικό trailer (μάλλον η μουσική των Muse προσθέτει το κατιτις). Και η πρώτη ταινία μου είχε αρέσει πολύ.

Οσο αυτό με τα πρόβατα, δεν έχω σχόλια, εκτός απο μια ερώτηση; Κανεις απο τους συντελεστές δε σκέφτηκε πως τα πρόβατα είναι φυτοφάγα και τα δόντια τους δεν μπορούν σε βλάψουν πραγματικά;;; άντε τα υπόλοιπα αν αποφασίσω να πάρω στα σοβαρα την ταινία μπρορεί και να τα δεχτώ!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

καλα ρε ζεκια τα βαμπιρ δεν βγαζουν κυνοδοντες?!
Γιατι τοτε τα γενετικώς μεταλλαγμενα προβατα να μην δαγκωνουν!!
χεχε!!
Πολυ γελιο!

Παντως 28 weeks later η μουσική ειναι παρα πολυ καλή και αυτο το μοτιβο παιζεται σε ολη σχεδον την διαρκεια της ταινιας. Και μενα μ'αρεσε παρα πολυ το πρωτο. Γενικά αυτα τα εργα με δυστοπια στο μέλλον πολύ μ'αρεσουν(βλεπε Μαντ Μαξ, 12 πιθηκοι...)

zekia είπε...

ναι αλλα τα βαμπιρ πριν γίνουν βαμπιρ ήταν παμφάγα!!! :Ρ

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

κυνοδοντες δεν ειχαν ομως!

koinh logikh είπε...

Δεν ξέρω, εμένα δεν μου άρεσε η ταινία. Ξεκινούσε πολύ καλά, αλλά κάπου μετά τα πρώτα 15-20 λεπτά ξεφούσκωνε, και προς το τέλος καταντούσε πια τελείως γελοία. Δεν υπήρχε ανάπτυξη χαρακτήρων, αληθοφανή κίνητρα, κάποια υπόθεση με εξέλιξη, τίποτα. Απλώς περιφερόμενα ζόμπι. Η ιδέα, πάντως, είναι πολύ δυνατή, και αγγίζει όλες τις ανησυχίες που κρύβουμε μέσα μας για το μέλλον αυτού του πλανήτη...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Καλως ήρθες Κοινη Λογική στο μπλογκ!

Ενταξει, συμφωνώ ότι η αρχή ηταν ανιση με την υπόλοιπη ταινία αλλά αν δεν ήταν έτσι δεν θα ήταν μια σπλατερ μπι μουβι με ζομπι να περιφερονται αλλά ενα αριστουργημα!

Το βασικό πρόβλημα ηταν το σεναριο, το οποίο κρατηθηκε οσο κρατηθηκε απο αυτην την απλη αλλα τρομακτική ιδέα "Οτι καποια στιγμη στο μέλλον οι μεγαλουπόλεις θα μεινουν ερημες".

Σε αυτο να σημειώσω ότι ο τρόμος έρχεται πάντα απο απλές -φαινομενικα- ιδεες. Οπως τα πουλια στην ταινία του Χιτσκοκ.