24.7.07

33 χρόνων Δημοκρατία...

Σαν σήμερα το 1974 αποκαταστάθηκε το πολίτευμα μετα απο τα επτα χρονια φαγούρας της χουντας. Η γενιά μου, που γεννήθηκε στην μεταπολίτευση και μετα, έζησε σε μια Ελλάδα, η οποία παρά τα αιώνια της προβλήματα, πέρασε 33 χρόνια πολιτειακής σταθερότητας και Ειρήνης πανω απο όλα.
Αυτην την μέρα λοιπόν η Προεδρία της Δημοκρατίας δεξιώνεται και γιορτάζει την αποκατάσταση του πολιτεύματος. Ενα απο τα πολλά κοσμικά γεγονότα της πρωτεύουσας, τίγκα στα φλας και στο ντεμεκ γκλάμουρ...
Σήμερα το πρωί λοιπόν άκουσα από τον Γιώργο Τούλα στον 9.58 μια είδηση που με χαροποίησε ιδιαίτερα! Ο Κάρολος Παπουλιάς θέλει να δώσει ένα άλλο χρώμα στην δεξίωση της Δημοκρατίας και αφού μείωσε τις προσκλήσεις στρατιωτικών, δικαστικών και άλλων "παραγωγικών τάξεων" προσκάλεσε στην θέση τους μέλη αντιστασιακών οργανώσεων, μαθητές απο πολλές γωνιές της χώρας, Δημάρχους ακριτικών δήμων, εκπρόσωπους πολύτεκνων αλλά και μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και εκπρόσωπους συλλόγων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι κοινότητες απεξάρτησης.
Το καλυτερό το αφήνω για το τέλος....
Θα προσκληθούν κληρωτοί απο το Στρατο, το Ναυτικό και την Αεροπορία καθώς και οι 3 μπλόγκερς-ακτιβιστές που ξεκίνησαν την εκδήλωση στο Σύνταγμα και την διαμαρτυρία για την Πάρνηθα.

Σε όλους αυτούς ο Πρόεδρος βλέπει την Ελλάδα του 21ου αιώνα, στα νιάτα και σε μια άλλη Ελλάδα που μπορεί να μην είναι γκλάμουρ και να μην απασχολεί τα mainstream μεσα ενημέρωσης αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή, original.
Πολλά μπράβο στον Προεδρο της Δημοκρατίας. Αποδεικνύει ότι έστω και χωρίς ουσιαστική πολιτική εξουσία μπορείς κάτι να κάνεις παραπάνω.

6 σχόλια:

daf είπε...

"τίγκα στα φλας και στο ντεμεκ γκλάμουρ..." Πω πω δύο βορειοελλαδίτικες λέξεις σε μια πρόταση! Ούτε διαφήμιση να μας έκανες ;)

Σωστός ο Παπούλιας! Χρειάζεται που και που μερικοί πολιτικοί να επιδεικνύουν τόλμη και να αλλάζουν τα καθιερωμένα.

Unknown είπε...

daf η καταγωγή δεν κρύβεται! Και γιατι να το κρύψομε αλλωστε που έλεγε και ο "γουρλής" Δρακουμέλ της Ελληνικής πολιτικής σκηνής!

geokalp είπε...

από τα πλάνα πάντως που είδα στο δελτίο των 12 όχι απλά δεν μειώθηκαν όσοι πήγαιναν αλλά αντίθετα δεν χωρούσαν - πρωτοφανές - οι δημοσιογράφοι...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον Καρολο τον 16ο τον Παπουλια. Αφου καλεσε ολους αυτους τους εξτρεμιστες και τους κερασε σοκολατακια και αυτοι: "μας κακομαθαινετε κυριε προεδρε!..." και τα ρεστα. Εξουσια και ακτιβισμος σε γονιμο διαλογο.
Αντε και του χρονου. Καλη σοδεια για φετος. Ποσες χιλιαδες καμμενα στρεμματα μετραμε; 150.000;
Oλοι οι εξτρεμιστες που ποναμε για τα αυτονοητα,ραντεβου στο μεγαρο και το αλλο καλοκαιρι.
Ε ρε χουντα που μας χρειαζεται.
Σταθη μας δουλευουν. Μην μασας.
J.

Unknown είπε...

Jordan οι ακτιβιστες και οι εξτρεμιστες έιναι αλλο πράγμα...

Και να σου πω την αλήθεια κάποιες φορές μερικά πράγματα θέλουν λίγη δημοσιοτητα για να λειτουργήσουν καλύτερα. Σε αυτο συνέβαλε και ο Προεδρος με το να στρέψει τις μαλακισμενες καμερες για λίγο προς μια άλλη Ελλάδα που απουσιάζει απο τα δελτία ειδήσεων...

Να σου πω και κάτι κάποιες φορες όταν παλεύεις για κέτι κάλο είναι να ακούς και ενα πραγματικό, πιστεύω, ευχαριστώ από κάποιον σαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας...

Και τώρα χούντα εχουμε Ιορδάνη μόνο που την αποτελούν όχι τανκς και συνταγματαρχες αλλά καμερες και κανάλια...

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνησω.Αυτη παντως δεν ειναι δημοκρατια, οντως. Και μια διορ8ωση:Ποια 150000 στρεμματα; Λιγα ειπα. Μαλλον 500.000 ειναι.
J.