26.7.07

Ζέστη...Πολύ Ζέστη.... Πάρα πολύ Ζέστη!

την φωτογραφία την τράβηξα χθές κατα τις εξή και μίση το απόγευμα στα δικαστήρια στην Θεσσαλονίκη. Η μόνη λεζάντα που της ταιριάζει είναι "ψηνόμαστε"!!!! Ρε παιδιά, μήπως ήρθε το τέλος? Μήπως λέω? Χθές τα ΜΜΕ λέγαν ότι ήταν η ζεστοτερη μέρα του χρόνου για την Θεσσαλονίκη! Μπορώ να το επιβεβαιώσω... Ηταν! Με το θερμόμετρο να έχει σκαρφαλώσει και να μην λέει να κατέβειθ από τους 42-43 Κελσίου, την υγρασία να είναι στο 110% και να έχει σχηματίσει μια πνιγηρή ομίχλη πανω από την πόλη και τον Ηλιό να είναι απίστευτα κίτρινος, αρρωστημένα δυνατός! Λες και πεθαίνει και σκέφτηκε να μας πάρει και εμας μαζί του στον τάφο του... Σαν μια ταινία επιστημονικής φαντασίας....

Ρε παιδιά, τι γίνεται!? Στο μεταξύ οι φωτιές μας ζώνουν παντού! Κεφαλονιά και Αίγιο είχε το πρόγραμμα χθές. Αλλά και σε άλλα μέρη της Ευρώπης η "πύρινη λαίλαπα", όπως λέν με την στερεοτυπική λυρικότητα του κώλου που χρησιμοποιούν στις ειδήσεις, προελάυνει. Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία ακόμη και στην σχετικά βόρεια Σλοβακία.. και όλα αυτά με το θερμόμετρο σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη να χτυπάει κόκκινο, όπως διαβάζω και στο BBC.

Σε άλλα μέρη της Ευρώπης δεν παλεύουν με τις φωτιές. Παλεύουν με τα νερά. Η Αγγλία πνίγεται! Το νησί βυθίζεται από τους τόνους νερού που ρίχνει όχι κανα πυροσβεστικό καναντερ αλλά ο θεούλης! Ο Τάμεσης και η παραπόταμοι του πλυμμηρίζουν και πόλεις εκκενώνονται! Η Οξφόρδη αυτές τις μέρες είναι η βρετανική Βενετία!

Η Ευρώπη είναι χωρισμένη στα δύο, αυτη την φορά όχι από αλλα από ενα σιδηρούν παραπέτασμα αλλά από ενα αόρατο φράγμα μεταξύ χαμηλών και υψηλών βαρομετρικών! Το κλίμα πια είναι φανερό ότι αλλάζει και γίνεται εξτρίμ....

Πάλι καλα μιλάν για ύφεση του Καύσωνα από σήμερα...


Αααα και τώρα που το θυμήθηκα! Μεσα σε όλα αυτα, σήμερα έχει γενέθλια ο geokalp! Χρόνια του πολλά, λοιπόν! και ότι επιθυμεί!

Update: O Geokalp θα έχει το δικό του ποστ απο Δευτέρα.... Οταν θα λάβω και το paparazzi υλικο. χεχε

3 σχόλια:

zekia είπε...

χθες ήταν φούρνος η Θεσσαλονίκη, και η θολούρα με τρόμαξε προς στιγμή..

geokalp είπε...

ζέστη κι εδώ...
όμως επειδή η μέρα είναι ..καυτή έτσι κι αλλοιώς(*) το απόγευμα πάμε θάλασσα!

(*) κάηκα: από 22 τράβηξα φιγούρα!!!

Unknown είπε...

μπαντ λακ καλπ!

Παλι καλα αρχισε να φυσαει λιγακι..