18.3.11

Τα γιαούρτια της οργής..



Οι εκδηλώσεις οργής κατά πολιτικών τείνουν να γίνουν κάτι το συνηθισμένο στην χρεοκοπημένη χώρα που βρισκόμαστε. Οι εκδηλώσεις οργής κατά του ευτραφούς και ιταμού αντιπροέδρου της κυβέρνησης νομίζω  είναι ένα must!

Ο Πάγκαλος πληρώνει την νύφη κυρίως λόγω της φράσης "μαζί τα φάγαμε". Αν υποθέσουμε ότι όλοι μαζί τα φάγαμε, τότε είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι έχουν μεγαλύτερο ειδικό... βάρος από εμάς τους υπόλοιπους και επομένως είναι λογικό να σου ζητάν το λογαριασμό και να δέχεσαι γιαούρτια ή απλές φωνές - έστω και από παιδάκια των Βορείων Προαστίων που σπουδάζουν στο Παρίσι με τα λεφτά του μπαμπακα και παίζουν τους αριστερούς στα μπιστρο. Αν από την άλλη, υποθέσουμε  ότι δεν τα φάγαμε μαζί, είναι κάτι περισσότερο από προφανές το γιατί την πληρώνει και πάλι ο Πάγκαλος.

Η προσωπική μου όμως γνώμη είναι ότι ο Πάγκαλος όταν έλεγε "μαζί τα φάγαμε", έλεγε αλήθειες. Απλά πρέπει να διευκρινίσουμε όμως δύο πολυ μικρές και βασικές λεπτομέρειες

Πρώτα από όλα δεν τα έφαγε μόνος του αλλά μαζί με τον συρφετό που έγλυφε και ξημεροβραδιαζόταν στα πολιτικά γραφεία ζητώντας ένα ρουσφέτι, ζητώντας να καταστρατηγηθεί το ΑΣΕΠ από ένα σημείο και μετά. Ένα συρφετό που η λέξη αξιοκρατία σημαίνει να τακτοποιηθώ εγώ και από εκεί και μετά να ισχύσει. Έναν συρφετό που η πραγματική αλλά κυρίως η πνευματική του φτώχεια - που αργότερα συνοδεύτηκε από συμπλέγματα κατωτερότητας που πυροδότησε ο εύκολος νεοπλουτισμός - είναι η κύρια και μόνη αιτία για την ποιότητα των πολιτικών αλλά και της πολιτικής με την οποία κυβερνήθηκε η χώρα. Οι πολιτικοί σαν τον Πάγκαλο, θρασύδειλοι και αριβίστες, μοιάζουν επικίνδυνα από τον "απλό κοσμάκη" του Λαζόπουλου. Μοιάζουν επικίνδυνα γιατί αφενός ο "απλός κοσμάκης " τους ψηφίζει και αφετέρου ο "απλός κοσμάκης" γίνεται άπληστος, ιταμός και εγωιστής όταν και όσο του επιτρέπουν οι περιστάσεις. Δεν ζούσαμε υπο κατοχή όσο και να θέλουμε να πιστέψουμε τις θεωρίες συνωμοσίας. Τους πολιτικούς τους γουστάραμε όταν "μας" πετούσαν έναν ξεροκόμματο διορισμού και τους εκλέγαμε. Απλά και ξάστερα.

Η δεύτερη λεπτομέρεια είναι ακόμη πιο απλή. Ο Πάγκαλος θα ήταν "μεγάλος μάγκας" αν αυτά τα έλεγε στη δεκαετία του 1980 ή ακόμα και του 1990 άντε και το 2000. Τότε δεν τα έλεγε. Τώρα είναι απλά ένας "μετά Χριστόν προφήτης" που βλέπει συνωμοσίες του ΣΥΡΙΖΑ παντού.

Κύριε Πάγκαλε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει 80%. Η οργή κατά των πολιτικών όμως έχει φτάσει σε πραγματικά επικίνδυνα επίπεδα και το "λάδι στη φωτιά" δεν βοηθάει. 

8 σχόλια:

Βασίλης (LEGEND) είπε...

Η προσωπική μου όμως γνώμη είναι ότι ο Πάγκαλος όταν έλεγε "μαζί τα φάγαμε", έλεγε αλήθειες. Απλά πρέπει να διευκρινίσουμε όμως δύο πολυ μικρές και βασικές λεπτομέρειες.
Έτσι ακριβώς Στάθη. Το "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" έχει μία τεράστια αλήθεια μέσα. Όταν οι πειναλέοι τεμπέληδες αποδέχονταν το "ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ" και ζητωκραύγαζαν και τοποθετούνταν σε θέσεις και δε μίλησαν για το σκάνδαλο Κοσκωτά και σιώπησαν για την Πειραϊκή-Πατραϊκή κι έκαναν μόκο για τα λεφτά των αγροτικών εξυγιάνσεων και παρακαλούσαν να ρίξει χαλάζι για την αποζημίωση παρά να κουραστούν και να έχουν παραγωγή. Δεν υπάρχει απλός κοσμάκης. Υπάρχει αυτός που βολεύεται κι αυτός που δε βολεύεται. Αυτός που ενοχλείται κι αυτός που δεν ενοχλείται. Οι ίδιοι που φωνάζουν και χτυπιούνται όταν λάβουν το κομματάκι τους από την πίτα θα βγουν με ύφος συναινετικό και θα πουν ας το εξετάσουμε ξανά, ίσως να μην είναι έτσι κλπ κλπ.

mahler76 είπε...

μαζί τα φάγαμε απλά μόνο εμείς πληρώνουμε τον λογαριασμό.

KitsosMitsos είπε...

Πάντως έχω την αίσθηση ότι ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται στον κόσμο. Ακόμη είναι απομονωμένοι στα ροζ συννεφάκια τους...

Zaphod είπε...

χμ χμ χμ

1. Εγω πιθανολόγησα το ποσοστο του Συριζα στο 60%

2. To μαζι τα φάγαμε του Παγκαλου ήταν μια έξυπνη κουβέντα, εντος παγκαλικών ορίων. Δεν νμζ να τα είπε όμως για τον "απλο κοσμακη". Ο τυπος απευθυνοταν στα πρασινα λαμογια που τρωνε με 17 μασελες (πχ στελεχαρες δεκο, υπ. οικονομικων, εργολάβοι και λοιποι) οι οποιοι και ηταν η ...ατμομηχανη του ΠΑΣΟΚ για καμποσο χρονικο διαστημα και τους το θύμησε για να μην κλωτσησουν τωρα που το πραγμα ζορίζει.

Δηλαδη τους ελεγε με λιγα λογια "μην γινεστε αχαριστοι, εμεις σας φτιαξαμε!"

Απλα, επειδη ειναι χοντρος ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ το πεταξε και αυτο χοντρα και μετα αντε να το μαζεψεις !

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Το 60% του "κοσμάκη" μπαινόβγαινε στα κομματικά και βουλευτικά γραφεία zaphod. Σε αυτούς τους μαλάκες τα έλεγε...

Zaphod είπε...

Οχι τοσο πολυ.

Η κουβεντα (...του ποιητη) ηταν μαζαι τα φαγαμε, οχι μαζι θελατε να τα φαμε!

EISVOLEAS είπε...

Ο ρολος του Παγκαλου στην κυβερνηση ειναι προφανης.
Λειτουργει σαν αλεξικεραυνο αλλα και σαν κυματοθραυστης της λαϊικης δυσαρεσκειας.Ειναι βολικο για την κυβερνηση να εισπρατει ο Παγκαλος ολη την προσοχη.
Ο ιδιος ετσι αλλιως ειναι στην δυση πλεον της πολιτικης καριερας του δεν εχει προσδοκιες και επομενως τιποτα να χασει.

geokalp είπε...

είναι σίγουρο ότι μαζί τα φάγαμε!
αλλά τις υπογραφές δεν τις βάζαμε μαζί

ο χύνει-τη-καρδάρα-με-το-γάλα έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από τα κολλητηλίκια με τον Καρατζαφύρερ! ο δίαυλός τους το έχει ξεφτυλίσει πλέον!

υ.γ. τρομερή αναβάθμιση οι εγχώριοι διαμένοντες Αλβανοί: ταραχοποιοί εναντίον ..Πάγκαλου!!!
τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή τη χώρα!
μόνο αεροπλάνο με υποβρύχιο δεν έχουν τρακάρει!!!