7.2.11

Μια αλλιώτικη νύχτα στο Μουσείο..


Μια αλλιώτικη νύχτα στο Νόησις διοργανώνει η Παράλλαξη του φίλου Γιώργου Τούλα! Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Νόησις θα μας διακτυνίσει σε ένα ταξίδι στο χρόνο, σε μια Νύχτα στο Μέλλον. 

Η Parallaxi μέσα από τη δράση της ‘’Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς’’ συνεχίζει τις παρεμβάσεις που ξεκίνησε με τις νύχτες στα Μουσεία, αυτή τη φορά στο ΝΟΗΣΙΣ, πάντα με στόχο να προσελκύσει το κοινό της πόλης στα μουσεία της και να δημιουργήσει γεγονότα που αλλάζουν τα στερεότυπα που υπάρχουν για τα μουσεία της πόλης. Η δράση αυτή τη φο...ρά είναι εμπνευσμένη από το μέλλον και προσπαθεί να ρίξει φως σε όσα έρχονται. Με τη συνεργασία μερικών από τα πιο λαμπρά μυαλά της εποχής στην πόλη φωτίζουμε πτυχές του μέλλοντος και κλείνουμε τη νύχτα με ένα εντυπωσιακό πάρτι με σπουδαίες μπάντες της πόλης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Μέρος Πρώτο (19.00-21.00)

Έχοντας στόχο την εξοικείωση και τη γνωριμία του κοινού με το ΝΟΗΣΙΣ, τη βραδιά αυτή θα αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα θεάματα του Μουσείου, τα οποία και θα λειτουργήσουν από τις 19.00-21.00.

Special events
1. Πλανητάριο
7.15μμ , 8.00 μμ , 8.45μμ: Προβολή της ταινίας «Στα όρια του Σύμπαντος» (8’, παραγωγή ΝΟΗΣΙΣ). Στη συνέχεια παρουσίαση από τον καθηγητή Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Μηχανικής του ΑΠΘ Γιάννη Σειραδάκη ενός εντυπωσιακού εικονικού "Ταξιδιού στο χώρο και στο χρόνο".

2. Εκθεσιακός χώρος
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής της Robotixlab για παιδιά δημοτικού συνολικής διάρκειας 2 ωρών (2 κύκλοι μίας ώρας- 7.00μμ και 8.00μμ)

3. Αμφιθέατρο
Στο χώρο του Αμφιθεάτρου θα διεξαχθούν 2 κύκλοι ομιλιών- παρουσιάσεων.
Το Open Coffee και το ‘Ένας γενναίος νέος κόσμος’..

Α. Οpen Coffee – 19.15

Α. Δέκα φρέσκα μυαλά κοιτούν το μέλλον

Η ομάδα του Οpen Coffee Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο "Μία νύχτα στο μέλλον" παρουσιάζοντας 10 νέους και νέες που μέσα από τις ιδέες τους, την εφαρμογή καλών πρακτικών και τη χρήση νέων τεχνολογιών επιδιώκουν να αλλάξουν το μέλλον όλων μας.

1.O Απόστολος Κρητικός, Ερευνητικός Συνεργάτης στο Τμήμα Πληροφορικής του Α.Π.Θ. εξηγεί πως η επαναχρησιμοποίηση λογισμικού (Software Reuse) μπορεί να ενισχύσει την τεχνολογική εξέλιξη και επιχειρηματικότητα.
2. O Απόστολος (@apas) Παπαδόπουλος, μαθητής της τρίτης λυκείου, εκπροσωπεί την νέα γενιά και μας λέει “keep calm, hack the world and do epic stuff”.
3. Η Μαντώ Καρβέλλη, project manager σε Ευρωπαϊκά έργα για την καινοτομία, δημιουργικότητα και την ανάπτυξη, δείχνει το μέλλον σε θέματα δημιουργικότητας στην εργασία
4. Ο Άκης Παπαδόπουλος, ερευνητικός συνεργάτης ΙΠ.ΤΗΛ, Ε.Κ.Ε.ΤΑ μας ταξιδεύει ψηφιακά στον κόσμο με το ClustTour
5. Καλλιτεχνικός τουρισμός: το μέλλον των συναυλιών επί τροχών, εξηγεί η Δήμητρα Παπαδοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας της Art on the Road.
6. Επειδή ούτε ο Smith, ούτε ο Bond είναι οι μόνοι πράκτορες, τους πράκτορες λογισμικού Mertacor του ΤΗΜΜΥ φέρνει ο Κυριάκος Χατζηδημητρίου, Υπ. Διδάκτορας στο Τμήμα Ηλ. Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ.
7. O Θάνος (@klou) Παπαβασιλείου, Web Designer, ξυπνάει στο 2021.
8. Ο Γιάννης Μαλλίδης, Υπ Διδάκτορας στο τμήμα Μηχ. Μηχανικών του Α.Π.Θ. εξηγεί τη σημασία του Λιμένα Θεσσαλονίκης για την βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας.
9. Ο Γιώργος Γάτος, Οικονομολόγος, μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε “Salonikon Valley”
10. Η Ελένη Ανδρεάδη, ειδικός σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης, δίνει τα απαραίτητα εφόδια σε παιδιά ώστε να μεταμορφωθούν σε “Πράκτορες του Πλανήτη”.

Περισσότερα για το Open Coffee στην ιστοσελίδα www.opencoffee.gr στο Facebook “Open Coffee Greece” ή στο twitter @opencoffeegr


Β. Ένας Γενναίος Νέος Κόσμος – 20.15

Ένας Γενναίος Νέος Κόσμος . Πρόκειται για μία σειρά μικρών διαλέξεων (6’-8’) από εκπροσώπους επιστημονικών πεδίων, οι οποίοι καλούνται να μας παρουσιάσουν την μελλοντική εξέλιξη του κλάδου τους. Σκοπός είναι οι ακροατές μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν μία εικόνα για το πώς θα αλλάξει η ζωή μας μέσα από 5 βασικές θεματικές.


1. Ο Καθηγητής Φυσικής ΑΠΘ Άλκης Μπάης μας ξεναγεί στον 21ο αιώνα και αναλύει τη σχέση του Ανθρώπου με το Περιβάλλον.
2. Ο Αντώνης Κάνουρας μηχανικός ρομποτικής αναρωτιέται... « Ρομπότ... ηλεκτρικά όνειρα του αύριο η μαλλιαρά πρόβατα του σήμερα;”
3. Ο Σταύρος Βεργόπουλος- καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, θα μας παρουσιάσει τις νέες τάσεις στον τομέα της Αρχιτεκτονικής.
4. Η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης Αρετή Λεοπούλου, "Ό,τι δεν τελειώνει ποτέ. Τεχνολογία".
5. Η Ιφιγένεια Μυλωνά, Επικοινωνιολόγος, Λέκτορας στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Επιστημονική Συνεργάτης στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Πληροφοριακών Συστημάτων ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης
μιλά για Χειρόγραφα σημειώματα και αστραπιαία πληκτρολόγια

Στο τέλος της βραδιάς θα ακολουθήσουν συναυλίες που θα ξεκινήσουν στις 9 και μισή σε έναν ειδικό χώρο-έκπληξη. Θα εμφανιστούν οι Warriorz, Nasa Funk, Baildsa, Paranaue και special guests.

Το κοινό που θέλει να παρακολουθήσει την εκδήλωση μπορεί να μετακινηθεί δωρεάν με λεωφορεία του Α.Π.Θ που θα ξεκινήσουν μπροστά από την αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ στις 6:30 και στις 8 το βράδυ και επιστροφή μετά τη λήξη.

3 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Πώς πήγε η πρωτοβουλία, για πείτε και σε μας.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μακάρι, να μπορέσω. Το θέλωωωω...

EISVOLEAS είπε...

Ωραια πραματα!
Kαι εκπληκτικη αφισα, οπως και η αφισα του προηγουμενου event!