5.10.09

The Day after...


Ξημερώνει η 5η Οκτωβρη. Δεν νομίζω ότι αύριο θα έχουμε σοσιαλισμό αλλά όπως και να το κανούμε ο ΓΑΠ είναι όχι ο νικητής απλά της βραδιάς αλλά ο θριαμβευτής της. Από έδω δεν ήταν λίγες οι φορές που τον ειρωνεύτηκα. Και ακόμα περισσότερες ήταν οι φορές που το έκανα έξω απο αυτό το μπλογκ. Μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να με πείσει αν και ομολογώ ότι έχω αλλάξει την στάση μου απέναντι του. Ελπίζω πραγματικά να το κάνει τις επόμενες μέρες αν και δεν το θεωρώ πιθανό. Παρόλα αυτά ελπίζω... Γιωργάκη πραγματικά συγχαρητήρια..

Ο Κωστάκης παραιτήθηκε (στη φωτο με όλο τον θίασο..). Έτσι απλά περνάει στην Ιστορία σαν ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας που πήρε από τον Ράλλη το αρνητικό ρεκορ του ποσοστού του κόμματος του. Ήδη έχει πέσει κάτω από 35%.... Μέσα σε 12 μήνες κατάφερε να διαλύσει τον μύθο, γιατί περι μύθου επρόκειτο εφόσον διαλύθηκε σαν πύργος από τραπουλόχαρτά, που είχαν φτιάξει γύρω από το πρόσωπο του σαν "κατάλληλο για πρωθυπουργό"! Τώρα μπορεί να πάει σπίτι του και να ασχοληθεί με το playstation που τόσο αγαπά! Tου προτείνω μάλιστα να αγοράσει και να αρχίσει αμέσως το Resident Evil 5 για να βγάλει λίγο το άχτι του για τους κατοίκους αυτής της χώρας, που μάλλον ούτως ή άλλως του βλέπει ως ζόμπι!

Ο Καρατζαφέρης κερδισμένος είναι. Αλλά θα ακούσει πολύ γκρίνια πως την στιγμή που η νέα δημοκρατία έχασε 8 μονάδες τουλάχιστον, αυτός κέρδισε μόλις λίγο παραπάνω από μιάμιση. Θα βρει καλύτερη ευκαιρία? Δεν νομίζω.. Παρόλα αυτά είναι ο πρώτος συνδυασμός δεξιότερα της δεξιάς που θα μπει σε δύο διαδοχικές βουλές και αυτό είναι κάτι...

Άφησα στο τέλος την χαμένη Αριστερά. Η μεν παραδοσιακή (αλήθεια αν την αποκαλούμε σταλινική της αρέσει?) χάνει κάτι λιγότερο από μια μονάδα από το 8,15 % του 2007, η δε Ανανεωτική κάτι παραπάνω απο μισή μονάδααπό το 5,04 του 2007. Και αν για τους μεν είναι όντως μια μικρή νική να χάσει μόλις μιση μονάδα μετά από τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που έζησε τον τελευταίο καιρό για την παραδοσιακή τι σημαίνει? Μήπως ο γιαλός είναι στραβός Αλέκα μου? Γιατί η κομματική αυθεντία δεν μπορεί να οδηγεί λάθος το καράβι!

Κλείνοντας θα ήθελα να αφιερώσω στον Αλέξη το παρακάτω κομμάτι και να του πω ένα μπράβο από καρδιάς. Όχι μόνο σήκωσε το κάρο σχεδόν μόνος του αλλά το έβγαλε και από την λάσπη που θα έλεγε και ο μακαρίτης ο Χαρίλαος.. Και να ξέρετε αυτό που έκανε είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ξανακέρδισε πάρα πολλούς που τους είχε απογοητεύσει. Ξανακέρδισε πάρα πολλούς και γλύτωσε τον Συνασπισμό από ένα δεύτερο "1993". Για την Αριστερά θα επανέλθω αφού δούμε ποιοι εκλέχθηκαν....

Σήμερα όμως οφείλω να πω Συγχαρητήρια στον Γιωργάκη και Μπράβο στον Αλέξη. Και οι δύο αν το ξανασκεφτείτε ήταν "χαμένοι" κάποια στιγμή και γύρισαν το παιχνίδι. Τελικά καλά τα λέει ο ΠΑΟΚτζης ο Αγγέλακας... Ο χαμένος τα παίρνει όλα...



8 σχόλια:

Σοφία είπε...

Συγχαρητήρια στον Γιωργάκη, μπράβο στον Αλέξη, εγώ θα έλεγα μπράβο και στον Καραμανλή που στάθηκε κύριος απόψε, κι ας μας έπρηξε με την πανταχού παρούσα φάτσα του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Για το Λάος τι να πω... αρκετά απογοητευτικό το αποτέλεσμα, αλλά ίσως πρέπει να ευλογάμε τα γένια μας που δεδομένων των συνθηκών δεν ανέβηκε κι άλλο!

St είπε...

Είμαι πολύ περίεργος να δω τη σύνθεση της Κ.Ο. του ΣΡΖ...
Συμφωνώ ότι καλό θα είναι τα σχόλια να γίνουν μετά την καταμέτρηση των σταυρών. Θεωρώ όμως ότι και τα συγχαρητήρια στον Αλέξη θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τότε.

she smiles είπε...

epitelous to "analambanw thn ey8ynh" shmainei feygw! mas ganiase!

geokalp είπε...

Ελλάς
Ελλάς
Αντώνης Σαμαράς

geokalp είπε...

όλοι θα βρουν το δρόμο τους, άλλος για μπιφτέκια άλλος για αρχηγός άλλος για επιπλέον κατήχηση
το ζήτημα είναι να βρουν και αυτά τα ένδοξα χώματα λίγο από ευθεία...

Rami είπε...

Εγώ εναγωνίως περιμένω και την ΚΟ του ΓΑΠ μιας και από την θεωρία περνάμε στην πράξη.

Αν είναι συνετοί και δεν κάνουν χοντράδες (λειτουργήσουν με το αυτονόητο δλδ) όλοι θα βγούμε κερδισμένοι.

Ο κόσμος ξύπνησε και τιμωρεί συνειδητά κι αυτό είναι το μεγαλύτερο όφελος από αυτές τις εκλογές. Δεν ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ τίποτα..

Zaphod είπε...

Παλι καλα να λέμε!

Αναμενεται τωρα να πεσει το γελιο της αρκουδας με την ΝΔ, οπως ειχε γινει και με το ΠΑΣΟΚ προπερσι, αρα θα εχουμε και κατι να ασχολουμαστε εμεις οι κουτσομποληδες :)

Γιατι περι κυβερνησης κτλ κτλ το καλαθι που εχω ειναι πολυ μικρο

Ανώνυμος είπε...

Καλή ανάλυση stathis. Κάπως έτσι τα είδα και εγώ τα πράγματα. Και να συμπληρώσω ότι ο Τσίπρας βγήκε και με σταυρό. Την πρώτη του μάχη την κέρδισε.
Για τον Τζορτζ επίσης συμφωνώ, δεν μου γεμίζει το μάτι αλλά ας μην τον κάψουμε από την πρώτη μέρα.
Για τον Καατζαφύρερ συμφωνώ με τη Σοφία. Πάλι καλά να λες.
Για τον Καραμανλή σόρυ αλλά δεν συγκινούμαι. Στο καλό.
Και τελειώνω με το "αγαπημένο" ΚΚ. Εκεί δεν υπάρχει σωτηρία φίλε. Τα ίδια και τα ίδια και δεν το πιάνουν κιόλας το υπονοούμενο. Και έχεις και την αγωνίστρια Κανέλλη να σου τα κάνει τσουρέκια. Θα πέφτουν συνέχεια αυτοί από εδώ και πέρα γιατί έχουν και δημογραφικό πρόβλημα (αν με πιάνεις)