8.1.08

Every little rascal to his bench...



Οι Γιορτές τελείωσαν και όλοι λίγο πολύ βγάζουμε απο πάνω μας τα γυαλίστερα χαμόγελα που μας στόλιζαν από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Λίγοι πια κρατάν αντιστάσεις στην επελαύνουσα καθημερινότητα και σε αυτό το ομαδικό χανγκ όβερ που πιάνει τους πάντες τόσο εύκολα όσο και η ευφορία που έρχεται στις 15 Δεκεμβρίου με τον 14ο μισθό. Post holidays depression syndrome λέγεται αυτή η μορφή κατάθλιψης που παρουσιάζουμε όλοι μας. Η με αυτό τον postmodern ορο θέλουμε απλά να καλύψουμε όλες τις ατέλειες του καταναλωτικού τέρατος που κρύβουμε μέσα μας.

Αυτές τις μέρες παρατηρούσα τον κόσμο -και τον εαυτό μου συμπεριλαμβανομένου- να επιδίδεται σε ένα όργιο αγορών και να προσπαθεί να χορτάσει με όλα τα Gadgets και όλα τα ρούχα και όλα τα παιχνίδια του κόσμου, το λαίμαργο μάτι του που διψάει για καινούργιες ανάγκες σε γυαλιστερά περιτυλίγματα, που βλέπει δεξιά και αριστερά.

Παρατηρούσα τον κόσμο να κατακλείζει τα εμπορικά κέντρα σαν το Mediterranean Cosmos και να ξοδεύει. Και παράλληλα διάβαζα, άκουγα και έβλεπα για την ακρίβεια της αγοράς και για το πετρέλαιο που φτάνει και περνάει τα 100$ και την οικονομική κρίση που μας μαστίζει. Και απόρησα.

Πως γίνεται να διαμαρτυρόμαστε για την τιμή της γαλοπούλας από την μία και από την άλλη να μην υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα σε όλα τα ελληνικά "Γκστάντ" σε τιμές μάλιστα που ξεπερνούν τις αντίστοιχες ελβετικές.

Επομένως ή απλά όλοι γκρινιάζουν ή όλοι δανείζονται μέχρι τα μπούνια ή και τα δύο. Και όλα αυτά γίνονται μόνο και μόνο για μερικές στιγμές γκλαμουρ ή για ένα γυαλιστερό στολίδι που, παρόλο που μοιάζει με τα μπιχλιμπίδια αξίας 24$ που έδωσε ο Minuit το 1626 για να αγοράσει το Μανχάταν, σου φαίνεται σαν κάτι που όλη η υπαρξή σου αναζητά σε αυτόν τον πλανήτη για να μπορέσει να συνεχίσει το μάταιο της ταξίδι.

Blame it on the Klik? Ίσως! Μπορεί να φταίει και ο Πέτρος Κωστόπουλος, δεν ξέρω. Αυτό όμως που καταλαβαίνω είναι ότι μέσα σε αυτή την πληθώρα χάνουμε κάτι. Κάτι τόσο απλό όσο η φωνή της Σουζάν Βέγκα να τραγουδάει α καπέλα, στα 1986, το Tom's Diner.

28 σχόλια:

Jordan είπε...

Καλη Χρονια Σταθακο!
Ο Πετρος Κωστοπουλος φταιει διοτι με εκανε να πιστεψω οτι η Βανα Μπαρμπα ειναι ωραια γκομενα και οτι αμα κουρευτω μοντερνα και παω στην Μυκονο θα περασω το Καλοκαιρι της ζωης μου.Αισχος!
Εγω σου αφιερωνω το cars and girls των prefab sprout, 80's φυσικα :
"But look at us now, quit driving, some things hurt more much more than cars and girls.
Just look at us now, start counting, what adds up the way it did when we were young ?"

zekia είπε...

αν το παλέψεις λίγο όμως νομίζω πως έυκολα ξεφεύγεις απο αυτό τον πυρετό. Αρκεί να έχεις σκεφτεί λογικά 5 πράγματα όπως στο ποστ σου αυτό. Εντάξει και τα ψώνια καλά είναι, δε λέω, κοριτσάκι είμαι εγώ, και ξέρω, αλλά κάθε φορά που ξοδεύω χρήματα σε ρούχα, τα λυπάμαι μόλις γυρίσω σπίτι...

candy's τετραδιάκι είπε...

Φιλια πολλα γλυκουλι!

Καλημερααα ;)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αφήνω την καλημέρα μου θαυμάζοντας το κέιμενό σου και όλη εκέινη την ειρωνία που κρύβεις στι τελευταίες λέξεις σου.

kanataki είπε...

Φυσικά και φταίει ο Κωστόπουλος


υγ ποιός άλλος έχει βάλει το σεξ με πολλαπλούς συντρόφους ( σικ) στα "198 πράγματα που πρέπει να χει κάνει ο σωστός άντρας μέχρι τα 40"?

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σταθη!και καλη χρονια και απο εδω!
αν και προτιμησα φετος ναμην καταναλωσω λογω εξοικονομησης πρωτον και δευτερον λογω μη υπαρξης 14ου μισθου, νομίζω ότι όλα στο μυαλό ειναι. αμα κατι το γουσταρεις, θα ξοδεψεις, κι ας εινια μονολίγες στιγμες! μερικες φορες το κανεις και για τη χαρα των αλλων!
καλημερες!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Καλή χρονιά Jordan και καλή επιτυχία στις εξετάσεις σχολιαρόπαιδο! Πολλα μας έκανε τελικά η κουφάλα ο Κωστόπουλος και ακόμα δεν είδαμε τον τελικό απολογισμό!
Ευχαριστώ για το τραγούδι των prefab sprout! 80's για παντα!!!!
zekia εσύ ξεφεύγεις τώρα! Κάτσε να πάρεις τον πρώτο σου 14ο!! Δες και το καταναλωτικό όργιο γύρω σου!

Χρόνια πολλά και πολλά φιλιά candy
Καλημερα

Καλημέρα Δείμε και σ'ευχαριστώ

Μέχρι τα 30 ήταν kanataki! Την γλυτωσές!!!!
;-)

lifewhispers με δελτίο παροχής είσαι? Άλλη μια ελεύθερη και ωραία επαγγελματίας?!
Δε λεω να μην ξοδέψεις αμα γουστάρεις! Τι γίνεται όμως αμα νομίζεις οτι γουστάρεις?!

geokalp είπε...

αποκλείεται να φταίει ο Κωστόπουλος!
γιατι; επειδή έφερε ένα προϊόν από το εξωτερικό που του έκανε κλικ;
μάλλον εκμεταλεύθηκε τις ώριμες συνθήκες, οι οποίες και το έκαναν κατεστημένο. η εδώ κοινωνία το ήθελε και απλά δεν το ήξερε!

αυτό που χάνουμε, δεν θέλουμε να το βρούμε!

oKyrios είπε...

Ρητορικό ερώτημα:
Άμα σε πηδάνε μιά ζωή θεωρείται σεξ με πολλαπλούς συντρόφους ?
(Θέλω να έχω τσεκαρισμένο το ερωτηματολόγιο, μη καθυστερώ τον Άγιο Πέτρο)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

geocalp έτσι είναι! Βρέθηκε ο άνθρωπος σε μια μίζερη, κιτσάτη αλλά νεόπλουτη εποχή να δώσει λίγο γκλίτερ στην βλαχιά!


okyrios σημείωσε ναι στο ερωτηματολόγιο!
Τις καλημέρες μου!

gk είπε...

Βασικά μήπως φταίει η Apple; γιατί αυτό το i-phone είναι γαμάτο...μήπως φταίει και η Sony; Γιατι και το PSP είναι πολύ εύχρηστο. Αλλά και αυτό το laptop της toshiba να μην το ζηλέψεις; 'Ασε που θέλω και ένα DVD που να παίζει και DivX αρχεία...και αυτό το κουκλάκι με την φατσούλα, μπορεί να είναι τελείως άχρηστο αλλά μου φτιάχνει τη διάθεση....

P.S. Αυτός ο Κωστόπουλος ζει ακόμα????

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Ζει και βασιλεύει παρέα με την Τζένη τη Μπαλατσινού! Λες να φταίν οι εταιρίες?!!!
Καλή χρονιά Γιώργο!!!

Maria Mikro Analogo είπε...

Ας είναι καλά τα εορτοδάνεια, Στάθη μου! :P Τι ψώνια που γινόμαστε ορισμένες φορές όμως, ε? Να τη βγάζεις στο περίπου καθαρή με ψίχουλα και να παίρνεις δάνειο για διακοπές στο Γκστααντ...
Φιλιά!

osela είπε...

στάθη

κι εγώ την έχω αυτή την απορία κατά καιρούς... γιατί δεν είναι δυνατόν να φοράνε οι ελληνίδες των 700 ευρώ γόβες loboutin ή prada!!! Δεν γίνεται να πίνω καφέ σ' ένα μαγαζί και να βλέπω γύρω μου όλες τις τσάντες να παρελάυνουν! κπς μας δουλεύει εδώ!

Ανώνυμος είπε...

εγω παλι σταθη δεν θα συμφωνησω εντελω, ουτε θα διαφωνησω εντελως. ολα ειναι θεμα μετρου. οπως ειπε και η zekia καλα ειναι και τα ψωνια(κι δεν ειμαι κοριτσακι). απλα το σημαντικο ειναι να συνδιαζονται ολα αλλα γνωριζοντας την αξια του καθενος.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Μαρία οικονομικά έχω σπουδάσει αλλά αυτη την έννοια του εορτοδάνειου δεν μπορώ να την καταλάβω! Να δανειστώ και ουσιαστικά να βάλω το κεφάλι μου στον τορβά για να περάσω χλίδα 5 μέρες! Φιλιά!

osela υπάρχουν και οι μαϊμούδες, δεν εξηγήτ!!! Εμένα πάλι μου φαίνεται ότι τα prada τα πουλάν στην λαϊκή της Ροτόντας έτσι που τα βλέπω τόσο συχνά!

nag Καλή χρονιά καταρχήν! Βασικά μιλάω για την υπερβολή!!! Παν μέτρον άριστον είπαμε!

Ανώνυμος είπε...

@_st_, ειμαι απαραδεκτος, αλλα με τοσες ευχες δεν ξερω σε ποιον εχω πει και σε ποιον οχι... καλη χρονια και σε σενα και οτι επιθυμεις.
αυτο ακριβως, μετρο. γιατι χωρις μετρο θα βαραμε το κεφαλι μας στον τοιχο... κι αλλο δηλαδη!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

έτσι έτσι! Ή τουλάχιστόν μπορεί να βρούμε το μέτρο στον τοίχο! ;-)
Καλή χρονιά να έχουμε!

adaeus είπε...

Αντιστάθηκα σθεναρά φέτος, πήρα δώρα μόνο για τα παιδιά, την καλή μου και τους λοιπούς αγαπημένους (για μένα τίποτε):) Πολύ καλή εκτέλεση, δεν την είχα ξανακούσει!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα... πολύ ωραίο κείμενο την ίδια συζήτηση είχαμε και μεις το Σάββατο. Νομίζω πως μπορούμε να αντισταθούμε μερικώς. Τα δώρα δεν τα γλιτώνουμε, αλλά στα υπόλοιπα μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Και μάλλον φταίει ο Κωστόπουλος και οι άλλοι του είδους του. Να πω και κάτι γυναικείο.... τόσα ρούχα με χρυσές και ασημένιες παγέτες που μπορούν να φορεθούν; Και όμως τα πειοδικά και η tv τα προβάλλει και κάποιες τα αγοράζουν... και ας τα βάλουν 1 φορά... συγγνώμη για το μεγάλο comment

tzonakos είπε...

Kαλημερα. Κάθε εποχή εχει και την κατάθλιψή της. Κατι το ενα, κατι το άλλο, μας επηρρεάζει.
Ειμαι ενα 20-25% κάτω στα λεφτά που πρεπε να χω στην τσέπη σημερα, 10 Γενάρη, και να φανταστείς οτι ενα πουλόβερ αγόρασα μόνο και κατι ψιλοδωράκια, οχι ακριβά πράγματα.
Κι αντι για γαλοπούλα έφαγα κόκκορα γεμιστό. Σούπερ ηταν.
τις γιορτές τις φτιάχνεις όπως θες, οχι απαραίτητα στο.. Γκστάαντ ;)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

και εγώ δε πήρα τίποτε για μένα ρε συ adaeus! είπε...

laxanaki έχεις μεγάλο δικαίο αν και νομίζω ότι τα περισσότερα γυναικεία ρούχα είναι ούτως ή άλλως για μια φορά!

tzonakos η φτώχεια θέλει καλοπέραση!!!
Δεν χρειάζεται να πας στο Γκσταντ για να περάσεις καλά! Αλλά οι περισσότεροι σου λεν ότι ΠΡΕΠΕΙ να πας!

Zaphod είπε...

Ο καταναλωτισμός θέλει αντίσταση! Φέτος αντιστάθηκα τόσο, που ξέχασα να πάρω και δώρο στην δικιά μου δικέ μου!!!

Κατά τα λοιπά φοβερό εστι το ποστιον τούτο!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Φίλτατε Zaphod μήπως το παρακάνατε λιγάκι?! Αυτόν τον καταναλωτισμό καλό είναι να μην του αντιστεκόμεθα πολύ, είμεθα και το ασθενες φυλο γαρ..

Καλημέρα! ;-)

Hades είπε...

Το γυαλιστερό χαμόγελο, αγαπητέ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το απωθημένο μας να πιάσουμε το(ν) Τζόκερ...
(και δεν θέλω να το πάω πιο μακρυά ότι μας αρέσουν τα μασκαριλίκια)
Ως προς τα υπόλοιπα, δυστυχώς με βρίσκεις σύμφωνο.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Τον Joker ή τον Randal Flag?

Zaphod είπε...

Εντάξει, το έσωσα στις καθυστερήσεις :)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

πάλι καλά!