17.1.08

Ελλαδιστάν


Του συνονόματου από την χθεσινή Ελευθεροτυπία..

Μέχρι χθες όλοι οι Έλληνες αμέριμνοι κυλιόντουσαν στην οπτικοακουστική λάσπη της υπόθεσης του Ζαχόπουλου.
Και ενώ οι δύο μεγαλοδημοσιογράφοι ρίχνανε ο ένας στον άλλον κατηγορίες εκατομμυρίων ευρώ.....


Και ενώ οι χριστιανοί πατέρες της εκκλησίας περιμένουν καρτερικά τον επικείμενο θάνατο του Αρχιεπίσκοπου προκειμένου να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα διαδοχής. ...



Ξαφνικά μια καινούργια είδηση ξέσπασε στην βαλκανική πρώην οθωμανική Δημοκρατία της Ελλάδας.

Δύο οπαδοί του Ολυμπιακού σφάχτηκαν από 4 οπαδούς του Παναθηναϊκού έξω από μια καφετέρια στην Λούτσα. Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματίας. Οι δύο μόλις είχαν γυρίσει από το Καραισκάκη όπου είχαν πανηγυρίσει τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί του αιωνίου αντιπάλου για το κύπελλο Ελλάδας. Οι 4 "φίλαθλοι" του ΠΑΟ κατηγορούνται ότι είχαν προκαλέσει επεισόδια και σε άλλες καφετέριες πριν το περιστατικό.

Ένας νέος 24 χρόνων είναι νεκρός.... Ο πατέρας του νεκρού-που είχε πάει μαζί στο γήπεδο και τους άφησε έξω από την καφετέρια - είναι απαρηγόρητος. Το άλλο παιδί 26 χρονών γλύτωσε στο τσακ...


Ένας ακόμα νεκρός που θα προστεθεί στον Μπλιώνα και στον Παναγιώτου και τελευταία στον Φιλόπουλο. Οι αρχές σκέφτονται να αναβάλουν - πάλι - την αθλητική δραστηριότητα για δύο εβδομάδες. Φαίνεται θα πέτυχε την προηγούμενη φορά που έπεσε και στις διακοπές του Πάσχα!!

Και εδώ στη Σαλονίκη δεν πάμε καλύτερα
... Γκαζάκια σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ και του Άρη. Μαχαιρώματα στα Μαυροσκούφεια και άλλα πολλά...

Πόσο μαλάκες μπορεί να είναι? Πόσο μαλάκες μπορεί να είμαστε όλοι εμείς που τους ανεχόμαστε.

Έχει δίκιο ο Περικλής Κοροβέσης. Τελικά η χειρότερη πληγή της εποχής μας είναι η αδιαφορία. Η δική μας αδιαφορία. Αυτή οπλίζει την μαλακία είτε των άλλων είτε την δική μας, δεν έχει σημασία..

Update:
Η Αστυνομία, σήμερα 18/1/2008, θεωρεί ότι ίσως πρόκειται για προσωπικό ξεκαθάρισμα.
Δεν ξέρω τι προτιμώ... Να σκοτώθηκε ένα παιδί για "σώβρακα και φανέλες" ή δι' ασήμαντων αφορμή..

23 σχόλια:

Maria Mikro Analogo είπε...

Εντάξει, η πιο τραγική ιστορία είναι μακράν αυτή με τους οπαδούς χθες που σφάχτηκαν, όπως είπες κι εσύ, στην κυριολεξία! Έχεις δίκιο, κανένας από εμάς δεν μπορεί να βγάζει την ουρά του απ' έξω από τη στιγμή που όλοι ανεχόμαστε το ότιδήποτε κι αν γίνεται γύρω μας σε όλους τους τομείς. Μέχρι πότε όμως ρε Στάθη θα κάνουμε τα στραβά τα μάτια, ότι τίποτα δεν μας αγγίζει; Και το σημαντικότερο, μέχρι πότε θα τους αφηνουμε να μας "κλείνουν" τα μάτια με ό,τι πιο άσχετο μπορεί να βρεθεί μπροστά τους; Ή μήπως και σ' αυτό οι μοναδικοί που ευθύνονται είμαστε εμείς οι ίδιοι; Κάτι τέτοια σκέφτομαι κι εγώ αυτές τις μέρες και έχει μπλοκάρει το ρημάδι το μυαλό μου...

oKyrios είπε...

Λοιπόν ακούω...
Προτάσεις
Ιδέες
Δράσεις
Επιτέλους να κάνουμε ΚΑΤΙ και άς είναι κάτι μικρό, να μάς φύγει το βάρος ότι είμαστε μιά ζωή θεατές και συμμέτοχοι στην αδιαφορία.
Ίσως έτσι να αρχίσει κάτι πού κάποιοι αργότερα θα το εξελίξουν και να φέρει και αποτέλεσμα.
Άς σκεφτούμε όλοι μαζί...

Jordan είπε...

Πριν 3 μερες ειδα κατα συμπτωση την Ελληνικη ταινια "Χουλιγκανς-κατω τα χερια απ τα νιατα". Μολις ειδα την σημερινη ειδηση ανατριχιασα. Η ταινια αν και σκηνοθετικα αφελης, μιλαει για καποια πραγματα που προφανως δεν ειναι τοσο αφελη και που εχουν σχεση με την πραγματικοτητα. Αξιζει να την δειτε για να καταλαβετε το παρασκηνιο που κρυβεται πισω απο ολα αυτα εστω και με λιγο χονδροειδη προσεγγιση...
http://video.google.com/videoplay?docid=8654332821120487751
Κατα τα αλλα δεν εχω λογια..

geokalp είπε...

τα έγραφα με το δημοσίευμα του Φιλάθλου...
καταρχήν κόψαμε το γήπεδο...
(από τη Ριζούπολη και πριν τις "κότες" του Προέδρου)
πρέπει να βρούμε κι άλλα

she smiles είπε...

egw to exw dhlwsei ...eimai megalos malakas...
twra ti egine? kerdisa kati? eswsa ton kosmso pou to paradexthka?

Apo_F είπε...

Και το χειρότερο είναι οτι αυτή τη φορά μάλλον δε θα ληφθούν μέτρα ανάλογης σοβαρότητας με την προηγούμενη (αναβολή αθλ. δραστηριοτήτων , αυτό θα πεί άμεσα ενεργό κράτος ). Εξαιτίας της Ζαχοπουλικής επικαιρότητας το θέμα θα περάσει πιο γρήγορα..

Ανώνυμος είπε...

http://pacificstorm.blogspot.com/2007/11/blog-post_12.html

κατι αναλογο που σιγουρα θα θυμαστε

οσο να ναι ομως οταν ειναι εξω απο την πορτα σου σε προβληματιζει διπλα. και να πεις οτι δεν υπαρχουν λυσεις.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Στάθη,έτσι είναι η "αδιαφορία" και η επιλογή της, σαν τρόπος ζωής, έχει ταυτισθεί με το "κακό".
Είναι ένας απο τους προσδιορισμούς της έννοιας "το κακό"

gk είπε...

Η κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζει αυτούς τους δολοφόνους, σαν αυτό που είναι, δολοφόνοι...
Δυστυχώς όμως θα έλεγα ότι υπάρχει μία κάλυψη πίσω από έναν τάχα υπερβολικό φανατισμό των γηπέδων και ενός κοινωνικού φαινομένου της βίας στα γήπεδα, που κάνει την κοινωνία πιο ανεκτική σε τέτοια φαινόμενα και λιγότερο αποφασισμένη να τα πατάξει (αν δεν κρύβονται άλλα μεγαλύτερα συμφέροντα πίσω...)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Καταρχήν δεν βλέπω να κουνιέται φύλλο σε ότι αφορά μέτρα από την πλευρά της πολιτείας και επομένως μπορούμε να έχουμε νέες συναντήσεις "φιλάθλων "μέσα στο Σαββατοκύριακό!
Τι λειτουργεί σε αυτην την χώρα θα μου πεις...


Μαρία
ξέρεις ποιο είναι ίσως το χειρότερο? Ίσως δεν νοιαζόμαστε καν! Γιαυτό και αδιαφορούμε! Δεν μας αγγίζει πια τίποτε! Αυτή ειναι η αδιαφορία μας...


OKyrios
Κάτι είχαν πει για κλείσιμο συνδέσμων, ονομαστικά εισητήρια και άλλα...
Έχει πάρει τίποτε το μάτι σου?
Μπα....
Βασικά πρέπει να καθαρίσει το ποδόσφαιρό από "αφεντικά" και τους στρατούς που δημιουργούν, και τοςυ υπαλλήλους ΠΑΕ-δολοφόνους.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα.
Από την άλλη το να καθαρίσει το ποδόσφαιρο πάντως δεν θα είναι η λύση στο πρόβλημα της βίας αλλά τουλάχιστον μια καλή αρχή!

Jordan η ταινία μου πέρασε απο το μυαλό! Ξέρεις είναι του Μυλωνά η σκηνοθεσία! Ποιος είναι ο Μυλωνάς? Ο σκηνοθέτης-φιλαράκι του Ζαχόπουλου! Κοίτα συμπτώσεις...

geokalp γιατί να βρούμε έμεις άλλα για το γήπεδο και να μην προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τα καθαρίσουμε!?


freecat όπως και να είναι, έιναι μια αρχή! Γνώθι σαυτόν..

NegraDia σωστά μιλήσες αν και Αρειανός! ;-)
Αυτή είναι η υποκρισία της πολιτείας που στο κάτω κάτω δεν είναι καμιά δύναμη κατοχής, έμεις είμαστε η πολιτεία...
ΥΓ Πες μου ότι πήγες και στο αεροδρόμιο!?!

nag μήπως δεν μας προβληματίζει κανονικά? Μήπως έχουμε γίνει τόσο γουρούνια που απλά το αναφέρουμε? Έτσι σαν ένα συμβάν..

Σπίθας Αυτό είναι το χείριστο κακό.΄Ολα τα άλλα είναι πατατάκια...

Και υπογραμμίζω αυτά που λέει ο gk

Δυστυχώς όμως θα έλεγα ότι υπάρχει μία κάλυψη πίσω από έναν τάχα υπερβολικό φανατισμό των γηπέδων και ενός κοινωνικού φαινομένου της βίας στα γήπεδα, που κάνει την κοινωνία πιο ανεκτική σε τέτοια φαινόμενα και λιγότερο αποφασισμένη να τα πατάξει (αν δεν κρύβονται άλλα μεγαλύτερα συμφέροντα πίσω...)

Γκρινιάρης είπε...

Το έμαθα λίγο καθυστερημένα πριν λίγο που γύρισα και έβαλα ραδιόφωνο... Κρίμα.

Πάντως διαβάζω οτι παίζει το συμβάν να μην είναι στο πλαίσιο οπαδικών καυγάδων αλλά ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Όπως και να έχει, είναι λυπηρό.

Όσο για την όλη κατάσταση που επικρατεί αυτό το διάστημα, και το οποίο εσείς βιώνετε καλύτερα, δεν έχω να πω πολλά. Έχουμε συνηθίσει αυτή η χώρα, και τα παιδιά της (γιατί εμείς/εσείς/όλοι φταίμε/φταίτε/φταίνε) να μα πληγώνουν...

Ανώνυμος είπε...

Στην υπόθεση Φιλόπουλου, η μητέρα του παιδιού σε μία εκπομπή(Του Μάκη νομίζω) είχε βγεί και είχε πεί ανύκουστα πράγματα.Οτι τα μεγάλα κεφάλια του Ολυμπιακού (ονόματα να μην λέμε) είπαν στον δικηγόρο της οικογένειας να μην το κυνηγήσει το θέμα.Σε αυτούς που εμπλέκονται σε εκείνη την δολοφονία είναι και κάποιοι υπάλληλοι και μέλη κάποιας ΠΑΕ.
Τι να λέμε τώρα.Τίποτα δεν θα γίνει πάλι.
Οσο για τον Ζαχόπουλο το έχουν παρακάνει.
Ο Χριστόδουλος σε καμιά εβδομάδα...

Jordan είπε...

Καλα σοβαρα;Δεν το ξερα οτι ο Μυλωνας σχετιζεται με Ζαχοπουλο. Κουφαθηκα.

Ανώνυμος είπε...

Heh ! Οχι δεν πήγα στο αεροδρόμιο , αν και απο χθες όλοι αυτό με ρωτάνε και αρχίζω να ανησυχώ για την εντύπωση που δίνω .. :)

adaeus είπε...

Πόσο δίκιο έχεις... Εγώ συν όλα τ'άλλα απέχω από το γήπεδο από την εποχή του Κοσκωτά (συνειδητά).

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Γκρινιάρη μπορεί και να ήταν και κάτι άλλο, και απο μία άποψη εύχομαι να ήταν για κάτι άλλο γιατι την βλακεία του να πεθάνεις για το ποδόσφαιρο δεν την καταλαβαίνω και ας θεωρώ τον εαυτό μου football junkie!
Δεν ξέρω όμως αν ήταν πάντα έτσι η Ελλάδα όπως μας λέει και ο Σεφέρης...

Αποστόλη

Υπάλληλοι του Κόκκαλη και της ΠΑΕ θέλεις να πεις... Λες εκει να οφείλονται τα τεράστια λάθη που γίναν και ενδέχεται να την σκαπουλάρουν?


Jordan
ο Μυλωνάς έχει σκηνοθετήσει και το Καμικάζι Αγάπη μου, Κλεφτρόνι και Τζέντλεμαν και άλλα πολλά!!! Ο Πολιτισμός του Ζαχόπουλου τον διόρισε Δ/ντη του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης...
Πάντως ο σκηνοθετης έγραψε και ένα βιβλιο που λένε ότι είχε εμπνευστεί από τον τεως ΓΓ του ΥΠΠΟ....

Τέλος πάντων...



negradia δεν πιστεύω να στην έπεσε κανας σουπερας? ;-)

adaeus εγώ δεν μπορώ να το κόψω ρε φίλε! Δεν ξέρω ίσως αντέχω λίγη αηδία ακόμα!

Zaphod είπε...

Τις οικογένειες των παιδιών λυπαμαι κυρίως..

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Zaphod αυτό είναι το δράμα....


Πάντως η αστυνομία θεωρεί οτι ήταν προσωπικό ξεκαθάρισμα.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΑΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΓΚΕΡ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ:ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Η ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ...ΑΙ ΣΗΧΤΗΡ..

Hades είπε...

Εμένα Στάθη ξέρεις τι με εντυπωσιάζει περισσότερο; Το πόσο χαμηλά έχουμε πλέον την αξία της ανθρώπινης ζωής. Και για να τη φάμε στη γωνία, αλλά κι ως προς το πως θα την αντιμετωπίσουμε...
Διότι εδώ δεν έχει να κάνει με αδιαφορία. Σε καμία περίπτωση. Ίσα, ίσα, όλοι ενδιαφέρονται να μάθουν ότι κάποιον έσφαξαν και να πουν "πωωωωω, το καημένο το παιδί" ή ο,τιδήποτε άλλο. Αυτό δεν είναι αδιαφορία. Αυτό είναι η πιο νοσηρή εκδήλωση ενδιαφέροντος που'χω δει ποτέ μου. Πλέον είμαι πεπεισμένος ότι παρακαλάμε μέσα μας να υπάρχουν τε΄τοια περιστατικά, μόνο και μόνο για να'΄χουμε υλικό για κουβέντα και σχολιασμό, αλλά και πάτημα να εκφράσουμε για πολλοστή φορά τον αποτροπιασμό μας (sic).
Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω.

Τελικά μάλλον θα'πρεπε ν'ασχολούμαστε όχι με το πόσο έχει ακριβήνει το πετρέλαιο, αλλά με το πόσο έχει φτυνήνει η αξία της ανθρώπινης ζωής. Αλλά μάλλον αυτοί είμαστε (;)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Βασικά Άδη με μια λέξη γινόμαστε αναίσθητοι.
Δεν μας αγγίζει ουσιαστικά τίποτε! Και σιγά σιγά χάνουμε την επαφή με την πραγματικότητα γύρω μας...

Hades είπε...

Ναι, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις η χρήση μόνο μιας λέξης δείχνει μετριοφροσύνη και την αποφεύγω.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Το να πεις ότι "όλοι χέστηκαν!" δηλώνει μετριοπάθεια ή μήπως κυνισμό?!
;-)