18.12.07

H Niemandsrose και η ασυδοσία του blogger....



Ενώ όλη η χώρα περιμένει με ανυπομονησία να ακούσει την απάντηση του Λάκη από το Τσαντήρι στον Νίκο της Ζούγκλας, στο μυαλό μου χτυπάει από χθες μια φράση που ξεστόμισε ο μέγας μετρ του σκεπτόμενου λαιφ σταιλ και συνονόματος Τσαγκαρουσιάνος και η Lifoteam του. Αλλά άς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Facts first..

Η συν-μπλόγκερ Νιεμαντσροζε αναδημοσίευε τα ποστ της στην AthensVoice και στην Lifoland, εδώ και αρκετό καιρό. Όλα μέλι γάλα μέχρι την στιγμή που διαβάζοντας μια συνέντευξη ενος διευθυντή διαφημιστικής εταιρίας -κύριος Δ. - υπεύθυνου για την καμπάνια γνωστής αλυσίδας παιχνιδομάγαζων -Χ - έκανε το παρακάτω σχόλιο.

"Καλά κάνει ο κύριος Δ. και θεωρεί τη τέχνη του ταπεινή. Τώρα που μάθαμε ποιος είναι ο εμπνευστής των φριχτών διαφημίσεων του Χ θα τον βάλλουμε σε ρόλλερ κόστερ χωρίς μπάρα ασφαλείας. Του επιτρέπουμε να πάρει μαζί του το γλειφιτζούρι του"

Αυτά το Σάββατο. Χθες είδε ότι το σχόλιο της το είχε φάει η μαρμάγκα. Και δημοσίευσε ενα ποστ στην Lifoland στο οποίο ζητούσε εξηγήσεις. Σύντομα το ποστ το ξαναέφαγε η μαρμάγκα και μετά από ανταλλαγή email ήρθε και η επίσημη θέση της Lifoteam που έλεγε:

".....
Να το επαναλάβουμε και αυτό: στη LIFOLAND καλό είναι όλοι να έχουν την γνώμη τους, αρκεί να μη ξεχνούν οτι αυτή τη γνώμη η LIFOLAND την υπερασπίζεται στα δικαστήρια. Οχι οι χρήστες. Αν κάτι τους ενοχλεί σε αυτή την συνθήκη, υπάρχει ευτυχώς η σχετική ασυδοσία του blogger."

Στο θέμα αναφέρθηκαν με εξαίρετα ποστς ο ANemos και η digital-era.

Αφού είδαμε τα γεγονότα ας δούμε τώρα και ποιος έχει δίκιο. Ας κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και ας αρχίσω με την Lifo.

Καταρχήν ζούμε σε μια χώρα όπου οποιοσδήποτε νιώθει ότι προσβάλλεται μπορεί να ζητά ασφαλιστικά μέτρα σχετικά εύκολα. Η περίπτωση blogme.gr πιστεύω είναι χαρακτηριστική. Και επειδή έχω δύο κοντινούς μου ανθρώπους που μπλέξαν με την δικαιοσύνη και επειδή είδα πόσο δύσκολο είναι να αποδείξεις, καθήμενος στο εδώλιο, ότι δεν είσαι ελέφαντας, καταλαβαίνω πολύ καλά ότι η Lifo σαν οποιαδήποτε ελληνική επιχείρηση δεν θέλει να μπλέξει. Και εννοείται ότι ακόμη και στο άκουσμα της λέξης δικαστήριο η υπόθεση είχε λήξει και η απόφαση είχε παρθεί για την Lifoland.

Αυτό είναι το ρεαλιστικό δίκιο, το δίκιο της πιάτσας. Το δίκιο του επαγγελματία. Και οι όροι χρήσης του Lifoland είναι με το μέρος του.

Το ηθικό δίκιο βέβαια είναι αλλού. Το να θεωρείς ότι κάποιες συγκεκριμένες διαφημίσεις είναι γελοίες και να εκφράζεις την άποψη σου δημόσια, χωρίς μάλιστα να προβαίνεις σε γλωσικές ακρότητες, μπορεί να είναι μια πράξη κολάσιμη ποινικά? De gustibus non est disputandum λέγαν οι Λατίνοι.

Όμως δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα και μεγάλο ζητούμενο είναι στην φράση "η σχετική ασυδοσία του blogger". Αυτή η φράση δείχνει την αδυναμία αλλά εν μέρει και τον εκνευρισμό των παραδοσιακών ΜΜΕ μπροστά σε αυτή την τρομερή επανάσταση δημοκρατίας που είναι το web 2.0. Πιστεύω ότι έχουμε περάσει σε μια άλλη εποχή όπου το ιντερνέτ δίνει στις μάζες ένα τρομερό εργαλείο για να μπορούν να ακουστούν. Πλέον ο καθένας έχει ένα βήμα από το οποίο εκφράζεται και του δίνεται η δυνατότητα να γίνει διάσημος παραπάνω από τα 15 λεπτά που είχε προφητεύσει ο μέγας Γουορχωλ.

Κάποια προοδευτικά -ντεμέκ προοδευτικά τις περισσότερες φορές - ΜΜΕ προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν και να οικειοποιηθούν αυτή την ψηφιακή αναστάτωση. Ενδεικτικά αναφέρω την Guardian που πρώτη έδωσε βήμα σε πολύ αξιόλογους μπλογκερ όπως ο Σαλαμ Παξ. Έτσι άρχισαν όλο και περισσότεροι να ασχολούνται με το -λεγόμενο- κίνημα των bloggers και να τους προσφέρουν απλόχερα ένα έξτρα βήμα, έναν mainstream ενισχυτή της ψηφιακής τους φωνής.

Και εδώ αργά η γρήγορα διαφαίνεται η σύγκρουση. Γιατί η επαγγελματική τους ιδιότητα και ο βιοπορισμός τους δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τον ερασιτεχνισμό των blogger, την πραγματική αγάπη για αυτό που κάνουμε. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Όσο προοδευτικό και να είναι ή να το παίζει ένα ΜΜΕ απευθύνεται σε τάργκετ γκρουπ και πελάτες. Εμείς, απλά μας αρέσει να γράφουμε και ακόμα πιο πολύ μας αρέσει να απευθυνόμαστε σε φίλους και να εκφράζουμε απλόχερα την γνώμη μας. Αυτή είναι η ασυδοσία μας, η αληθινή επικοινωνία.

29 σχόλια:

Zaphod είπε...

Eξαιρετική ανάλυση την οποία και προσυπογράφω. Τα media ακόμα δεν έχουν καταλάβει πως γντ να γράφεις κυρίως για την κάβλα σου χωρίς να περιμένεις φράγκα. Το κουφό είναι πως ακόμα και οι bloggers που αρθρογραφούν κατά πληρωμή συνήθως όταν πέσουν στο δίλημμα "φράγκα ή την γνώμη μου" επιλέγουν ...την γνώμη τους και αυτό είναι που τρελαίνει τους επιχειρηματίες.

Πλάκα πλάκα αν η lifo και η κάθε lifo είχε cojones θα υπεράσπιζε τους αρθογράφους της σε κάθε δικαστήριο, όπως κάνουν (ή έστω πρέπει να κάνουν) οι σοβαρές εφημερίδες. Έχω την υποψία όμως πως τα παιδιά που γράφουν εκεί το κάνουν τζάμπα και η επιχειρηματιή ομάδα απλά χαίρεται να έχει έσοδα...χωρίς έξοδα! Που να τρέχεις τώρα σε δικαστήρια και να πληρώνεις δικηγόρους.


....Επισημαίνω πως είμαι άσχετος με το θέμα και πως αυτά "μυρίστικα" διαβάζοντας το ποστ σου

Skouliki είπε...

δεν ξερω κατι για το θεμα..

καλημεραααααααααα τοτε

tzonakos είπε...

Kαλημέρα.
Οταν εγινε αυτο το θεμα, στήριξα όπως μπορώ την niemandsrose επειδη εκτός απο συγγραφεας στο μπλόγκ μου εχω δει οτι σαν "μπλόγκερ" ειναι ικανή και εκφράζεται συχνά όπως νιώθει, με δύναμη και σωστό μάτι.
Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες, άρα ουτε και αυτη του "μπλόγκερ". Κατα συνέπεια δεν μου αρέσει να με βαφτίζουν "ασύδοτο" οι τζάμπα μάγκες που κανονικά θα έπρεπε να στηρίζουν τους αρθρογράφους τους.
Ειναι κρίμα, και μου άρεσε να διαβάζω Τσαγκαρουσιάνο, αλλα πλέον βλέπω οτι δεν ειναι τόσο αθώα τα πράγματα και πρόκειτα περι μπίζνας.
Αρα συμεπραίνω οτι το να μην εκδιωχθεί ο αρθρογράφος Ν.Τσεπέτης απο την Lifo ειναι σκόπιμο και κατι εξυπηρετεί το να εκφράζεται χυδαία στα άρθρα του εναντίον όσων δεν "συμπαθεί".
Η niemandsrose δεν σκόπευε ουτε να προσβάλει κανεναν ουτε να θίξει εταιρείες.
Καλά εκανε και ειπε την γνώμη της.
Την ειπε σαν μπλόγκερ και οχι σαν υπάλληλος του Lifo.
Εδω ειναι η διαφορά.
Ο υπεύθυνος την αντιμετώπισε ως ξένο στοιχείο, ξεχνώντας οτι και με δικά της άρθρα έβγαλε κάποια χρήματα.
Μίλησε για "τρικυμία σε κουτάλι" σκόπιμα, για να υποβαθμίσει το γεγονός.
Η συμπεριφορά του θίγει την αξιοπρέπεια μιας γυναίκας που εχει πολλά να πει και την χρειαζόμαστε ως κοινωνία.
Αντι αυτού, ο κάθε Λίφος προτιμάει να βλέπει τα πράγματα καθαρά με 500ευρα και απο πάνω να μιλάει για ασυδοσία του Blogger !
Χάσατε πολλά κύριε Τσανγκ. Αναγνώστες, κοινό, φίλους, αθώους που σας διάβαζαν.
Και αν δεν ιδρώνει το αυτάκι σας επειδή θεωρείτε τους μπλόγκερς μερικά χαμένα ασύδοτα κορμιά, τότε σκεφτείτε οτι όσοι μπλόγκερς αναρτούν κείμενα στην εφημερίδα σας ειναι στην μαύρη μας λίστα.
Δεν ειναι μπλόγκερς αφου θα ηταν ασύδοτοι, επειδη εσεις δεν εχετε σχέση με ασυδοσίες, σωστά ;

mpoumpoula είπε...

Στάθη μου άρεσε πολύ ο τρόπος που το προσέγγισες.
Δεν συμφωνώ με αυτά που έγραψε η Niemandrose στη lifoland αλλά δεν παύει να είναι η άποψη της και τη σέβομαι.
Η lifoland απο την πλευρά της θα έπρεπε να έχει προβλέψει τέτοιες αντιδράσεις και να είχε λάβει τα μέτρα της. Όταν δίνεις "βήμα" σε «ανώνυμους» να σχολιάζουν πρέπει να αναλάβεις και την ευθύνη του βήματος που δίνεις. Είσαι ο ιθύνων νους αυτής της κίνησης και πρέπει να την υπερασπιστείς μέχρι τέλους.
Έχω την ευθύνη για ένα blog free press περιοδικού και έχω αφήσει τα σχόλια ανοιχτά, γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο. Είμαι όμως έτοιμη και εγώ και η διοίκηση του περιοδικού να υπερασπιστούμε οποιοδήποτε ανώνυμο σχόλιο στις αίθουσες των δικαστηρίων, αφού υπεύθυνοι για αυτή τη κίνηση είμαστε ΜΟΝΟ εμείς. Όταν έχεις την ευθύνη ενός free press περιοδικού 2 δρόμοι υπάρχουν, είτε θα ακολουθήσεις σιωπηλά αυτό που θέλουν οι πελάτες, οι διαφημιστές και τα media groups με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να χάσεις την αναγνωσιμότητά σου και να κλείσεις, είτε θα ακολουθήσεις πιστά τους αναγνώστες οι οποίοι σε βάθος χρόνου θα εκτοξεύσουν την αναγνωσιμότητά σου τόσο πολύ που οι πελάτες, οι διαφημιστές και τα media groups θα αναγκαστούν να σε ακολουθήσουν!!!!!
Την καλημέρα μου και συγγνώμη για το σεντόνι!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Τέτοια σεντόνια ούτε στην πειραϊκή πατραϊκή!!

Λοιπόν παίρνω ανάσα, λέω μια καλημέρα στο αξιαγάπητο σκουλικάκι και αρχίζω...


Zaphod η lifo δεν είχε cojones και σε κάτι απλό δεν τόλμησε καν να υπερασπιστεί αυτό το προοδευτικό που κάνει, να δίνει ένα βήμα παραπάνω. Ηθικά είναι ο μεγάλος χαμένος, ο ντεμέκ προοδευτικός.
Όσο δίκιο και αν έχει επι του πρακτέου...

tzonakos και μένα αυτή η "ασυδοσία" στο λαιμό μου έκατσε. Είμαστε ασύδοτοι επειδή δεν τα παίρνουμε από διαφημιστές? Ή μήπως επειδη δεν μασάμε να πούμε την γνώμη μας και με πολύ κόσμιο τρόπο?!

Τι εστί Ν.Τσεπέτης? Τι έκανε αυτός στην Lifo? Για πες!!


mpoumpoula
"Δεν συμφωνώ με αυτά που έγραψε η Niemandrose στη lifoland αλλά δεν παύει να είναι η άποψη της και τη σέβομαι."
Η όλη ουσία της Δημοκρατίας, την οποία η τέταρτη εξουσία πρέπει να υπηρετεί.
Αλλά όταν σου έχει γυαλίσει το μάτι από τα λεφτά των διαφημίσεων και κράζεις το που πάν τα κρατικά κονδύλια διαφήμισης η ελευθερία της άποψης είναι απλά μια τσίμπλα στο μάτι...
Βέβαια με το να υπερασπιστείς τις ιδέες αυτές δεν χάνεις μακροπρόθεσμα. Εσείς είστε το ζωντανό παράδειγμα..

Φιλιά σε όλους..

Maria Mikro Analogo είπε...

Ναι ρε παιδί μου, αυτή η "ασυδοσία" τελείως αχώνευτη είναι σαν λέξη... Πάντως αν τη θεωρούν συνώνυμο της λέξης "ελευθερία έκφρασης", τη δέχομαι ευχαρίστως σαν χαρακτηρισμό! :P

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Μαρία καλά τα είπες.. ελεύθερη η έκφραση αρκεί να μην θίγουμε συμφέροντα..

tzonakos είπε...

H "ασυδοσία" ενέχει απαξιωτικό χαρακτηρισμό και θα μπορούσε να συνιστά βρισιά.

Mpoumpoula το οτι δεν συμφωνείς με την ΝΙΕΜ μπορεί να σημαίνει οτι πιστεύεις πως ειπε κάτι που ειναι λάθος. Εδω, επίτρεψέ μου να διαφωνώ εγω με αυτό.

Στάθη ο εν λόγω αρθρογράφος εκφράζεται με χυδαίους χαρακτηρισμούς στα κείμενά του, αλλα δεν τον παύουν.
Για λεπτομέρειες πριβε.

Το θέμα ειναι οτι υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά, απο τη μια οι πελάτες και απο την άλλη οι "ασύδοτοι" τους οποίους εκμεταλλεύονται και μετα τους πετούν οταν κατι δεν αρέσει στους "πελάτες".
Δεν τα βάζω με την Lifo που ακομα εκτιμώ σαν φύλλο, ούτε με τους διαφημιστές που εργάζονται σε εναν δύσκολο χώρο.
Εγω εχω δική μου γνώμη και πράγματι συχνά κάποιες διαφημίσεις μου προσβάλλουν την νοημοσύνη. Αυτο όμως δεν διώκεται ποινικά, ετσι ;
Δικαίωμα στο να πω οτι κατι δεν μου αρέσει, το εχω και δεν μου το αφαιρεί κανεις.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Δεν ήξερα τίποτα...
Στάθη, ευχαριστούμε..
Προσυπογράφω την τελευταία σου παράγραφο.
Έτσι είναι και πολυ καλά τα "φωνάζεις"..
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!

pølsemannen είπε...

ΓΟΥΣΤΆΡΩ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚΣΠΟΤΙΣΜΟΥ - ΟΥΟΡΝΤΠΡΕΣΣΙΣΜΟΥ.

ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΛΟΓΚΑΡΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΖΕΡ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΎΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΜΙΆ ΣΑΒΟΥΡΔΑ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΤΣΙΠΡΟΠΟΥΛΟΣ!

ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΑΗΤ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΣΕ ΌΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΗΝΎΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΥΛΑΝΤΖΑ ΤΟΥ. (ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΥΠΟΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΜΕ)

ΚΑΤΩ Ο ΣΤΑΘΗΣ, ΖΗΤΩ Ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 957!

If...ιγένεια είπε...

Πες τα ρε Στάθη..

Niemandsrose είπε...

Έχουν αρχίσει να μην την παλεύουν πολύ τα MME σε ό,τι αφορά το blogging. Πολύ κράξιμο έχει πέσει τελευταία. Και από την άλλη μεριά ακούς και καθημερινά όλο αυτό το internal σούσουρο των ΜΜΕ, σε φάση "τα όρια τις σάτιρας" και δε ξέρω τι.
Έφυγα από την Ελλάδα τον Σεπτέμβρη του 2002 και θα γυρίσω στο Ελλαδιστάν τον Οκτώβρη του' 50.
Τέτοια φάση.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Γεια σου ρε Σπίθα.

Ακριβώς Σουηδέ.. ο επιμένων gr καταλήγει blogme

Φιλιά If

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Τζονακό πάντα υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά. Αν θες να είσαι μάγκας να πορεύεσαι με ένα, αν όχι τότε είσαι Τζάμπο Μάγκας ;-)
Προσωπικά δεν έκτιμώ κανένα φύλλο...

Νιεμαντσροζε έτσι είναι. Το καλοκαίρι ρίχναν σεντόνια για το κίνημα των "ενεργών πολιτών" και των "σκεπτόμενων μπλόγκερς" και άλλα σάλια και σιγά σιγά βλέπουν ότι δεν έχουν το μονοπώλιο και δεν ψαρώνουμε.
Νιεμαντσροζε υπάρχουν πολλές Ελλάδες ξέρεις. Το Ελλαδισταν των ΜΜΕ είναι μια αλλά ευτυχώς όχι η μόνη.
Φιλιά

ΥΓ όποιος αναρωτιέται για τα όρια της Σάτυρας σε αυτη την χώρα ας διαβάσει Αριστοφάνη και αν βρει κάτι πολιτικαλι κορεκτ και μεινστριμ 2500 χρόνια μετά ας έρθει να τα πούμε..

mpoumpoula είπε...

tzonako
όπως είπες και εσύ "μπορεί να σημαινει" όμως δεν σημαίνει διότι συμφωνώ με αυτά που είπε άλλα όχι με το τόπο στον οποίο πήγε να τα πεί

Τι πιστευεις δηλαδή ότι αν πάς έξω απο το σπίτι του Καραμανλή να πεις την άποψη σου για ότι θεωρείς λάθος θα σε αφήσουν ανενόχλητό??? το μόνο που θα πετύχεις είναι να έρθουν τα κανάλια να αποθανατίσουν τον τρελλό που τα χώνει στον Πρωθυπουργό!!!!
φιλούμπες!

gk είπε...

Γενικά νομίζω η απόλυτη ελευθερία του λόγου ποτέ και πουθενά δεν ήταν και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Όσο για τα μπλόγκς έχω την εντύπωση ότι αποτελούν μία μικρή ή μεγάλη επανάσταση στην επικοινωνία και ενημέρωση. Επομένως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να δοκιμάσουμε τις αντοχές του κατεστημένου.
Από την άλλη όμως επειδή ακριβώς επειδή είναι και κάτι καινούριο, δεν έχει ακόμα οριοθετηθει το τι μπορεί και δεν μπορεί να λέγεται μέσα από τα μπλόγκς. Γιατί εφόσον ένα μπλογκ ξεφεύγει από τα όρια του προσωπικού και αποκτά κοινωνική διάσταση, αποκτά και κοινωνική ευθύνη. Και είναι κάτι που έχουν πρόσβαση όλοι (και μωρά παιδιά).
Δεν αναφέρομαι βέβαια στο συγκεκριμένο θέμα, που δεν γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να είμαι και αντικειμενικός λόγω της ''συμπάθειάς'' μου στον Λιακόπουλο, αλλά γενικά στο πως ίσως είναι αναπόφευκτο να δημιουργηθούν και στο μπλόγκινγ κάποιοι κανόνες δεοντολογίας. Και ίσως αυτό δεν γίνει και χωρίς κάποιες υπερβολές και διαμάχες.

karfoto είπε...

Καλησπέρα ασύδοτοι bloggers ! :)

Σαν δεν ντρέπεστε λίγο... :):):) !

osela είπε...

ασύδοτε st

εξαιρετικά ασύδοτο το ποστ σου, δηλαδή τι να σου πω, ντροπή σου να εκφράζεσαι ελεύθερα.
Κι εσύ και η niemand. Δηλαδή πού νομίζετε ότι βρίσκεστε? Σε δημοκρατική ευρωπαική χώρα???

tzonakos είπε...

ΜΙΑ υπενθύμιση, σημαντική.
Ο "τόπος στον οποίο πήγε να τα πεί" εκεινη την ωρα ΕΠΕΤΡΕΠΕ τον σχολιασμό.
Αλλα ήθελαν φαινεται μόνο γλυφιτζούρια !
Μόλις ειδαν αρνητικό σχόλιο εστω και χιουμοριστικό, στράβωσαν.

Αυτο ειναι το θεμα και τίποτε άλλο.
Και μετα μιλούν για "ασυδοσίες"...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

mpoumpoula ένα δίκιο το έχεις.

gk τίποτε δεν είναι δεδομένο. Εντάξει το θέμα με την Lifo δεν είναι ακριβώς σαν του Τσιπρόπουλου με τον Λιακόπουλό αλλά σε ένα βαθμό σχετίζονται. Όσο για κανόνες στο ιντερνετ... άσε καλύτερα! Πιστεύω ούτε ο Μπακούνιν δεν φαντάστηκε τόσο αναρχικό χώρο!


Και συ εδώ ασύδοτε Karfotε!!

Φιλιά osela και εσύ ασύδοτη είσαι!
Η ελλάδα είναι γνωστό ότι πρόκειται για την τελευταία Αφρικανική χώρα επί Ευρωπαϊκού εδάφους!!

tzonako αυτό ήταν το καρότο, δυστυχώς και μετά ήρθε το ρόπαλο της ασυδοσίας..

maria_pin είπε...

Πολύ ωραίο ποστ Στάθη, και θα σταθώ και γω στην τελευταία σου παράγραφο, γιατί με εκφράζει απόλυτα.

Α, και καλές γιορτές ε?

desa είπε...

Η ασυδισία έχει να κάνει με την ελληνική νομοθεσία. Η οποία λέει ότι υπεύθυνος για ένα σχόλιο σε ένα μπλογκ είναι ο συγγραφέας του μπλογκ και όχι αυτός που έγραψε το σχόλιο. Και επείδή το blogspot είναι της google ευτυχώς δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική νομοθεσία. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω που αποσκοπεί αυτό, είναι εντελώς ηλίθιο. Το ίδιο συμβαίνει πάνω κάτω και με το blogme. Ηλίθιος νόμος αλλά νόμος θα πουν από την άλλη. Απ΄ότι διάβασα και κατάλαβα οι άνθρωποι δεν ήθελαν να πάθουν ότι έπαθε και το blogme. Αν της εξηγούσαν το λόγο που κατέβασαν σχόλιο και ποστ τότε νομίζω ότι δε θα είχε συμβεί κάτι. Αν φταίει κάποιος για το όλο ζήτημα είναι η ελληνική νομοθεσία. Αυτό πιστεύω εγώ.

Συμφωνώ και εγώ με την τελευταία σου παράγραφο.

zekia είπε...

οτι και να γίνει, των blogger το δικιο θα περάσει, αν όχι σε μια αίθουσα δικαστηρίου, αλλά σίγουρα σε μια ουσιαστική διάσταση. Ο μόνος μου φόβος είναι μήπως το blogging σε λίγα χρόνια γίνει όπως τα μμε σήμερα...

oKyrios είπε...

Παιδιά μη ασχολείστε με τούς κυρίους Κενόπουλους, η ανοησία τους υποδηλώνεται απο το γεγονός ότι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη τι σημαίνει η νέα δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης όλων, προσωπικά πιστεύω ότι το blogging θα αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης τής πληροφορίας απο τα ΜΜΕ και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα. Όσο νωρίτερα το αντιληφθούν τόσο καλύτερα γι' αυτούς, άλλως θα περάσουν στην ιστορία δίπλα στούς δεινόσαυρους...

ΥΓ Αγαπητέ Ευστάθιε αναμένω σχόλιο αποδοκιμασίας κατά των Γερμανών οι οποίοι στον 21ο αιώνα έκαμαν γήπεδο που έγερνε απο την μία μεριά (αίσχος) και το υπέστη η ...Thessaloniki

Skouliki είπε...

χρονια πολλα ..... και καλη χρονια

φιλακιααααααααααα

geokalp είπε...

το post εξαιρετικό!
ο σχολιασμός ασυνήθιστος σε όγκο...

κάνουμε ότι μπορούμε για να αφιερώνει ο άλλος το χρόνο του!
αξίζει!

πολλά φιλιά!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

desa δεν έχεις άδικο για την ελληνική νομοθεσία

zekia λες οι Bloggers να γίνουν κατεστημένο?!


OKyrios για την Αλιάνζ Κλαρίνα αναφέρεστε?

skouliki Καλές γιορτές και ότι επιθυμείς!! Πολλα φιλιά!

geokalp φιλιά πολλά!!!!! Εσυ που χάθηκες?!

Apo_F είπε...

Αργησα να πληροφορηθώ για την όλη υπόθεση, πολυ ωραίο κείμενο !

Hades είπε...

Να πω 2-3 πράγματα μιας και βρήκα λίγο χρόνο, αλλά και διότι για'μένα το πρόβλημα είναι αλλού...
Κατ' αρχήν, μια από τις πλέον σοδομημένες λέξεις στην Ελλάδα είναι και ο "Νόμος". Τον επικαλούνται πάρα πολύ, τον ξέρουν πολλοί λιγότεροι.
Νόμοι υπάρχουν πάρα πολλοί, αλλά συνήθως δεν κέρουμε τι λένε. Ο καθείς νομίζει ότι ο κάθε νόμος καλύπτει τα σημεία όπου παρεξηγουμαι ΕΓΩ.
Έφερες σουβλάκι δίχως τζατζίκι; Φάε μια μήνυση. Φοράς πορτοκαλί μποξεράκι; Πάρε και μερικα΄ασφαλιστικά μέτρα. Και πάει λέγοντας. Και αυτό γιατί; Διότι έχουμε την εντύπωση πως η μοναδική άποψη που είναι σωστή είναι η ατομική μας. Το να πιστεύει κάποιος ότι η άποψή του είνια εσφαλμένη, είναι τουλάχιστον αστείο. Το να πιστεύει όμως ότι η δικιά του είναι η μοναδική σωστή, είναι ακόμη χειρότερο, θεωρώ.
Υπάρχουν πολλοιί άνθρωποι που βλέπουν φαντασματάκια πάνω από το κεφάλι τους, μπροστά στον καθρέπτη. Ως εδώ καλά, δικό τους το θέμα άλλωστε. Όταν όμως συγχέεις α όποια φαντασματάκια με νόμους κλπ, εκεί αρχίζει να υπάρχει πρόβλημα, και δη, τεράστιο. Δε νομίζω να χρειάζεται ν'αναφέρω περιπτώσεις μηνύσεων που έγιναν για λόγους γοήτρου και μόνο, ή για λόγους καθυστερήσεως, ή για λόγους αντεκδίκησης κ.ο.κ, με λίγα λόγια για οποινδήποτε λόγο πλην των ουσιαστικών.

Τέλος πάντων, νομίζω το νόημα όσων θέλω να πω το έριξα. Βέβαια θα πορούσα απλώς να γράψω ότι η αμερικανοποίησή μας συνεχίζεται, και να γλύτωνα όλα τα υπόλοιπα... :):):)