15.10.07

Blog Action Day



Για το περιβάλλον ρε γαμώτο! Έτσι παραφράζοντας την Βούλα Πατουλίδου κάθε μπλόγκερ σηκώθηκε σήμερα από το κρεβάτι και σηκώθηκε να υπερασπιστεί τον πράσινο πλανήτη. Άλλη μια "διεθνής" ημέρα για έναν καλό σκοπό...

Φτάνει πια ρε παιδιά με αυτές τις ημέρες που είναι αφιερωμένες κάπου. Το θέμα είναι ότι σε αυτά τα ζητήματα μια μέρα, ένας χρόνος ή μια ζωή δεν αρκούν. Πρέπει να αλλάξουμε στάση ζωής και αυτό πρέπει να το κάνουμε πάρα πολλοί από εμάς. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Παλιά ακούγαμε τα εφιαλτικά σενάρια για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την ερημοποίηση της Ελλάδας και λέγαμε "δε βαριέσαι, αυτά δε θα τα δούμε εμείς". Μέτα όμως τον περσινό, μόνο κατ' όνομα, χειμώνα αλλά και την πύρινη λαίλαπα που έκαψε περισσότερα από 2 εκ. στρέμματα, το μόνο που φοβάμαι είναι αν το μέλλον είναι τώρα..

Δεν ξέρω μπορεί να είμαι υπερβολικός. Αυτό που φοβάμαι είναι να είμαι υπερβολικός και να έχω δει μόνο την κορυφή του παγόβουνου...

Θα ρωτήσετε αν είναι λύση να γκρινιάζεις? Αυτήν την στιγμή όμως μόνο την γκρίνια έχω πρόχειρη. Λύσεις μαγικές και ονειρεμένες, που να σβήσουν μια και για πάντα το πρόβλημα, μου φαίνεται δεν υπάρχουν...

Έτσι απλά.... Το μόνο ίσως που μπορεί να βοηθήσει είναι ο καθένας από μας να κάνει εξοικονόμηση σε κάθε μορφή ενέργειας και σε κάθε μορφή φυσικού πόρου.

Και πάλι ίσως δεν φτάνει... Αλλά τουλάχιστον μπορείς να ανακουφίσεις την συνείδηση σου και να λες ότι κάτι έκανες....

24 σχόλια:

Maria Mikro Analogo είπε...

Μια μέρα σίγουρα δεν είναι αρκετή. Να κάνω όμως λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου; Έτσω και ένας απ' αυτούς που θα διαβάσουν τόσα κείμενα σήμερα για το περιβάλλον, έστω και ένας αν αλλάξει λίγο τρόπο σκέψης τότε κάτι θα έχει γίνει. Καλη εβδομάδα :-)

Ανώνυμος είπε...

Είμαι απογοητευμένος από την Greenpeace ρε φίλε. Μετά το τράβηγμα της ουράς της από την φετινή καταστροφή από τις φωτιές με την δικαιολογία ότι δεν έχει την τεχνογνωσία τους σιχάθηκα. Εγώ είμαι της άποψης να κάνει ο καθένας ότι μπορεί. Μικρά καθημερινά πράγματα θα βοηθήσουν. Όλες οι μεγάλες οικολογικές οργανώσεις καλά θα κάνουν να ενημερώσουν τι μπορεί να κάνει ο καθένας και να σταματήσουν το ξόδεμα των πόρων τους σε βαρύγδουπα διαφημίστηκα (βλέπε κωλόπαιδο με κουκούλα που απειλεί ότι θα μας γαμ… αν δεν κάνουμε κάτι). Θέλει πολύ ψάξιμο για να μάθει ο καθένας τι μπορεί να κάνει στην καθημερινότητα του για να βοηθήσει. Επιπλέον όσο ο κόσμος βαριέται να ξεδιαλέξει τα σκουπίδια του για να κάνει ανακύκλωση όσο δεν θέλει να ξοδέψει κάτι παραπάνω για να αντικαταστήσει στο σπίτι του τις λάμπες πυρακτώσεως με οικονομίας, όσο πετάει αποτσίγαρα και σκουπίδια στις παραλίες και στα δάση, όσο δεν έχει και δεν θέλει να αποκτήσει οικολογική συνείδηση τόσο θα καταστρέφουμε το περιβάλλον. Μικρά καθημερινά πράγματα και ευαισθησία. Αυτό χρειάζεται.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Blog action day της υποκρισιας και τιποτε παραπανω...Λυπαμαι αλλα εγω δεν συμμετεχω....

geokalp είπε...

συμμετέχω με μείωση της κατανάλωσης ενέργειας...
απλά προσπαθώ!

Zaphod είπε...

Nα θυμάσαι πως πάντα καλύτερα να γίνεται κάτι από το να μην γίνεται τπτ.

Όπως λέει και η Μαρία, έστω και ένας να αλλάξει 2 πράγματα από την ζωή του, όλο αυτό το νταβαντούρι σε καλό θα βγει.

EISVOLEAS είπε...

Every day is a day for action!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, αν περιμένουμε από τον πατριωτισμό μας ή από τις οικολογικές οργανώσεις, να σώθεί ο πλανήτης, είμαστε γελασμένοι. Δυστυχώς ότι και να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας δεν είναι αρκετό, δεδομένου ότι δεν είμαστε αρκετοί. Στο κάτω κάτω μια βιομηχανία να ανοίξει, που δεν πληρεί περιβαλλοντικούς όρους, μας αντισταθμίζει όλους μας και με το παραπάνω!
Βέβαια προς θεού ΔΕ λέω να μη προσπαθούμε! Εξάλλου έτσι θα είμαστε έτοιμοι για την περίπτωση που το κράτος βάλει μυαλό και εφαρμόσει νόμους σκληρούς για την προστασία του πλανήτη. Και έτσι καταλήγω στο τι πρέπει (έπρεπε;) να γίνει: δηλαδή ότι κάνουμε εμείς από στοιχειώδη ευσυνειδησία, να είναι υποχρεωτικό και διά ροπάλου! Επίσης να υπάρχουν κανόνες που βοηθούν (αναγκάζουν) τον πολίτη να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Για παράδειγμα, γιατί ο πολίτης να έχει στη γκάμα για επιλογή λάμπας και τις λάμπες πυρακτώσεως (γιατί να μη καταργηθούν); Γιατί τα αμάξια να ξεπερνούν τα 1600cc; κ.ο.κ.

Δεν νομίζω ότι έχουμε αρκετό χρόνο για αναπτύξουμε οικολογική συνείδηση σε αδιάφορους κάγκουρους και άπληστους βιομήχανους!

Βούρδουλας εδώ και τώρα!

karfoto είπε...

Κάθε μέρα και μία παγκόσμια ημέρα,κουραφέξαλα αλλά δεν φοβάμαι....

δώσανε το Νόμπελ στον ΟΙΚΟΛΟΓΟ τον ΑΛ ΓΚΟΡ !

Δ. Τζ. είπε...

Σημασία έχει η δράση. Αν λοιπόν δε μπορούμε αλλιώς ας υπάρχουν έστω κάποιες "παγκόσμιες μέρες" να μας υπενθυμίζουν τα αυτονόητα.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Μαρία και zaphod φτάνει ένας?

Freelancer εχεις δίκιο. Και για τις μεγάλες ντεμεκ οικολογικές οργανώσεις που στην ουσία μονο κράζουν αλλά και για τα μικρά καθημερινά πράγματα! Μια μικρη καθημερινή προσπάθεια άρχισε στην Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες ανακύκλωση συσκευασιών. Δεν χρειάζεται να κάνεις διαλογή! Απλά τα ρίχνεις όλα σε ενα κάδο (πλαστικές, χαρτινες, τετραπακ και γυαλινες συσκευασίες) Η διαλογή γινεται μετα. Πιστεύω οτι μόνο ετσι ο Ελληνας θα πεισθεί να κάνει μικρα καθημερινά πράγματα! Μην του βάλει δύσκολα!

ΠΡΕΖΑ TV συμφωνώ οτι αυτές οι μέρες ειναι μαλακία αλλά και να πούμε κάτι για το περιβάλλον δεν είναι κακό! Μπορούμε να τα συνδιάσουμε κιόλας!

geokalp η προσπάθεια μετράει?


EISVOLEAS λες? Αυτά σκεφτόσουν και όταν ήταν να σου βάλουν adsl?

axilleas δεν έχεις άδικο!

Να σημειώσω ότι η ΔΕΗ είναι ο νο1 μολυντής στην Ελλάδα και επίσης έχουμε γεμίσει με Porsche Cayen! Που να γίνει αυτό που λες με τα 1.600 cc!!

Karfotos το νομπελ ήταν Ειρήνης το πήρε για τις έξυπνες βόμβες που μόλυναν τα νερα της Σερβίας και όχι μόνο!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Καλως ήρθες Δ. Τζ. Εδώ που είμαστε πρέπει να φωνάζουμε για τα αυτονόητα!

Ανώνυμος είπε...

Μια που ανέφερες τη ΔΕΗ Στάθη, σου παραθέτω ένα γεγονός που δείχνει ότι σε μια κοινωνία που κυριαρχεί το κέρδος, δεν υπάρχει θέση για οικολογικές ανησυχίες:

Στον ΟΤΕ, επειδή δεν έπαιξε τίμια στο παιχνίδι του ανταγωνισμού με τις άλλες εταιρίες, επιβλήθηκε το πρόστιμο των 27.000.000 Ευρώ!

Στη ΔΕΗ, για συνεχόμενα εγκλήματα τα τελευταία 50 χρόνια απέναντι στο περιβάλλον και στους πολίτες, επιβλήθηκε το συνολικό πρόστιμο του 1.000.000 Ευρώ!

Τα ποσά είναι χαρακτηριστικά και επιβεβαιώνουν αυτό που είπα πριν για το κέρδος. Μήπως τελικά η μόνη λύση είναι όντως αυτό που σκέφτηκαν κάτι αρρωστημένα μυαλά του καπιταλισμού και λέγεται "χρηματιστήριο των ρύπων";

osela είπε...

συμφωνώ με ΠΡΕΖΑ.

Ταξίδι του μέλητος δεν θα πας?!

Νομίζω ότι αν δεν αλλάξουν νοοτροπία οι βιομηχανίες, ο απλός πολίτης δεν "φτάνει". Ίσως πρέπει να πιέσουμε τις βιομηχανίες, αλλά μετά ερχόμαστε στο θέμα του εμπάργκο, που είναι άλλο φρούτο.

Jordan είπε...

Dont get me started!..
(ετσι,για να πουμε κ κανα εγγλεζικο..)

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Οτι μπορούμε, Στάθη και όσο μπορούμε ..
Αλλιώς, τι..

Ανώνυμος είπε...

@_ST_ Μια μικρη καθημερινή προσπάθεια άρχισε στην Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες ανακύκλωση συσκευασιών

Το είδα αυτό που λες στην Επανομή το καλοκαίρι. Σε κάθε γωνία και κάθε πολυκατοικία είχαν και από ένα μπλε κάδο ανακύκλωσης που δεχόταν διάφορα αντικείμενα. Έπαθα πλάκα ρε. Πολύ καλή σαν κίνηση. Μακάρι να το κάνανε παντού.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

axillea βασικά η ΔΕΗ δεν παίζεται! Είναι ο κύριος λόγος που η Πτολεμαίδα μια πόλη 30.000 συναγωνίζεται σε μόλυνση την Αθήνα των 4.000.000! Τι σου λέω τώρα? Τα ξέρεις?! Οσο για το ένα εκατομμύριο που φάγαν πρόστιμο, μου φαίνεται ειναι και το μεγαλύτερο που έριξε ο Σουφλιάς και το πανηγύριζε κιολας!

osela το εμπάργκο είναι μια κάποια λύσις .... Για να πιέσουμε την ΔΕΗ όμως μπορούμε χωρις ρεύμα?
(κάτι θα γίνει με τον μήνα του μέλιτος αλλά ακόμη είναι νωρίς)

Jordan, man, exactly!

Σπίθα θα συμφωνήσω μαζι σου 100%..

Freelancer πολύ καλή κίνηση όντως γιατί είναι απλή για τον καταναλωτή

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Έστω και με την γκρίνια κάτι βγαίνει. Η μάνα μου λέει γκρινιάζω, γκρινιάζω που θα παέι όλο και κάποιος θα μ' ακούσει

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

βασικά Παύλο μου φαίνεται ότι πρώτα μας αρέσει να γκρινιάζουμε και αν μας ακούει κανείς δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία!

Live!News είπε...

Με ένα γρήγορο πέρασμα ένα έχω να πω:
Σωστός και συγκροτημένος.

Αχ και να 'μασταν όλοι πάντα έτσι...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Σε ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Ja, vollkommen viagra bestellen levitra [url=http//t7-isis.org]levitra generika[/url]

Ανώνυμος είπε...

speakplease microbia replaces born adumbrates competencies testament cairo ksxksa charged accrediting
lolikneri havaqatsu

Ανώνυμος είπε...

hi all
http://www.tor.com/community/users/belgdunandprac1975
http://www.tor.com/community/users/isecitju1978
http://www.tor.com/community/users/umalapev1974
http://www.tor.com/community/users/menmisubka1978
http://www.tor.com/community/users/belanmili1983