6.9.07

Debate και τελική ευθεία των εκλογών..


Λοιπόν..... το είδαμε και το debate.... Τι καταπληκτικός διάλογος μονολόγων ήταν αυτό! Απίστευτό! Οι μόνες μικρές υποψίες διαλόγου ήταν όταν μάλωσε η Χούκλη με τον απίθανο Λιάτσο που νόμιζε ότι ήταν στο νεανικό δελτίο του Star και προκάλεσε την επέμβαση της οργισμένης -και πάντα γοητευτικής- Στάη αλλά και η "ψιλοκοντρα" με τους ταραξίες ανάμεσα σε Αλαβάνο και Καραμανλή. Από εκεί και έπειτα - εγώ προσωπικά τουλάχιστον- δεν είδα καμιά έκπληξη και σε καμία περίπτωση δεν περίμενα το debate για να αλλάξω την ψήφο μου. Βέβαια ακόμα μπορούσες να βγάλεις κάποια συμπεράσματα. Και για τους πολιτικούς αλλά και για τους δημοσιογράφους..

Όσον αφορά τους πολιτικούς, είχαμε παρά πολλές κοντρίτσες! Πέρα από την κόντρα των αιωνίων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είχαμε την επίθεση του ΚΚΕ και τα χτυπήματα "φιλίας" του ΣΥΝ για την ενωμένη Αριστερα αλλά και την καινούργια ιστορία με το ΛΑΟΣ και την Δημοκρατική Αναγέννηση! Λοιπόν ας αρχίσω και εγώ τα σχόλια μου από την ανάποδη.

Παπαθεμελής: Πω τι με θύμισες τώρα ρε στρατηγέ μου! Μύρισες ναφθαλίνη από την ζιβάγκο του Αντρέα το 1981 με μπόλικο άρωμα πατριωτικού ΠΑΣΟΚ! Δήλωση της νύχτας ήταν το ότι "ημεθα κεντρώο κόμμα με χριστιανικές αξίες" έτσι για να ξεχωρίσουμε από το ΛΑΟΣ. Έριξε και την σπόντα για 1,8 και 2,3 τοις εκατό...

Καρατζαφέρης : Αυτό το τελευταίο με το παιδί της Αμαλίας με έριξε! Στην πρέζα... Ήταν αγχωμένος ο δικός μου και σε πολλές φάσεις όπως στις ερωτήσεις των Χ"Νικολαου και Ευαγγελάτου φάνηκε πως ο πλεονασμός των δηλώσεων και η πολιτική στάση "με λεν Ριζο και οπως θέλω τα γυρίζω" κάπου πληρώνεται...

Αλαβάνος :
Δεν θα πω πολλά για ευνόητους λόγους. Είμαι ικανοποιημένος! Για μένα ήταν από τους κερδισμένους της βραδιάς. Ήταν ο μόνος που ανάγκασε τον Καραμανλή να απαντήσει. Άσε που άκουσα και παρομοίωση του Συνασπισμού και του ιδίου με τον Χριστό και έκλεισα ως πολίτης!

Παπαρήγα: Σε γενικές γραμμές μου άρεσε
! Μεγάλες μαύρες τρύπες του ΚΚΕ. Η διαφορετική ψήφος με το αδελφό κόμμα ΑΚΕΛ στην Ευρωβουλή για την ένταξη της Κύπρου αλλά και η αέναη επίθεση στον Συνασπισμό που προσωπικά με κούρασε.
Πάντως σίγουρα στους κερδισμένους!

Παπανδρέου:Ηταν καλύτερος από το προηγούμενο ντιμπείτ αλλά δεν πιστεύω ότι έπεισε. Εμένα με απογοήτευσε όταν έχασε την ευκαιρία στην αρχική ερώτηση της Τρέμμη να αποκυρήξει την διαφθορά των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και να κάνει ειλικρινή αυτοκριτική. Έτσι απλά. Πιστεύω ότι αν θα το έκανε θα κέρδιζε.

Καραμανλής: Στην αρχή μπήκε μουδιασμένος και πανικοβλημένος με την ερώτηση του Χατζηνικολάου!Μετα ανέκτησε την πειθαρχία του και άρχισε την ρητορεία του και κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να τον ενοχλήσει κανείς. Πάντως σίγουρα έπεισε λιγότερους από το 2004.

Όσον αφορά τους δημοσιογράφους.. Αυτόν τον Λιάτσο τι τον θέλαν? Η ερώτηση που έκανε στον Καραμανλή ήταν η επιτομή πιστεύω της αβάντας! Έτσι απλά! Άντε παιδάκι μου στις παραλίες της Μυκόνου να κάνεις Κανά ρεπορτάζ. Τέλος πάντων... Καλύτερος όλων ο Χατζηνικολάου -αν και δεν τον πάω- με τις πιο εύστοχες ερωτήσεις. Ευχάριστη έκπληξη ο Ευάγγελος που δείχνει ότι μπορεί να είναι και λίγο σοβαρός. Παπαχελάς,Στάη και Τρέμη σταθερές αξίες.

Από εκεί και έπειτα υπομονή! Άλλες 9 ημέρες έμειναν!

Όσο για εμάς τους Θεσσαλονικείς….

Μάγκες μου και μαγκίτισσες θέλει παρά πολύ υπομονή!!!!! Από αύριο που είναι τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα γίνει ένας ψιλοπανικός στην «νύφη του Θερμαϊκού»! Όλοι οι αρχηγοί θα έρθουν εδώ και θα μιλήσουν στην Αριστοτέλους μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου –παρεπιπτώντως μεγάλη μέρα η 13η του Σεπτέμβρη. Από αύριο το μεσημέρι- και μην σας πω μέχρι το τέλος των εκλογών- λοιπόν το κέντρο της πόλης είναι απαγορευτικό!

Επομένως βρείτε άλλη παραλία για καφέ!


35 σχόλια:

gk είπε...

Αν και συμφωνώ μαζί σου ότι ο Αλαβάνος ήταν από τους κερδισμένους της βραδυάς(δυστυχώς μαζί με τον χέρι-χέρι), άλλωστε είσαι γνωστός για την αντικειμενικοτητά σου, πιστεύω ότι ο Καραμανλής πρέπει να έφαγε λίγο παραπάνω σήμερα και είχε μια ελαφρά δυσπεψία. Αλλιώς δεν εξηγήται η παντελής έλλειψη της επικοινωνιακής ικανότητας (της μόνης ικανότητας που έχει ίσως) που τον χαρακτηρίζει...Εκτός αν δε μπορεί να χωνέψει τα 2 εκατ. καμμένα στρέμματα με τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

gk

Μ'έκανες και γέλασα πολύ δυνατά! (βοηθάει βέβαια και ολίγον το αλκοόλ-τέτοια ώρα που'ναι..)
Η δυσπεψία του Καραμανλή ήταν φανερή όπως επίσης και η εμφανής απορία του τύπου "ποιος μιλάει;τι κάνω εγώ εδώ".
Ο Παπανδρέου μ'άρεσε.Είχε τον αέρα της σιγουριάς, ήταν άνετος, άμεσος και δυναμικός.
Ο Αλαβάνος καλός και απλός, το 'χε.
Οι υπόλοιποι...βαριέμαι να σχολιάσω.Αδιάφοροι μάλλον...

Dimos El Grec είπε...

Για το debate ψιλοδιαφωνούμε σε κάποια σημεία αλλά η γενικά αποψη είναι ότι δεν άλλαξε και την γνώμη πολλών...
Οσο για το κέντρο της πόλης μας αδερφέ, όχι για καφε΄δεν προτείνεται, αλλά ούτε για κλάσιμο αφού μπορεί να γίνει καμιά έκρηξη από τις μολότοφ που θα κουβαλάνε τα ανάρχια

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

gk συμφωνω απολυτα μαζι σου!
Βασικά η πρώτη ερώτηση στον Καραμανλή ηταν όλα τα λεφτά! Οι πυρκαγιές τον πανικοβάλαν!
Ο Παπανδρέου ηταν καλός στις κατηγορίες για την ΝΔ. Απο εκει και πέρα όμως δεν απαντησε σε καμιά ερώτηση ολοι οι δημοσιογράφοι του λέγαν "δεν απαντησατε" στην επεξηγηση!!
Το θεμα είναι οτι και οι δύο στηθηκαν αμυντικά να μην φάν κανα γκολ όπως στο προηγούμενο πρώτο ντιμπέιτ του 2004.

Δημοσθένη
Έλληνες είμαστε γνωμη δεν αλλαζουμε ευκολα! Ασε κεντρο της πόλης από τις 16 του μηνός! Ελπίζω να πανυγηριζουμε την νική της εθνικής εκείνη την νυχτα! ;-)

Ανώνυμος είπε...

δεν είχε να πει κατι το debate σε μένα, μια απο τα ιδια! Μια ακόμα παράσταση. Ακόμα και η κριτική μας ικανότητα φαίνεται να μειώνεται με ολα τουτα. Ο σχολιασμός σου με βρίσκει αρκετά συμφωνη σε γενικές γραμμές, απλά πιστεύω ότι αν ρωτήσεις 10 ανθρώπους, πως τους φάνηκε θα σου απαντήσουν ΜΟΝΟ ανάλογα με το τι ψηφίζουν!!
Τέτοιοι ειμαστε μωρε κολλημένοι με τη μπάλα!!...

καλημέρες και καλο κουράγιο με τη ΔΕΘ παιδια!!

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

ξέρω αρκετά καλά, πόσο ζόρι είναι αυτή η εποχή για την όμορφη Θεσ/νίκη. Υπομονή!

αναπνοή

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

"πως τους φάνηκε θα σου απαντήσουν ΜΟΝΟ ανάλογα με το τι ψηφίζουν!!"
Ετσι ακριβως ειναι ρε Αναπνοη!
Όπως ακριβως και στο ποδοσφαιρο, οπου αναλογη με την ομαδα που υποστηριζεις ειναι και η άποψη σου για το ντερμπυ!

Οικολογουντες, καλημέρα και ευχαριστω για την ευχή! Σημερα ειδικά με τις διμοιρίες των ΜΑΤ παρατεταγμένες απο το μεσημέρι θα την χρειαστουμε την υπομονη!

geokalp είπε...

Απολύτως σωστός για τον Αλαβάνο που ανάγκασε τον Καραμανλή να απαντήσει!!! Κερδισμένος!
Για μένα ο Καρατζαφέρης ήταν ο καλύτερος... οι σοφιστίες περνάνε πάντα!!! Και ήταν ο πιο χαλαρός.
Για τους δημοσιογράφους διαφωνώ.. ίσως μόνο ο Παπαχελάς κατάφερε να βρίσκεται εντός χρόνου.
Ο Παπανδρέου ξεκίνησε πολύ άσχημα, και το άγχος του φάνηκε από την πρώτη απάντηση που ζήτησε (ορθά όμως) να φαίνεται ο χρόνος, και εγώ το ήθελα. Βελτιώθηκε αλλά δεν ήταν γενικά καλός.
Η Αλέκα προσπαθούσε να κόψει τα του καπιταλισμού, προλεταριάτου, κλπ... και μου άρεσε που παραδέχτηκε ότι έστελνε το παιδί σε ιδιωτικό.. Κερδισμένη.
Ο Παπαθεμελής απλά για γέλια...

Γενικά η διαδικασία απαράδεκτη! Καλό θα ήταν να μην επαναληφθεί με αυτό τον τρόπο... εγώ θέλω δύο, άντε τρεις, όρθιους, με δευτερολογίες στον αντίπαλο και πιο μικρές ερωτήσεις. Επίσης θέλω βαθμολογία στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων...

geokalp είπε...

Ξέχασα τον Καραμανλή... λύθηκε στην τρίτη ερώτηση όταν κατάλαβε ότι δεν απειλήται.. το 2004 ήταν καλύτερος

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε Γιώργο

geokalp είπε...

στους δημοσιογράφους διαφωνούμε...

kat. είπε...

..για 'υτο και η kat. θα έρθει στα μέρη σας μετά την ΔΕΘ..
όχι αγάπη μου! εγώ δεν μπορώ να ποδοπατηθώ! υπομονή!

σε οτι αφορά το χθεσινό πάρτυ... έλεος! εντός, εκτός και επί τα'υτά ήταν η φάση!

Ανώνυμος είπε...

Το debate δεν θα το σχολιάσω γιατί δεν το είδα. Προτίμησα να πάω για σουβλάκια μια και ούτος ή άλλος ενώ όλοι εσείς θα πίνετε καφέ στις 16 εγώ σαν τον μαλάκα θα μετράω ψήφους μια και με χώσανε στην εφορευτική.

Καφέ λοιπόν και αφήστε για λίγο και το κέντρο. 20 χρόνια στη Θεσσαλονίκη δεν πήγα και πολλές φορές στο κέντρο για καφέ. Προτιμούσα Ποσειδώνιο (άλλωστε έμενα εκεί κοντά) ή Αρετσού.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

εμεις παραγγειλαμε πιτσες και κατσαμε σπιτι για να δουμε το ματς..εεε το ντιμπειτ ηθελα να πω!

Filotas είπε...

Εύστοχη κριτική για το ντιμπέιτ!
Να δούμε πως θα κρίνεις και το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός όταν έρθει εκείνη η ώρα...
Καλημέρες!

Ανώνυμος είπε...

Αααα και με τι σκορ έληξε στο debate;

Maria Mikro Analogo είπε...

Υπομονή εσείς εκεί στη Θεσσαλονίκη... Κουράγιο! Θα περάσει κι αυτό και θα ησυχάσετε. Ρε τι τραβάτε... :-) Καλημέρες

zekia είπε...

νομιζω πως τα debate γίνονται απλά για να έχουν κατι να λένε μεταξύ τους οι δημοσιογράφοι.! δε έχουν τίποτα να μου πουν ούτε οι ερωτήσεις, ούτε οι απαντήσεις:)

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους!!!
Τι να πω για το χθεσινό debate;;;

Θα μπορούσε να πεί κανείς οτι ήταν εμφανές το πόσο αγχωμένος και μπερδεμένος ήταν ο κος Καραμανλής. Νομίζω οτι έχει φοβηθεί αρκετά. Έδειξε την ηττοπάθεια του!!
Αντιθέτως ο κος. Παπανδρεου ήταν πολύ καλός, δυναμικός,άμεσος,σταθερός και έτοιμος για κάθε ερώτηση.
Ο κος Αλαβάνος ήταν αρκετά καλός και ειδικά εφόσον κατάφερε να κάνει τον κ. Καραμανλή να ανακαλέσει στο θέμα με τους ταραξίες.
Η κα. Παπαρήγα καλά τα είπε αλλά θεωρώ οτι είναι σε ένα μικρόκοσμο απο τον οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει.
Ο κος Καρατζαφέρης (Δεν θέλω καν να σχολιάσω).
Ο κος. Παπαθεμελής (-----)

takola είπε...

Γενικά το debate έδειξε το χαμηλό επίπεδο των πολιτικών μας. Ανίκανοι να αρθρώσουν λόγο, σοβαροφανείς, σφιγμένοι, ψεύτικοι. Στο τέλος γνώριζαν ότι είχαν δύο λεπτά ακριβώς για να πουν ό,τι ήθελαν, κι όμως οι περισσότεροι δεν τα κατάφεραν μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο. Κοινώς, είναι ανίκανοι να αποστηθίσουν ένα κατεβατό δύο λεπτών! Θλιβεροί...
Όσο για τον Αλαβάνο, που φαίνεται να είναι η συμπάθειά σου, μου φάνηκε μίζερος, γεμάτος στείρα διαμαρτυρία, δίχως φως, δίχως χαμόγελο, δίχως επικοινωνιακότητα, μουχλιασμένος, χωρίς κέφι για ζωή. Αυτή είναι η Αριστερά των κινημάτων;;;
Ψηφίζω Ζαγόρ!!!

Zaphod είπε...

Ρε φίλε τώρα το είδα το ποστ άρα θα κάνω copy paste αυτά που έγραψα στο ποστ του quest μου (περάστε να σας κεράσει και μελιτζανάκι - the spam version)

Πολύ καλές οι παρατηρήσεις σου για τους δημοσιογράφους, είχα ξεχάσει να το κάνω αλλά με καλύπτεις. Ειδικά η Έλλη με-τα-μάτια-της, μπορεί να σε βρίζει και να λες και ευχαριστώ.
Για τον Λιάτσο τι να πούμε....πάλι καλά που δεν είναι υποψήφιος όπως ο Λιάγκας!
Πάμε!

*Κώτσος: Το έχω ξαναπει πως ο Κώτσος το έχει το μπλα μπλα. Μπορεί να σου αναλύει το ποσοστό μεθανίου στην εξάτμισή σου και να νομίζεις πως ακούς το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Μίλαγε τόση ώρα αναλύοντας τόσο πολύ αυτά που ΔΕΝ έκανε που...συγκινήθηκα! Τουλάχιστον απάντησε σε αυτά που τον ρωτήσανε (όχι άλλη αύξηση ΦΠΑ, βέτο με FYROM, συνέχιση και επιμονή για το 16). ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑΡΑΞΙΕΣ, αλλά μάλλον πάει να χτυπήσει το "χριστεπώνυμον πλήθος" του Καρατζαχέρι και του Στελίκα. Ο "εκβιασμός" για "αυτοδυναμία or death" λογικά σημαίνει πως υπολογίζει να βγει πρώτο κόμμα και ίσως οριακά αυτοδύναμο άρα πάει να χτυπήσει το (πιθανό) 1-2% που του λείπει.

*Γιωργάκης: Μου θύμησε τον παλιό-κακό Έβερτ. "Θα βρούμε τα λεφτά" κτλ. Έμαθε τα ελληνικά λέξη λέξη αλλά στην σημασιολογία μπερδεύεται μιας και απάντησε 1 (αν δεν κάνω λάθος) ερώτηση και αυτή ήταν SOS: "Τί κάνατε ως υπουργός;"
Για το 16 τα έκανε μαντάρα.
Για το γιατί δεν διαχώρισε την θέση του από το ΠΑΣΟΚ όταν έπαιρνε τα μέτρα που τώρα παίρνει η ΝΔ, ομοίως.
Για την ενδεχόμενη αύξηση ΦΠΑ έκανε την πάπια. Οι ΠΑΣΟΚΟΙ χάρηκαν που είδαν τον George να ...φωνάζει αλλά αυτό εμένα δεν μου λέει τπτ.
Σημειολογική παρατήρηση: Το ΠΑΣΟΚ είναι καμένο χαρτί ακόμα και το ξέρει και ο Γιώργος. Δεν είναι τυχαίο πως χρησιμοποιούσε την λέξη "εγώ" αντί για το πιο politically correct "εμεις".

*Αλέκα: Μια κούκλα! Τα γνωστά και ειπωμένα ή αλλιώς "καθαρή στάση". Με μια (φετινή σε όλο το ΚΚΕ) πανέξυπνη καινοτομία: "Ελάτε μαζί μας ακόμα και αν δεν πολυσυμφωνούμε, γιατί εμείς είμαστε clean cut και δεν θα σας αφήσουμε αμανάτι. Ελάτε ακόμα και αν διαφωνείτε, γιατί με τούτους χαΐρι δεν κάνουμε. Καμία υποχώρηση που να χτυπιούνται".

*Αλεξίκας: All the money. Ανέλαβε να καθαρίσει για όλη την αριστερά, μιας και ο Γιωργάκης περιοριζόταν να νιαουρίζει και η Αλέκα έλεγε τα γνωστά. Ειδικά στην παρατήρηση που έκανε στον Κώτσο πήρε πόντους (ήταν η μοναδική φορά που ο Κώτσος καταδέχτηκε να "απαντήσει", και μεγάλο λάθος του George που το άφησε περίπου ασχολίαστο.)

*Γιώργος της Έφης (:-Ρ): Αυτό το παιδί με μπερδεύει. Ευφράδεια στην τουβού έχει, ήταν ο πιο "δημοκρατικός" απ' όλους (συνεργασίες, πολυκομματισμός, αξία σε όλο το φάσμα κτλ) αλλά ταυτόχρονα και ο πιο "λιγό απ' όλα" απ' όλους. Ειδικά η φάση Ξανθόπουλου (αυτοδημιούργητος κτλ) και η φάση με την οικογενειοκρατία (πανέξυπνο!) έβγαλαν πολύ γέλιο. Στο τέλος τα ψιλοχάλασε φωνάζοντας χωρίς λόγο. Έτσι και αλλιώς ψήφο από εμένα δεν θα πάρει και το ξέρει. Την άλλη φορά προτείνω ντουέτο με την Έφη.

*Στελίκας: Μαζί με την Αλέκα (από Τζιμάκο) είναι οι μόνοι πολιτικοί που έχουν γίνει τραγούδι. Μόνο που το τραγούδι του δεν τον πολυκολακεύει. Θα πώ ότι έλεγα κ για τον Σημίτη. Κοντοί με όλη την σημασία της λέξεως. Απάντησε σε όλα αλλά κατά κανόνα ξεχνιόταν και κόλλαγε.

*******Update: Τελικά πρέπει να κέρδισε ο Αλέκος γιατί από όλα τα κόμματα (πλην ΚΚΕ :-Ρ) όλοι λένε "Μου άρεσε ο δικός μου και ο Αλαβάνος"...για να δούμε και τι ψάρια θα πιάσει και ... στον τελικό.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Μαρία μονο υπομονή κανουμε!

zekia το ντιμπειτ στην ελλαδα και ειδικα στην Τηλεόρασηκρινεται μόνο στο επιπεδο του φαινεσθαι, ποτέ επι της ουσίας.

Angelito θα το κρίνω όπως κρίνω και τον Αλαβάνο! Τόσο αντικειμενικά! Παλι καλά που στο ντιμπείτ δεν βάλαν τον Κασναφερη να το σφυριξει!
Freelancer νομιζω Χ εληξε γιατι τα δυο μεγαλα κόμματα κατεβηκαν για να κρατησουν το μηδεν στην αμυνα αλλα και γενικώς...
Ανωνυμε θα διαφωνησω μαζι σου αλλα ολοι εχουμε δικαιωμα σε μια γνωμη. Αυτο που θελω να ξαναπω βλέποντας το σχολιό σου ειναι "Όπως ακριβως και στο ποδοσφαιρο, οπου αναλογη με την ομαδα που υποστηριζεις ειναι και η άποψη σου για το ντερμπυ!"

takola Ζαγορ ψηφισαμε με τα διαρκειας! Και μαλιστα με δυο ψηφους! Υπαρχει μια μιζερια στην πολιτική μας σκηνη αλλα όπως πολυ σωστα είπες εγω είμαι με τον μονόφθαλμο στους τυφλους! Και μπορω να πω οτι με έπεισε τόσο όσο να σκεφτομαι να κατέβω στο κεντρο να τον ακουσω το βραδυ..

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Συντροφε zaphod συμφωνω 1000%!

Το μόνο που εχω να προσθέσω είναι οτι μου εκανε εντυπωση οτι ο Γιωργακης απευθυνθηκε μόνο σε Πασοκους! Το μονο συμπερασμα ειναι οτι η συσπειρωση του ΠΑΣΟΚ ειναι χαλια.

Zaphod είπε...

Ναι νομίζω πως αυτό είναι πλέον σαφές. Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβληματα:
α) Ο Γιώργος δεν έχει πείσει ο ίδιος γενικά, αν και χτες κάτι πήγε να κάνει. Οι ευκαιρίες που έχασε ("ταραξίες" και "παλιό ΠΑΣΟΚ") ήταν προσφερόμενα δώρα που δεν αξιοποίησε.
β) Ο Γιώργος (χμμμμ σας μπέρδεψα ε; Καλά, ο Γιωργάκης) δεν μπορεί να βρει την χρυσή τομή στο ερώτημα παρελθόν/μέλλον. Πρέπει να αποκηρύξει μέρος του παρελθόντος για να πάει μπροστά, αλλά φοβάται τις επιπτώσεις ενδεχόμενης ήττας, μιας και ο Βαγγέλας τον περιμένει στην γωνία
γ) "Διώχνοντας" τον Κουλούρη δεν νομίζω να νομίζετε πως καθάρισε με το "παλιο" και "διεφθαρμένο" ΠΑΣΟΚ. Ο Κουλούρης έφταιγε για όλα ρε; Δηλαδή άμα η ΝΔ αποκλείσει τον Γιακουμάτο καθαρίζει;

Στην ουσία κυνηγάει τα παλαιοπασόκικα ένστικτα ("η δεξιά" που έλεγε και ο κοντός) αλλά δύσκολα το 2007 γντ 2004 κατ' εμέ.

Ρε μακάρι ο Αλέκος να του φάει τα αυτιά!

love&kisses
zaphod

Μάνος είπε...

Προσωπικά το χθεσινό τηλεοπτικό προϊόν είχε κατά τη γνώμη μου έναν και μόνο νικητή. Τον Νίκο Ευαγγελάτο που και πάλι έκανε τις ερωτήσεις που δεν πετούσαν το μπαλάκι στους πολιτικούς για να αναπτύξουν το προόγραμμά τους αλλά για να τους προκαλέσει να ομολογήσουν πράγματα... (να μην τα αναφέρω τώρα και σας κουράζω)

Και είχε και μια μεγαλειώδη ατάκα (άσχετα από πολιτική τοποθέτηση)

"Η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια σχολεία ανάγκασε πολλά στελέχη μας να θυσιαστούν και να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία"
Αλέκα Παπαρήγα.

Shades είπε...

Φίλε συμφωνώ στα περισσότερα.. και αυτό που βλέπω γενικά στα blogs είναι ότι πολλοί βλέπουμε κάπως έτσι την ώρα της ψήφου δεν ξέρω τι θα κάνουν.
Διαβασέ με εδώ είναι μια πιο ανάλαφρη ματιά στο debate.
http://oikosantoxis.blogspot.com/2007/09/blogger.html

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Μανο θα συμφωνησω μαζι σου για τον Ευαγγελάτο, οσο για την Παπαρήγα στο ζητημα του ιδιωτικου δεν ξέρω τι να πω, εγω παντως ξερω γονεις που θυσιασαν καποια πραγματα προκειμένου να στειλουν παιδια στα ιδιωτικα.

shades παντα ειναι μακρυς ο δρομος για την κάλπη και η ψήφος χάνεται.

Πάντως μόλις ήρθα απο την πολιτική συγκεντρωση του Συριζα στην αριστοτέλους όπου ειχε αρκετο κόσμο για τα δεδομενα του Συνασπισμου παρα την ψύχρα. Πολλες διαφορετικές ηλικίες και πολλα χαμόγελα! Ελπίζω να κρατησουν οχι μόνο μεχρι την αλλη Κυριακή αλλά και μετα απο αυτην.
Πλακα πλακα ειχα να παω σε ανοιχτη πολιτικη προεκλογική συγκεντρωση από το 1989 οπου ειχαμε παει οικογενειακώς να ακουσουμε τον Λεωνίδα Κυρκο... Αλλες εποχές τοτε..

If...ιγένεια είπε...

Άντε να δούμε τι θα γίνει στις εκλογές..

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

...γιατι στο Ευωμπασκετ τζιφος σημερα!...
παλι παιδι μας καναν οι Ισπανοι..

+poulia είπε...

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΑΤΙ ΕΙΔΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΣΕΙΡΑ ΟΙ: 1.ΑΛΑΒΑΝΟΣ, 2.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, 3.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

παλι καλα που δεν το σφυριζε ο Κασναφερης και εκανε αναμετάδοση ο Παπαδημητρίου με σχολιαστή τον Μίχο!

kanataki είπε...

δεν θα μου πεις εμένα να μην κυκλοφορώ στο κέντρο της πόλης!


υγ ακούε εκεί απαγο--ρευτικό
υγ επειδή ντέπομαι να ρωτήσω αλλού,τι έκανε χθες η εθνική?
υγ δουλευα μέχρι αργά και γενικά δεν παρακολούθησα από την αρχή όλα τα ματσ
υγ είπα ότι ντρέπομαι στην αρχή
υγ μην κουνάς αποδοκιμαστικά το κεφάλι σου!!!!!!!!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

κιομως θα κανω την εκπληξη και θα σου πω οτι καλα εκανες και δεν το ειδες γιατι ηταν ενας απλος διασυρμος της Εθνικής αφου χασαμε με 18 ποντους.
Αυριο πρεπει οπωσδηποτε να νικησουμε την Κροατια!

Ανώνυμος είπε...

Ο λαος απαιτει φωτογραφιες απο Καλαμαρια! :-p

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Φωνη λαού,
οργη θεου!!