24.9.07

Τα κεφάλια μέσα?



Πέρασε λοιπόν και το Σαββατοκύριακο και μια ακόμη Δευτέρα κοντεύει να τελείωσει. Τα δεδομένα είναι σαφή. Γυρίζουμε σε μια ρουτίνα και μία καθημερινότητα που σε άλλες συνθήκες ίσως και να με τρόμαζε. Αλλά φέτος δεν εκνευρίζομαι όταν μου εύχονται "καλό χειμώνα" ή όταν όλοι ξεστομίζουν κλισαρισμένες φράσεις όπως "κάθε κατεργάρης στον πάγκο του" και "τα κεφάλια μέσα". Αλήθεια λέω δεν με πειράζει. Κατα κάποιο τρόπο θέλω να ξαναγυρίσω στον πάγκο μου. Ίσως είναι ένα σημάδι πως με την Άννα περάσαμε πολύ καλά αυτό το καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι που ξεκίνησε με ένα μπάτσελορ και τελείωσε με ένα γάμο στο Φραγκοκάστελο. Ένα ακόμα σημάδι ότι οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες με τις οποίες μας έχει εξοπλίσει η φύση φόρτισαν για τα καλά.

Στην όλη αίσθηση βοήθησε και το σαββατοκύριακο που δεν κάθισα καθόλου σπίτι. Είχε έρθει και το αδερφάκι και αφού πήγαμε για καφέδες και ψώνια το πρωί του Σαββάτου, περάσαμε ένα "πολύ όμορφο απόγευμα" στο γήπεδο της Τούμπας! Άλλη μια κλισαρισμένη φράση που δεν χάλασε καθόλου τους 22.000 θεατές του μάτς!

Στο καπάκι είδαμε και την "Εισβολή" με την Νικόλ Κιντμαν και τον Ντανιελ Γκρεγκ. Η ταινία μπορώ να πω ότι με άφησε αδιάφορο και θα προτιμούσα να δω το original του 1956. Πολύ εύκολα διέλυσε την ατμόσφαιρα και τις όποιες υπόνοιες τρόμου των πρώτων 20-30 λεπτών με την δράση της υπόλοιπης ταινίας. Όσο για το τέλος, οι πεζοναύτες πάλι μας σώσανε!Τέλος πάντων...

Και χθες η Κυριακή δεν ήταν καθόλου καταθλιπτική - τουλάχιστον μέχρι την έναρξη της "Αθλητικής Κυριακής" αλλά και πάλι η νίκη με 3-0 έδιωξε όλες τις προφάσεις για μελαγχολία! Υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να περνάς την τελευταία μέρα της εβδομάδας μεταξύ ταβέρνας και καφε πλησίον θαλάσσης?

Η δίαιτα βέβαια μπορεί να αρχίσει από σήμερα!

Το τραγούδι του ποστ είναι λίγο άσχετο αλλά είναι από τα αγαπημένα μου πάραυτα και σας το αφιερώνω έτσι για να πάει καλά η εβδομάδα! Το πρώτο τραγούδι από το Blue Lines - που ήταν το άλμπουμ που έβαλε τους Massive Attack στο προσκήνιο της μουσικής σκηνής το 1991- είναι το Unfinished Sympathy. Μουσικά μπατάρω επικίνδυνα προς την ροκ αλλά μερικά κομμάτια της ηλεκτρονικής μουσικής ξεχωρίζουν ....

Καλή εβδομάδα σε όλους..

32 σχόλια:

Skouliki είπε...

καλή εβδομάδα ... τα κεφαλια μεσα οκ το δικο μου πιο μεσα δεν παει καλε θα σκασω

Maria Mikro Analogo είπε...

Μια χαρά σαββατοκύριακο! Σας ήρθε και η νίκη χθες, πανέμορφα. Για την ταινία δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα οπότε δεν μου κάνει εντύπωση που δεν σου άρεσε. Πάντως, μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι τα remakes κάπου χάνουν...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι όποτε ακούω αυτό το καλό χειμώνα μου'ρχεται να.... άσε που ο καιρός είναι ακόμα καλός για εκδρομούλες!!! (σκεφτόμαστε να ανέβουμε για ΠΣΚ θεσσαλονίκη και το περιμένω πως και πως...)

zekia είπε...

χειμώνας σημαίνει αυτόματα κεφάλια μέσα, αλλά είναι η εποχή που ο καφές και η παρέα αποκτούν την πιο μυθική τους διάσταση! καλή εβδομάδα λοιπόν

kanataki είπε...

μου διέφυγε το κομμάτι της σχέσης

υγ κατα τ άλλα με τόνωσαν οι καφέδες και με χόρτασαν οι ταβέρνες...

ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ

Υγ το κάνω για λόγους τόνωσης αυτοπεποίθησης!!!

geokalp είπε...

Δεν θέλω να χαλάσω το ΣΚ αλλά τόσο το in.gr όσο και η εφημερίδα μου μιλάνε για 11,637 εισίτήρια στο χθεσινό ντέρμπυ(!) της Τούμπας..

τέτοιο μέτρημα έγινε;

Ανώνυμος είπε...

Από τις κλισαρισμένες φράσεις ξέχασες την «τέρμα τα ψέματα». Αυτές οι φράσεις δεν λείπουν από το ρεπερτόριο γηραιότερων από εμάς συγγενών τις οποίες λένε χωρίς και οι ίδιοι να το συνειδητοποιούνε. Δεν καταλαβαίνω το νόημά τους. Έφυγε το καλοκαίρι. Ε και; Έρχεται το φθινόπωρο. Ωραία εποχή για ρομαντικούς και η φύση είναι πανέμορφη. Μετά έρχεται ο χειμώνας. Θα πιάσουμε τα βουνά. Θα πάμε και για κάνα σκι ρε γκαρντάσι. Αν δεν κάνεις σκι πάντα μπορείς να πας εκδρομή σε ένα χιονοδρομικό, να κάτσεις στο σαλέ να πιεις τον καφέ σου, να παίξεις χιονοπόλεμο, να θαυμάσεις το υπέροχο χιονισμένο τοπίο κλπ. Μετά το χειμώνα έρχεται η άνοιξη. Όλα ανθίζουν, η μέρα μεγαλώνει ξανά. Τέλος ξανάρχεται το καλοκαίρι που λιώνουμε από τη ζέστη αλλά μας αποζημιώνουν οι διακοπές και τα μπάνια. Η εποχές διαδέχονται η μία την άλλη. Κάθε μια με ξεχωριστή ομορφιά. Άλλες εποχές είναι πιο δύσκολες, άλλες πιο εύκολες, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό, αλλά σε όλες μπορείς να βρεις κάτι να κάνεις. Γι’ αυτό λοιπόν δεν χρειάζονται τα «καλό χειμώνα» κλπ μόλις γυρίζουμε από τις καλοκαιρινές διακοπές. Βλέπεις τον άλλο με τα μούτρα στο πάτωμα, μην του λες «καλό χειμώνα». Είναι σαν να τον βλέπεις στο χείλος του γκρεμού και να πας να του ρίχνεις μια κλωτσιά. Πες του μια καλημέρα καλύτερα.

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

μια χαρά κουκλα ΣΚ ! και γω το ίδιο πέρασα και καθόλου δεν με χαλαει το "καλο χειμώνα" , με κουράζει οταν αργουν να αλλάξουν οι εποχές :) τις βαριέμαι ολο καλοκαιρι ή όλο χειμωνα? μπλιαχ μπλιαχ!

Ολα μια ιδεα είναι. Και τις ομορφιές τις βρισκουμε πρωτα μέσα μας και μετά μπορουμε να δουμε και τις απέξω!!

Χαιρομαι για σένα _St_ και να ναι όλα τα ΣΚ μας όμορφα και ζεστά !!

αναπνοή

kat. είπε...

τέρμα τα ψέμματα;;

και τι γίνεται με τις αλήθειες;;;

+poulia είπε...

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ Η ΠΑΡΕΑ (6 ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ) ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΤΗΣ 4Α. ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΡΕΥΟΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΕΡΚΙΔΑ. ΙΣΧΥΕΙ?

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Σκουλίκι τοσο χάλια?

Ασε Μαρία μας πρήξαν με τα remakes

laxanaki καλώς να έρθετε λοιπόν!

zekia

tsaperdona Ποιο κομμάτι ποιας σχέσης?


geokalp είπε...

11,637 εισιτήρια στο χθεσινό ντέρμπι και άλλα 11236 τα διαρκείας? Είχαν τελειώσει τα εισιτήρια για την 4,5,6 και 7

Freelancer και εγώ δεν είμαι του σκι αλλά είμαι του καφέ στο σαλέ!
Πάντως μου έλειψαν οι χιονισμένες και ασπρες ημέρες!

[οικολογούντες] άσε! Αυτή η εναλλαγή από Καλοκαίρι σε χειμώνα και από τους 40 στους 10 βαθμούς και εμένα μου την δίνει!

Εξω έχει ομορφιές μέσα σε μερικούς απο εμάς δεν ξέρω?! ;-)

Ωραία ευχή!

kat Το μεγαλύτερο ψέμα ειναι το τέρμα τα ψέμματα!


+poulia και στα δικά μας!!!!!
Πολυ ωραίο το παιχνίδι και αργεντίνικη η κερκίδα!!! Ηταν υπέροχα! έτσι απλά και για μια φορά για αλλαγή δεν πονούσαν κεφαλιά και ματιά μετά το παιχνίδι!

kanataki είπε...

άντε καλά!
αρχίσαμε να μην καταλαβαινόμαστε και μεταξύ μας!

καλέ με την άννα δεν λές????

υγ ουιιιιιιιι!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

ε ναι καλέ!
9 χρόνια μαζί ήμαστε και τα τελευταία 2 συγκατοικούμε!
(Δες προηγούμενα τευχη)

Skouliki είπε...

ναι μωρε αλλα οκ τι να κανουμε κυλαει ποναει και φτου να κοιμηθω

Provato είπε...

καλά το τραγούδι είναι απλά συγκλονιστικό. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ, από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών!!!

για να μην μιλήσουμε για το super πρωτοποριακό clip.

καλή βδομάδα 2 u 2! εμένα μου την έφταιξες με το video αυτό.

desa είπε...

geokalp που το βρίσκεις το παράξενο, 11,637 εισιτήρια κομμένα και 11,000 διαρκείας, σύνολο 22,637.

gk είπε...

Δεν με πειράζει αν απλώνη
έξω ο χειμώνας καταχνιά, σύννεφα, και κρυάδα.
Μέσα μου κάμνει άνοιξι, χαρά αληθινή.
Το γέλοιο είναι ακτίνα, μαλαματένια όλη,
σαν την αγάπη άλλο δεν είναι περιβόλι,
του τραγουδιού η ζέστη όλα τα χιόνια λυώνει. (Καβάφης)

Υ.Γ.1 Εγώ αισθάνομαι κατεργάρης αλλά ακόμα ψάψνω τον πάγκο μου.
Υ.Γ.2 Πάντως εγώ πήγα για μπάνιο σήμερα...

Καλό Φθινόπωρο

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

skouliki Κουράγιο !!!

Καλως ήρθες provato! Ναι οντως είναι συγκλονιστικό όπως και πολλά άλλα απο τους Massive όπως το Karmacomma, Protection ,teardrop

Όπως τα λέει ο desa είναι

Βρε καλώς τον gk!
Έχεις και επίπεδο παναθεμασε! Σε ευχαριστούμε για τον Καβάφη!!
Τι έγινε άφησες τον αδερφό στο Λονδίνο και γύρισες?!

adaeus είπε...

Εχω γυναίκα Σαλονικιά και Παοκτσού εγώ ο γάβρος. Πριν 10 μέρες ήμουν Σαλονίκη και το φχαριστήθηκα. Όσο για το κομμάτι, απλά αγαπημένο :) Την καλημέρα μου.

geokalp είπε...

@desa
το εξηγούσα εχθές στο _st_:
τα διαρκείας μετράνε στα εισιτήρια που κόβονται σε κάθε ματς, δεν είναι στην απ' έξω...

το σύστημα όπως ισχύει στα γήπεδα εκτός Καραϊσκάκη (εκεί είναι αυτόματο): ο κάτοχος διαρκείας μπαίνει και του τρυπάνε τη κάρτα για να μην μπορεί κάποιος να ξαναμπεί και ταυτόχρονα κόβουν εισιτήριο εισόδου...
τώρα εάν στο τάδε γήπεδο δεν κόβουν αυτό το "δωρεάν" εισιτήριο έχει σχέση με εφορία, ΦΠΑ και τον αριθμό των θεατών...

επιπλέον οι εφημερίδες εδώ στην Αθήνα σχολιάζουν αρνητικά το "ρέκόρ" εισιτηρίων της Κυριακής για τη Σούπερ Λίγκα όταν ότι στη Τούμπα είχε μόνο 11,000 θεατές.. (και στο γήπεδο είχε άλλους τόσους)

τώρα για την εφορία είναι περίπλοκο να το εξηγήσω, απλά κάτι γλιτώνουν σε ΦΠΑ και βέβαια καθυστερούν να τον αποδώσουν.. εκτός εάν τον απέδωσαν όλο ήδη - απίθανο!!!
(για όσους έχουν σχέση με λογιστικά είναι περίπτωση προκαταβολής πελάτη)

Από την άλλη, εάν στη Τούμπα το κάνουν σωστά το Καραϊσκάκη τη Κυριακή είχε τουλάχιστον 33,000 θεατές (25,000 + 8,000 διαρκείας..) ενώ δεν χωράει τόσους!

Δεν άλλαξαν κι όλα με τον ερχομό του Ζαγόρ..

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

adaeus τα αντίθετα έλκονται!!! Με τέτοια "τσαούσσα" γυναίκα γιαυτό και το παιδί σου σου κάνει δύσκολες ερωτήσεις!! ;-)!

geokalp Να κάνεις πρόταση νόμου για την πάταξη της εισφοροδιαφυγης στα γήπεδα!

mpoumpoula είπε...

τι λες ρε καλπ!
τι ανάλυση είναι τουτη πάλι ???
Στο Excel το βαλες?????

geokalp είπε...

@_st_
λες να μην έχει ψηφιστεί κάτι τέτοιο σ'αυτή τη χώρα;;;

@mpoumpoula
είδες οι δικοί μου hurricanes...
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

kat. είπε...

αχ..
πόσο τέλειο είναι αυτό το τραγούδι;;;
το αγαπώ!

μπράβο στάθη!

Humma Kavula είπε...

Μιά χαρά περάσαμε φιλαράκι _st_. Όλα καλά μέχρι και ο ΠΑΟΚ ο οποίος έπαιξε όντως πολύ ωραία μπάλλα. Εγώ πάντως ζήλεψα το μπάτσελορ και την όλη φάση με τους παλιούς συμφοιτητές. Άλλη φάση! Η μεγαλύτερη δική μου σύναξη ήταν όταν ορκίστηκαν κάτι φίλοι στα Γιάννενα και ανέβηκα και γω να πάρω το Μεταπτυχιακό μου. ΄Με είχες ρωτήσει πιό παλιά αν ήμουν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη. Στα Γιάννενα φίλε ήμουν, στα απίστευτα Γιάννενα. Μαζευτήκαμε ωραίο παρεάκι μαζί και ο Zaphod. Άλλη μία φορά το 2005 στο γάμο του Τάσου στη Βέροια πάλι με το Zaphod. Πρέπει τώρα που το λες να κάνω πρόταση reunion. Με πρίζωσες παλιόπαιδο. See-ya ;-)

Skouliki είπε...

καλημερες ....φιλια με καλαμακια φραπε

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

geokalp Αυτο που λές ήταν σε παρααθλητικά σχόλια σε εφημεριδα της πόλης.

kat.να σε καλά! Φιλιά

Humma Kavula ξέρεις ότι με τον Τάσο πρέπει να ήμασταν στο ίδιο Γυμνάσιο αν και είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος? Τα λέγαμε με τον zaphod! Φωτο απο μπάτσελορ ειδες?
Reunion είχαμε και εμεις στο γάμο της χρονιάς!

Οσο για τον ΠΑΟΚ, θα τα πούμε το Σάββατο το απογευματάκι! ;-)!


skouliki καληνύχτες από εμένα!

EISVOLEAS είπε...

Ο πανδαμάτωρ χρόνος τελικά υποκλίθηκε στο μεγαλείο αυτού του group.

Massive Attack,thank u for the music.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

καλοτάξιδη η εισβολή σου στη μπλογκόσφαιρα εισβωλέα!!

Humma Kavula είπε...

Είδα φωτό και σας καμάρωσα. Να περνάτε καλά πάντα. Όσο για το Σάββατο δε θέλω να κάνω δηλώσεις πριν τον αγώνα ιδιαίτερα τώρα που είναι αρχή της χρονιάς. Ελπίζω το Σάββατο το βράδυ να είμαστε εδώ όλοι μαζί και να αναφωνήσουμε θριαμβευτικά : "Έτσι μαμάει η Λεωφόρος"!!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

κράτα μικρό καλάθι γιατί ο Γιασικεβιτσιους δεν παίζει ποδόσφαιρο

Jordan είπε...

Ναι θυμαμαι το MTV να βαζει αυτο το κομματι καθε 3 και λιγο.Στην αρχη το ειχα αντιπαθησει αλλα εν συνεχεια το λατρεψα και αντεξε και στο χρονο.