8.8.07

ΠΑΟΚ Livorno 1 - 1

Χθές το βράδυ, όπως σας είχα πεί, είχαμε τα αποκαλυπτήρια του - πραγματικά νέου! - ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας κόντρα στην ιταλική Livorno που τερμάτισε πέρσι 8η στην Serie A. Το παιχνίδι παρακολούθησαν περισσότεροι από 15.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, αριθμός πάρα πολύ καλός για αρχές Αυγούστου!!! Έτσι από τις 20.30 -λίγο πριν κάνουν την εμφάνιση τους για ζέσταμα οι δυο ομάδες- άρχισε να ζεσταίνεται η Τούμπα και να γεμίζει και πάλι με ιαχές και όχι με αποδοκιμασίες! Σίγουρα κάτι αλλάζει!

Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 21.15 και όλοι εμείς στην Κερκίδα είδαμε έναν άλλον ΠΑΟΚ! Με παρά πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τριγωνάκια, με ανάπτυξη που την έβλεπές να ξετυλίγεται στο γήπεδο, με τους παίκτες να έχουν πάθος και να τρέχουν συνέχεια. Αυτά που ευτυχώς δεν είδαμε χθές το βράδυ - και βλέπαμε όλη την περσινή χρονιά με αποτέλεσμα να πονάν τα μυαλά μας, τα μάτια μας και η ψυχή μας - ήταν γιόμες από το σεντερ μπακ στο σεντερφορ, σύστημα ανάπτυξης κουτουρού, σε κάθε φορά στο παιχνίδι που αλλάζαμε τρεις μπαλιές να χειροκροτάμε και άλλα πολλά!

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τερματοφύλακα τον Φερναντέζ - στο γκόλ που δέχτηκε στο β' ημίχρονο δεν ευθύνεται, ενώ έκανε μια πολύ καλή απόκρουση σε ένα τετατετ- και μετά το 60 τον Κυριακίδη που δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Στην άμυνα χρησιμοποιήθηκαν στο α ημίχρονο ο Σνάουτσερ -πάρα πολύ καλός- δεξί μπάκ, ο Αραμπατζής αριστερό και στο κέντρο της Άμυνας σεντερ μπακ οι Χαραλάμπους και Μπαλάφας. Ανέλπιστα καλός ο Χαραλάμπους. Στο κέντρο έπαιξαν Μουμιν και Βαγγελής, ενώ στα άκρα οι Γεωργιάδης και Κωνσταντινίδης. Επίθεση ο Ζήσης και ο Χριστοδουλόπουλος. Ο Ζήσης αν και έπαιξε για ένα ημίχρονο - έχω την εντύπωση οτι μέχρι εκεί τον κρατάν οι δυνάμεις του- ήταν πάρα πολύ καλός και πραγματικά έδειξέ την κλάση του βγάζοντας πάρα πολλές μπαλιες στον "Οικοδόμο" ο οποίος όμως ήταν σε κακή μέρα. Ο Γεωργιάδης και ο Κωνσταντινίδης είχαν αρκετά κέφια και δημιούργησαν όλες τις φάσεις που ο ΠΑΟΚ έγινε επικίνδυνος, όπως την κεφαλιά του Ζήση στο 1ο λέπτο που βγήκε λίγο άουτ! Ο Μουμίν ήταν λίγο τρακαρισμένος και δεν φάνηκε, πιστεύω οτι μπορεί να κάνει παραπάνω πράγματα. Ο Βαγγελής τέλος - παρότι είναι γνωστό στους παροικούντες την θύρα έξη του γηπέδου ότι δεν τον πάω με τίποτε!- έπαιξε αρκετά καλά!

Στο β ημίχρονο ο Παράσχος έκανε πάρα πολλές αλλαγές και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με αποτέλεσμα ο Βιντογκάλ να ισοφαρίσει στο 61 την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γεωργιάδη στο τέλος του ημιχρόνου. Σε ένα πέναλτι που κέρδισε παλικαρίσια ο ίδιος.

Στην ομάδα του ΠΑΟΚ μπήκαν αλλαγή ο Ηλιάδης, ο Λάκης, ο Ορφανός, ο Μπαιάνο, ο Γκονζάλες, ο Αλαν, ο Αθανασιάδης, ο Δελήμπασης, ο Πεχλιβάνης και ο Μαλεζάς. Από αυτούς ο Ηλιάδης ηταν απογοητευτικός - ο μόνος που δεν βελτιώθηκε καθόλου από πέρσυ - ο Ορφανός πολύ τρακαρισμένος. Ο Άλαν με απογοήτευσε αφού ηταν τελικά Αλανταλλων και μάλλον σήμερα θα αγοράσει το εισιτήριο χωρίς επιστροφή Θεσσαλονίκη-Φαβελλα. Ο Λάκης ήταν κινητικός όσο έπαιξε αλλά θέλει και άλλα παιχνίδια. Πολύ καλοί ήταν ο Γκονζάλες με τον έτερο βραζιλιάνο τον Μπαϊάνο!

Αυτοί όμως που έκλεψαν τις καρδιές της κερκίδας στο τελευταίο 20λέπτο όπου και χρησιμοποιήθηκαν ήταν οι 18χρόνοι Αθανασιάδης, Πεχλιβάνης και Δελήμπασης. Μαχητικοί, έτρεχαν και πίεζαν σε όλο το γήπεδο και φάνηκε ότι ζήλεψαν την επιτυχία της εθνικής νέων και θέλουν να βάλουν τα γυαλιά στον Νιόπλια που δεν πήρε τους καλύτερους από την πρωταθλήτρια ομάδα νέων της περσινής χρονιάς, τον ΠΑΟΚ!!

Απο εκεί και έπειτα έχω να πώ ότι το παιχνίδι το παρακολουθήσαμε παρέα με τον Παοκτσή και κάπως έτσι θα κυλήσει η όλη η χρονιά, αφού τα διαρκείας μας είναι δίπλα δίπλα! Όπως επίσης και με τα παιδιά από το φόρουμ του Μετρόπολις. Με αυτούς λοιπόν αφού ήπιαμε πολλούς βιρτσουαλ καφέδες είπαμε να πιούμε και έναν κανονικό πριν το παιχνίδι! Χάρηκα που σας γνώρισα παιδιά!!

Και φυσικά έχω και λίγα βίντεο να σας δείξω...



Όλοι Χέρια!!

Η εκτέλεση του Πέναλτυ

Πανυγηρισμοί


Θα τα πουμε πάλι στον αγώνα με την Κάλιαρι την Κυριακή 19 Αυγούστου 2007!


23 σχόλια:

geokalp είπε...

η μόνη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι στην ενδεκάδα που κατέβηκε ο ΠΑΟΚ είχε μόνο ένα ξένο!!!
Άρα έχει μεγάλα περιθώρια!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μπα με το ποδόσφαιρο δεν ασχολούμαι και ακόμα περισσότερο με τον ΠΑΟΚ. Αφήνω την καλημέρα μου μόνο.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Καλα ρε Δείμε απο την Σταυρούπολή και δεν ασχολείσαι με τον ΠΑΟΚ?! ;-) Ευχαριστώ για την καλημέρα!!

Οσο για μας...

Τι να κάνουμε? Εχουμε και το κόλλημα μας με τον μπιζιμ ΠΑΟΚ που λέγαν και οι παλιοί!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Γιώργο ηταν αρκετά θετικό το δειγμα.
Ο Παράσχος φαίνεται να έκανε καλή δουλεια, ακόμα βέβαια νωρίς είναι..

DonMits είπε...

Κοίτα, περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν μεγάλα. Και στην ομάδα και στον Παράσχο.

Αλλά όπως λέγαμε και χτες μετά το ματς, είδαμε το τόπι να τσουλάει και όχι να φεύγει στον αέρα όπως πέρσι.

Λες και είμαστε στο δημοτικό ή στην αλάνα της γειτονιάς!

holyme είπε...

PAOK AND DRY BREAD!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

@ Donemo
Σίγουρα υπάρχουν πολλά περιθώρια αλλά μπροστα στην "ανυπαρξία" ποδοσφαιρου των τελευταιων ετων καλό ηταν και το χθεσινό δειγμα!

@Trikalos

and our minds to the railings!
προσθετω εγω!

kat. είπε...

πάντα μου άρεσε το ποδόσφαιρο..
για κάποιον λόγο όμως δεν με αφήνουν να πηγαίνω σε γήπεδο..
φωνάζω πολύ, λένε...

αυτά είχα να σου πω!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

ποιος δεν σ'αφηνει! Τέτοια προσόντα σε γήπεδα ποδοσφαίρου είναι αξιέπαινα!
Μόνο σε γήπεδο τέννις δεν θέλουν φιλάθλουν να φωνάζουν!

kat. είπε...

οι φίλοι και οι γνωστοί μου δεν με αφήνουν! γιατί λένε οτι κάποια στιγμή θα φάω πολύ ξύλο με αυτά που λέω..

άκου τρόποι..

kanataki είπε...

ανατροπή και πέναλτυ
στην γκόμενα απέναντι



υγ με αυτούς τους στίχους αρχίζει και τελειώνει η σχέση μου με το ποδόσφαιρο
υγ μια σχέση πάθους!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

@kat
μια φορα πάω στην Τούμπα και απο πίσω μου κάθεται μια παρα μα παρα πολύ γλυκιά κοπελίτσα. Με το που αρχίζει ο Αγώνας (για όσους θυμούνται ήταν το 1-2 με Ολυμπιακό το 1998 α ρε Παπαπετρο!) και αρχίζουν τα φαλτσοσφυρίγματα ακούω μια βαρια φωνή σχεδον νταλικέρη! Παθαινω πλάκα όταν καταλαβαίνω ότι ηταν της γλυκιάς κοπελίτσας!

@Τσαπερδόνα
Ατίθαση είσαι πάντα!!!
Καλως ήρθες!

Zaphod είπε...

Δεν πολυασχολούμαι με την μπάλα ελέω Τζίγγερ! Αν και όταν βάλουμε ως βάζελοι μυαλό θα τα πούμε!

Για να δούμε τι θα κάνετε και φέτος....

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Φιλαράκι (με παχιά προφορά από αυτην που ακούς στα πέριξ της Τούμπας απο παιδιά των Δυτικών Συνοικιών! Μην ξεχνάμε ότι η πολή αυτη ειναι η μόνη που γραφεται με δυο σ και προφερεται με δυο λ σαν την πολιτισσα γιαγια μας!)
Ολοι οι βάζελοι ίδιοι είστε σαν τον καλο μου φίλο τον Αντωνάκη που το γυρίσατε στην σπυριαρα!! Και βεβαια εχετε εν μέρει δίκαιο αφου εσεις ειστε και ο Αυτοκράτωρ στο σπόρ και ουχι κάποιος σύλλογος που κατοικοεδρέυει πλησίον της Παπαναστασίου..

Νεβερμαιντ...
Πάλι καλα που το λαμογιο ο Τζον Γουμειν σας πούλησε τον κοντο για ενα πινακιο φακης που αυτος κιολας χαρηκε!

Πάντως αλήθεια είναι ότι ο Τζίγγερ σας εχει διαλυσει! Πουλησε την ομαδα που πήρε το νταμπλ για να φέρει μια καραβια από Μπίσκαν παρέα με Μπακες!!!
Ημαρτοοον!

Εμεις πάντως ειμεθα σε καλό δρόμο και το ίδιο επειθυμούμε για σας

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

αυτο με την πόλη με το σ και τα λ το ξαναθυμηθηκα από την τσαπερδονα
Να δωσουμε και το reference που λεγε και ο Μαλακας ο κυπριος ο φωτης!
Θυμάσε Σάκη ;-)

Skouliki είπε...

συγνωμη τι μαρκα σορτσακι φορουν .. διακοπες ειμαι εχω το θεμα μου ... ο ματακιας χαχχααχ

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

puma ειναι.
Σε εμπνέει?

Niemandsrose είπε...

ΠΑΟΚι είσαι; Όχι ρε γμτ!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

ουδεις τέλειος..

Zaphod είπε...

Έτσι και αλλιώς είμαι φαν της σπυριάρας εδώ και χρόνια. Μην ξεχνάμε πως και οι Γιαννακοπουλαίοι κάνανε χοντρές μαλακίες μέχρι να πάρουν το κολάι. Οι άνθρωποι όμως μαθαίνουν από τα λάθη τους, ενώ ο Τζίγγερ........γκρρρρρρρρ :-(

Η πλάκα είναι πως αν και Πελοποννήσιος, με έχουν περάσει πολλές φορες για Σαλονικιό μιας και το τοπικό ιδίωμα έχει λιγότερο το λι και το νι (καταλαβαινεις :-Ρ) και περισσότερο το παχύ λλλλ, τρέχα γύρευε γιατί.

Ο νέος ΠΑΟΚ δείχνει σημεία υγείας....ίδωμεν!

Κοντός: Πινάκιο φακής δεν νομίζω, πάντως ήταν αναγκασμένος να την κάνει διότι εκεί η κατάσταση ήταν αδιαξοδη!

love&kisses

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

που μιλάν έτσι στην Πελοπόνησο ρε συ?!

takola είπε...

Τι έγινε, τι ρουφήξαμε από τον Πανσερραϊκούλη; Δεν πειράζει, γι' αυτό είναι τα φιλικά...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

δεν εφτασαν τα ρουφηχτα απο τον Πανσεραϊκουλη ήρθαν και το χτεσινο απο την Καστορια...
Μμμμ για να δούμε!