5.11.12

Back to the basics..


Είδα πρόσφατα - ξανά - το  Reservoir Dogs του Tarantino. Μια απλή ταινία, ένα κινηματογραφικό θεατρικό που παρόλο που το έχεις δει και - δυστυχώς - δεν έχει κάποια ανατροπή να σου προσφέρει, σε κρατάει καθηλωμένο στη θέση σου. Δυνατές ερμηνείες, γρήγορες και αιχμηρές ατάκες, στυλιζαρισμένη βία είναι η πεμπτουσία της σχολής του Tarantino που στην επόμενη ταινία του θα δημιουργήσει ένα -ακόμα - cult classic.

Πολλοί τον κατηγόρησαν τότε ότι αντέγραψε τις - φθηνές - περιπέτειες του Χονγκ Κονγκ. Συγκεκριμένα το City on Fire είναι μια ταινία που έχει πολλές αναλογίες. Και πάλι δεν έχει σημασία. Η ταινία δεν είναι μοναδική για το σενάριο της. Η ιδέα της ιστορίας της δεν είναι πρωτότυπη, γιαυτό και την ξαναβλέπεις άνετα πράγμα που δεν ισχύει για τους Βασικούς Ύποπτους π.χ. Ο τρόπος όμως που τη δίνει είναι υπέροχος. Και πάλι βέβαια δεν τον λες πρωτότυπο. Η μη γραμμική αφήγηση, η αφήγηση από τη μέση δίνει άλλη διάσταση σε μια ιστορία. Μέχρι και ο Όμηρος το ήξερε!

Και εννοείτε ότι την ταινία την απογειώνουν οι ηθοποιοί της... Harvey Keitel, Michael Madsen, Steve Buscemi και Tim Roth δίνουν ερμηνείες για σεμινάριο και παίρνουν μια θέση στις μετεφηβικές μας αφίσες...

5 σχόλια:

mahler76 είπε...

πραγματικά ταινιάρα!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ο Ταραντίνο ποτέ δεν έπαιξε με το σενάριο και την πλοκή. Αφού η πιο περίπλοκη πλοκή του ήταν το Kill Bill να σκεφτείς. Πάντα έπαιζε σε επίπεδο σκηνοθεσίας, όπως τα σκυλιά και το Reservoir Dogs και το Kill Bill, όπου έχουμε ένα -εκπληκτικό- αμάλγαμα κόμικ, ασιατικών ταινιών καρέτε, γουέστερν και ταινιών δράσης εποχής του 60...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Σενάριο και πλοκή είπατε;
PULP FICTION!!!

EISVOLEAS είπε...

Κλασικη πια. Περιμενω την καινουρια του,αλλα δεν εχω τετοιες προσδοκιες.Αν ειδε κανεις το, Killing Them Softly, θα΄θελα την αποψη του. Θανξ!

mahler76 είπε...

ε όχι και δεν έχει σενάριο και πλοκή βρε παιδιά.