8.1.11

Blast from the past και ο καλύτερος σταθμός εβερ..



Το κομμάτι είναι το Right in the Night από τους Γερμανούς Jam&Spoon και το μακρινό πια 1993. Η αιτία που το θυμήθηκα τις πρώτες μέρες του 2011 είναι ο αγαπημένος μου ραδιοσταθμός, ο offradio - τον οποίο και θα τον βρείτε παντού σε μια "virtual" συχνότητα - και συγκεκριμμένα οι εκπομπές που μπορείς να κατεβάσεις τα offcasts.

Αν η αιτία είναι ο offradio, αφορμή στάθηκε ένα ταξίδι που έκανα στην Αλεξανδρούπολη τα Φώτα. Ένα από τα "θεματάκια" που είχα πάντα όταν ταξίδευα στην Ελλάδα με αυτοκίνητο είναι ότι προτιμώ το καλό ραδιόφωνο από το να βάλω ένα κάρο τραγούδια - έστω και αγαπημένα - και να τα ακούσω ξερά. Και όταν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο συνειδητοποιείς την απόλυτη ανυπαρξία καλού ραδιοφώνου εκτός Θεσσαλονίκης και Αθήνας με μόνη εξαίρεση βέβαια τα δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Στο τελευταίο μου ταξίδι όμως το σιντι που έβαλα δεν είχε απλά μια επιλογή από Mp3. Είχε δυο καταπληκτικές ραδιοφωνικές εκπομπές  που είχαν συνολική διάρκεια σχεδόν 9 ώρες και μοναδικό θέμα αυτά που ακούγαμε την περίοδο 1988-1993 στο MTV αλλά και στον ντόπιο  -και νεογέννητο τότε - FM101 όλοι εμείς οι πιτσιρικάδες εκείνης της εποχής. Ακούγοντας την καταλαβαίνεις -ειδικά αν είσαι ένας/μια της γενιάς του MTV - τι ήταν τότε εκείνο το κανάλι που κατάντησε τώρα να παίζει reality 24/7.... 

Αξίζει πάντως να ρίξετε και εσείς μια ματιά στον offradio, κατεβάζοντας τις εκπομπές δωρεάν μέσω του  itunes. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που κάνουν ραδιόφωνο με αγάπη, και μπόλικο μεράκι!

2 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Αυτές οι αναδρομές στο παρελθόν είναι όλα τα λεφτά! Το άσμα είχε λιώσει στις κασέτες.
Πάω για ξέθαμα ;-)

DaNaH είπε...

Πολύ αγαπημένο τραγούδι! Γενικώς οι Jam & Spoon είχαν γράψει κομματάρες τότε, πραγματικούς ύμνους! ;)

Η καλύτερη περίοδος ήταν μουσικά αυτή που αναφέρεις. Τον σταθμό δεν τον γνώριζα, θα τον τσεκάρω με την πρώτη ευκαιρία! :)