20.12.10

Under the bridge..




Την Παρασκευή που μας πέρασε είχα μποτιλιαριστεί πηγαίνοντας στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στο ύψος της εξόδου της Εθνικής. Η κίνηση ήταν ανεξήγητα πυκνή και κάναμε λίγα μέτρα κάθε λεπτό. Κάπως έτσι παρατήρησα ότι κάτω από την Εθνική, στην παλιά και εγκαταλελειμμένη γέφυρα των τραίνων, ζούσαν 5-6 άνθρωποι ανάμεσα σε τόνους από σκουπίδια. Το σκηνικό συμπλήρωνε μια φωτιά και 2-3 καρότσια του σούπερ μάρκετ που ήταν "παρκαρισμένα" πιο πέρα.

Η σκηνή μου φάνηκε εξωπραγματική, βγαλμένη από μια ταινία του Χόλυγουντ ή ένα βιντέοκλιπ των Red Hot Chilly Peppers. Με την μία σκέφτηκα να τους φωτογραφίσω με το κινητό μου και να δείξω το αξιοσημείωτο του πράγματος σε σας.

Ένα δύο δευτερόλεπτα μετά όμως σιχάθηκα τον εαυτό μου μιας και κατάλαβα ότι συμπεριφέρομουν σαν να έβλεπα "εξωτικά ζώα" σε κλουβιά στο τσίρκο και συνειδητοποίησα πόσο απάνθρωπα σκέφτομαι και ενδεχομένως να φέρομαι κιόλας.

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ο "καλύτερος κήπος" είναι τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Σημεία με φωτισμένες πλατείες (αλλά σκοτεινές γωνιές), κόμβοι πολυσύχναστοι (με αποκαμωμένες γωνίες)...