8.11.10

And the winner is : Αποχή...



Ποιος νοιάζεται που ένας στους δύο, άντε έξι στους δέκα το πολύ, μπήκαν στον κόπο να ψηφίσουν. Και όσοι το κάναν, τουλάχιστον η μεγάλη πλειοψηφία, μπήκε στο κομματικό μαντρί με ή χωρίς διλήμματα.

Υπάρχουν και άλλοι κερδισμένοι πλην της αποχής. Το ΚΚΕ σίγουρα είναι ο μεγαλύτερος. Δεν ξέρω αν αύξησε και σε απόλυτους αριθμούς τους ψήφους του αλλά σίγουρα είναι το κόμμα που καρπώθηκε περισσότερο την διαμαρτυρία κατά του μνημονίου. Κάπως όπως είχε κάνει και ο ΛΑΟΣ στις προηγούμενες Ευρωεκλογές.

Λιγότερο κερδισμένος αλλά σίγουρα ανακουφισμένος ο ΓΑΠ, που έχει για το ΠΑΣΟΚ μια εκλογική εικόνα την οποία οι spin doctors του (MEGA,ΔΟΛ)  μπορούν να την πλάσουν κατά το δοκούν ευνοϊκά για την κυβέρνηση...

Δεν θα πάμε σε εκλογές! Έπιασε το κόλπο... Και ας ανέβηκαν πάλι τα σπρεντς στο χιλιάρικο... Η λυπητερή θα έρθει μετά... μέχρι τότε who cares!

Χαμένος ο Σαμαράς από την άλλη και ας λέει ότι θέλει, αλλά η χαμένη η μεγάλη είναι η Αριστερά. Τι να πεις για αυτή? Δεν το περίμενες θα μου πείτε? Ναι είναι η απάντηση. Όταν ένα κόμμα στην κρίσιμη στιγμή τριχοτομείται δεν μπορείς να περιμένεις διαφορετικά...

Ξαναγυρίζοντας στην αποχή πρέπει να πω ότι διαμορφώνεται μια σιωπηρή πλειοψηφία αποδοκιμασίας όλου του πολιτικού σκηνικού. Μια σιωπηρή πλειοψηφία που αφήνει τον ΓΑΠ να κυβερνήσει γιατί δεν βρίσκει άλλη διέξοδο πολύ απλά. Ανοιχτό πεδίο για επίδοξους σωτήρες και ξερά χόρτα για πυρκαγιές όσο οι έχοντες την εξουσία δεν αλλάζουν πραγματικά και όσο κανείς από αυτούς που έφταιξαν περισσότερο δεν οδηγείται μπροστά στην δικαιοσύνη. Η Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά μοιάζει να χορεύει ένα γαϊτανάκι. Μοιάζει να ισορροπεί στην κόψη του ξυραφιού Μοιάζει να χορεύει το  La Valse a Mille Temps του Jacques Brel και να δίνεται με όλο της το είναι σε ένα χαοτικό χορό του Ζαλόγγου...

 Καλό Κουράγιο



8 σχόλια:

mahler76 είπε...

η Αριστερά είναι η μεγάλη χαμένη εδώ και χρόνια γιατί χαμένη είναι η πολιτική της εκπροσώπηση.

Zaphod είπε...

Πολύ καλό ποστ, ειδικά η....αρχή!
:
"Λιγότερο κερδισμένος αλλά σίγουρα ανακουφισμένος ο ΓΑΠ, που έχει για το ΠΑΣΟΚ μια εκλογική εικόνα την οποία οι spin doctors του (MEGA,ΔΟΛ) μπορούν να την πλάσουν κατά το δοκούν ευνοϊκά για την κυβέρνηση..."

Στα λοιπα πανω κατω συμφωνουμε, αλλα και εγω θελω να τονισω πως η αριστερα δειχνει να ναι αλλου για αλλου. Τι να πω , μπραβο στον μικρο Αλεξακη που αντεχει τις χαζομαρες των μεγαλων και πιο έμπειρων....


Αυτες οι εκλογες ηταν χρυσή ευκαιρία για την αριστερα να κάνει κατι "μεγαλο" αλλα αυτοι αρκέστηκαν στο να μετρα ο καθενας τα κουκια για την παρτη του και για τον επομενο γύρο (οχι τον β γυρο των περιφερειακων αν με εννοεις)

DonMits είπε...

Κερδισμένα είναι τα μεγάλα κόμματα όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο. Έχουν αγανακτήσει τον κόσμο και τον έχουν στείλει να πίνει απαθής φραπέ στον καναπέ. Και συνεχίζουν το πάρτι τους.

EISVOLEAS είπε...

Δεν πιστευω στην αποχη.Το μηνυμα της απευθυνεται σε αυτια που ηταν,ειναι και θα ειναι κλειστα.
Το συστημα ειναι φτιαγμενο με τετοιο τροπο ωστε να μην επηρεαζεται απο την αποχη.
Ειναι προτιμοτερη ακομη και μια αβιαστη ψηφος σε αναδυομενες νεες δυναμεις.Ακομα και αν αυτες δεν πειθουν απολυτα. Μονο αν νιωσει το πολιτικο κατεστημενο της χωρας οτι ισως χρειαστει να μοιραστει την εξουσια,ισως τοτε αναγκαστει σε αλλαγη!

Οσο για εσας εκει πανω στην Σαλονικη.
Τι θα γινει ρε παιδια?παλι τα ιδια και σε αυτες τις εκλογες?
Μυαλο δεν θα βαλετε ποτε?
Ε ΛΕ ΟΣ!

DonMits είπε...

Κάτσε ρε εισβολέα που μας τη λες κι ετσι!

Εσείς που βγάλατε τον Ψηνάκη πρώτο στους σταυρούς με ποιο δικαίωμα μιλάτε;;;;

Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Και από το 5% της Χρυσης Αυγής ίσως καλύτερος είναι ο Ψωμιάδης. Πάντως αντέ και δεν ψηφίζεις Ψωμιάδη. Να ψηφίσεις Μπολαρη?!

geokalp είπε...

ο λαός του ΠΑΟΚ στηρίζει Ψωμιάδη!!!

EISVOLEAS είπε...

Δυστυχως η συμπρωτευουσα εχει παραδοσιακα μια δυστοκια στην επιλογη τοπικων αρχοντων.

Ο Τσικιτας Κακλαμανης μαλλον θα γυρισει πισω στην κομματικη φωλια του.Ελπιζω να μην αλλαξει τιποτα μεχρι το πρωι.

ΑΜΥΡΑΣ FOR PRESIDENT!!!!!