8.5.10

Μέσα στον γενικό χαμό..

Διαβάζω στα ψιλά των εφημερίδων ....


70 ημέρες στους γονείς του Αλεξ για «απειλή» και «εξύβριση»

Ποινή φυλάκισης 70 ημερών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας στους γονείς του Αλεξ για επίθεση και φθορές σε βάρος της οικογένειας και του ενός από τα δύο Ελληνόπουλα που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του 11χρονου. Τα δύο αδέλφια επέστρεψαν στη Βέροια με δικαστική απόφαση ενώ, από τον επόμενο μήνα, ξεκινούν οι δίκες των ενηλίκων που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση.
Η Νατέλα Ιντσουαΐντσε και ο σύντροφός της Δημήτρης Σιαΐνης κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της «εξύβρισης» και της «απειλής», ενώ επιπλέον η πρώτη καταδικάστηκε για «φθορά ξένης περιουσίας» και ο δεύτερος για «ελαφρά σωματική βλάβη». Στις απολογίες τους μίλησαν «για φυσιολογική αντίδραση μιας μάνας και ενός πατέρα» και απέδωσαν τις πράξεις τους στην «αγανάκτηση για τη δολοφονία του παιδιού» τους.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 23 Αυγούστου 2007, η Νατέλα και ο Δ. Σιαΐνης επιτέθηκαν στο ένα από τα δύο Ελληνόπουλα, μέσα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, και στη συνέχεια το καταδίωξαν με αυτοκίνητο μέχρι το σπίτι του παππού του. Εκεί προέβησαν σε φθορές και επιτέθηκαν φραστικά στη γιαγιά των ανηλίκων, ενώ κατά την αποχώρηση τους έγραψαν σε εξωτερικό τοίχο τη λέξη «δολοφόνοι».
Στο ακροατήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ο μεγαλύτερος από τα δύο αδέλφια, που εξέτιαν ποινή εγκλεισμού στο Ιδρυμα Ανηλίκων Βόλου. Οι περιοριστικοί όροι μετατράπηκαν και επέστρεψαν στη Βέροια, όπου παρακολουθούνται από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς , στο πλαίσιο των αναμορφωτικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε βάρος τους από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.
Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ορίστηκαν οι δικάσιμοι για τις δίκες των γονέων και των κηδεμόνων των 5 ανηλίκων που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του Αλεξ. Στις 11 Ιουνίου, ο παππούς των ανήλικων Ελλήνων θα δικαστεί στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της «ψευδορκίας» και της «υπόθαλψης εγκληματία». Οι γονείς θα δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου», στις 18 Οκτωβρίου.

Αυτή είναι η Ελλάδα... Απο εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήρανε και τον γαίδαρο.....

7 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Τελειωμένοι εγκληματίες είναι τα μαλακισμένα. Θα τα ξαναδούμε στο μέλλον.

Σόρρυ, αλλά αν έχουν σαπίσει τόσο νωρίς, δεν μαζεύονται πια.

Σκληρόν αλλά αληθές. Η ζωή όμως είναι σκληρή, δεν είναι χαζοβιόλες βαμμένες ξανθιές πλαστικοβυζούδες στα μεσημεριανάδικα.

Αν το μυαλό του παιδιού γεμίσει με σκατά από μικρή ηλικία πάει. Τα έχουν πει και οι μάστορες της πλύσης εγκεφάλου, οι Ιησουΐτες με τ’ όνομα.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Η απόλυτη επιτυχία του ελληνικού "κοινωνικού" κράτους.... με κάτι τέτοια ίσως καλύτερα θα ήταν να μας κυβερνά το ΔΝΤ ή οι Γερμανοί...

NdN είπε...

Στάθη εκεί που λες ότι "τα είδα όλα" κάτι συμβαίνει που σου βγάζει τη γλώσσα επιδεικτικά και σου λέει "...κουφάλα ακόμα δεν είδες τίποτα...".

Να πεις "Ντροπή..." ή να μην πεις τίποτα; Εχει αξία;

Dimos El Grec είπε...

Πω ρε συ τι είπες τώρα… Αυτή η χώρα δεν έχει πάτο τελικά… Δεν ντρέπεται ο δικαστής ρε… την μάνα που έχασε το 11χρονο παιδί της με τέτοιο τρόπο;;;
Για ξύλο είναι μερικοί…

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εκπληκτικό το νέο. Απορώ πώς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τέτοια απόφαση. Βέβαια, πάντα υπάρχει και το εφετείο.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Δυστυχώς ρε Δείμε το κακό έχει γίνει...

Σκέψου τι μαχαίρι στην καρδιά ήταν για την Νατελα..

geokalp είπε...

δου δου δου νου του
δου δου δου νου του

κλισέ δικό μου παλαιότερο: "όλη η παράνοια της ελληνικής κοινωνίας"