3.6.09

Ένα παράξενο καλοκαίρι


Καιρό είχα να πιάσω την ηλεκτρονική μου γραφίδα και είπα σήμερα να το κάνω. Εννοείται ότι έχω διάφορα άσχετα - ως συνήθως - να σας πω. Το πρώτο και βασικό είναι αυτό το συναίσθημα που μου βγάζει το φετινό καλοκαίρι, που by the way ήρθε αν και ιγκόγνιτο. Το φετινό καλοκαίρι μου φαίνεται λιγάκι παράξενο. Θέλεις ο καιρός με τις μπόρες και την ξαφινκή ζέστη που ήρθε μετά από έναν ψυχρούτσικο Απρίλη και έναν Μάη μια έτσι μια γιουβέτσι - πάλι καλά που στις 10 μας έκανε την χάρη δηλαδή! Δεν ξέρω αλλά αυτή την αίσθηση μου δίνει... θα δείξει....


Το δεύτερο είναι ένα σχόλιο για τον Λαζόπουλο. Έναν Λαζόπουλο που μου άρεσε πολυ αλλά πραγματικά με κούρασε υπερβολικά από την στιγμή που θέλησε να γίνει ο "πατερούλης" μας. Όχι ότι διαφωνώ με τα περισσότερα απο αυτά που λέει. Αυτό όμως που με εκνευρίζει είναι ο λαικισμός του. Η συνεχής επίκληση στον απλό έλληνα, στον λαό που δεν φταίει σε τίποτε και όλα τα τραβά σαν τον καραγκιόζη. Όχι Λάκη. Αυτός που φταίει εξαρχής είναι ο καθένας μας, ο κλασικός, ο μαλάκας ο έλληνας δηλαδή! Αυτός που ανέχεται και στηρίζει την διαφθορά και τον ραγιαδισμό που πάνω τους έχουμε στήσει τον νεοελληνικό τρόπο ζωής και πλέον τον εξάγουμε και στα Βαλκάνια.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, το Σάββατο, είδα ένα άτομο που προσωπικά σιχαίνομαι να εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που ήθελα να πω για τον Λάκη. Το άτομο αυτό ήταν ο Χομενίδης σε μια συνέντευξη στον Ταχυδρόμο. Πριν σας πω τι είπε, οφείλω να σημειώσω ότι ο Χομενίδης είναι ένα κλικ κάτω από τον Πρετεντέρη στο τοπ τεν Δηθενιας και Ντεμεκ Εκσυγχρονισμού που κυριάρχησε στην χώρα σε αυτή την περίοδο που έτυχε την χώρα να κυβερνά ο Σημιτης. Είπε λοιπόν ο Χομενίδης, το και καλά "σοφό παιδί":

"Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος, ενώ ξεκίνησε σαν καλός κωμικός, ξαφνικά θεώρησε ότι είναι η συνείδηση των Ελλήνων. Όταν τον βλέπω στην τηλεόραση, μου θυμίζει κάτι Αμερικανούς ιεροκήρυκες οι οποίοι ουρλιάζουνε κι από κάτω το πλήθος γουστάρει. Και το χειρότερο είναι πως πια δεν είναι κωμικός. O stand up comedian δεν κολακεύει, αλλά βρίζει το κοινό του. O Λένι ο βρομόστομος δεν έβριζε την εξουσία κολακεύοντας τον απλό άνθρωπο. Του έλεγε «εσύ είσαι o διεφθαρμένος και μαλάκας που ανέχεσαι. Εσύ που κάθεσαι στην πολυθρονίτσα και περιμένεις από μένα να βρίσω τον Νίξον είσαι σαν τον Νίξον». O Λαζόπουλος κολακεύει τον κόσμο και ιδίως τους νέους. Τους αποδίδει το αλάθητο, λες και δεν συμβαίνει αυτό που έλεγε ο Χατζιδάκις, ότι ανάμεσα στους νέους βρίσκονται και οι αυριανοί χαφιέδες και οι αυριανοί χασάπηδες και απατεώνες."
Το τελευταίο ταιριάζει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Εναν ΣΥΡΙΖΑ που για αυτή την χίμαιρα της πολυφωνίας και του ριζοσπαστισμού που κυνηγάει, έπεσε στην παγίδα και θεώρησε δεδομένο το 17 % που έπιανε - ντεμεκ- σε δημοσκοπήσεις και έδειξε μια τρομερή αλαζονεία που την πληρώνει ακόμη και τώρα, λίγο πριν τις Ευρωεκλογές. Ελπίζω να έμαθε κάτι.

Έναν ΣΥΡΙΖΑ που για αυτή την χίμαιρα της πολυφωνίας και του ριζοσπαστισμού που κυνηγάει χάνει την ουσία που πρεσβεύει ένας Παπαδημούλης. Και δυστυχώς στο συγκεκριμένο χώρο, σαν να μην φτάναν οι συντροφικές μαλακίες, που δόξα το θεώ απο τις μέρες της Μπαρτσελόνα το 37 υπάρχουν πολλές, ήρθε και ο χρόνος να πάρει έναν από τους κορυφαίους πολιτικούς στην Ελλάδα τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Και μόνο το γεγονός ότι έστειλε τηλεγράφημα μέχρι και η Σιδηρά Αλέκα, λέει πολλά για το ποιος ήταν.

Πάντως εγώ θα ψηφίσω την Κυριακή. Βασικά είμαι λίγο παλαιομοδίτης και ακόμα θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μου να το κάνω. Αν δεν το έκανα θα ένιωθα ένοχος. Νομίζω ότι θα ένιωθα ένοχος γιατί δεν θα μπορούσα να γκρινιάξω ελεύθερα και με ήσυχη την συνείδηση μου. Βλέπετε αν δεν ψηφίσεις, στην ουσία στηρίζεις τον πρώτο (και στην Ελληνική περίπτωση και τον δεύτερο!). Πως μετά να γκρινιάξεις! Θα μου πεις πως γκρινιάζει το 80% που στηρίζει τα δύο κόμματα?! Ε αυτός είπαμε είναι ο κλασικός ο μαλάκας ο Ελληνάς! Stathis σπικινγκ....

9 σχόλια:

Κώστας είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τα σχολιάκια που κάνατε κι εσύ και ο Χομενίδης(δεν τον ξέρω) για τον Λαζόπουλο. Αυτούσια αυτά τα σχόλια θα μπορουσα να τα χρησιμοποιήσω και για μια άλλη εκπομπή ιεροκυρήκων που παίζει κάθε απόγευμα στον ΑΝΤ1. Αναφέρομαι φυσικά στο Ράδιο Αρβύλα. Αν το προσέξεις είναι τελείως όμοιες εκμπομπές. Δήθεν χιούμορ και πολύ, πάρα πολύ ειρωνεία...

Την Καληνύχτα μου.

υγ: Κι εγώ θα πάω να ψηφίσω.Πρέπει.

takola είπε...

Συμφωνούμε σε πολλά.
Προσωπικά ο ΣΥΡΙΖΑ μου φαίνεται σαν η κομματική εκδοχή του λαϊκιστή Λαζόπουλου. Χάιδεμα αυτιών.

Κι εγώ θα ψηφίσω. Στη χειρότερη, αν τόσο δεν σε εκφράζει κανένας, πήγαινε και ρίξε άκυρο. Το να μην πας όμως δείχνει ότι απλά είσαι αδιάφορος. Ότι συναινείς σε ό,τι κι αν κάνουν. Ε, όχι δα!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Τον Χομενίδη ούτε και εγώ τον γουστάρω, αλλά το σχόλιο του για τον Λάκη το βρίσκω, γμτ, σωστό.

Φίλε Στάθη, αυτό που με φοβίζει είναι το παράξενο φθινόπωρο που θα διαδεχτει το παράξενο καλοκαίρι.

zekia είπε...

εμένα με έχει κουράσει ο λαζόπουλος πάντως... και τη Κυριακή θα ψηφίσω... δεν μπορω να βρω τι... αλλα θα ψηφισω

Skouliki είπε...

δεν ειδα λακη

δεν θα ψηφισ ω

οχι δεν ειναι περιοδο αρνησης
απλα η αληθεια !!

καλο μηνα

NdN είπε...

Γεια σου Στάθη,

Θα συμφωνήσω απόλυτα στα σχόλια που κάνει ο Χομενίδης και εσύ για τον Λαζόπουλο. Το θεωρώ μεγάλο λαικιστή και πολύ κατινίστικα εμπαθή.

Φυσικά και να πας να ψηφίσεις. Εξάλλου αν δεν το κάνεις θα αποφασίσουν άλλοι για σένα. Η συμμετοχή δείχνει ότι νοιάζεσαι και ότι είσαι εκεί για να τους κρίνεις.

Cybergoulion είπε...

Για το Λαζόπουλο δεν είναι ότι διαφωνώ, αλλά μου τη σπάει παράλληλα ότι όσοι διαφωνούν ενώ θα έπρεπε να δούνε πως θα μπορούσαν να κάνουν οι ίδιοι αυτό που κάνει καλύτερα, αρκούνται απλώς στο να τον τραβήξουν πίσω στο τέλμα που είμαστε και οι υπόλοιποι.
Θα είμαι ευχαριστημένος τη μέρα που θα βγει κάποιος να σατιρίσει το Λαζόπουλο για το λαϊκισμό του και αυτός το δείξει στην εκπομπή του μαζί με τα ρεζιλίκια των άλλων.
Δηλαδή... ποτέ!

she smiles είπε...

mhn trelaineste.... thleorash einai!

BK είπε...

Πολύ σωστό το τελευταίο σχόλιο. Ας μην αναγάγουμε μια τηλεοπτική περσόνα σε πρόσωπο της πολιτικής. Η τηλεόραση δεν είναι βήμα της δημοκρατίας.