24.6.09

Ολυμπιακή Ταλαιπωρία


Επειδή τον τελευταίο καιρό και αφότου ο "μέγας Βγενόπουλος" ανέλαβε τα ηνία της παλαί ποτέ κραταίας - κάτι σαν την Σοβιετική Ένωση των αεροπορικών δηλαδή- εταιρίας δεν ακούγονται πολλά για αυτήν λέω να συνεισφέρω λίγο στην πληροφόρηση του κοινού.

Την Δευτέρα που μας πέρασε έπρεπε να πάω αυθημερόν στην Αθήνα. Έτσι πριν από 10 ημέρες έκλεισα ένα εισιτήριο μετ' επιστροφής με την Ολυμπιακή. Δεν είχα άλλη επιλογή από την Ολυμπιακή και τις πτήσεις 907 από Θεσσαλονίκη για Αθήνα και την 918 για την αντίστροφή διαδρομή. Υποτίθεται ότι η πρώτη ξεκινούσε στις 13.20 και έφτανε Αθήνα στις 14.15 και η δεύτερη ξεκινούσε στις 23.20.

Προχθές λοιπόν φτάνω στο αεροδρόμιο, κάνω τσεκ-ιν και πάω να δω σε ποιο gate είναι η πτήση. Εκεί βλέπω ότι στην πτήση μου δίπλα υπάρχει η ένδειξη "νέα ώρα 13.50". Επίσης παρατηρώ ότι το γράφει μόνο στην δική μου πτήση. "Για 30 λεπτά" σκέφτομαι" δεν χάθηκε ο κόσμος.." . Αφού πέρασα τον έλεγχο και αφού η ώρα πήγε 14.00 και δεν μας βάζαν στο αεροπλάνο άρχισα να ακούω πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Ότι οι πρωινές πτήσεις των οκτώ και των έντεκα είχαν ακυρωθεί (!!), ότι άλλοι επιβάτες είχαν έρθει οδικώς από την Καστορία επειδή η πτήση τους ακυρώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών - Ιούνιο μήνα!- και χωρίς να τους δώσουν αποζημίωση πήραν ταξί για Θεσσαλονίκη και άλλα ευτράπελα! Τελικά στις 14.20 μας πηγαίνουν στο αεροπλάνο και εκεί ήταν τα καλά!

Ένας από τους λόγους που διαλέγεις την Ολυμπιακή είναι γιατί αισθάνεσαι ασφάλεια. Την οποία ασφάλεια χθες δεν την πολυ αισθάνθηκα στο νοικιασμένο αεροπλανάκι της ASTRA (!?) airlines....

Στην επιστροφή το σκηνικό ήταν το ίδιο. Καθυστέρηση μιας ώρας- για μένα - αρκετων ωρών για άλλους! Τα καλυτερά όμως ήταν και πάλι αλλού. Επιβάτες που είχαν κλείσει με την πτήση των 17.00 από Μυτιλίνη Θεσσαλονίκη, που όμως είχε ακυρωθεί η πτήση και τους φέραν Αθήνα για να φύγουν υποτίθεται στις 19.00 που μετά έγινε στις 19.00 και μετά έγινε στις 23.00 για να φύγουμε τελικά όλοι μαζί στις 00.30. Βέβαια υπήρχαν και άλλοι που η πτήση τους για Καβάλα ακυρώθηκε και πάλι καλά τους φέραν στη Σαλονίκη. Ελπίζω να τους πληρώσαν το μεταμεσονύχτιο ταξί που χρειάστηκε να πάρουν....

Τώρα που η Ολυμπιακή πέρασε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στα πετροδολάρια της MIG λύθηκε το ζήτημα? Έχω την αίσθηση ότι καταστάσεις σαν την προχθεσινή δεν ήταν μια εξαίρεση..

Κρίμα πάντως. Πριν από 10 χρόνια όταν ερχόμουν απο Αγγλία ήθελα να πετάω με την Ολυμπιακή. Πλέον νομίζω ότι είναι καλύτερα να την αποφεύγω.

4 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Όλυμπι-

Όλυμπι-

Οοοολυμπιακή!

Εταιρία, εταιριάρα σας!

κλπ. κλπ.

(Να κρατήσουμε και κάποιο επίπεδο)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Δεν κάνει ρίμα με τον Πειραια όμως!
;-)

DonMits είπε...

8 χρόνια έμενα Γερμανία και απέφευγα την Ολυμπιακή όπως ο διάολος το λιβάνι.

Όταν ήρθα εδώ και άρχισα να δουλεύω σε μια εταιρεία που είχε πολλούς πελάτες στην Αθήνα και αναγκαστηκά πηγαινοερχόμασταν έως και 3-4 φορές το μήνα, το αφεντικό μας έλεγε "Κλείστε με Aegean ή με Kongo Airlines, κι ας κοστίσει όσο να' ναι".

Δυστυχώς η ΟΑ έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της και το κακό είναι ότι μερίδιο ευθύνης στην κατάντιας της έχουν κι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτή...

geokalp είπε...

κοίτα ο Βγεν ΔΕΝ φταίει... ακόμα...
τώρα αυτό που σου έτυχε το έχω γλιτώσει δεκάδες φορές (όσες επέλεξα ετζίαν..)