24.12.08

Παράξενα Χριστούγεννα

Πλήρης  στοίχισηΠαραμονή Χριστουγέννων σήμερα και κοιτάζοντας τον λαμπερό ήλιο μέσα από το παράθυρο, καταλαβαίνω πως περνάν τα Χριστούγεννα στην land down under. Και σαν να μην έφτανε η θέα από το παράθυρο διαβάζω -δίπλα στα ρεπορτάζ για την ντεμεκ κακοκαιρία(!!) - στα ΝΕΑ:

Όλο και πιο σπάνιο θα γίνει τα επόμενα χρόνια το χιόνι το οποίο περιμένουν πολλοί άνθρωποι για να νιώσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας, προβλέπουν οι επιστήμονες, θα εξαφανίσει τα λευκά Χριστούγεννα όχι μόνο από το Παρίσι και το Βερολίνο, αλλά ακόμη και από το Όσλο.
Σε λίγα χρόνια το μόνο χιόνι που θα βλέπουμε θα είναι το faux βαμβάκι στα Χριστουγεννιάτικα δέντρα και πραγματικά - όπως στο Σίδνει- ο Αϊ Βασίλης θα μοιράζει τα δώρα του στις παραλίες ανάμεσα στις ξαπλώστρες με τις ομπρέλες και αποφεύγοντας τους μαλάκες που παίζουν ρακέτες μέσα στον κόσμο.

Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι συνειδητοποιώ ότι την τελευταία φορά που χιόνισε Χριστούγεννα - και είχε χιονίσει για τα καλά - ήταν το 2001 και είχα την τύχη να είμαι φαντάρος αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Φέτος λοιπόν αυτά τα Χριστούγεννα μου φαίνονται πολύ περίεργα, σχεδόν παράξενα. Σίγουρα ο - αν εξαιρέσεις την ψύχρα- ανοιξιάτικος καιρός βοηθάει σε αυτό. Αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος. Νομίζω ότι όλος ο κόσμος γύρω μου ψάχνει να βρει τις γιορτές ίσως όχι για να διασκεδάσει και να ξοδέψει όπως έκανε μέχρι πέρσι αλλά για να βρει ένα σημείο αναφοράς, ένα σημείο στήριξης που λένε και στο χρηματιστήριο. Μπορεί βέβαια να είναι και η ιδέα μου. Μπορεί και όχι.

Όπως και να έχει το πράγμα όλοι μας λίγο ή πολύ έχουμε ανάγκη ένα μικρό διάλειμμα από όλα τα ασήμαντα που μας φαίνονται βουνό και με τα οποία πιανόμαστε και αγχωνόμαστε όλο τον χρόνο.

Ένα μικρό διάλειμμα για να βρούμε το χρόνο ή το κουράγιο ή την ψυχραιμία ή όλα τα παραπάνω, για να δούμε τι πάει στραβά με τους άλλους ή με την πάρτη μας.

Και έτσι σαν μια δόση ημιαισιοδοξίας και ημίαυτογνωσίας σας αφιερώνω το You get what you need την μόνη επιτυχία των New Radicals, πριν απο δέκα χρόνια!

Καλά Χριστούγεννα και φιλιά σε όλους.



21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Μπορεί βέβαια να είναι και η ιδέα μου. Μπορεί και όχι."

"ημιαισιοδοξίας και ημίαυτογνωσίας"

"πολύ περίεργα, σχεδόν παράξενα"

m'areseis! grafeis katerinistika!

kala xristougenna!

(to elektraki...xaaaaaa)

she smiles

karfoto είπε...

Καλά Χριστούγεννα όπως και να'χει...είτε με χιόνι, είτε με ήλιο, είτε με μολότωφ !!!

Ο Αΐ Βασίλης σου με το χαβανέζικο πουκάμισο φέρνει λίγο Ομπάμα, ε ?

palalos είπε...

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Καλά Χριστούγεννα με χαρά για όλη την καρντασοοικογένεια!!!!

Dr_MAD είπε...

ουφ! με αγχωσες!

*ειναι και το τελευταιο χι που μου εχει κατσει στραβα γμτ

Jordan είπε...

Καλα Χριστουγεννα! Καμμια καθοδο στην Αθηνα θα προβλεπεται;

ikor είπε...

Χρόνια πολλά! Με υγεία και χαρές. Να ξεκουραστείς και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου!

Άντε, και του χρόνου να κουνήσετε σεντόνι ;-)

Cybergoulion είπε...

Χρόνια πολλά Στάθη, υγεία και ευτυχία σε όλους και να περάσεις καλά τις άγ(ρ)ιες τούτες μέρες!

gatti είπε...

Nομίζω ότι όλος ο κόσμος γύρω μου ψάχνει να βρει τις γιορτές ίσως όχι για να διασκεδάσει και να ξοδέψει όπως έκανε μέχρι πέρσι αλλά για να βρει ένα σημείο αναφοράς, ένα σημείο στήριξης

Πόσο δίκιο έχεις Στάθη. Αυτό το σημείο αναφοράς ψάχνουμε οι περισσότεροι.
Μακάρι αυτές οι μέρες να σταθούν αφορμή για να ψάξουμε μέσα μας και να σκεφτούμε.

Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα να περάσεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

desa είπε...

καλά χριστούγεννα στάθη με υγεία πάνω απ όλα. και να χαίρεστε και τη μικρή σας.

ELvA είπε...

Ποσο συμφωνω με τις Χριστουγεννιατικες σκεψεις και τις ανησυχιες σου, Σταθη. Βλεποντας δε αυτα που δειχνει η Ελληνικη TV τωρα τις γιορτες πραγματικα αισθανεται κανεις την επιθυμια να παρει ενα αεροπλανο και να παει καπου αλλου! Γιατι οχι και ''down under''? Αρκει να γλυτωσει απο τις εκπομπες που ολοι...τρωνε και ολοι χορευουν τσιφτετελια!! Ελεος! Καλες γιορτες σε ολους οσους ελπιζουν οτι κατι πρεπει και μπορει να αλλαξει προς το καλυτερο.....

ο δείμος του πολίτη είπε...

Χρόνια σου Πολλά, ευτυχισμένα, δημιουργικά και γεμάτα κριτική διάθεση και αμφισβήτηση.

Σοφία είπε...

Μην αγχώνεσαι για την έλλεψη κακοκαιρίας. Αν όντως το κλίμα υπερθερμανθεί, θεωρείται βέβαιο ότι οι Βρετανία και άλλες βόρειες χώρες (π.χ. Σκανδιναβία, Ιρλανδία) που τώρα θερμαίνονται από το Gulf Stream θα μετατραπούν σε πολικές περιοχές. Οπότε όποιος θέλει χιόνι τα Χριστούγεννα (και το Πάσχα, και το καλοκαίρι και γενικώς) θα έρχεται εδώ να το απολαμβάνει :-)

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!

Κώστας είπε...

Σε καταλαβαίνω απόλυτα.
25 Δεκεμβρίου και δεν έχουμε δει καθόλου χιόνι εδώ στην Κοζάνη...δεν γίνονται αυτά.


Καλά Χριστούγενα Στάθη!

KitsosMitsos είπε...

Χρόνια πολλά και καλά εύχομαι! Ό,τι επιθυμεί ο καθένας μας!

Κώστας είπε...

...δεν ζητούσα καλύτερα κάνα εκατομύριο;
Χιόνισε!

Ανώνυμος είπε...

Η νέα χρονιά θα είναι σίγουρα νέα.Μέχρι να παλιώσει.Όπως όλες οι προηγούμενες.Και οι επόμενες.Απο τι τόπαθα? Νομίζω απο τις γιορτές.Πάντα έτσι μού βγαίνει.Ευτυχώς θα περάσουν κι αυτές. Και τότε θα έχω πάλι κάθε μέρα γιορτή.
Να είστε ολοι καλά.Φιλιά στη ζουζούνα

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Χρόνια Πολλά ρε παιδιά!
Τελικά με την γκρίνια και μόνο είδαμε μια άσπρη μέρα!!!!!

zekia είπε...

εγω πάντως μια χρονιά θυμάμαι μόνο χριστούγεννα με χιόνι, κατα τα άλλα ψιλαδούρες. Για τους λάτρεις του λευκού υπάρχουν και τα βουνά που είναι ότι πρέπει για γιορτές με αγαπημένα πρόσωπα. Ε όταν δε θα χει και κει χιόνι θα μετακομίσουμε κατα φιλανδία μεριά

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Χιόνισε πάρα πολύ τα Χριστούγεννα του 1988 και του 2001. Μιλάμε το χιόνι να είναι σχεδόν μέτρο στον κάμπο της Σαλονίκης.
Επομένως μάλλον τα δεύτερα θα θυμάσαι!

zekia είπε...

ναι μπράβο τότε ήταν, ωραίος χειμώνας...