10.12.08

Μερικές μέρες μετά την πρόσκρουση...





Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την πρόσκρουση και κάποιες σκέψεις μου περνάν από το μυαλό.

1. Δεν ξέρω αν φταίει ο "Ράμπο" ή ο Κούγιας αλλά από το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο 37χρονος μπάτσος όχι μόνο δεν βγαίνει η λέξη "συγνώμη" αλλά προσπαθεί να πλάσει την εικόνα ότι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ήταν -γιατί ότι και να ήταν δεν είναι πια- ένα τσογλανάκι που τα ήθελε ο κόλος του. Δεν το γράφει έτσι αλλά αυτό υπονοεί. Το παιδί προσωπικά δεν το ήξερα αλλά νομίζω ότι δεν έχει και σημασία αν ηταν καλό παλικάρι ή μαλακισμένο ή οτιδήποτε. Σημασία έχει ότι σκοτώθηκε. Τελεία και παύλα. Αν ο τυπάς που πάτησε την σκανδάλη, αντε και να πούμε ότι ήταν και ατύχημα, δεν αισθάνεται την παραμικρή ανάγκη να πεί ενα συγνώμη τότε είναι ενας ψυχοπαθής που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τον Πάσαρη. Με εξόργισε μόνο που το άκουσα!

2. Από την οργή στην θλίψη που μου προκάλεσαν οι εικόνες από τις καμένες πόλεις. Αφου κάψαμε τα δάση καίμε 16 μήνες μετά τις πόλεις. Όχι δεν ήταν μόνο οι γνωστοί-άγνωστοι. Ή τουλάχιστον και να ήταν δεν ήταν μόνοι τους αφού οι τάξεις τους πλήθυναν και πολλαπλασιάστηκαν. Σήμερα το βράδυ μείναν οι γνωστοί - άγνωστοι στο πολυτεχνείο στην Πατησίων και στην Φιλοσοφική στην Αρμενοπούλου να ρίχνουν πέτρες και ότι μολότωφ τους έμεινε. από το βράδυ της Δευτέρας. Εκείνο το βράδυ που μαύρισε τις ψυχές μας και σπίλωσε όχι μόνο την μνήμη του παιδιού αλλά και την πρωτόγνωρη οργή και διαμαρτυρία. Εκείνο το βράδυ που η αστυνομία, ενώ το πρωί της επιδίδεται σε αντριλίκια χτυπώντας 15χρόνα κοριτσάκια, το βράδυ όταν οι φωτιές λαμπαδιάζουν την Αθήνα, την Σαλονίκη και άλλες πόλεις, και μένουν άπραγοι λες και θέλουν να καεί το σύμπαν. Κάνουν την πάπια και αφήνουν τον κάθε καημένο να πλιατσικολογήσει στα μαγαζιά οπτικών και κινητών.

3. Και εννοείτε ότι θα είναι σχεδόν οι μισοί και παραπάνω μετανάστες που θα κάνουν πλιάτσικο. Όταν δεν υπάρχει ο φόβος του νόμου πρέπει να υπάρχει ο σεβασμός για να μην προβείς σε παρανομίες. Αυτοί οι αφγανοι, οι ιρακινοί, οι πακιστανοί που τους εκμεταλευόμαστε και τους ξεζουμίζουμε και τους πετάμε στις παρυφές της βολεμένης δημοκρατίας μας λέτε να μας σέβονται και απο πάνω? Πάντως μετά το πλιάτσικο οι σκηνές βίας στους δρόμους ειδικά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θύμιζαν Λος Αντζελες και την εξέγερση του 1992. Μπορούμε να είμαστε περήφανοι έστω και με 16 χρόνια καθυστέρηση πιάσαμε την Αμερική! Το επόμενο που θα δούμε μήπως θα είναι κανένα Columpine?

4. Και βγαίνει και σήμερα ο πρωθυπουργός και ανακοινώνει - και καλά κάνει - μέτρα για αυτούς που χάσαν τις περιουσίες τους. Που ήσουν όμως το βράδυ της Δευτέρας? Ποιος θα με αποζημιώσει εμένα για την θλίψη που ένιωσα? Ποιος θα αποζημιώσει όμως τους γονείς του παιδιού για τον Αλέξη που χάσαν μια για πάντα? Κύριε πρωθυπουργέ είπες "όποιοι διαπράξαν κακουργήματα θα πληρώσουν". Ξέρεις αυτό είχες πει και μετά τις υποκλοπές, μετά τα ομόλογα, μετά το Βατοπέδι. Βαρέθηκα να το ακούω και να μην βλέπω! Η Τσέκου συνελήφθει αμέσως και πέρασε 6 μήνες στην στενή, ο 37χρόνος γιατι κρίθηκε μόλις σήμερα προφυλακιστέος? Αστό μην απαντάς, δεν χρειάζεται.Δεν φταίς εσύ.. εμείς φταίμε που σε βγάλαμε. Πάντως αν ψάχνεις να βρεις τρόπο να χρηματοδοτήσεις την βοήθεια να σου πω εγώ έναν.. Πάρε πίσω τα ακίνητα που έδωσες για ένα πιάτο φακής στο Βατοπέδι και πούλα τα στο μισό της αξίας που τα πούλησε το μοναστήρι. Θα πληρώσεις τις ζημιές και κερδισμένος θα βγεις κιόλας..

5. «Η διαπλοκή και η διαφθορά δεν αφορά αυτούς που έχουν, αλλά και αυτούς που δεν έχουν, διότι μέσα στην Ελλάδα το διαπιστώνει κανείς σε όλα τα κλιμάκια και όπου βρεθεί, όλοι οι άνθρωποι αρέσκονται να εκμεταλλεύονται και τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Ποιος, π.χ., δεν θα προτιμούσε σήμερα στην Ελλάδα με έναν πλάγιο τρόπο να πάρει τη θέση κάποιου άλλου και να διοριστεί, ποιος στην Ελλάδα σήμερα δεν θα ήθελε να μην περάσει τα γρανάζια, που πρέπει να περάσουν όλοι για να μπορέσει να φέρει γύρω το θέμα του, αλλά ακολουθεί διαφόρους δρόμους ώστε πλαγίως να κερδίσει την υπόθεση. Επομένως το θέμα είναι γενικότερο. Και νομίζω ότι αν δεν αλλάξει αυτός ο προσανατολισμός η κρίση δεν θα περάσει» Αυτά τα λόγια που με βρίσκουν σύμφωνο δεν τα είπε ούτε ο Αλαβάνος ούτε ο Τσίπρας, Αλλά ο Ιερώνυμος. Δείτε τι λένε και άλλοι όπως ο Παπαχελάς ή ο Μπουρδάρας της Καθημερινής. Αν νομίζετε ότι η ιστορία τελείωσε, ότι όλα είναι δάκτυλος της ΣΙΑ ή του ΣΥΡΙΖΑ ή του Στάλιν ή των Νεφελιμ και των Ελοχιμ τότε είστε μακρια νυχτωμένοι. Αν δεν αλλάξουμε όλοι τότε ίσως πραγματικά χειρότερα θα έρθουν.

Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά νοιώθω πολύ κουρασμένος, μπαιλντισμένος. Σήμερα ανακαλύφθηκε μια μάυρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία από το βράδυ του Σαββάτου ανακαλύψαμε την μαύρη τρύπα στην καρδιά της Ελλάδας.

Κλείνοντας σας δίνω και το The Revolution will not be televised του Gil Scot Heron που το ακουσα από τον αγαπημένο Σκύλο που έρχεται από την ταραγμένη Αμερική του 70, την αφιερώνω στην τηλεοπτική μας δημοκρατία που ήδη από σήμερα ήρθε στο κανονικό της πρόγραμμα.



ΥΓ1 Δείτε και εδώ μερικούς από τους κουκουλοφόρους να τα λέν με την Αστυνομία- κυριολεκτικά όμως....


ΥΓ2 Σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια ήμουν και εγώ 15 χρόνων και έκανα κατάληψη ενάντια στον νόμο του Κοντογιανόπουλου. Ενα μήνα μετά ο Τεμπονέρας θα πεθάνει, εμάς οργισμένοι γονείς θα μας λένε αλήτες και υποκινούμενους και οι καθηγητές μου θα μου λένε ότι θα καώ στην κόλαση... Τότε ανέλαβε ο Σουφλιάς άρχισε διάλογο -λύση πολιτική! - και τα πνεύματα ηρέμησαν. Το κακό όμως ήταν ότι κανείς δεν άκουσε αυτον τον έρμο τον διάλογο..



47 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στάθη θέλω πολυ να σου γράψω για όλα αυτά εδώ κ μέρες, με αφορμή τα γεγονότα κ τα ποστ σου.. Δεν την παλεύω όμως άλλο.Εχω λιώσει στην κουβέντα.. Ανασυντάσσω δυνάμεις και επανέρχομαι δρυμήτερη..Οπως κάνουν οι «γνωστοί άγνωστοι τη μέρα κ βγαίνουν τη νύχτα».Να σταματήσει λίγο κ ο πετροπόλεμος γιατί δεν αντέχω άλλη εικόνα,είδηση,πληροφορία, επιχειρηματολογία.. 2 λόγια μόνο.Γενικα συμφωνώ σε πολλά μαζί σου.Αλλά γιατί δεν πολύπιστεύω την επαναστατημένη γενιά των 700 ευρώ;Γιατί πιστεύω ότι μόλις ανέβει στα 1000 κ πάρει λίγο πιο βολικό καναπέ, τότε η δολοφονία του Αλέξη κ ό,τι αυτή συμβόλισε θα αρχίσει να ξεχνιέται;Γιατί πιστεύω ότι η πιο ριζοσπαστική εξέλιξη θα είναι η πανηγυρική εκλογή του ΓΑΠ που ειρησθω εν παρόδω αν ήξερε..ποδήλατο θα ήμασταν όλοι λίγο καλύτερα τώρα; Και τέλος,αν ο μπάτσος δεν ήταν τόσο αδίστακτος θα είχε μπορέσει να τραβήξει σκανδάλη;Δεν έμαθε ούτε αυτός ούτε ο Κούγιας όταν έπρεπε ότι όλα εδώ πληρώνονται..Ποτέ δεν είναι αργά όμως..
ΛΡ

If...ιγένεια είπε...

Αγανακτηση Σταθη... Ουτε μια συγνωμη δεν ζητησε... Απλα λασπολογει το παιδι που σκοτωσε. Τι αλλο μενει να δουμε..

Ανώνυμος είπε...

Στάθη,δεν μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτά που γράφεις. Θέλω μόνο να συμπληρώσω ότι ο Καραμανλής αντί να βγαίνει να δίνει παροχές στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα που άφησε να καούν, αφού έγινε πρότυπο γελοιότητης και ανικανότητας και ο ίδιος και οι "καλύτεροι" υπουργοί του, να μην ξεχνάμε και το βατοπέδι, καλύτερα και πιο αξιοπρεπές θα ήταν να παραιτηθεί για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Λαμπρούλα λες τελικά ο ΓΑΠ να είναι η πιο ριζοσπαστική λύση στην Ελλάδα? Γιαυτό δεν πάμε καλά τελικά... Μας τελειώσαν όλα και μας έμεινε ο ΓΑΠ..
Πάντως αν έλεγες πέρσι τέτοια εποχή ότι ένα από τα δυο κόμματα θα ήταν κοντά στην διάλυση το 2009, κανείς δεν θα έλεγε την ΝΔ του Κωστάκη του Πάκη και των άλλων παιδιών...
Τελικά όλα γίνονται σε αυτή την ζωή...

Περιμένω να ακούσω τι έχεις να πεις πάντως...

if.. ιγένεια
ε ναι ρε συ! Εδώ πατας κάποιον και ζητάς συγνώμη, ένα παλικάρι σκότωσε! Πόσο ψυχοπαθής μπορεί να είναι! Καλά λέι η Λαμπρούλα αν δεν ήταν αδίστακτος δεν θα πατούσε την σκανδάλη.



Γεωργία
άκουγα χθες τον Αντώναρο και δεν γελούσα. Δεν είναι πλέον για γέλια η ανικανότητα τους. Είναι επικίνδυνοι

Γιώργος Τ. είπε...

Απάνθρωποι, ξεδιάντροποι και υποκριτές... Υποτιμούν την νοημοσύνη μας, πάντα την υποτιμούσαν. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουν κάποια πράγματα.. Πολύ φοβάμαι όμως ότι οι περισσότεροι, μετά από λίγο καιρό θα τα ξεχάσουμε όλα..

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Γιώργο έχω ήδη καθίσει αναπαυτικά στον καναπέ και σουλατσάρω στα κανάλια. Το γεγονός του Αλέξη ξεχάστηκε ήδη από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ανόρθωση..

Βλέπεις η ζωή συνεχίζεται, επομένως γιατί να μην το κάνει και η τηλεοπτική ζωή που κάνουμε? Πόσοι από μας είδαν τα γεγονότα από το δρόμο νομίζεις?

Γιαυτό και τώρα που τα σόου ξαναξεκινησαν, ξεχνάμε και εμείς...

Εκτός βέβαια από αυτούς που πραγματικά νοιάζονται, τους γονείς του 15χρόνου..

ELvA είπε...

Το ριξαμε στη TV, στο.. Σαλονικα, Σταθη; Tελικα τα σηριαλ στην Ελλαδα εχουν κανει μεγαλυτερη ζημια απ οτι φανταζομασταν! Η ελλειψη στοιχειωδους ευαισθησιας και φιλοτιμου συνεχιζονται αμειωτα στην πολιτικη ζωη της Ελλαδας του 2008. Ελπιζω παντως το 2009 ν αλλαξουμε..επιπλωση,
παλιωσε πια και μια γενικη ανακαινιση θα ηταν οτι πρεπει! Να πεταχτει μαζι κι αυτος ο πολυ...βολικος καναπες που λες! Αυτος φταιει για ολα!

Darkcity είπε...

Σαν ΠΑΟΚτσης και σαν Θεσσαλονικιός προσωπικά ηδονίζομαι όταν βλέπω την Αθήνα να καταστρέφεται. Βέβαια, οι Αθηναίοι είναι και λίγο φλώροι και κάνουν την τρίχα τριχιά.
Όπως έχω πει, το σύνθημα "βάλτε φωτιά, κάψτε καλά" επιτέλους δικαιώνεται. Και αν κάηκαν και μερικά μαγαζιά στην Τσιμισκή τι να κάνουμε, σε πλουτοκράτες ούτως ή άλλως ανήκαν.
Επίσης, επειδή σπουδάζω σε άλλη πόλη σκέφτομαι πόσο τυχερός είμαι και δεν σπουδάζω στο Α.Π.Θ. Το δικό
μας πανεπιστήμιο ξερουμε να το περιφρουρούμε

EISVOLEAS είπε...

Απογοήτευση...
Γιατί οι σκέψεις κ τα συναισθήματα που αυτονόητα(για το φτωχό μου το μυαλό)προκαλεί το απολογητικό υπόμνημα κ που περιγράφεις δεν είναι καθολικές.Ο τρόπος σκέψης κ δράσης του συγκεκριμένου ανθρώπου βρίσκει υποστηρικτές.Όπως έβρισκε κ παλιότερα...Το εισπράτω καθημερινά στην δουλειά,στο δρόμο,παντού.
Δεν μιλάω για εξτρεμιστές,μιλάω για τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας,του διπλανού γραφείου,του διπλανού καθίσματος στο μετρό.Απλούς καθημερινούς "νοικοκυραίους" που κοιτάνε την "δουλίτσα" τους,όπως(κακά τα ψέμματα)σχεδόν όλοι.
Δεν νομίζω ότι μας έκανε σοφότεορυς αυτή η εμπειρία.Για μια ακόμη φορά θα αποδειχθεί ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου,ότι δεν βλέπουμε πέρα από τον μικρόκοσμό μας.
By the way,ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

'Σαν ΠΑΟΚτσης και σαν Θεσσαλονικιός προσωπικά ηδονίζομαι όταν βλέπω την Αθήνα να καταστρέφεται. Βέβαια, οι Αθηναίοι είναι και λίγο φλώροι και κάνουν την τρίχα τριχιά'.

ΦΙΛΕ,
ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ; ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕ ΣΕ ΤΙΜΑΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΠΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ! ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ
ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΔΕ ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΗΝ ΗΔΗ ΧΑΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! ΕΙΣΑΙ ΑΡΑΓΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ;

Στεργιος,απο τη λεηλατημενη
Αθηνα,...ηδονιστηκες τωρα;

gk είπε...

Με αυτά και με εκείνα θυμήθηκα πάλι το τραγουδάκι απο τη ΝΥ " το μπουρδέλο καίγεται σώστε τις πουτάνες" μαζί με το "the roof the roof is on fire"

Υ.Γ. συγνώμη για το λεξιλόγιo αλλά νομίζω ταιριάζει στο κλίμα των ημέρων

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Elva το ρίξαμε? Γιατι πότε το αφήσαμε? Νομίζεις βγήκα έξω να διαμαρτυρηθώ? Πόσοι από αυτούς που γράφουν στα μπλογκ πήγαν στις διαδηλώσεις? Νομίζω ότι έχω την ειλικρίνεια να το λέω. Αυτοί είμαστε, μακάρι να ακούσουμε αυτό το καμπανάκι και να αλλάξουμε για το καλύτερο..


Darkcity ας με συγχωρέσει ο σύντροφος Στέργιος αλλά και εγώ σαν ΠΑΟΚτσης σκέφτηκα ότι μετά από 20 χρόνια που τραγουδώ αυτό το σύνθημα, κάποιος με άκουσε κυριολεκτικά και το έκανε πραγματικότητα!


Στέργιε το χιούμορ ακόμα και το κακό είναι μια μορφή αντίδρασης κοίτα να μην την χάσεις.


EISVOLEAS οι ταραχές στη Γαλλία το 2005 δυναμωσαν τον Σαρκοζί όπως το 1968 τον Ντε Γκολ. Νομίζω όμως ότι όπως είδαμε στην δεύτερη περίπτωση κάτι μπορεί να γίνει και σε μας!

gk με την μόνη διαφορά ότι πάντα ξέραμε ότι ήμασταν μπουρδέλο ενώ τωρα το μάθαν μέχρι την ΝΥ!

Cybergoulion είπε...

Από τη στιγμή που μπλέχτηκε και ο Κούγιας στην υπόθεση, κανένα μοντέλο δεν μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχο!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Δυστυχώς η Βατίδου δεν τελείωσε το θεάρεστο της έργο...

she smiles είπε...

o kougias mia takounia efage ki akoma thn trexei thn gynaika tou sta dikasthria...

bebaia to an eprepe na thn faei h oxi tha apofanthei h dikaiosynh!(thn tyfla ths!)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μερικές φορές, φοβάμαι, ότι ξεχνάμε ότι η αιτία κρύβεται ακριβώς στην απουσίας μιας αληθινής δημοκρατίας, ενός συστήματος που θα κάνει τον πολίτη ισομερώς συμμέτοχο και θα του επιτρέπει ουσιαστικά και να εκφράζεται και να δρα. Όσο η δημοκρατία μένει μακριά από τα δικαιώματα που ψευδότιτλα καταγράφει σε συντάγματα και τσιτάτα, τόσο η βία θα απλώνεται. Η βία δε χτύπησε τους πολίτες. Πρωτίστως επιτέθηκε στο σύστημα -στη δημοκρατία-, τον καταναλωτισμό και βέβαια τη μικροαστική και συντηρητική αντίληψη περί κοινωνικής ειρήνης.

Zaphod είπε...

Πέστα τεράστιε!

Προσυπογράφω και θα ήθελα να το έχω γράψει εγώ

Jordan είπε...

Η Αυριανη παντως σημερα μιλαει για αμεση σχεση των Αμερικανων με τα επεισοδια. Με σκοπο να πεσει η κυβερνηση και να χαλασει η συμφωνια με τους ρωσσους για τους αγωγους. ενδιαφερουσα θεωρια παντως.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

she smiles να επιχείρημα για την Βατίδου...

ο δείμος του πολίτη μήπως είναι ακόμα πιο βαθιά? Μήπως είναι και η αποτυχία μιας κοινωνίας να αγκαλιάσει τα παιδιά της? Μηπως ξεσπάν επειδή δεν ήταν ποτέ αθώα?
Το πρόβλημα Δήμο είναι ότι δεν μπορούμε να δούμε ακριβως απο που έρχεται αυτή η οργή και μετά βλέπουμε αυτό που ο καθένας θέλει να δει. Είτε αλήτες είτε επαναστατες...


Zaphod σιγά ρε θα με κάνεις να κοκκινίσω!

Jordan μπα νομίζω οι ΕΛ φταίνε..

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

«Αυτό που έγινε μπορεί να μην ήταν καθοδηγούμενο, να μην υπήρχε κέντρο. Χρήζει όμως βαθιάς ανάλυσης και επηρεάζει το πολιτικό σύστημα», δήλωσε ο κ. Σουφλιάς.

«Η γενικευμένη συμμετοχή των παιδιών υποδηλώνει ότι μια σημαντική μερίδα της κοινωνίας είναι έτοιμη να εκραγεί», είπε ο κ. Μάνος


Απο τη σημερινή Ελευθεροτυπία. Ασ ψάξουμε υποκινητές και προβοκάτορες από όπου και αν προέρχονται.. βολεύουν.

Dark_Maiden είπε...

Εδώ και τόσα χρόνια, όλοι γνωρίζουμε ποιοι στα αλήθεια είναι οι λεγόμενοι κουκουλοφόροι.
Δεν είναι τυχαίο, ότι ποτέ κανείς δε συνελήφθει.
Είναι ένα χρήσιμο χαρτί, που ρίχνει στο τραπέζι η εκάστοτε εξουσία, όποτε τη βολεύει.

Skouliki είπε...

παιδια μιλαω για αυτο και γραφω απο την Δευτερα ..οτι και να πω νομιζω πλεον οτι ολοι μας εχουν κατανοησει και καταλαβει
τι σημαινει κρατος, εξουσια, παιδια, δυναμη, οργη , κτλ

πλεον οι λεξεις πηραν αλλο νοημα

καλησπερα

Slartibartfast είπε...

Είσαι άψογος.
Μέσα στον βομβαρδισμό βλακείας, οσο βρίσκω ανθρώπους με αντίστοιχη κριτική σκέψη - τόσο περισσότερο ελπίζω για το αύριο.

geokalp είπε...

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=72817588

από τη πλευρά μου, σου σημείωσα ακριβώς τι (από το post) θεωρώ σημαντικό / μου άρεσε, κάτι που οι περισσότεροι δεν μπορούν να σκεφτούν παρά το γεγονός ότι (οι περισσότεροι) έχουμε "επαναλαμβανόμενη εποχική καθημερίνοτητα"

τέλος, μου αρέσει, μέσα από το ΥΓ2, ότι θεωρείς ότι η λύση πρέπει να είναι "πολιτική", όπως αρμόζει στις αστικές δημοκρατίες αλλά γι'αυτό αντίλογο πήρες από το Δήμο

christina είπε...

http://www.transparency.org/policy_research/surveys_indices/gcb/2007
http://biopact.com/2008/09/transparency-international-corruption.html
Δείτε λίγο τι πρωτεία κρατά η Ελλάδα στον "τομέα" της διαφθοράς...Σε λίγο θα ξεπεράσουμε τη Σομαλία

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Στάθη,
Πολύ καλό, εξαιρετικό κείμενο.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Το κάνω λινκ με εκφράζει σε όλα.

Ανώνυμος είπε...

Για δειτε και αυτο

http://www.youtube.com/watch?v=epKUxrCA7xA&eurl=http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Stergios

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Dark_Maiden είναι πολύ χρήσιμο χαρτί οι κουκουλοφόροι, συμφωνώ. Και συμπληρώνω και την παραπληροφορήση την νύχτα της Δευτέρας όταν μας λέγαν ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο και η Εθνική Βιβλιοθήκη καιγόντουσαν...


skouliki μα το ξέραμε αυτό. Το είχαμε και έχουμε φάει στην μάπα αυτό το κράτος πολύ καιρο τώρα. κάποιοι φάνηκε όμως δεν το άντεξαν.

Slartibartfast
σε ευχαριστώ όπως και ευχαριστώ και τον Σπίθα Καληνύχτα στην Νέα Σμύρνη!

geokalp
με κάνεις και κοκκινίζω! thanx for the link!


ΥΓ Εννοείτε ότι θέλει πολιτική λύση αλλά αργά το θυμήθηκε να ψελίσει δύο λογάκια για τους νέους από τις Βρυξέλες ! Ντροπή ρε Κωστάκη..

christina

Δεν το ήξερες? Χρειαζόμασταν κάποιον να το επιβεβαιώσει? Αν έχεις ζήσει έξω το καταλαβαίνεις..

ΥΓ Καλως ήρθες


Στέργιε για μένα είναι υπερβολικό. Πρώτα από όλα ακόμα και ένας σωστός μπάτσος να είναι δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες γενικεύσεις φασιστικές.
Δεύτερον η εικόνα της πιτσιρίκας που προσφέρει λουλούδια στο μάγκα μπάτσο είναι πολύ πιο δυνατή από δεκάδες πέτρες και μολοτωφ.
Αυτή είναι πραγματική επανάσταση.

Ανώνυμος είπε...

kai tha xanapw...KANONIKA eprepe OLOI na katevoume stous dromous...emas dld den mas afora olo auto pou egine??eimaste euxaristimenoi me tin geniki katastasi pou viwnoume xronia twra??ktl. para mono tous mathites...afora to zitima? episis, mou erxetai emetos na vlepw tin exousia vevaia dipla stous katastimatarxes kai oxi dipla sta sxoleia kai stous mathites..ALLA POTE i exousia eixe euaisthisies???POTE!!! as ta fane sto kefali tote kai kala kanoune kai ta spane.kai episis na xanapw oti proswpika xestika patokorfa pou xalase olo auto to omorfo pseutiko klima twn Xristougennwn.,..kales giortes loipon..=blogarismeni

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

Ντροπή Έλληνες! Πώς είναι δυνατόν να απαντήσουμε ως κοινωνία στην εξέγερση των παιδιών μας, ότι προτιμάμε να τους σπάσουμε το κεφάλι απ’ το να μας σπάσουν τις βιτρίνες; Τόσο πολύ έχουμε δεθεί με το αυτοκίνητό μας, που το προτιμάμε από το παιδί μας; Πώς ανεχόμαστε την αναίσχυντη αλητεία και την ξεδιαντροπιά σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, που μας ξανασπρώχνει με κάθε τρόπο πίσω στην καταναλωτική αφασία και ιδιωτεία; Πώς δεν εξεγειρόμαστε, όταν αυτοί που τους ψηφίσαμε δεν διστάζουν να επικαλεστούν τα ίδια τα Άγια και Πανάγια Χριστούγεννα, για να μας ξαναμαντρώσουν στέλνοντάς μας για ψώνια και για δάνεια, όπως ακριβώς ο «συνήγορος» εξυβρίζει το Θεό σαν αυτουργό του φόνου, για να επιτελέσει στη δήθεν δημοκρατία μας το έργο της «δικαιοσύνης»;

Έλληνες ντροπή! Η σημαία μας γράφει πάνω της με αίμα ηρώων (αίμα ίδιο με του τραγικού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου): Ελευθερία ή Θάνατος!

Έλληνες ντροπή! Μη χάψετε το τελευταίο παραμύθι του εκπνέοντος ψευτορωμαίϊκου κράτους, του θανάσιμα πλέον απ’ τα παιδιά μας λαβωμένου συστήματος. Μη διατηρήσετε αυτό το πτώμα σάπιο. Θάψτε το! Αλλιώς θα στοιχειώσει! Και όταν στοιχειώσει κι η οργή, τα πράγματα αγριεύουν. Γιατι και τα παιδιά μας θα μας φωνάξουν αργότερα, αν τώρα δεν τα στηρίξουμε μένοντας πεισματικά στον καναπέ μας, σαν τον Κολοκοτρώνη, που πριν κάψει την Πελοπόννησο (τι βανδαλισμός!) φώναξε: Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους! Γιατί ο προσκυνημένος πλήρωσε το όπλο και το μισθό του φονιά αστυνομικού.

Έλληνες πατριώτες, θάψτε άφοβα το πτώμα ενός τραγικά αποτυχημένου συστήματος, το οποίο τα παιδιά μας καταβαραθρώνουν με θάρρος:
Θέλει αρετή και Τόλμη η Ελευθερία!
Έχουν και αρετή και τόλμη τα δεκαπεντάχρονα παιδιά μας που μας υπερασπίζονται και πρωτοπορούν, δείχνοντας το δρόμο σ’ όλη την Ευρώπη. Ας τα βοηθήσουμε να ξεγεννήσουν την Ελευθερία μας, να μας λυτρώσουν από τη χυδαιότητα και την ψευτία στην οποία συνηθίσαμε να ζούμε τα τελευταία χρόνια. Ας βρούμε την αρετή και την τόλμη να παραδεχτούμε τη συλλογική ευθύνη. Και μόνο ενός είδους συλλογική ευθύνη δεν είναι φασιστική: Αυτή που αναλαμβάνει καθένας για τον εαυτό του! Αναλάβετε την ευθύνη! Κατεβήτε στο δρόμο!

Τέλος, προς τους πνευματικούς ανθρώπους, που καμώνονται τάχα πως δεν αναγνωρίζουν στην ομόθυμη κραυγή των νέων καμμιά εξέγερση, κανένα αίτημα για γνήσια Ελευθερία, προς όλους αυτούς, οι οποίοι τολμούν να ψελλίσουν ότι το μέλλον δε χτίζεται με βία, μια μόνο απάντηση ίσως καταλάβουν, την πιο ιερή:

Σε γνωρίζω από την κόψη
Του σπαθιού την τρομερή,
Σε γνωρίζω από την όψη,
Που με βία μετράει την γη.

Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη
Των Ελλήνων τα ιερά,
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!


Εναπομείναντες Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

Ανώνυμος είπε...

Bravo kai sti blogarismeni kai ston anwnymo parapanw!Mazi sas! Ftanei stous psefto-koultouriarides tou kanape kai twn malls ti mizerias! Ftanei to doulema pia stin Ellada!
A, kai yia tin astynomia, tha kanw oses genikefseis thelw.Nomizw oti oi twrines persitaseis enisxyoun afto pou lew kai den me endiaferei an thewrountai apo kapoious
pou den patane se diadilwsi,'fasistikes',i oxi!

Stergios

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

blogarismeni εμένα με έπεισες! Εσένα?

Εναπομείναντες Ελεύθεροι Πολιορκημένοι με βάλατε σε πολλές σκέψεις....


Stergios αυτη η στιγμή είναι αν θες να διαχωρίσεις την θέση σου από τον μπάτσο που δεν πρέπει να κάνεις γενικεύσεις. Το υπερβολικό και το φασιστικό πήγαινε επίσης στην όλη έννοια της αδερφοκτονίας που δίνεται στο βιντεάκι που έδωσες λινκ. Αυτή την στιγμή είναι πολυ σημαντικό να μην χυθεί αίμα. Ούτε ενος μπάτσου, ούτε κανενός. Θα δώσεις άλοθι και θα πάει στράφι ο αγώνας σου.

Όσο για τους ψευτοκουλτουριάρηδες και καναπεδάκηδες δίκιο έχεις μακάρι να μπορούσα να πω κάτι αλλά δεν έχω τίποτε.

Ίσως σε δω σε καμια διαδήλωση.

Cybergoulion είπε...

Έχουν όμως να πουν οι Pink Floyd στο in the flesh...

zisis είπε...

εξαιρετικό ΚΑΙ το βίντεο! είχα χρόνια να το ακούσω .
μπράβο που το θυμήθηκες ( έστω κι έμμεσα ).

Ανώνυμος είπε...

apo poly kairo twra...-blogarismeni

Ανώνυμος είπε...

apo poly kairo twra...-blogarismeni

takola είπε...

Αδελφέ Στάθη,
δεν ξέρω αν πρέπει τόση θλίψη για την σπασμένη πόλη. Δηλαδή πριν σπάσουν και καούν μερικά καταστήματα, ζούσαμε σε καμιά όμορφη και λειτουργική πόλη και τώρα μας χάλασαν τη μόστρα αυτά τα επεισόδια; Δε νομίζω...

Προτείνεις διάλογο.Πολύ σωστά, και μπράβο σου! Για να σκεφτούμε όμως, ξέρουμε να κάνουμε διάλογο στην Ελλάδα; Ξέρουμε να ΑΚΟΥΜΕ; Να ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ; Να ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ;

Ύστερα ήρθε η οργή...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πραγματικά έχεις δίκιο. Η κοινωνία μας δεν αγκάλιασε τα παιδιά της όσο έπρεπε. Δεν τα επέτρεψε στο όνομα της ωριμότητας να ονειρευτούν έναν κόσμο, όπως τον θέλουν. Ζουν ή σε γυάλες ή στον κανιβαλιό κόσμο των μεγάλων. Και ξεσπούν. Ξεσπούν όπως ακριβώς έμαθαν, αλλά γεμάτα άρνηση.

zekia είπε...

πολύ σωστά και ψύχραιμα βρίσκω τα σχόλια σου στάθη, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

Ανώνυμος είπε...

εμένα αυτό που με εξοργίζει (συν τοις άλλοις) είναι ότι αντί να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στην κοινωνία, κατηγορεί ο ένας τον άλλο (κι όλοι μαζί τον Συνασπισμό).

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Δεν υπάρχουν λόγια ρε καρντάση να περιγράψει κανείς αυτά που ζούμε. Και λίγα λες.

palalos είπε...

οι εικόνες διαδέχονται τα λόγια και το ανάποδο....

και όπως έλεγε και ο στέλιος

"ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ
ΓΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΥΜΑΤΑ
ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ..."

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

αντε ρε γαμω την ελλαδα σας γαμω ρε ξεφτιλισμενα ατομα.
οποιος ειναι της πιατσας ξερει πολυ καλα πως ειναι να στην πεφτουν ανανδρα καμια 20αρια ψεφτομαγκακια.
θα επρεπε να νομοθετηθει η ΜΗ ποινηκοποιηση της απολειας ζωης σε περιπτωσεις αμηνας, απεναντι σε GANGS, για αστυνομικους ΑΛΛΑ κυριοτερα για πολιτες.
ΚΩΛΟΕΒΡΕΟΙ που ελενχετε τα ΜΜΕ και ρουφιανοι προδοτες εργαζομενοι σε αυτα ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΞΑΝΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ αν βαρεσουν οι πραγματικοι ελληνες στα βουνα καμια ΜΠΙΕΛΑ (βλεπε τι εγινε στη λαρισα - μπραβο ρε αλανακια - που βγηκαν οι παπουδες και δεν ξεραν που να κρυφτουν οι τσατσοι του ΣΥΡΙΖΑ)
Η αθηνα και οι μεγαλες πολεις που την εχουν ως προτηπο αναπτυξης ειναι καμενες απο χερι - μη καουν και τα χλωρα - αλλαγη τωρα και κρεμασμα σε ΟΛΟΥΣ τους ΕΒΡΕΟΥΣ και πολιτικους (συγγενοις κα απογονους τους) που εχουν ΧΑΝΤΑΚΩΣΕΙ το ταλαιπορο κρατος που λεγεται ελλαδα ολους αυτους τους αιωνες.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

είπα να σβήσω το σχόλιο αλλά μετά λέω τέτοιο γέλιο από γελοία άτομα που θα ξαναβρούμε...

Cybergoulion είπε...

Να υποθέσω ότι υποστηρίζει τη Χαμάς;

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

μπα μάλλον την δεγαμάς