27.11.08

Μάνα Ινδία




Είσαι ένας έρμος Ευρωπαίος, Αμερικάνος, Ιάπωνας δεν έχει σημασία. Είπες μια φορά μέσα στην "κρίση" να ξοδέψεις τα μπονους σου και να πας ένα ταξιδάκι στην Ινδία. Υπολόγισες όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Πονάς το περιβάλλον, κάνεις ανακύκλωση, δίνεις λεφτά και στην Greenpeace, ενδιαφέρεσαι για τον φτωχό κοσμάκη, δεν θες να εκμεταλλεύεσαι τον αδύνατο, μιλάς συνεχώς με στόμφο κατά της Αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ.

Αλλά ... πάντα υπάρχει ένα αλλά.

Καταναλώνεις σαν τρελός, άντε να αγοράζεις και τάχα οικολογικά προϊόντα. Πετάς στα σκουπίδια το 1/4 από τα τρόφιμα που αγοράζεις κάθε Παρασκευή από το Carrefour, το ASDA, το Lidl,το WalMart ή τον Γαλαξία. Δεν εκμεταλεύσαι τον φτωχό κοσμάκη αλλά δεν καταδέχεσαι να καθήσεις δίπλα στον αλβανό. Δεν εκμεταλεύσαι τον φτωχό κοσμάκη αλλά γουστάρεις τον σεξοτουρισμό σε κάτι στέκια σαν την Ταϋλάνδη. Δεν εκμεταλεύσαι τον κοσμάκη αλλά πηγαίνεις σε χώρες σαν την Τουρκία ή την Αλγερία και φέρεσαι σαν τον Ωνάση στο Σκορπιό.

Και κάποια στιγμή βρίσκεται ένας καημένος όπως οι ισλαμιστές αυτή την φορά - πιστοί στο ραντεβού τους τα τελευταία δέκα χρόνια- και αποφασίζει να πάρει την θέση του ξενοδόχου και μέσα στην τρελή τσατίλα του, να τα γαμήσει όλα.

Παλιότερα ήταν οι Παλαιστίνοι, οι Μάο Μάο, οι Κινέζοι μπόξερς και άλλοι πολλοί. Στο μέλλον ποιος ξέρει..

Ποιος φταίει, ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης δεν είναι τόσο εύκολο να το διακρίνεις.

19 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Έχουνε πολλά να δούνε ακόμα τα μάτια μας. Τις καλημέρες μου

Ανώνυμος είπε...

Στάθη, υπέροχο ποστ... Έχει δίκιο ο Παύλος, έχουμε να δούμε πολλά ακόμα. Φιλιά και καλημέρα!

desa είπε...

οι αναρχικοί έγραφαν σε τοίχους στη καβάλα

''το χρήμα είναι ο μόνος τρομοκράτης''

νομίζω ότι απαντά στις 2 τελευταίες σου γραμμές.

DonMits είπε...

Το χρήμα από μόνο του είναι μια χαρά.

Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ για το χρήμα είναι που τα γαμάει όλα...

desa είπε...

donmits δε μπορώ να πω ότι διαφωνώ, το θέτεις ακόμα πιο σωστά

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Στα πρώτα χρόνια της Παλαιστινιακής αντίδρασης (αεροπειρατείες κλπ) σε όσα γίνονταν σε βάρος τους, έλεγαν οτι με τον τρόπο που ζεί ο δυτικός κόσμος, κανένας δεν είναι αμέτοχος στο πρόβλημά τους και όλοι είναι συνένοχοι... Αν το σκεφτούμε λίγο, ουδέν αληθέστερον!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Βασικά αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτή η κατασταση - όπως όλες άλλωστε- έχει πολύ ξεκάθαρα αίτια και δεν λύνεται με καταστολή. Πολύ εύκολα λες την λέξη "τρομοκρατία". Σκέψου όμως για να κάνει ένας άνθρωπος σαν και εσένα μια τόσο ακραία πράξη τι τον έχει στείλει εκεί.

Πολλά θα δούμε ειδικά αν το 1/3 του πλανήτη ζει στον αφρό και τα άλλα 2/3 πεινάνε....

ELvA είπε...

Ακομη ειναι νωρις να πει κανεις, αλλα πολλοι πιστευουν οτι ειναι μια ακομη διαμαρτυρια κατα της πολιτικης made in US, πραγμα που δεν ειναι διολου
απιθανο,εχει ηδη συμβει και σε αλλες πολεις και απ οτι φαινεται θα υπαρξει και συνεχεια στο μελλον...

'Analysts say that while it is not clear, the attacks were most likely carried out by a group called the Indian Mujahideen. In May,the Indian Mujahideen made a specific threat to attack
tourist sites in India unless the government stopped supporting the
United States
in the international arena.

Απο την Ιndependent
http://www.independent.co.uk/news/world/asia/who-could-be-behind-the-mumbai-attacks-1037736.html

Jordan είπε...

Ε, ενταξει τωρα..., τα τυφλα χτυπηματα τετοιου ειδους δεν γινεται να καθαγιαστουν, ουτε και να δικαιολογηθουν, με την καμμία ομως...Αυτοι που τα διαπραττουν ειναι σιγουρα δολοφονοι και αυτοι που τα δεχονται ειναι σιγουρα θυματα. Ας μην μπερδευουμε τα πραγματα νομιζω. Ετερον εκατερον.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

γιατί ρε Jordan είπες κανείς ότι αυτοί που τα κάνανε ήταν άγιοι ή αθώοι? Δεν νομίζω.
Απο την άλλη όλοι αυτοί οι άνθρωποι γεννήθηκαν στυγνοί δολοφόνοι? Και αυτοί δεν είναι θύματα?
Μην ξεχνάς ότι μέχρι στιγμής οι ξένοι είναι μόλις 6 σε σύνολο 125. Μήπως η κατάστασή είναι πολύ πιο πολύπλοκη από όσο νομίζουμε?

Δυστυχώς όμως όπως και να έχει το θέμα δεν υπάρχει ασπρό και μαύρο αλλά αποχρώσεις του γκρίζου.

Σοφία είπε...

Προσωπικά είμαι με τον Jordan. Ίσως όταν ζεις εκ του ασφαλούς σε μια χώρα/πόλη όπου το μεγαλύτερό σου πρόβλημα είναι αν έχουν απεργία τα ταξί, και η τρομοκρατία είναι κάτι που συμβαίνει στους άλλους (αυτούς τους κακούς που ζουν στην Εσπερία), να μπορείς να βλέπεις όλες τις αποχρώσεις του γκρίζου και να το φιλοσοφείς. Όταν όμως ζεις σε μια χώρα όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να έρθει ένας ξύπνιος να σε τινάξει στον αέρα για το γμτ του, τότε βλέπεις μόνο το άσπρο και το μαύρο. Έλα να μπεις σε τραίνο 2 ώρες μετά από τη στιγμή που έχουν σκάσει τέσσερις βόμβες σε όλη την πόλη, έλα να δεις πώς είναι να μην ξέρεις αν ζουν οι φίλοι σου, οι γονείς σου, το παιδί σου, και να μην μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους, και μετά θα κάτσω να μου εξηγήσεις το δίκιο του τρομοκράτη.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Δεν εξηγώ το δίκιο κανενός τρομοκράτη. Αυτό που λέω - ένα πράγμα που οι Βρετανοί έχουν καταλάβει καλά είτε με τους Ιρλανδούς είτε με τους Κύπριους παλιότερα- είναι ότι αυτού του είδος τις επιθεσεις δεν μπορεις να τις καταστείλεις! Πρέπει να γιατρέψεις τις αιτίες που την προκαλούν. Δεν υπάρχει καμιά αλλή λύση. Δεν μπορείς να προστατευτείς αλλιώς.
Μετά το 2001, με σχεδόν στρατιωτικό νόμο στην Αμερική, με τόσο στρατό στο Αφγανιστάν και στο Ιρακ έγινε τίποτε? Λύθηκε το πρόβλημα? Όχι ίσα ίσα που αποσταθεροποιήθηκε και το Πακισταν σχεδόν. Αυτά δεν λέγαν και μετά τις επιθέσεις στο Μπαλί? Τι καταφέραμε? Να είμαστε στο ίδιο σημειο.
Αυτό θέλω να πω..


ΥΓ Ο αδερφός μου ήταν στο Λονδίνο εκείνη την ημέρα.

ELvA είπε...

Εννοειται οτι κανεις δε δικαιολογει τις τρομοκρατικες ενεργειες. Αυτο ομως δε σημαινει οτι δε θα πρεπει να ψαχνουμε τα αιτια που τις δημιουργουν, ωστε να αποφυγουμε παρομοια περιστατικα στο μελλον. Δε νομιζω οτι καποιοι'ξύπνιοι'
ερχονται στα καλα καθουμενα και τινάζουν
κοσμο στον αέρα 'για το γμτ τους', οπως ειπωθηκε παραπανω. Η αδικια μονο αδικια γενναει και το εχουμε ’ξαναδει αυτο το εργο’. (Αμερικη, Αγγλια, Ισπανια…)
Mετα εχουμε πια τοσο πολυ εθιστει στη βια απο τις ειδησεις, που δε δινουμε πια σημασια σε συγκρουσεις που συμβαινουν μακρια μας, οταν αυτες δεν αφορουν Ευρωπαιους πολιτες, η τουριστες απο τη χωρα μας. Αγανακτουμε και ανησυχουμε ΜΟΝΟ οταν προκειται για οικειους, τα πραγματα ομως δεν θα επρεπε ειναι ετσι.......

Αλλοι παλι εχουν διαφορες θεωριες, οπως διαβασα σε σχολια:
’This is all created for distracting the world from the corruption of the financial markets.
Look at the video google title Catherine Fitts IRTA Barter Convention
Τhere is an incredible corruption going on at an international level and the cabals are discovering that they need to create fear in order to distract us from the real problems’.

Διαλεξτε και παρτε...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

"Αγανακτουμε και ανησυχουμε ΜΟΝΟ οταν προκειται για οικειους, τα πραγματα ομως δεν θα επρεπε ειναι ετσι......."
Έτσι είναι. Δείτε εδώ τι γινόταν στην Ινδία τα τελευταία δέκα χρόνια.
Πόσοι από μας ξέραν ότι η κατασταση ειναι επικίνδυνη?

she smiles είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Μουμπάι που είναι το σημερινό όνομα της Βομβάης βγαίνει από το μάνα

Ανώνυμος είπε...

μανα ινδια...μανα κηδεια...

Exypnopouli mou esy! Kourastikes poly na to skefteis?


Avenger

gk είπε...

Καημένοι ισλαμιστές;;;;; Το συγκεκριμένο χτύπημα δεν είχε καμμία σχέση με τον καταναλωτισμό ή καπιταλισμό. Άλλωστε η Ινδία δεν είναι ακριβώς και η πιο πλούσια, καπιταλιστική, ιμπεριαλιστική χώρα. Το χτύπημα σχετίζεται με την μάχη των ισλαμιστών στην Ινδία για το Κασμίρ και γενικότερα την επιβολή του 20% των ισλαμιστών στην Ινδία σε βάρος του υπόλοιπου 80% Ινδουιστών.
Καημένοι ισλαμιστές που οι πλούσιες σε πετρελαϊκές χώρες δίνουν λεφτά στις φτωχές κυρίως για ισλαμικές σχολές; Και νομίζουν ότι οι τους άλλους λαούς τους έδωσε ο Αλλάχ για δούλους...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Δεν είπε κανένας ότι δεν έχεις άδικο ρε Γιώργο! Αγγίζει κανείς την Σαουδική Αραβία? Όχι, χαζός είναι. Οι επιθέσεις αυτες ξεκινάν απο το Πακιστάν και συνδέονται με το Κασμιρ αλλά τι έγινε 10 χρόνια σχεδόν που ο μισός αμερικανικός στρατός κυνηγάει ταλιμπαν? Μήπως η κατασταση απο εκει που αφορούσε μονο το Αφγανισταν πλέον αφορα και το Πακιστάν και την Ινδία?
Πως θα αντιμετωπισείς όλο αυτο το πρόβλημα? Θα θεωρησεις όλους τους μουσουλμάνους κακους και θα τους μαντρωσεις? Θα λυθεί έτσι κάτι? Βεβαίως και χρειάζεται και βια εκεί που φτάσαμε αλλά μήπως δεν υπάρχουν και κοινωνικόοικονομικές αιτίες?

Οι πλουσιοι δίνουν λεφτα για την δόξα του Αλλάχ αλλά οι φτωχοί δινουν την ζωή τους και την ζωή άλλων αθώων.

My point is ...εσύ είσαι στην ευδαιμονία και στην καλοπέραση αλλά υπάρχει υπερβολικά πολύς κόσμος εκεί έξω που δεν τα βλέπει έτσι τα πράγματα και αν δεν έχει φρικάρει είναι σε καλό δρόμο...

Μπορούμε να κάνουμε τίποτε για αυτό?