10.11.08

Ο Τατούλης και οι κρίσεις...


Και εκεί που στο μικρό γαλατικό μας χωριό ήμασταν βυθισμένοι στην Ομπαμα-μάνια η οποία κυριάρχησε του πανικού για την παγκόσμια κρίση και υποχωρούσε μπροστά στις κασσάνδρες που μιλούσαν για τον "υπερεβραίο" προσωπάρχη του και άλλες ιστορίες, μας προέκυψε ο Τατούλης....

Ο οποίος Τατούλης βγήκε και είπε διάφορα. Είπε " ο πρωθυπουργός κινδυνεύει να χαρακτηριστεί όχι ανίκανος, αλλά συνένοχος. (Να συμπληρώσω σύντροφε Τατούλη αυτο που ακούστηκε για το δεξί χέρι - Ρουσόπουλος φερ'ειπείν-) .... Αν νοιώθει όμηρος, υπάρχουν δυνάμεις να τον απελευθερώσουν. (Ta ΕΚΑΜ εννοεί?)...οχι στο ισοπεδωτικό δίλημμα «Καραμανλής ή Χάος». (μίλησε ο Πράκτορας του Χάους μάλλον... ) ...Η Ν.Δ. διέψευσε τις ελπίδες των Ελλήνων. (Από το σύστημα ΠΑΣΟΚ στο σύστημα των Κουμπάρων) ...Η εσωστρέφεια δεν τελειώνει με εντολές (δοκιμάσατε το ...---... ή το escape?)."

Σαν άλλος πιστολέρο έριξε πέντε σφαίρες και ίσως να κράτησε την τελευταία για το τέλος ποιος ξέρει.... Να σου πω την αλήθεια δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ μαζί του. Είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά. Άλλωστε ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από τα γραπτά του Μάο κάποια στιγμή στην δεκαετία του 1970 και κατέληξε να τον διαγράφει ο Καραμανλής έχει πολλά να πει δεν νομίζετε?

Υπάρχουν αυτοί που συνδέουν την επιλογή Τατούλη είτε με τους Φιλεύθερους είτε με τον .. Ομπάμα.. Ποιος ξέρει? Μπορεί να φταίει και η πανσέληνος της ερχόμενης Πέμπτης! Ίσως να έχει σημασία, ίσως και όχι. Το σίγουρο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία βουτάει σε νέα βάθη στην απύθμενη πολιτική κρίση που ξεκίνησε στην ΔΕΘ με τον Βουλγαράκη.

Και ο Κωστάκης μπορεί να έχει πάθει και νευρική κρίση..Έτσι είναι αυτά Κωστάκη μου.. όταν προκαλείς τους θεούς νομίζοντας ότι θα είσαι επ'άπειρόν πρωθυπουργός, προκαλείς την ύβρι σου και οι θεοί ακόμα και τον ΓΑΠ μπορεί να κάνουν χαλίφη για να στην φέρουν!

Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο για σένα. Βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι ο Τατούλης έχει δίκιο. Κέρδισες το 2004 με το περίφημο "ηθικό πλεονέκτημα" και μέσα σε 4 χρόνια και εξη, επτά μήνες το έχασες μαζί με τους κουμπάρους. Απέδειξες ότι οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η ρεμούλα μένει.. Μπροστά σου μέχρι και ο Βγενό αρχίζει να μοιάζει με Σίλβιο -πάλι καλά που ο βάζελος δεν φέρνει σε Μίλαν να λέμε!

Νομίζω Κωστάκη τώρα είναι μια ευκαιρία μεγαλη για σένα! Εφτασε η στιγμή στην οποία μπορείς να παραιτηθείς από όλα και να βγεις στην σύνταξη και να ησυχάσουμε και εμείς και εσύ. Γιατι μέσα στην όλη ανακατωσούρα κανείς δεν βρίσκεται να σου πει ότι την μεγαλύτερη μαλακία την έκανες με την οικονομική πολιτική με την οποία ανακοίνωσες πομπωδώς ότι θα αντιμετωπίσεις την οικονομική κρίση. Ενώ όλη η Ευρώπη ανακοινώνει τρία πράγματα :
α. Φοροαπαλαγες για την μεσαία τάξη
β. Πίεση για φθηνότερο χρήμα στους τραπεζίτες κα ικρατικό έλεγχο, και
γ. Παχυλό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων,

Εσυ με τον μάγο τον Αλογοσκούφη κάνεις ακριβώς το αντίθετο και συνεχίζεις τα μέτρα που ο μακαρίτης Κούλιτζ έβαλε για να αντιμετωπίσει την οικονομική ύφεση του 1929. Τα μέτρα που την χειροτέρευσαν. Γιατί παρά τα ΑΡΔ που φωνάζουν Κρίση - όπως ο Πέτρος φώναζε Λύκος- η κρίση, η πραγματική κρίση δεν ήρθε ακόμα. Όταν έρθει τότε θα καταλάβουμε ότι τσάμπα γκρινιάζαμε και μιζεριάζαμε από την εποχή της λιτότητας του Σημίτη. Τα δύσκολα είναι μπροστα δυστυχώς...

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θεωρητικά, η οικονομία είναι - απότι θυμάμαι από το μακρινό παρελθόν-η επιστήμη για τον τρόπο που οι περιορισμένοι φυσικοί πόροι μπορούν να αξιοποιηθούν για την ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών όλων. - και όχι η προσήλωση σε δείκτες και κανόνες που μπορούν να αλλάζουν κατά βούληση. Και τελικά οι μόνοι νόμοι που υπακούει η οικονομία είναι αυτοί της ανθρώπινης φύσης.
Τώρα για τον Τατούλη, αν τον φάει ο λύκος τώρα που βγήκε από το μαντρί θα δείξει.
Πάντως το θέμα είναι ένα: έχουμε κρίση!!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Πόσο δίκιο είχε η Γεωργία τελικά!!!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ο Τατούλης είχε προδιαγράψει την πορεία και τις αποφάσεις του.
Δεν τον έπιασε ο πόνος για την οικονομία.
Επέλεξε την κατάλληλη στιγμή και υπάρχουν πολλοί λόγοι.
Έχουμε αλλαγή πολιτικού σκηνικού και έχει φανεί εδώ και καιρό. Οι διεργασίες έχουν αρχίσει και τα σχέδια επί χάρτου είναι πολλά και ποτέ ένα.
Ο Μπους ήταν από τότε που ήταν αντιπολίτευση υπερ των Σκοπιανών, μανιωδώς. Μην ξεχνάς την επόμενη μέρα της εκλογής Καραμανλή την απόφασή του για το "Μακεδονικό'.
Παραμένει το ζήτημα με τα σκάνδαλα , Βατοπαίδι, Ζίμενς και τώρα του Βουλγαράκη. Αυτά δεν είναι αμελητέα.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Εκείνο που αποκλείω Στάθη είναι η ημέρα που διάλξε νά ήταν απόφαση της στιγμής και παρορμητική.
Όπως και αυτή του Δαϊλάκη, δεν ήταν τυχαία. Και αποδείχτηκε με την επιστροφή του.
Είχα ισχυριστεί ότι ήταν μια στημένη κίνηση για αν ενισχύσει το προφίλ του ισχυρού Καραμανλή και να χρεώσειτον Τατούλη σε πιθανή κίνησή του.

Το λάθος του Καραμανκή είναι ότι δεν έχει τακτική και λειτουργεί στιγμιαία. Η επιστροφή του Δαιλάκη έλυσε τα χέρια του Τατούλη.

Έχει πανσέληνο την Πέμπτη ??
Δεν γράφω, θα κλείσω το PC !!

gk είπε...

ΧΑΧΑΧΑ

ΟΝΤΩΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΙΣΗ....

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ ωραίο κέιμενο. Συμφωνώ απολύτως. Απλά να θυμάσαι -όπως λέω και στο σχετικό μου post- ότι τώρα πια έχουν δρομολογηθεί όλα τα μεγάλα ζητήματα της κυβέρνησης (ιδιωτικοποιήσεις κτλ) και δεν υπάρχει φόβος αν προχωρήσουν σε εκλογές. Μέχρι τώρα υπήρχαν πολλές εκκρεμότητες. Τώρα κλείνουν σταδιακά ή έχουν δρομολογηθεί. Το σχέδιο τελικά προχωρά καλά -αν και οι τράπεζες ακόμα κάνουν τις δύσκολες

Zaphod είπε...

"Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο για σένα. Βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι ο Τατούλης έχει δίκιο. Κέρδισες το 2004 με το περίφημο "ηθικό πλεονέκτημα" και μέσα σε 4 χρόνια και εξη, επτά μήνες το έχασες μαζί με τους κουμπάρους."

Σωστός! Ο Τατούλης είπε το αυτονόητο αλλά αυτό, στην χώρα μας τουλάχιστον, μοιάζει με αιτία αφορισμού. Τώρα τι συμφέρον είχε ή δεν είχε είναι τελείως δευτερεον

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ st
Στο ποστ μου δεν θα επέτρεπα χλευαστικά σχόλια από ανώνυμο μπλόγκερ σε επισκέπτες του μπλόγκ μου.
Άποψή μου, βέβαια
Τα περί λογοκρισίας, υποδεέστερα της φιλοξενίας και της σοβαρής αντίθετης άποψης.
Εγκρίνεις έμμεσα και αποδέχεσαι τον gk?

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Σπίθας έχεις δίκιο σε ένα βαθμό αλλά νομίζω ότι πέρα από τις προσωπικές του επιδιώξεις ο Τατούλης κατάλαβε ότι το πλοίο "στραβα αρμενίζει" απλα΄όταν δεν έχεις υπουργείο ή οταν σου πήραν το υπουργείο για το Ζαχόπουλο είναι πιο εύκολο ;-)
όσο για το άλλο θέμα σου έστειλα email.


gk είδες πόσο μπροστά ήταν η Γεωργία!!!!!


ο δείμος του πολίτη έχεις δίκιο σε αυτό που λες για τα μεγάλα θέματα αλλά η εξουσία είναι γλυκιά και νομίζω ότι δύσκολα την αφήνεις!
Γιαυτό και αυτή η κυβέρνηση έστω και με 150 και μισο βουλευτη θα συνεχίσει να πηγαινει μέχρι να βρει ενα ευφανταστο κόλπο για να περάσει μπροστα στα γκαλοπ και επιτέλους να πάει σε εκλογές...

Zaphod να σου πω ότι επιτέλους κάποιος έδειξε θαρρος να πει αυτα που σκέφτεται έστω και αν κράτησε κρυμμένες τις φιλοδοξίες του.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Στάθη, όλα καλά.
Αλλά μου δίνεις και το πέναλτυ που μας τόπνιξε ο ρέφερυς?
!!
Νάσαι καλά και πες του ζαφώδ ότι:
"Στην πολιτική δεν έχει σημασία μόνο τι λες αλλά και ποιός το λέει!!"

Αλλά ο βάζελος σήκωσε κεφάλι μετά το
0-3 στη Βρέμη:):)

zouri1 είπε...

Ο τατουλης νομιζω οτι δειχνει τον πατο της πολιτικης μας.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Σπίθας και αν αυτα που λέει ειναι αλήθειες εχει μεγαλη σημασία ποιος είναι?


zouri1 λες? Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι δεν πιάσαμε ακόμα πάτο!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Στάθη αυτό που είπα είναι "αξίωμα" και πρέπει να το γνωρίζεις.
Τα αξιώματα δεν χρήζουν συζήτησης και διαλόγου, αλλά αν θέλεις μπορώ και αυτό να εξηγήσω.
Έχει σημασία, διότι η πολιτική είναι ένα σκάκι και καλό είναι να γνωρεις τις κινήσεις και τις προθέσεις του αντιπάλου.
Διαφορετικά σε πιάνουν και στον ύπνο, όπως καλή ώρα.

Αν βγεί ( πόσες φορές ακόμη?) Ο Καραμανλής και πεί "θα πατάξω την διαφθορά" και θα "ενισχύσω τα λαικά στρώματα", τότε τον αποδέχομαι??

Η αποδέχομαι κάθε προσχηματική πολιτική θέση ως "εκ παρθενογέννησης?"

Η να πισωγυρίσω στον Χίτλερ και στις υποσχέσεις του?

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Η αλήθεια δηλαδή για σένα είναι υποκειμενική? εξαρτάται από ποιος την λέει? Δεν νομίζω!