26.9.08

Ενωδία



Λέω να γράψω για κάτι που τριγυρνάει αρκετές μέρες τώρα στο μυαλό μου. Τις προάλλες που πήγα Βέροια, σας είπα για την "Ενωδία" που αντίκρυσα όχι μόνο κλειστή αλλά σχεδόν παρατημένη από χρόνια. Είναι Παρασκευή βράδυ, ο καιρός μουντός με μια διάθεση ροκ και είναι το κατάλληλο σκηνικό για να γράψω για το καλύτερο και πιο αυθεντικό μπαρ της Βέροιας. Και λέω αυτό το πόστ να το γεμίσω μουσικές από εκείνες που παίζαν τότε σαν το I can't Escape my self από τους Sound που έβαλα στην αρχή ή από τους U2 το Party girl που ακολουθεί.





Την πρώτη φορά που πήγαμε ήταν Σάββατο, αρχές Οκτώβρη του 1992, την επομένη των εγκαινίων της. Ήταν νωρίς γύρω στις 9.30, ο κόσμος ήταν λίγος και έτσι κάτσαμε στη γωνία του μπαρ, ο Γιώργος, ο Σταύρος και εγώ. Παραγγείλαμε μπύρες. Τότε ο Γιώργος, με την σιγουριά που αποπνέει η Δευτέρα Λυκείου και ένα καλοκαίρι να δουλεύεις στην Κεφαλλονιά, θεώρησε ότι το να μην μας φέρουν ποτήρια χωρίς μάλιστα να μας ρωτήσουν, σήμαινε στην "διπλωματία της νύχτας" ότι δεν μας γουστάρουν στο μαγαζί!





Δεν μάθαμε ποτέ αν πραγματικά είχε δίκιο. Αυτό που καταλάβαμε όμως μετά από τόσα χρόνια είναι ότι αυτό το μπαρ το γουστάραμε όσο δεν παίρνει και εκεί νιώθαμε σαν το σπίτι μας, έστω και αν το "Σπίτι" ήταν δύο πόρτες παρακάτω.





Ενωδία θα πει On the road στα ελληνικά και ήταν μια θεότητα από αυτές τις μικρές τις περίεργες που τον βωμό της είχαν βρει στη Βέροια και τον είχαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης παρέα με το τεράστιο κεφάλι Μέδουσας που κάποτε, τον καιρό του Πελοποννησιακού, στόλιζε τα τείχη της πόλης. Εμάς εδώ και πολλά χρόνια η Ενωδία και η μουσική της, στολίζει αναμνήσεις.



Καλό Βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο!


9 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Τι μου θύμησες βρε Στάθη βραδιάτικα, με τις μουσικές σου επιλογές.

Καλό Σ/Κ

karfoto είπε...

Αντε πάλι ο Στάθης με την παρασκευιάτικη νοσταλγία του !!!

Ο παλιός καλός Στάθης...να σε καλά φίλος με κόλλησες με το I can't escape myself.

Aλλά και τα άλλα βιντεάκια είναι δυνατά !

Αντε Παοκάραααααααα !!!!!

Hades είπε...

Τα στέκια εφόσον είναι "ζεστά" είναι όλα τα λεφτά, Στάθη. Σε ένα τέτοιο συχνάζω εδώ κι 7 χρόνια. Με τη διαφορά ότι εκεί επιβεβαιωμένα μας γουστάρουν όσο τους γουστάρουμε κι εμείς. Όλα τα λεφτά σου λέω. Καταλαβαίνω τι εννοείς...

desa είπε...

η ενωδία φίλε στάθη παραμένει ροκάδικο, για τα δεδομένα της βέροιας πάντα, και απλά θα ανοίξει σε λίγες μέρες. πέρσι μάζευε αρκετό κόσμο,και έπαιζε ελαφριά ροκ. είναι από τα μαγαζιά που τους χωράει όλους, δεν κάνει διακρίσεις.

αλλά το μπαμ έγινε από τον φούρνο πέρσι και μάλον και φέτος

Ανώνυμος είπε...

εδω στο ηρακλειο παντως, η ενωδια εκανε ενα καλο λιφτινγκ. παρολα αυτα οταν πας παντα εχεις πολλες επιλογες για το που θα κατσεις. καλο για τους θαμωνες, αλλα νομιζω οτι αποθαρρυνει λιγο τους ιδιοκτητες τετοιων μαγαζιων, γι αυτο και ειναι τοσο σπανια.

Ανώνυμος είπε...

μετά τη νοσταλγία των 80ς τώρα και η νοσταλγία των 90ς. Εμένα αυτά τα τραγούδια μου θυμίζουν τα εδώ (και τότε) berlin, degre zero και λούκι λουκ. Αφού η Ενωδία δεν έγινε ακόμα ένα καφέ με πολυθρόνες και lounge πάλι καλά!

Κώστας είπε...

..ευτυχώς ένα αντίστοιχο ροκ μπαράκι της Κοζάνης ζει και βασιλέυει...

Φυσικά και είχα κι εγώ φίλους "ειδήμονες" στα θέματα της νύχτας..Αυτοί ήταν κυρίως φοιτητές που σπουδάζαν στην Θεσσαλονίκη.

Καλό βραδυ Στάθη!

gk είπε...

Να σου θυμίσω πως νοιώσαμε όταν πήγμαμε τελευταία φορά στο Λούκι Λουκ και στο Berlin...Ακόμα και μερικά πράγματα δεν αλλάζουν, αλλάζουμε εμείς.

Πως και δεν έχεις αναρτήσει ακόμα ποστ για τον αγώνα???
ΣΤΑΘΗ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΚΑΛΑ?????

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Η Ενωδία πάντως "ενοικιάζεται"...