12.5.08

Οι ουρές και το τέλος του κόσμου..

( φωτογραφία από in.gr)

Στο 90% των πρατηρίων της επικράτειας θα βρεις ανάλογες επιγραφές. Στο υπόλοιπο 10% θα βρεις τεράστιες ουρές από άμοιρους τύπους που περιμένουν μέχρι και 3 ώρες -όπως άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο - για να γεμίσουν τα, αχόρταγα για ντίζελ, ρεζερβουάρ των δίτροχων και τετράτροχων κατοικιδίων τους.

Το Σάββατο αποφάσισα να κατέβω στο κέντρο της πόλης και έτσι βγήκα με το αυτοκίνητο μου -καλός μαλάκας είμαι και του λόγου μου- στην Πλαστήρα -την οδό που ενώνει το Πανόραμα και το Χορτιάτη με το Χαριλάου- με κατεύθυνση προς το κέντρο. Αμέσως έκανα αναστροφή αφού είδα ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα, πράγμα αρκετά περίεργο για μεσημέρι Σαββάτου.

Η απορία μου λύθηκε όταν μετά κατεβαίνοντας την Παπαναστασίου είδα το βενζινάδικο στη γωνία με την Κλεάνθους. Εκεί για μια στιγμή νόμιζα ότι κηρύχθηκε πόλεμος και όλοι έσπευσαν να γεμίσουν τα ντεπόζιτα! Δεν θυμάμαι να είχα ξαναδεί τόσο κόσμο να περίμενε. Η όλη η σκηνή με γέμισε με δυστοπικές φαντασιώσεις. Όσο περίμενα στα φανάρια της Παπαναστασίου με την Εγνατία, εικόνες από το Blade Runner και το Mad Max παίζανε στο τεχνικόλορ του μυαλού μου. Στα διαλείμματα οι διαφημίσεις λέγαν για τα 125 $ για ένα βαρέλι πετρέλαιο με προοπτική τα 200$. Προλάβετε όσο είναι καιρός!!!

Κάπου εκείνη την στιγμή άναψε το πράσινο και τα κορναρίσματα μου διέκοψαν τους συνειρμούς. Όμως εκείνη την στιγμή το ραδιόφωνο έπαιζε REM ... it's the end of the world as we know it...

Σατανική σύμπτωση. Λέτε το τέλος του κόσμου να έρθει έτσι απλά? Χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να φωνάξουν τα δελτία των οκτώ? Δεν ξέρω και να σας πω την αλήθεια προτιμώ να το βλέπω στο σινεμά από το να το ζήσω.

Μέχρι τότε ας έχουμε μια καλή εβδομάδα
και ας μείνουμε μόνο στους
REM ...
it's the end of the world as we know it...



12 σχόλια:

Σοφία είπε...

Μπαααα δε νομίζω να έρθει τόσο εύκολα το τέλος του κόσμου...

Καμιά φωτογραφία τράβηξες να δούμε κι εμείς;

geokalp είπε...

μακάρι το πετρέλαιο να πάει γρήγορα στα $200, από το να σε τρώει λίγο, το προτιμώ

pølsemannen είπε...

It's da end of da world!
it's da end of da world I tell 'ya!
Only Liakouras can save us!

Πάντως δε πιστεύω, κάτι θα προλάβουν να πουν οι Τραγκαουνάκηδες πριν το τέλος του κόσμου...:-P

Καλή εβδομάδα!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Στάθη, σκέφτεσαι αυτός ο λαός να αντιμετωπίσει μια σοβαρή κρίση τι έχει να γίνει... οι μισοί θα σκοτωθούμε στα βενζινάδικα και οι άλλοι μισοί στα σουπερμάρκετ.
Τουλάχιστον να προλάβουμε κανένα πρωτάθλημα...

karfoto είπε...

Μπα σε καμμία περίπτωση δεν έρχεται το τέλος του κόσμου....αλλά απλώς είμαστε στην αρχή του "τέλους" του κόσμου !!!
Με μικρές κρίσεις μας εκπαιδεύουν ώστε να παίρνουμε μία μικρή γεύση (δόση) κάθε φορά !!!

Ερχεται ο καιρός....μπου χαχά !

Εγώ αρχίζω να ξεσκονίζω τις προφητείες.... !

Καλή εβδομάδα

Jordan είπε...

Καλημερα Σταθακο.
Σιγα μην ερθει το τελος του κοσμου απο την ελλειψη πετρελαιου! Μην σου πω οτι μπορει να ειναι η αρχη για ενα καλυτερο κοσμο.

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Αφηστε λιγο τα αυτοκινητ ακια παρτε και καμια συγκοινωνια.. Πανω κατω την ιδια ωρα κανεις.. Μπορει και αυτα να τ5α λεω επειδη ζηλευω που δεν εχω αμαξι.. Anyway.. Καλησπέρα!

dr.SeenG είπε...

Έκανα μόλις μια μικρή φαντασίωση. Είσαι τώρα λέει εν έτει 2045, ξυπόλητος, φορώντας κουρέλια και με λειψά δόντια στη μέση ενός σκοτεινού σοκακίου. Στην αγκαλιά σου έχεις ένα μικρό μπιτόνι βενζίνη και χαμογελάς χαιρέκακα που απέκτησες αυτό το μικρό θησαυρό. Και ξάφνου εμφανίζονται από τη μία Σάιμποργκ της κυβέρνησης που θέλουν να στο κατάσχουν και από πίσω σου απελπισμένοι "άθλιοι" που θέλουν να σου αρπάξουν το θησαυρό...
Ρίξε νερό μπας και συνέλθω Στάθη...
Καλημέρα σου!

ELvA είπε...

Σταθη, καλα τα λενε οι R.E.M, αλλα βεβαια δεν ειχαν υπ οψιν τους καποιους Ελληνες που πανικοβαλονται οταν δεν βρισκουν...βενζινη,και τρεχουν στα σουπερμαρκετ, σαν να ηρθε η συντελεια του κοσμου... Απο την αλλη ομως δεν τους βλεπεις να φωναζουν και το κυριοτερο..
ουτε καν να τιμωρουν με τη ψηφο τους πολιτικους που μας δουλευουν χρονια τωρα!Καλοι οι R.E.M και καλο και ενα αλλο τραγουδι τους με τον ταιριαστο για τους καιρους τιτλο...
Daysleeper! Check it out!

Humma Kavula είπε...

Είμαστε και μεις πολύ άχρηστοι βρε αδερφέ μου. Λες και θα μας πέσει ο κώλος να πάμε με συγκοινωνία στη δουλειά, ή λες και έγινε πόλεμος. Αφού πάντα "κάτι" γίνεται στο τέλος και βρίσκεται η άκρη. Σήμρα ότι πρατήριο ήταν ανοικτό περίμεναν 5-6 αυτοκίνητα από πίσω. Αυτό πιστεύω γίνεται για να δεχτούμε πιό εύκολα τις αυξημένες τιμές αφού τώρα όλοι σχεδόν είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν πάνω από 1.20 το λίτρο αδιαμαρτύρητα ενώ πριν από μία εβδομάδα είχα 1.10.

ELvA είπε...

@humma kavula
Το ειπες και μονος σου οτι ολα αυτα γινονται μονο και μονο για να δικαιολογηθουν οι αυξησεις στη βενζινη και αλλου! Και γιατι να μην αυξησουν την βενζινη, η οτι αλλο τους ερθει; Βλεπεις εσυ καμμια αντιδραση απο κανενα; Αν τολμουσαν στο εξωτερικο να εκαναν τετοιες αυξησεις σε βασικα ειδη ο κοσμος θα αντιδρουσε με εντονο μπουκοταζ! Στην Ελλαδα (επηρεασμενοιφαινεται απο τα σηριαλ!) προτιμουν να το παιζουν ολοι..πλουσιοι, τελευταια!

Rami είπε...

Ποδηλατάκι...

Το υιοθέτησα πριν 2 βδομάδες αφού άρχισε να ανοίγει ο καιρός και δεν το αφήνω με τίποτα. Συμπτωματικά έκατσε και η βενζινομανία...

Το μόνο που με προβληματίζει είναι το πόσο ιδρωμένος θα φτάνω κάθε πρωί στην εκάστοτε δουλειά και τα περίπου... 50 Χιλιόμετρα που πρέπει να διανύω κάθε μέρα!!! 8)