15.10.11

Μου προκαλούν αηδία...


Αντιγράφω από την Καθημερινή:

"Τη στήριξή τους στον ανακριτή Γιώργο Κασίμη που έκρινε πως ο κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων αγώνων Μάκης Ψωμιάδης έπρεπε να μείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους οι δικαστές και εισαγγελείς.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει τα εξής:
«Όσοι επιμένουν να φιλολογούν γύρω από το θέμα αυτό θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι, πρώτον, δεν έχουν γνώση του φακέλου της υπόθεσης που σχολιάζουν και, δεύτερον, δεν έχουν τη δυνατότητα και την ευχέρεια να αξιολογήσουν τις απόψεις των δικαστικών λειτουργών που εκφράστηκαν, διότι αυτός ο θεσμικός ρόλος ανήκει σε άλλους αρμοδιότερους.
Οι δικαστές δεν υποχρεούνται να ακολουθούν νομικούς κανόνες αποδείξεων, αλλά πρέπει να αποφασίζουν κατά τη δική τους πεποίθηση, ακούγοντας, για τον σκοπό αυτόν, τη φωνή της συνειδήσεως τους και οδηγούμενοι από την απροσωπόληπτη κρίση που προκύπτει από τις συζητήσεις για την αλήθεια των πραγματικών γεγονότων, για το αξιόπιστο των μαρτύρων και για την αξία των λοιπών αποδείξεων».


Ένας από τους λόγους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε είναι ανεξαιρέτως όλοι αυτοί οι κύριοι. Αν ήμουν εγώ στην θέση του Μάκη Ψωμιάδη θα είχα προφυλακιστεί χωρίς άλλη κουβέντα ακόμα και αν δεν είχε ο ανακριτής "γνώση του φακέλου της υπόθεσης "...

Ντροπή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: