4.9.11

Το περίεργο καλοκαίρι του 2011..


Ένα καλοκαίρι που ήταν σαν να μην άρχισε ποτέ οδεύει προς το τέλος του αυτές τις μέρες με την επανεμφάνιση των γνωστών σεναρίων χρεωκοπίας. Βέβαια τα σενάρια έχουν αλλάξει λίγακι, έχουν διανθιστεί με εργασιακές εφεδρείες, εμπλοκές με τρόικες, διαπραγματεύσεις με την Φιλανδία και άλλες ιστορίες. 

Το καλοκαίρι που τελειώσε, πήραμε μια ανάσα αλλά δεν νομίζω οι περισσότεροι εκεί έξω να πέρασαν πολλές ξέγνοιστες στιγμές. Βέβαια υπήρχαν αρκετές εικόνες νεοεεληνικού νεόπλουτισμο, "αντιστάσεις ενάντια στην επερχόμενη βαρβαρότητα"..

Το καλοκαίρι που πέρασε νομίζω καταλάβαμε όλοι ότι τα πράγματα δεν είναι ίδια με τα προηγούμενα καλοκαίρια. Και σίγουρα το επόμενο καλοκαίρι θα είναι και αυτό διαφορετικό. Μόνο που η συντριπτική πλειοψηφία των περισσοτέρων από μας πιστεύει ότι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι πολύ πιο δύσκολο.. 

Ίσως το καλοκαίρι του 2011 να είναι το τελευταίο ελληνικό καλοκαίρι... Ο χρόνος θα δείξει...Μπορεί το τελευταίο ελληνικό καλοκαίρι να ήταν πέρσι. Μπορεί το τελευταίο καλοκαίρι να ήταν το 2008, λίγο πριν την έναρξη της κρίσης που έδωσε την τελειωτική βολή σε ένα σύστημα δεκαετιών που μαστίζει αυτόν τον τόπο. Τότε που  η κυβέρνηση ορκιζόταν για την θωράκιση της οικονομίας μας...

2 σχόλια:

mahler76 είπε...

νομίζω πως το του 2008 ήταν το τελευταίο. Μετά ξυπνήσαμε :(

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Μπορεί να ήταν και το 2009, λίγο πριν τις εκλογές..