21.4.10

Η φονική γρίπη



Τώρα πια κανένας δεν ασχολείται με την "φονική" γρίπη Η1Ν1 που μας απασχόλησε το προηγούμενο καλοκαίρι και έκανε τον Αβραμό να παραγγείλει εκατομμύρια εμβόλια. Παρόλα αυτά κυκλοφορούν στα ψιλά των εφημερίδων κάποιες μικρές ειδήσεις πολύ χαρακτηριστικές! Μια τέτοια διάβασα το προηγούμενο Σαββάτο στην τελευταία σελίδα της Ελευθεροτυπίας από τον υπέροχο Μιχαηλίδη:

"65.000 θανάτους από τη γρίπη Η1Ν1 είχε προβλέψει για τη Βρετανία, το καλοκαίρι του 2009, το εκεί υπουργείο Υγείας. Εως τις αρχές του 2010, είχε αναθεωρήσει την πρόβλεψη εκείνη, κατεβάζοντας τους πιθανούς θανάτους σε 1.000. Σήμερα, μέσα Απριλίου του 2010, είναι γνωστό ότι λιγότεροι από 5.000 άνθρωποι, από την αρχή της πανδημίας, προσήλθαν σε νοσοκομεία και κατεγράφησαν ως «θετικοί», δηλαδή είχαν «κολλήσει» τη γρίπη. Από αυτούς, έχασαν τελικά τη ζωή τους μόλις 360. Οι ατυχείς αυτές (έως και επικίνδυνες, λόγω πρόκλησης πανικού) προβλέψεις βασίστηκαν επάνω σε στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που υπερεκτίμησε τους κινδύνους της γρίπης Η1Ν1 και, για πολλούς, έχασε ένα μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του. "
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει περίπου 62 εκ. πλυθυσμό. Το Βρετανικό Υπουργείο Υγείας "πρόβλεψε" ότι ένας σε κάθε 1000 Βρετανούς θα έχανε την μάχη με την γρίπη. Τελικά την μάχη την έχασε ο ένας στους 172.000....

Είπαμε ο H1N1 δεν είναι Captain Trips αλλά ακόμα και η ιλαρά έχει μεγαλύτερη θνησιμότητα...

Αν έγινε τέτοιος πανικός στην Βρετανία, δεν τολμώ να φανταστώ τα σενάρια που κυκλοφορούσαν στο ελληνικό υπουργείο Υγείας.... Βέβαια νομίζω ότι από τα ρεπορτάζ του προηγούμενου Ιουλίου ίσως μπορώ να κάνω μια πρόβλεψη...

6 σχόλια:

Cybergoulion είπε...

Τι ωραία θα ήταν σε κανένα εξάμηνο να λέγαμε έτσι και για το ΔΝΤ....

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και η πλάκα είναι ότι το παιχνίδι των φαρμακευτικών εταιρειών ήρθε να στηρίξει όλους εκείνους που διαφωνούσαν συνωμοσιολογικά με τη χορήγηση του εμβολίου.

karfoto είπε...

προσπαθούν να ξαναφέρουν τον πανικό πάλι τους απίστευτους !

Το ίδιο προσπαθήσαν να κάνουν και με το ηφαίστιο....μόλις αρχίσαν να κάνουν προσφυγή τα αεροδρόμια και να
ζητούν αποζημειώσεις, το βουλώσαν και
άραν τα μέτρα για την ακύρωση των πτήσεων !

Αυτό είναι το κουμπί τους....αν αρχίσουμε και κάνουμε όλοι μηνύσεις
στον ΠΟΥ και στις φαρμακευτικές θα το βουλώσουν και σε αυτό !

kat. είπε...

κάτι από εδώ, κάτι από εκεί.. ξεχνιέται ο κόσμος από την κρίση!
όλα "ρυθμισμένα" είναι..

EISVOLEAS είπε...

Γελανε ολοι! και αν δεν ειχαμε μνημη χρυσοψαρου θα γελουσαμε ολοι και οταν συνεβαιναν ολα αυτα, οχι εκ των υστερων!

mahler76 είπε...

αυτά κάνει ο πανικός. Πουλάει και ξεπουλάει. Καλή σου μέρα :)