17.2.10

Lost so far...


Κάποια στιγμή τα Χριστούγεννα του 2005 πήρε το μάτι μου στην ΝΕΤ, να διαφημίζουν την προβολή για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση των "Αγνοούμενων" ή αλλίως ελληνιστί του Λόστ. Είχα διαβάσει για αυτή την σειρά που τον προηγούμενο χρόνο είχε κατακτήσει την αμερικανική μικρή οθόνη και το σενάριο με τους ναυαγούς του αέρα στο μυστηριώδες νησί ακουγόταν - και τελικά ήταν- τέλειο.

Δύο μήνες μετά. μια Πέμπτη βράδυ τον Φεβρουάριο του 2006, στρωθήκαμε με την Άννα να δούμε την πρεμιέρα. Αυτό ήταν.. We were hooked on Lost ever since...

Τις δύο πρώτες σεζόν τις είδα στη ΝΕΤ. Όταν τελείωσε η δεύτερη πραγματικά ένιωθα στερητικά σύνδρομα! Τόσο δυνατά που το Γενάρη του 20007 έβαλα ADSL για να δω την τρίτη σεζόν όταν έμαθα ότι στο ίντερνετ.. ...ε ξέρετε εσείς!!! ;-)

Παρακολουθήσαμε λοιπόν τα τέσσερα πρώτα επεισόδια του τελευταίου (latest but last as well) κύκλου.
(Ακολουθούν σποιλερς που λένε και στο χωριό μου!)

Τι είδαμε λοιπόν? Ο έκτος κύκλος να ανοίγει με δύο ιστορίες στην ουσία, δύο ταιμλαινς που λένε και στο Χόλιγουντ. Η μια είναι η συνέχεια όσο είδαμε στο τέλος του πέμπτου κύκλου και τοποθετείται χρονικά στο 2007 ενώ η δεύτερη δείχνει την πτήση 815 της Οσεάνικ μαζί με τους περισσότερους ήρωες να προσγειώνεται τον Σεπτέμβρη του 2004 στο LAX. Ένω η πρώτη συνεχίζει την ιστορία, η δεύτερη είναι σαν να μην έχει γίνει τίποτε! Και όμως ως εκ θαύματος οι ήρωες μοιάζει να τραβιούνται ο ένας στον άλλον. Η μοίρα ακόμα και αν τίποτε δεν έγινε - ή μήπως κάτι έγινε?- στο νησί φαίνεται να τους επιφυλάσει κοινό μέλλον.

Στην πρώτη συνέχεια και αφού το πνεύμα του καλού -μπορεί και όχι βέβαια! -ο Τζέηκομπ είναι - μπορεί και πάλι όχι ποιος ξέρει!- νεκρός, αποκαλύπτεται ότι ο Λοκ είναι ο εχθρος-φίλος του και ας πούμε "κακός"! Ο Σώγιερ φρικάρει που χάνει την Τζουλιέτ - μάλλον για να παίξει η τελευταία στο V !!- αφού προηγουμένως του πει ότι "τελικά πέτυχε"! Ποιος που τι μόνο ο JJ ξέρει μέχρι στιγμής και ίσως όπως λένε οι φήμες ο Φοξ!

Οι λοιποί ήρωες βρίσκουν έναν ναό (!?!) και εκεί κάποιον γιαπωνέζο σαμουράι, ο οποίος είναι γενικός νταλαβερτζής. Ο σαίντ αναστένετε και άλλοι προσπαθούν να τον ξανασκοτώσουν ενώ ο Σαμουράης υπονοεί ότι και η Κλερ ειναι κακιά όπως θα γίνει και ο Σαγιντ σιγά σιγά... Εντωμεταξύ στην άλλη ταιμλαιν η Κλερ και η Κεητ γνωρίζουν τον Ηθαν ενώ ο Λοκ τον Μπεν... είμαστε όλοι μια χαρούμενη ατμόσφαιρά... Στο τέλος ο κακός πηγαίνει με τον Σωγιερ σε μια σπηλιά και τον πείθει να προσπαθήσουν να φύγουν μαζί από το νησί!

Όποιος έχει οποιεσδήποτε εξηγήσεις και θεωρίες ας σχολιάσει!!!!!


4 σχόλια:

kaltsovrako είπε...

Εγω το έκοψα μαχαίρι στην 4 σεζόν κι αφού τις είδα σχεδόν μονορούφι. Δε βγάζεις άκρη. Στο τέλος θα μας πούμε πως είναι καραφλός μπαρμπας (δε θυμάμαι πως λέγεται) είναι ο Θεός και οι άλλοι οι 12 απόστολοι και πως οι εξωγηινοι τους νοίκιασαν ένα τσαρτερ για να τους ρίξουν στον Σείριο και να πάρουν τη θέση τους στην λατρεία των ανθρώπων. Δε ξέρω τί άλλο να πω. Ό,τι και να σκεφτείς μέσα θα 'σαι.

(το ματσάκι το βλέπω άνετο διπλό. Ποδοσφαιρικά. Μακάρι να βγω ψεύτης)

DaNaH είπε...

Χαχαχα το ίδιο σχόλιο για την Juliet είχα κάνει και εγώ στον Γιάννη όταν αυτή σκοτώθηκε στο πρώτο επεισόδιο!

Πάντως αν κάνουμε μια σύγκριση μεταξύ flash backs, flash forwards και flash sideways προτιμούσα μακράν την σεζόν με τα flash forwards! Εκείνο το "we have to go back Kate" του Jack έχει γραφτεί στην ιστορία!! Χεχε! :)

Cybergoulion είπε...

Εγώ όπως σου έχω ξαναπεί, το βλέπω απλώς και μόνο για να δω πως θα το τελειώσουν. Οι πρώτες τρεις σεζόν (άντε, η πρώτη όχι) ήταν καθαρά άχρηστες και αυτό φαίνεται από το ότι η Έλενα που το ξεκίνησε από την τέταρτη το παρακολουθεί χωρίς πρόβλημα. Για εμένα η υπόθεση συνοψίζεται στο εξής: προσπαθούμε σε ένα διάστημα έξι χρόνων, να βρούμε ένα λόγο που να αποδεικνύει ότι ο Τζακ δεν είναι μαλάκας. Χωρίς καμία απολύτως επιτυχία! Εύχομαι να φάει πολύ ξύλο ακόμη μέχρι το τέλος...

Jordan είπε...

το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι πρεπει να σε φερω σ επαφη με το ξαδελφακι απο την Κρητη ο οποιος ειναι γκουρου του Lost.φαντασου οτι τα εχει ολα σε γνησια dvd, το δωματιο του ειναι γεματο απο πανακριβα κουκλακια της σειρας και εχει συνταξει μονος του ενα καταλογο απο-τα λεγομενα-easter eggs δηλ κρυφα πλανα που διαρκουν λιγα καρε και εξηγουν διαφορα πραγματα...