29.9.09

Εκλογές....


Προσωπικά δεν περίμενα ο Καραμανλής να προκηρύξει εκλογές πριν κανένα μήνα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος θα είχε την εντύπωση ότι μπορεί να σώσει μια ολότελα χαμένη παρτίδα μόνο από μια εμφάνιση του στη τηλεόραση κόντρα σε αυτόν που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του Χαλίφη!

Και όμως ο Κωστάκης (ξαφνικά έγινε ο Γιωργάκης απλά Γιώργος και ο Κωσταντίνος απλά Κωστάκης) πραγματικά πίστευε ότι ένας σαρωτικός ανασχηματισμός, μια αλλαγή πολιτικής ή κάτι άλλο τελος πάντων δεν ήταν δυνατό να αλλάξει την ροή των πραγμάτων όσο μπορεί να την αλλάξει ένα ντιμπειτ κόντρα στον ΓΑΠ... Απίστευτο αλλά ολότελα αληθινό.. Τελικά αυτός ο άνθρωπος με τα λόγια του μπορούσε να είναι κάτι ανάμεσα σε Ναπολέων και Ιούλιο Καίσαρα.. στις πράξεις όμως ...

Και έτσι φτάσαμε στο προφανές. Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη σχηματίσει κυβέρνηση. Το μόνο που λείπει είναι ο Νικολακόπουλος να περιμένει το ρολόι να πάει επτά για να πει τα αποτελέσματα... Πραγματικά -όσο και να μην το νομίζω πιθανό- ελπίζω ο Γιωργάκης - εγώ θα συνεχίσω να τον αποκαλώ έτσι κυρίως γιατί νομίζω ότι είναι ένας τύπος που θα γούσταρα να τα λέγαμε για κανα καφε και σίγουρα όχι για τζοκινγκ- να μπορέσει να δώσει ξανά την ελπίδα στον κόσμο και ένα ή και δύο μήνες μετά τις εκλογές.

Όσο για τους υπόλοιπους μονομάχους, αυτούς του ημιτελικού των έξι, δεν έχω να πω πολλά. Η Αλέκα αντάξια του Άγιου Ιωσήφ για μια ακόμη φορά ξιφούλκησε με τους ανεμόμυλους του ρεφορμισμού και το 8% των Σάντσο Πάντσα την ακολούθησε κρατώντας το γαιδούρι. Ο Αλέξης κάπως αργά μας έδειξε γιατί είχε ενθουσιάσει πολύ κόσμο πριν από 18 μήνες που τώρα φαντάζουν δεκαετίες όταν είχε πάρει το τιμόνι του ΣΥΝ. Το κακό είναι ότι δεν μπόρεσε να τα κρατήσει στην μπόρα και κόντεψε το καράβι να φουντάρει.. Το καλό είναι ότι το καράβι δεν φούνταρε.. ακόμα...

Με τον ποδηλάτη Χρυσόγελο δεν θέλω να ασχοληθώ. Πόλυ λάσπη έφαγε ο άνθρωπος και νομίζω ας τον αφήσουμε ήσυχο. Για τον Γιώργαρο θέλω να πω μια κουβέντα. Πολύ μακρία από τον "καλό" του εαυτό! Είναι οι έννοιες που έχει πολλές τον τελευταίο καιρό.

Είπαμε ρε Γιώργο, διαφημιστής είσαι και άνθρωπος της τηλεόρασης αλλά όχι και να καλύψεις με τον Ψινάκη τις απολιτικ γυναίκες 34 έως 56 χρονών που σου λείπουν στις μετρήσεις. Γέλασε και ο κάθε πικραμένος αλλά - και εδώ για σένα είναι το χειρότερο- και "κάποιοι" άσπονδοι φίλοι σου κερδίσαν μάχες. Και την επομένη των εκλογών μπορεί να βγαίνεις και να λες ότι θα είσαι νικητής αλλά μπορεί και να μην μπορείς να ελέγξεις την κοινοβουλευτική σου ομάδα...

Τέλος πάντων... Αν και είναι πραγματικά Κυριακή κοντή γιορτή όσο και αν δεν καταλάβαμε εκλογές - πάλι καλά αύριο τελειώνει και το πανηγύρι στην Αριστοτέλους- θα σας δώσω τα νούμερα μου. Δεν είναι δημοσκόπηση. Απο το μυαλό μου τα βγάζω! το λέω αυτό γιατί σε σχεδόν όλες τις ντεμεκ έγκριτες εφημερίδες δεν λέν ποτέ ότι τα βγάζουν απο το μυαλό τους τα "έχασε/κέρδισε ο Γιωργάκης σύμφωνα με τις μυστικές δημοσκοπήσεις!".

Όποιος θέλει γράφει τα δικά του...

ΠΑΣΟΚ 41,5 (+-0,5%) (153 έδρες +-2)
ΝΔ 37 (+-0,5%)
ΚΚΕ 8 (+-0,05%)
ΛΑΟΣ 4,5 (+-0,5%)
ΣΥΡΙΖΑ 4 (+-0,5%)
Οικολόγοι 2 (+-0,25%)

Αυτά...

10 σχόλια:

St είπε...

Στάθη, δεν θα κάνω δική μου εκτίμηση εκλογικής επιρροής, αλλά θα επισυνάψω αυτή του Μαυρή, 2 μέρες πριν μας κρύψουν πού πάει το πράγμα -και πριν τις τηλεμαχίες:

ΠΑΣΟΚ 41,5 (153 έδρες περίπου)
ΝΔ 35,5
ΚΚΕ 8,5
ΛΑΟΣ 6
ΣΡΖ 4
ΟΠ 2,5
Λοιπά 2

Συμφωνείτε σε ΠΑΣΟΚ, ΣΡΖ και ΚΚΕ (με το σφάλμα). Για να δούμε...

geokalp είπε...

μου αρέσει ιδιαίτερα το 0.05% στο ΚΚΕ!!!

νομίζω ότι το πιο σωστό είναι η "ελπίδα", αλά Ομπάμα

σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι η εγχώρια κοινωνία δείχνει να έχει καταλάβει ότι απαιτείται κάποιου είδους νοικοκύρεμα - οι συνθήκες δηλαδή έχουν σχετικά ετοιμαστεί

αυτό που όμως δεν γνωρίζει είναι ότι:
α. δεν υπάρχει κοινός στόχος, όπως πχ η ΟΝΕ το '93 (χέστηκε η ελληνική κοινωνία για το έλλειμμα)
β. τα ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ θα είναι δύσκολα, με οδηγό την Ιαπωνία των '90ς, η οποία μπορεί να ανέρρωσε αλλά φυτοζωεί

Unknown είπε...

Σύντροφε Στάθη,

Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα..Μετά από 30 χρόνια δυαδικής βασιλευόμενης δημοκρατίας με Καραμανλήδες και Παπανδρέηδες (αλά Β.Λεβέντη) και Μητσοτακη σε ρόλο Isnogood η μόνη ελπίδα μας είναι η μετανάστευση. Παρ'ολα αυτά αφού είναι να βγεί ένας απ' τους 2 , ας είναι ο Γιωργάκης,διότι οι άλλοι είναι δοκιμασμένα πλέον επικίνδυνοι..
Προσωπικά θα ψηφίσω http://filoi2an.blogspot.com/ για να μην πάω αψήφιστος...
Όσο για προβλέψεις:
ΠΑΣΟΚ 39.5 +/- 1
ΝΔ 35 +/- 1
ΚΚΕ 7 (αυτο δεν αλλάζει όσοι πεθαίνουν, τόσοι γεννιούνται)
ΛΑΟΣ 6 +/- 1.5
ΣΥΡΙΖΑ 3.5 +/- 1
Οικολόγοι 2.5 +/- 0.5

Αντε, κ καλή τύχη μάγκες...

Zaphod είπε...

και εγω και εγώ!

Προβλέψεις Τετάρτης:


ΠΑΣΟΚ: 41%
ΝΔ: 36%
ΚΚ: 8,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 4,5%
ΛΑΟΣ: 5%
ΟΠ:2,5%


Στα υπόλοιπα απλά θα διατυπώσω μια ανησυχία για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν εχει εμφανιστει ακόμα! Ειπαμε ρε παιδια πρωθυπουργικο μοντελο, είπαμε λευκή επιταγή αλλά όχι και έτσι!

zouri1 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
NdN είπε...

Κι εγώ μέσα στις προβλέψεις

ΠΑΣΟΚ 41,5%
ΝΔ 36%
ΚΚΕ 8%
ΛΑΟΣ 6,5%
ΣΥΡΙΖΑ 4%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2%

Ολα με +/- 0,5.

Μόνο εγώ έβαλα τον ΛΑΟΣ τόσο ψηλά και επίζω να μην πέσω μέσα, αλλά...

mahler76 είπε...

εγώ φοβάμαι 3ο κόμμα το ΛΑΟΣ πάντως και με διπλάσια ποσοστά από αυτά που δίνεις. ΜΑΚάρι να διαψευσθώ.

Σοφία είπε...

Αχ αυτός ο Καραμανλής στις ταράτσες με έχει στοιχιώσει!

Προβλέψεις δεν θα κάνω, γιατί δεν είμαι τόσο μέσα στα πραγματα, θα ήθελα όμως ο Συνασπισμός (σόρρυ, δεν μπορώ να τον πω Σύριζα, ανακατεύομαι) να πάει πιο καλά από το Λάος (επίσης αρνούμαι να το πω Λαός).

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Τα προγνωστικά μου δεν βγήκαν!
ΠΑΣΟΚ είχα 41,5 πήρε σχεδόν 2 μπονάδες πανω από το ανώτατο όριο!

ΝΔ 37 και έπαθε πανωλεθρία! 33,5!!!!

ΚΚΕ 8 (+-0,05%) τελικά έχασε όχι 0,05 αλλά 0,5!

ΛΑΟΣ 4,5 (+-0,5%)αν είχα βαλει 5 +-0,5 θα ειχα πέσει σχεδόν μέσα
από με το ΣΥΡΙΖΑ που έδωσα 4 με-0,5%και πήρε 4,6!

Κανείς!!!
Βέβαια ποιος έπεσε μέσα?
Οικολόγοι 2 (+-0,25%)

geokalp είπε...

δεν σου βγήκαν καθότι κάπως απροπόνητος τον τελευταίο καιρό!
(μην είσαι όμως τόσο σκληρός με τον εαυτό σου - 5-6 εταιρείες τα έβλεπαν και ΔΕΝ τα πίστευαν..)

ας είναι καλά οι γυναίκες σου και ο ΠΑΟΚ που σου τρώνε όλο το χρόνο!!