27.9.09

Το ρίχνω στον πολιτισμό....

Μετά από ένα εξίσου απογοητευτικό παιχνίδι της ομάδας μου με το προηγούμενο και μάλιστα με εμφάνιση αντάξια σαρδέλας, λέω καλύτερα να σας πω για το πως το έριξα στον πολιτισμό το σουκου που πέρασε...


Πρώτη στάση το βιβλίο!!! Διάβασα ένα καταπληκτικό - και εξίσου καταθλιπτικό - βιβλίο με τίτλο The Road από τον Cormac MacCarthy, τον συγγραφέα του "καμιά πατρίδα για τους μελοθάνατους". Και αυτό το βιβλίο του Μακάρθυ γίνεται ταινία και νομίζω θα προβληθεί κάποια στιγμή το Νοέμβριο. Η ιστορία έχει ως εξής: ένας πατέρας με τον γιό του μετά από μια ανείπωτη και τρομερή καταστροφή, διασχίζουν την ερηπωμένη Αμερική, προκειμένου να φτάσουν στην θάλασσα για να έχουν πιθανότητες να επιβιώσουν από τον - ίσως πυρηνικό- χειμώνα. Το διάβασα μέσα σε δύο βράδια. Τρομερά υποβλητικό γραμμένο σχεδόν μονοκοπανιά!!! Περιμένω με ανυπομονησία την ταινία!



Δεύτερη στάση μια ταινία- και αυτή από βιβλίο! Το κορίτσι με το τατουάζ. Μια ταινία από τον παγωμένο Σουηδικό Βορρά, βασισμένη στο μπεστ σέλλερ που γοήτευσε όλη την Ευρώπη! Ένας δημοσιογράφος καλείται από έναν μεγιστάνα να διερευνήσει την περίεργη εξαφάνιση της ανιψιάς του που έγινε πριν από 40 χρόνια. Η μόνη του βοήθεια είναι ένα περίεργο κορίτσι με ενά τεράστιο τατουάζ δράκου! Ναζί, σήριαλ κίλερ και η κλασική σκανδιναβική αιμομιξία! Καλή ταινία που μπορεί να έχει κλισέ αλλά δεν σε χαλάνε καισε κρατάει με το σασπένς αλλά και με την πανέμορφη αν και παγωμένη εικόνα της σουηδικής εξοχής! Πολύ καλύτερο από κάτι παπαριές του στυλ "Κώδικας Ντα Βιντσι" με μεγάλα ονόματα! Εννοείται ότι με το που είδα την ταινία έτρεξα στο άμαζον να πάρω την τριλογία!!!!!

Επίσης δεν ξέρω αν το πήρατε πρέφα αλλά αυτό το σαββατοκύριακό ήταν οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ως εκ τούτου η είσοδος στα Μουσέια ήταν δωρεάν! Γιαυτό και είπαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και σήμερα πήγαμε στο Τελλόγλειο για την έκθεση του Μιρό αλλά και στο Βυζαντινό, ένα από τα καλύτερα μουσεία της Ελλάδας! Θα μου πεις "η είσοδος είναι το πρόβλημα και δεν πάμε στα Μουσεία?!" και θα έχεις δίκαιο! Για αυτό και λέω να κάποια επόμενη Κυριακή να επισκεφτώ και το μουσείο του Λευκού Πύργου για το οποίο άκουσα πολύ καλά λόγια!

Τελευταία στάση ή μουσική! Άκουσα το νέο άλμπουμ των Muse με τίτλο Resistance! Άπαιχτο και ολόφρεσκό! Με το πρώτο σίνγκλ - ονόματι Uprising- σας εύχομαι καλή εβδομάδα!!

6 σχόλια:

takola είπε...

Στάθη, η ταινία κυκλοφορεί στην Ελλάδα; Με τι τίτλο;

Με τον ΠΑΟΚ υπομονή, κουράγιο, και όλα θα στρώσουν. Στο τέλος - βλέπε πλέιοφ - ξυρίζουν το γαμπρό...

Σοφία είπε...

Για το βιβλίο δεν έχω άποψη γιατί δεν το έχω διαβάσει, για το άλμπουμ των Muse όμως συμφωνώ απόλυτα - είναι εξαιρετικό. Από την τριλογία του Milennium έχω διαβάσει τα δύο πρώτα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει στα αγγλικά και περιμένω εναγωνίως το τρίτο που θα κυκλοφορήσει σε ένα μήνα. Η ταινία παίζεται στους κινηματογράφους στην Ελλάδα; Εδώ δεν έχει έρθει (κλαψ)!

geokalp είπε...

ευτυχώς, τρίτη και φαρμακερή

προτείνω να βγεις κάπου στη Τούμπα και να φωνάξεις:
"εδώ το καλό διαρκείας,
80 έδωσα 40 δώστε
και ..σώστε με!"

geokalp είπε...

μην νομίζεις, το έκανα μετά από ένα ματς Ευρώπης, με τη Φερεντσβάρος, χωρίς όμως επιτυχία...
κανείς δεν το ήθελε...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Τάκολα Η ταινία θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα την Πέμπτη 1 του Οκτώβρη με τίτλο "Το κορίτσι με το Τατουαζ"!

Όσο για τον ΠΑΟΚ.. άστο... πολλά λάθη...

Σοφία εγώ παρήγγειλα και το τρίτο κομμάτι της Τριλογίας μέσω Αμαζον πάντως (στα αγγλικά εννοείται!)

Καλπ.. άστο καλύτερα.. αν δώσω το διαρκείας μου που θα πάω να γκρινιάζω?!

DonMits είπε...

Τα της ομάδας μας δεν τα σχολιάζω, αρκετά έχω γκρινιάξει στο blog μου.

Τα βιβλία που λες δεν τα ξέρω, αλλά ρε γμτ αυτή την εποχή δεν έχω ούτε όρεξη ούτε χρόνο να διαβάσω. Τα παιδιά με ξεζουμίζουν τόσο που δεν μου μένει δευτερόλεπτο ηρεμίας για να διαβάσω.

Όλως τυχαίως πήγαμε την Κυριακή στο Λευκό Πύργο. (Καροτσάκια παιδικά δεν αφήνουν, οπότε ετοιμάσου και για λίγο κουβάλημα της μικράς). Η έκθεση είναι καλή, καλύπτει την ιστορία της Θεσσαλονίκης από τα ελληνιστικά χρόνια μέχρι τον 20ο αιώνα. Αξίζει να τη δει κανείς.

Και φυσικά η επίσκεψη στον Πύργο αξίζει και για να απολαύσεις την υπέροχη θέα από ψηλά. Αρκεί να έχει καλό καιρό ;-)