3.9.09

Ο ερχομός του κύριου Νομάρχη..

...Βάσις, Φρουρά, Εξηκονταρχία Πρεβέζης.
Την Κυριακή θ' ακούσουμε την μπάντα.
Επήρα ένα βιβλιάριο Τραπέζης
πρώτη κατάθεσις δραχμαί τριάντα.

Περπατώντας αργά στην προκυμαία,
"Υπάρχω;" λες, κ' ύστερα "δεν υπάρχεις!"
Φτάνει το πλοίο. Υψωμένη σημαία.
Ισως έρχεται ο Κύριος Νομάρχης....


Πρέβεζα του Κώστα Καρυωτάκη.

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους τοπικούς άρχοντες αυτού του μεγάλου γαλατικού χωριού που λέγεται Σαλονίκη! Και εξηγώ το γιατί αμέσως. Σας έχω πει πολλές φορές πως μου την δίνει στα νεύρα αυτό το μπιτ παζάρ που έχει καταντήσει η ΔΕΘ, το είχα πει πέρσι τέτοια εποχή καλή ώρα. Σήμερα εκνευρίστηκα πάλι για αυτό τον λόγο.

Το μεσημέρι ήμουν στο δρόμο της Χαλκιδικής και κατευθυνόμουν προς το κέντρο για να πάρω την Άννα. Ξαφνικά εκεί που πήγαινα ανέμελα βλέπω μπροστά μου, καμιά 800ρια μέτρα από την διασταύρωση του περιφερειακού,να αρχίζει ενα απίστευτό μποτιλιάρισμα. Πλησιάζοντας παρατηρώ ότι στον περιφερειακό τα αυτοκίνητα κοντεύουν να πέσουν από την γέφυρα. Συνεχίζω προς Χαριλάου σε μια μποτιλιαρισμένη νέα Εγνατία που μόλις μετά την Μπότσαρη ανάσανε! Με λίγα λόγια έκανα 5 χιλιόμετρα σε 40 λεπτά την στιγμή που την προηγούμενη εβδομάδα έκανα 10 λεπτά το πολύ.

Την ώρα που αναρωτιέμαι πως έγινε αυτό και σκέφτομαι ότι μάλλον κανένα ατύχημα θα έγινε - ώς συνήθως δηλαδή- ακούω από το ραδιόφωνο ότι η όλη ιστορία γίνεται επειδή συνεργεία του δήμου ή της Νομαρχίας, του ντεμεκ "ατσαλάκωτου" ή του Ζορό για δέσιμο δηλαδή δεν έχει σημασία, βάφανε (!!!!) τις διαγραμμίσεις στον περιφερειακό! Δύο μέρες πριν να έρθει ο Καραμανλής και λίγο παραπάνω από ένα χρόνο από τότε που το ξανακάνανε- εννοείται ότι ήταν την προηγούμενη φορά που ήρθε ο Καραμανλής!!!

Τελικά ο μέσος μαλάκας Έλληνας αλλά και αυτοί που εκλέγει, δεν έχουν ξεφύγει από τον μίζερο και πνιγηρό μικροαστισμό της Πρέβεζας του 1928 που περιγράφει ο ποιητής...

Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές τραγωδίες μαζί με τον Εθνικό Διχασμό, την Μικρασιατική Καταστροφή, τον Εμφύλιο και την εισβολή του Αττίλα.


Ίσως είναι και η χειρότερη από όλες μαζι...

Όσο για την ΔΕΘ... θα επανέλθω στο θεματάκι σύντομα...

2 σχόλια:

she smiles είπε...

http://blind-communications.blogspot.com/2008/09/hey-mister.html

ffffff

dystyxws kathe xrono epikairo!

zekia είπε...

απορώ ώρες ώρες πως ζώντας μέσα τέτοιο παραλογισμό, είμαστε ακόμα χωρίς ζουρλομανδύες...